İçerik değiştir



- - - - -

Saçan Ergenekon Sanıklığını "gülen" Çalışmalarına Bağladı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 12.01.2010 - 14:50


ERGENEKON DAVASI


Ergenekon Davası'nda savunma yapan eski Organize Suçlarla Şubesi Müdürü Saçan, "Veli Küçük'ün mafyanın uzantısı ve Susurluk'un askeri kanadı olduğunu" söyledi; "Onunla ilişkimi ispatlasınlar, kendimi Taksim'de asarım" dedi.

İstanbul - BİA Haber Merkezi12 Ocak 2010, Salı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "Ergenekon Terör Örgütü"yle ilgili İkinci İddianameyle ilgili davadan yargılanan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, "Ben kamu görevi yaptığım için cezaevinde yatıyorum" dedi.

''Veli Küçük mafyanın uzantısı ve Susurluk'un askeri kanadından... Onunla ilişkimi ispatlasınlar, kendimi Taksim'de asarım... Veli Küçük ve Sedat Peker arasında ilişki olduğuna dair duyumlar vardı. Terör, istihbarat ve organize şube müdürlükleri olarak 2001 yılında ortak bir çalışma yaptık. Ancak bir sonuca ulaşamadık."

Ferthullahçı yapılanmayı Akyürek, Kahya ve Sağlam başlattı
Ntvmsnbc.com sitesine göre davanın 29. duruşmasına Saçan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 41 tutuklu sanık katıldı.

"Fethullahçı yapılanmaya soruşturma izni aldığım için buradayım" diyen Saçan, 1978 yılında girdiği polis kolejinde bir yıl sonra Atatürkçülük Faaliyet Kolu'nu kurduğunu aynı kolu daha sonra Polis Akademisi'nde de kurduğunu anlattı.

Saçan, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ramazan Akyürek, Zirve Yayınevi saldırısı sırasında Malatya'da görevli Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ve Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın 1980 yılında koleje atandıklarını ve ''Fethullahçı yapılanmayı başlattıklarını'' ileri sürdü.

''Fethullahçı olmadığı için akademiyi birincilikle bitirmesine rağmen kendisini yurt dışına göndermediklerini'' iddia eden Saçan, emniyette görev yaptığı yerleri ve çalışmalarını anlattı; kendisinin ne sağcı, ne solcu ne de Fethullahçı olduğunu söyledi.

"Fethullahçılarla ilgili çalışma izni aldım, buradaym"

Eski Vali Kutlu Aktaş'ın tavsiyesiyle 1998'de İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nü kurduğunu, beş yıl içinde 476 suç örgütüne yönelik operasyon düzenlediğini anlatan Saçan, 69 faali meçhul cinayeti de aydınlattıklarını kaydetti.

''1999'da Adnan Hocacılar operasyonu DGM Başsavcılığının yazılı emriyle yapıldı. BİT ve Albayraklar operasyonu DGM Başsavcılığının emir ve talimatıyla yapıldı. Başbakanın Meclis'teki dokunulmazlığının kaldırılmasını bekleyen dosyalarının altında benim imzam var... 2001 yılı ise benim içim önemli bir süreç. Önce Tuncay Güney ve Ümit Oğuztan için çalışma izni aldım. Temmuz ayında Fethullahçılarla ilgili çalışma izni aldım. Benim burada olmamın sebebi bunlardır.'

"Güney'in anlatımlarında Veli Küçük ve grubunun dışında her şey var. Veli Küçük ve Sedat Peker arasında ilişki olduğuna yönelik duyum vardı. İstihbarat Şube, 'Susurluk'un askeri kanadını çökerteceğiz' dedi. İstihbarat Şube'den bizim önümüze gelen dosya bu. Biz Susurluk'un askeri kanadını çökertmek için bu işe girdik. Yeşil ile ilgili çalışmalar vardı. Eğer Yeşil yakalansaydı 2001'de Susurluk'un askeri kanadını çökertecektik. Bunun Susurluk'un askeri kanadı ile ilgisi yok. Veli Küçük grubu ile Fethullah Gülen grubunun çatışması arasında kalan Adil Serdar Saçan. Ben kamu görevi yaptığım için cezaevinde yatıyorum..."

Kanadoğlu dört saat ifade verdi
Ergenekon soruşturması kapsamında 8 Ocak'ta ifade veren Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu serbest bırakılmıştı. Kanadoğlu, NTV'nin sorusu üzerine "No comment" demişti.

Adliye çıkışında kısa bir açıklama yapan Kanadoğlu, "Çağdaş bir demokrasi ancak hukuk devletinin geçerli olduğu ülkelerde olur. Hukuk devletinin olmazsa olmazı, yargı bağımsızlığıdır. Yargı bağımsızlığının olduğu her ülkede, Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil, herkes sade vatandaş gibi gelip yargı önünde hesap vermeye mecburdur. Ben de sade vatandaş gibi gelip, görevimi yaptım" dedi.

Kanadoğlu'nun ifadesini alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, ''Delilleri topluyoruz. Deliller toplanınca her şey ortaya çıkacak'' demişti. (EÖ)
*********************************************


Albayraklar,Fetoş,Belediye İktisadi Teşekkülleri(BİT),Başbakan'nın dokunulmazlığının kaldırılması gibi,AKP kuruluşundaki temel taşlara dokunursanız,alakasız yargılamalar,göz altılar,tutuklamalar gibi sivil Faşist dikta uygulamalarına mazur kalırsınız.

Çomak sokulan konulara dikkat ediniz! Bunlar AKP'nin mayasıdır.Bu mayayla yoğrulan haram hamurun lokmalarıyla beslendiler,semirdiler,serpildiler,şiştiler...patlayacasılar!

 580023663830.jpg


#2 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 12.01.2010 - 15:45

ya çomak sokulan konular, aslında olmayan ama destek bulmak için uydurulan konularsa..


artık savunma yapmak çok kolay, adamı içeri almaya kalkıyosun Atatürkü seviyorum die alıyorlar diyyo..


diğerini alıyosun vay efedim din elden gidiyor die bağırıyo..



toplumun hassasiyetlerini bilenler bunu iyi kullanıyo..


dünün fethullahçi emniyet denen kurumun organize şube müdürü bugün sol kesimin gözdesi oldu işe bak :D
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli