İçerik değiştir



Onur Öymen Ergenekon'un Yüzü


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 14:31


Avrupa Parlamentosu'nda Dersim'le ilgili düzenlenen konferansta Türkiye'den bazı isimler de yer aldı. CHP'ye sert eleştirilerin yöneltildiği gecede, DTP'li Tuğluk da Onur Öymen'e 'Ergenekoncu devlet elitlerinin önemli bir yüzü' dedi.

BRÜKSEL - Avrupa Parlamentosu'nda Avrupa Birleşik Sol/İskandinav Yeşil Sol konfederal grubunun ev sahipliğinde düzenlenen 'Dersim 1937/1938 - Aleviler ve Devletin Rolü' konferansında, Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, DTP Milletvekili Aysel Tuğluk ve gazeteciler Oral Çalışlar ile Derya Sazak konuşma yaptılar.

En dikkat çekici ve ses getirmesi beklenen açıklama, DTP'li Tuğluk'tan geldi: "Onur Öymen, Ergenekoncu devlet elitlerinin önemli bir yüzü."

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras ise, "Türkiye'de Baykal hattı ve Avrupa'da Sarkozy ve Merkel hattı, çeşitliliği tektipleştirmeye çalışmalarıyla benzeşiyor" dedi.

Uras, "Çok kültürlü, çok kimlikli ve çok inançlı Avrupa mücadelesi ile Türkiye mücadelesi eşgüdümünün önemli olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu çeşitliliği tektipleştirmeye çalışan Sarkozy ve Merkel hattına eleştirel bakıyoruz. Türkiye'de de Baykal hattı böyle. Yani Türkiye'nin o çok kültürlü, çok kimlikli yapısını tektipleştirmeye çalışan ve 21'inci yüzyılda sorunları medeni yöntemlerle değil, tek parti döneminin katliam politikalarıyla çözümünü savunmanın bir karşılığı yok" ifadesini kullandı.

CHP'nin üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonel'i de "CHP'nin ayıplarına ortak olmakla" itham eden Uras, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kendilerine tuzak kurulmak istendiği" yönündeki açıklamalarını hatırlattı. Uras, "Halka tuzak kurmak istediğiniz için kendiniz tuzağa düşüyorsunuz. Kimsenin kimseye tuzak kurduğu yok ama belden aşağı yöntemleri hala çözüm olarak sunabilmek içler acısı bir durum" dedi.

ALEVİLERİN CHP'YE BAKIŞINDA DEÐİŞİM...

Konferansa katılan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç ve diğer Alevi örgütlerin temsilcileri, Alevilerin CHP'ye bakışında yaşanan değişimin sonuçlarının önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını belirttiler.

Konferansın ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde, "Dersim katliamının tanınması, devletin özür dilemesi, Seyit Rıza'nın mezarının bulunması ve CHP'nin Sosyalist Enternasyonal'den ihraç edilmesi" talepleri yer aldı.

ntvmsnbc





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli