İçerik değiştir



- - - - -

Astroloji


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 23 yanıt verildi

#21 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 24.03.2006 - 13:04

OÐLAK BURCU :


Anahtar kelimeler: Faydalanmak

Şifre: Yapılanmalı, büyük bir kuruluşta yer almalı ve sosyal başarı kazanmalıyım.

İlke: Düzen Olumlu uygulama: Başarı Olumsuz uygulama: Fırsatçılık

Özellikleri: Sorumluluk sahibi, pratik, disiplinli, organize, görev duygusu gelişmiş, sistematik, olgun, güvenilir, çalışkan, üretgen, gerçekçi, yönetici, planlayan, sabırlı, düzenli, metodik, verimli, dikkatli, kontrollü, tutumlu, mücadeleci, başarılı, hırslı, tutucu, katı, materyalistik, cimri, karamsar, korkak, katı, duygusuz, soğuk, melankolik, hesaplı.

Oğlak toprak elementi ve öncü nitelik taşıyan bir burçtur, yöneticisi ise Satürn'dür. Disiplin gezegeni Satürn kısıtlayıcıdır ve sorumluluklar verir. Oğlak insanının hayatta bir amacı vardır, ayaklarını yere sağlam basar ve ne yöne gittiğini iyi bilir. Amaçlarını planlı bir şekilde uygulamaya başlar, düşünerek hareket eder ve asla acele etmez. Azimli, inatçı, sabırlı Oğlak simgesi olan dağ keçisi gibi dağın zirvesine tırmanır. Hiçbir burç, hedefine ulaşmakta bu kadar kararlı değildir. Öncü niteliğinin yanında sabır, inat ve diğer özellikleri birleşince bu tip eninde sonunda en tepeye çıkar. Oğlak burcu insanı çok hırslıdır. Olayları başlattığı an sonuçları zaten kafasının içinde hazırdır. Hangi işi, mesleği ya da konuyu seçerse seçsin, daha başladığı anda yönetimi eline almayı düşünmektedir.

Oğlak en çalışkan burçlardan biridir. Yöneticisi Satürn ona nefes aldırmadan yapması gereken işleri ve sorumlulukları hatırlatır. İyi plan yapmasını, ayrıntılara dikkat etmesini, genç yaşta olgunlaşmasını sağlar. Hayatı fazla ciddiye alır ve bu ciddiyet onu çocukken bile olduğundan daha büyük gösterir. Kendinden büyük kimselerin dostluğunu tercih eder ve genç kuşaklarla pek anlaşamaz.

Oğlak insanı yaşlandıkça kendini bulur ve daha çekici olur. Başka etki almadıysa, fiziksel olarak çok sağlam sayılır. Genellikle yalnızdır, enerjisinin büyük bölümünü işine harcadığından manevi bazı şeyleri yaşayamaz. Yengeç gibi karamsardır. Herkese güvenmez, sadece kendisine güvenir. Zıt burcu Yengeç'in yuvasında aradığı güveni, Oğlak meslek ve statüyle bulmak ister. Çok zor dost olur ama dost olduğu kimseye ömür boyu güvenir.

Geçmişe, geleneklerine bağlı ve tutucudur. Ailesine karşı sorumluluk duyduğu için aile bağları kuvvetlidir. İlk bakışta soğuk görünen Oğlak, üstün bir eş ister. Böyle birini bulunca da onun maddi manevi her istediğini vermeye çalışır ve ona hayat boyu bağlı kalır. Nefesinizi kesecek ateşli bir sevgili değildir belki ama sadık ve güvenilirdir.

Oğlak burcu işi sayesinde saygın olmak ister ve statüye çok önem verir. İyi bir semtte iyi bir ev, iyi bir araba ve seçkin klüplere üye olmak ister. Para konularında dikkatli, tutumlu hatta cimridir. Fazla maddeci görünebilir ama onu asıl motive eden şey para kazanmaktan çok toplum içinde saygın olmaktır. Yükselmesine engel olacak her şeyi bir kenara atabilir ve harekete geçtikten sonra bir adım bile gerilemez. Oğlak insanı genellikle arzu ettiği serveti elde eder.

Güvenli ve düzenli gelir getiren işleri sever. İşine Başak burcu kadar düşkündür. İmzasını attığı her işi en iyi şekilde yapmak ister. Çabuk zengin olma yollarına sapmaz, düzenli ve planlı hareket eder. Lider olabileceği işlerde çalışmak, isim yapmak ve tanınmak ister. Oğlak burcu hiyerarşik düzenin olmadığı yerlerde karmaşa olacağının bilincindedir. Emir-komuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir.Bu yüzden de devlet içinde, büyük kuruluş ya da şirketlerde yönetici ve yetki sahibi bir kişi olur

DEÐERLİ TAŞLARI:

Akik
Kehribar
Oltu (Siyah kehribar)
Malakit
Yakut
Jasper

HEDİYE SEÇİMİ :


Oğlak Kadını

Oğlak kadınına krem ya da yumuşak pastel renklerinde kaşmir, angora bluz veya takım alabilirsiniz. Soğuk kış gecelerinde ayaklarını sıcak tutması için yumuşak terlikler seçebilirsiniz. Oğlak burcu geçmişe çok önem verdiği için, ona eski bir takı ya da çok klasik inci ya da pırlanta küpeler hediye edebilirsiniz. Antikalara bayılır. Eski tip işlemeli bir yatak örtüsü ve yanında dantel kenarlı yastık kılıfları alabilirsiniz. Takılarını koyması için antika bir kutu seçebilirsiniz.

Ünlü ressamların reprodüksiyonları da hoşuna gidecektir. 1950’lerin çizgisinde bir radyo bulabilirseniz harika bir hediye olacaktır. Kariyerine düşkün Oğlak kadınına şık bir evrak çantası, ajanda gibi şeyler alabilirsiniz. Parfüm alacaksanız klasik Fransız kokularını tercih etmelisiniz.


Oğlak Erkeği

Oğlak erkeği hisse senedi, hazine bonosu, yatırım fonu gibi para ile ilgili her çeşit hediyeden hoşlanacaktır. Ona değerli pul veya eski para koleksiyonu hediye edebilirsiniz. Bu burç statüye çok önem verir, onun için iyi bir mağazadan klasik seçimler yapmalısınız. Son moda akımlar ilgisini fazla çekmez. Klasik bir ipek kravat, kaşmir bir kazak, bir çift deri eldiven ya da sağlam botlar alabilirsiniz (Oğlak burcu dağları ve toprağı yönetir) .

Tarih seviyor mu? Oğlakların çoğu tarihten büyük zevk alır. Eğer kitap alacaksanız, tarihle ya da işiyle ilgili bir kitap seçebilirsiniz. Satranç ya da tavla seti veya kaliteli bir şişe viski beğeneceği hediyelerdendir. Onun için stand up gösterilerine, komedi oyunlarına bilet alabilirsiniz.

SAÐLIK VE SPOR :

Yönetici Gezegeniniz: Oğlak Burcu, uzun ömür ve dayanıklılık gezegeni Satürn tarafından yönetilir.
Vücudunuzda Yönettiği Bölge: Kemikler, dişler ve özellikle dizler.
Metabolizmanız: Orta hızlı.
En Önemli Özelliğiniz: Rekabetçi ve disiplinli oluşunuz.
Sizi Sinirlendiren Şey: Spor ve egzersiz yapacağınız zamanlarda uzun, yararsız toplantılara mahkum olmak.
Sağlığınızla İlgili Yaptığınız Hata: Çok rekabetçi olmanız, beklediğiniz performansı gösteremeyince moralinizin çökmesi ve başkalarının ne düşündüğüne fazla önem vermeniz.

Oğlak burcu çok hırslıdır ve hep önde olmak ister. Kendini çalışmaya o kadar kaptırır ki çoğu zaman saatin ne kadar geç olduğunun farkına bile varmaz. Bunun sonucu olarak o saatte ne bulursanız onu yer ve çoğu zaman sağlıksız gıdalarla beslenmiş olursunuz. İşleriniz ne kadar yoğun olursa olsun önceden planlayarak daha iyi ve sağlıklı yiyecekler yiyebilirsiniz.

Oğlak burçları kendilerini çok zorlarlar ve özellikle tembellik yaptıklarına inandıklarında kendilerini çok eleştirirler. Fiziksel olarak formda olup iyi gözükmek ister ve bunun iş hayatlarına olumlu etkisi olduğunu düşünürler. Bu doğru olsa bile bu yüzden kendinize eziyet etmemelisiniz.

Bir toprak elementi olarak doğada yürüyüş, koşu gibi egzersizlerle kendi temponuzu kendiniz belirlemek istersiniz. Oğlaklar ayaklarının altında toprağı hissetmekten zevk alırlar, dağcılık, golf tam size göredir.

Oğlaklar gençken bile eklem yerlerinde sorunlar yaşayabilirler. Esnekliğinizi korumak için sürekli egzersiz yapmalısınız. Özellikle dizlerinize dikkat etmelisiniz. Ağırlık çalışarak vücudunuzu güçlendirebilirsiniz.

STRESTEN ARINMA:

Oğlak hayatın gerçek zevkini çalışmakta bulan bir burçtur. Sıkıntılı dönemlerinde ise içgüdüsel olarak daha çok ve yoğun olarak çalışmaya devam eder. Yöneticiniz Satürn’ün etkisi ile sorumluluk sahibisinizdir. Gerçekçi ve pratik çözümlere değer verirsiniz. Öncü nitelik taşıdığınız için idarenin sizde olmasını istersiniz ve olayları başlatırsınız. Çok çalışarak kendinizi iyi hissedersiniz ama bazen yoğun işlerin arasında kendinizi kaybedebilir ve olayları bütün olarak algılayamayabilirsiniz. Yaptığınız işin emeklerinize değip değmediğinden emin olmalısınız. Eşiniz, kız ya da erkek arkadaşınız sizi fazla görememekten şikayet ediyorsa, iş programınızı yeniden gözden geçirmenizde yarar var.

Oğlak burcu toprak elementi olduğu için siz büyük ihtimalle deniz kenarından çok dağlık bölgelerde olmaktan huzur duyarsınız. Bir günlüğüne bile olsa, dağlık bölgelerde yürüyüş yapmak, tırmanmak, mağaralar keşfetmek sizi yeni bir insan yapacaktır. Oğlak burcu takım oyunlarını yönetir, arkadaşlarınızla futbol oynayarak stresinizi atabilirsiniz. Bu arada Oğlağın zayıf bölgesi olan dizlerinizi korumayı ihmal etmeyin.

Son derece sosyal bir insansınız zaten bu sebeple alanınızda eninde sonunda en tepeye yükselirsiniz. Ucuz ve salaş yerlere gitmekten hoşlanmazsınız, şık ve klas yerlerde bulunmak sizi mutlu eder. Oğlak (dağ keçisi) yüksek ve manzaralı yerlerden hoşlanır. Arkadaşlarınızla manzaralı şık bir restoranda yemek yemek moralinizi düzeltecektir.Yemek sırasında sürekli iş konuşmak yerine genel konulardan konuşarak rahatlamalısınız. Spor olarak tenis gibi daha sosyal sporları tercih etmelisiniz.

Oğlak burçları borsaya ve hobilerine yatırım yapmaya bayılırlar.TV ve internetten finansal yatırımlarını takip eder ve bu konuları sürekli olarak araştırırlar. Bazılarınız ise eski para, pul ve başka kolleksiyonlar yaparak oyalanırlar.

Oğlak burcu olarak tarihten zevk aldığınız için Discovery kanalını seyrederek, müzelere giderek kafanızı dinlendirebilirsiniz. Antika merakınız olabilir, bir şey satın almasanız bile açık artırmalarda değerli objelerin arasında iyi vakit geçirebilirsiniz. Birdenbire gevşeyeceğinizi zannetmeyin, bu biraz zaman alabilir.

Oğlakların çoğu anne ya da babalarına çok bağlıdırlar. Sizin için de böyle ise babanız ve anneniz ile bir arada vakit geçirerek kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

Eski ya da yeni fark etmez komik bir film seyredin, esprili arkadaşlarınızla bir araya gelin. Kahkahalar atarken hiçbir derdinizin kalmadığını göreceksiniz.


PARA VE ZENGİNLİK :

Oğlak para konusunda en becerikli davranan burçlardan biridir. Harcama ve yatırımlarınızda o kadar tutumlu ve akıllısınızdır ki başka insanlar paralarını idare etmeniz için size gelebilirler. Tedbirli bir yapınız olduğu için fazla risk almazsınız. Çabuk zengin olma hayaliniz yoktur, yavaş ve emin adımlarla ilerlersiniz. Herşeyi önceden planlar ve o plana sadık kalırsınız. Güçlü ve etkin olmak istersiniz ve burçların en hırslısı olarak tanınırsınız. Çok çalışmak gözünüzü korkutmaz, işinizin her anından büyük zevk alırsınız. Kolaylıkla işkolik olabilir ve hayatınızdaki diğer şeyleri ikinci plana atabilisiniz.

Kendi işine sahip olmak isteyen Koç burcunun tersi olarak, siz başkalarına ait büyük holdinglerde çalışmaktan zevk alırsınız. Çalıştığınız şirket ne kadar büyük ve güçlü ise o kadar çok hoşunuza gider. Şirketinizin değerli elemanlarına sağladığı avantajlar işinize gelir. Pratik ve tutumlu toprak burcu Oğlak başkalarının emri altında çalışmayı dert etmez. Kurum ve şirketlerdeki hiyerarşik düzeni sever ve bu hiyerarşinin en tepeye tırmanmanıza yardımcı olacağını bilirsiniz.

Oğlak burcu olarak tarihten, antika paralardan, eski pullardan, tarihi dökümanlardan, değerli taş ve antikalardan zevk alırsınız.. Güvendiğiniz uzmanlardan bilgi alarak bu gibi şeylere para yatırırsanız kazançlı çıkabilirsiniz.

TATİL:

Oğlak burcu için en ideal tatil, dağlık bir bölgede olacaktır. Bu burç geleneklere ve tarihe önem verdiği için antik ve tarihi yerleri gezmekten büyük zevk alır. Tatil için Efes harabeleri, Zeugma, Nemrut, Kapadokya, Roma, Atina, Girit, Mısır, Prag ve Meksika gibi yerleri düşünmelidir. Hala arkeolojik kazılar yapılan bölgelere gitmek ya da bu kazılardan birinde gönüllü çalışmak hayatının unutulmaz tecrübesi olacaktır.

Oğlak insanı eski, büyük ve geleneklerini koruyan otellerde kalmaktan büyük zevk duyar. İstanbul’da Pera Palas, New York’da Plaza, Londra’da Ritz oteli gibi. Bunun yanı sıra Oğlak burcu doğada dere tepe yürümeye bayılır.

Oğlak, tatilinde biraz iş yapabilirse çok mutlu olur. Bu yanındaki insanı çıldırtabilir ama onun için iş, hayatının bir parçasıdır, ona büyük zevk verir ve bu yüzden de çok başarılıdır. Seyahatinde işle ilgili bir fırsat yakalayabilirse tatil daha da zevkli olacaktır

Bu mesaj elwira tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.03.2006 - 13:21

fihi ma fih

#22 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 24.03.2006 - 13:14

KOVA BURCU :

Anahtar kelime: Farklı olmak

Şifre: Yenilikçi, orijinal olmalı ve sosyal değişimi sağlamalıyım.

İlke: Değişim Olumlu uygulama: Özgünlük Olumsuz uygulama: İsyan

Özellikleri: reformcu, kendini geliştiren, ilerleyen, özgür düşünceli, insancıl, demokrat, evrensel, yardımsever, toleranslı, açık görüşlü, sosyal, dışadönük, bağımsız, orijinal, bohem, sıradışı, yenilikçi, devrimci, içgörülü, akılcı, buluşçu, hızlı, parlak, bilimsel, düzensiz, isyankar, disiplinsiz, fanatik, ikna olmayan, uçuk, düşüncesiz, tuhaf, tutarsız, ilgisiz, kayıtsız.

Kova insanı hava elementi ve sabit nitelik özellikleri taşır. Yönetici gezegeni özgür ruhlu Uranüs'tür. Kova, akıllı, bilgili, bağımsızdır ve zor durumda kaldığı anlarda kendini kurtaracak beceriye sahiptir. Dahilerin burcudur ve kimsenin aklına gelmeyen en uçuk fikirler ondan çıkar.

Kova toplum yararına çalışmaktan zevk alır. Zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Toplumun geleceği ile ilgilidir; dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek ve kendisinden daha kötü durumda olan insanlara yardımcı olmak ister. Balık burcu, insanlara birebir yardım etmek isterken, Kova genel anlamda bir bütün olarak insanlığa faydalı olmak ister.

Kova insanı oldukça idealisttir. Bütün insanların ırk, cinsiyet, din ve sosyal durumuna bakılmaksızın aynı imkanlara sahip olması gerektiğini düşünür. Kova aynı zamanda kardeşlik ve dostluk burcudur. Aynı amaç için bir araya gelinen topluluk, grup, dernek ve klüplerin burcudur. Bütün burçlar içinde en az önyargılı olanıdır, her türlü insanla dostluk kurar. Önceden ne yapacağı belli olmayan eksantrik bir yapısı vardır. Statü ve marka yerine özgünlüğün peşindedir. En şaşırtıcı tipler Kova burcundan çıkar. Başkalarından farklı olmayı arzular.

Modern görünüşüne rağmen inatçı ve sabit fikirli olabilir. İlerici ama radikal fikirlere sahiptir. Sabit nitelik taşıdığından fikirleri kolay kolay değişmez. Sabit nitelikler, düzenli işleyen bilimsel bir kafa yapısı ve kesin sonuçlar alınan sistematik çalışmalar şeklinde kendini gösterir. Dikkafalı ve özgürlüğüne aşırı düşkün bir tiptir. İsyankar ve asi bir yapısı vardır.

Hem çok sosyal hem de çok bireyseldir. Gruplarla birlikte hareket etmeyi sevdiği halde bağımsızlığından asla ödün vermez. Kova burcu arkadaşlarına çok önem verir ve arkadaşlığı ömür boyu sürebilir ama kişisel özgürlüğü kısıtlandığı zaman en yakın ilişkilerini bile anında kesip atabilir. Dostlarını sevmesine rağmen arada her zaman bir mesafe bırakır, ona gerçekten yaklaşmak zordur. Başkaları ile arasına görünmeyen bir çizgi çekmeyi becerir. Genellikle kişiliğini gizler.

Aşkta sevgiliden çok dost arar. Onun kalbine giden yol da, aynı İkizler burcu gibi, kafasından geçer. Tensel tutkulara sahip değildir. Entellektüel ilgilerini paylaşacağı birini bulduğu zaman bağlanabilir. Sizi sevse bile sahiplenmeyecektir; kıskanç değildir. Evlendiği zaman tutku ve merakını tatmin etmek için yeterince özgür olmak ister.

Kova insanı felsefe, teknoloji, bilim ve yeniliklerden hoşlanan yetenekli biridir. Kendi işinde çalışırsa çok verimli olabilir. Keskin zekası ve parlak fikirleri ile başka insanları yönlendirebilir. Devrimler yaratabilir. Gelenek ve alışkanlıklarla arası iyi değildir. Tutucu sosyal kurallar ve eski adetler onu fazla bağlamaz. Geçerliğini kaybetmiş sistemleri ve kalıpları yıkıp yeni bir düzen getirmek ister. Başka etkiler almadı ise geçmişe değil geleceğe dönük yaşar. Bilimin her alanında başarı elde edebilir. Doğa bilimleri, teknoloji ve politika ile uğraşabilir. Yüksek teknoloji, bilgisayar, İnternet, uzay bilimleri, astroloji gibi alanlar ona göredir

DEÐERLİ TAŞLARI:
Ametist
Kristal kuvars
Akik
Yeşim
Lal (Granat)
Zirkon
Mavi kalsedon (Mavi akik, mavi dantelli akik)

HEDİYE SEÇİMİ:

Kova Kadını
Kova kadını son derece moderndir ve Kova erkeği gibi elektrikle çalışan aletlere bayılır. Ona bir CD çalar ya da dijital video kamera alabilirsiniz.

Kova burcu astrolojinin yöneticisidir. Ona astroloji ile ilgili kitaplar alabilir ya da yıldız haritasını çıkartırabilirsiniz. Kova aynı zamanda arkadaşlığı yönetir, birlikte çekilmiş resimlerinizi koyacağınız gümüş bir resim çerçevesi iyi bir hediye olacaktır. Arkadaşlarının doğum günlerini işaretleyebileceği güzel bir takvim alabilirsiniz.

Kristal hoşuna gider, kristal taşlı bir kolye seçebilirsiniz. Giysi alacaksanız en son moda olanlarını tercih etmelisiniz. En uğurlu renkleri çivit mavisi, fuşya, kurşuni gridir. Ona bir güzellik salonundan aromaterapi masaj seansı hediye edebilirsiniz.

Kova Erkeği

Kova burcu, geleceğin yöneticisi elektirik gezegeni Uranüs tarafından yönetilir. Yeni çıkan teknolojiler ve elektrikle çalışan her şey onu çok heyecanlandırır. Ne kadar yeni olursa onun için o kadar iyidir. Dizüstü bilgisayar ya da elektrikli bir masaj aleti ile onu sevindirebilirsiniz. Paranız yetiyorsa uydu çanak aboneliği satın alabilirsiniz.

Yeni bir bilgisayar oyunu, yazılımı veya bilgisayarı için speaker seçebilirsiniz. Yıldızları gözlemesi için teleskop ya da bilim kurgu konulu video kaset ya da DVD hediye edebilirsiniz. Bilim kurgu ya da çağın yeni sosyal eğilimlerini konu alan kitaplar alabilirsiniz. Ona hediye almak için elektronik eşyalar satan mağazaları dolaşın.


SAÐLIK VE SPOR :

Yönetici Gezegeniniz: Kova burcu, sürprizlerle dolu yenilikçi ve icatların gezegeni Uranüs tarafından yönetilmektedir.
Vücudunuzda Yönettiği Bölge: Dolaşım sistemi ve ayak bilekleri.
Metabolizmanız: Hızlı.
En Önemli Özelliğiniz: Her zaman bulunduğunuz toplumun çok ilerisindesiniz. Sizin şu an yaptığınız şeyi herkes en az üç yıl sonra yapmaya başlayacaktır.
Sizi Sinirlendiren Şey: Rutin. Siz bir şeyi saat kaç olursa olsun canınız istediği anda yapmak istersiniz. Bu yemek yemek, egzersiz yapmak ve seks için de geçerlidir. Program dahilinde yaşamaktan nefret edersiniz. Monotonlaşan aktiviteler ilginizi çekmediğinden farklı şeyler yapmalısınız.
Sağlığınızla İlgili Yaptığınız Hata: Bilgisayar başında bütün gün oturarak hareketsiz kalmanız. Yaptığınız işlerle kendinizi kaybederek egzersiz yapmayı unutmanız.

Kova son derece entelektüel ve akıllıdır. Kafasının içinde yaşarken fiziksel bedenini tamamen unutur ve bir rahatsızlığı olunca çok şaşırır.Zayıf noktanız ayak bileklerinizdir, dans ederken, buz pateni, jimnastik ya da kayak yaparken özellikle dikkat etmelisiniz. Bu tip aktiviteleri yaparken bandajla bileklerinizi desteklerseniz kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Dolaşım sisteminiz hassas olduğu için spor yaparken kendinizi sıcak tutmanızda fayda var.

Bilgisayar başında oturmak kalçalarınızı genişletebilir, sürekli egzersiz yapmalısınız. İnternette olduğunuz için buradan sağlıkla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Elektronik aletlere meraklısınızdır, egzersiz video kasetleri ile canınızın istediği saatte, istediğiniz egzersizi yapabilirsiniz. Aynı şeyleri yapmaktan sıkıldığınız için farklı bir çok kaset almanızda fayda var.

Zor konsantre olmanıza rağmen yaptığınız işte kendinizi kaybedebilir ve düzenli yemek yemeyi unutabilirsiniz. Siz koşuşturmalarınızın arasında atıştırmaktan yanasınız, ne yediğinize hiç dikkat etmezsiniz. Önceden planlamalısınız. Farklı ve egzotik şeylerden hoşlandığınız için, tropik yerlerden ithal edilen meyveler hoşunuza gidebilir, abur cubur yerine bu tip meyvelerden atıştırabilirsiniz.

Yeni trendler hep ilginizi çeker. Diyet, beslenme ve egzersizde de yeni akımları takip edersiniz. Sağduyunuzu kullanın ve son çıkan mucize diyet ve zayıflama haplarına şüphe ile yaklaşın.

Kova sosyal bir burçtur, siz diğer insanlarla birlikte iken daha mutlusunuzdur. Başkaları ile birlikte olmak size enerji verir. Bir gurup arkadaşınızla spor yaparsanız eğlenirken form tutabilirsiniz.


STRESTEN ARINMA :
Sevgili Kova, duygularınızı o kadar iyi gizlersiniz ki, endişeli olduğunuzda bunu pek az kimse hissedebilir. Siz de herkes gibi stresli dönemler geçirirsiniz ama dışarıya yansıtmazsınız. Hayata yaklaşımınız oldukça objektif ve mantıklıdır. Olayları fazla duygusallaştırmadığınız için başarılı olursunuz. Yanlız bazen kendinizi kandırır ve olanların sizin için hiç önemi olmadığına kendinizi inandırabilirsiniz. İş işten geçmeden duygularınızın sesini dinlemeli ve önleminizi almalısınız.

Hava elementi olduğunuz için başınız dertte iken yapacağınız en iyi şey arkadaşlarınızla bir araya gelmek olacaktır. Kova burcu olarak son derece demokratsınızdır ve gösterişi sevmezsiniz. Arkadaşlarınızla salaş, samimi bir yerde buluşmak, bir şeyler içmek moralinizi düzeltecektir.

Sabit nitelik taşıdığınız için kendinizi işlerinize fazla kaptırabilirsiniz, arada bir eğlenceye zaman ayırmalısınız. Herkesi davet edebileceğiniz bir parti düzenleyebilirsiniz. Formaliteden nefret edersiniz ve anlık programlar sizin için daha uygundur. Hava burcu olarak diğer insanlarla sürekli ilişki içinde olmak ve onların farklı fikirlerini duymak istersiniz. Herkesin fikrini alır ama sonunda kendi bildiğinizden şaşmazsınız. Bazen sosyal olurken dağıtabilir ve yapmanız gerekenleri unutabilirsiniz. Sabit nitelik taşıdığınız için burcunuz geleceği temsil etse de değişikliklere zor adapte olursunuz.

Moralinizin bozuk olduğu zamanlarda eşiniz ya da sevgiliniz gibi çok yakınlarınızın ilgisinden sıkılabilirsiniz. Sevdiğiniz kişiyi hala çok sevdiğinize ama yanlız ya da arkadaşlarınızla birlikte olmak istediğinize inandırmalısınız. Kova burcu zaman zaman ilgisiz davranabilir ve neler olduğunu karşısındakine anlatmadan vaktinin çoğunu dışarıda arkadaşlarıyla geçirebilir. Bu da ilişkinizi karmaşık hale getirecektir. Sevgiliniz ya da eşiniz hiç alakası olmasa bile sorunun kendisi olduğunu zannedebilir. Kova burcu çok karizmatikdir ve bulunduğu ortamın lideridir. Çevresi ile bu kadar ilgili iken çoğu zaman en yakınlarını ihmal edebilir. Evinizle ve ailenizle biraz daha fazla ilgilenirseniz kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.

Yöneticiniz Uranüs değişikliğin ve yaratıcılığın gezegenidir. Başarıya ulaşmanız için uçuk ve yaratıcı fikirlerinizi bir düzene sokmanız gerekmektedir.

Elektronik ürünlere ve yeni teknolojiye meraklısınızdır. Elektronik eşyalar satan mağazalarda gezinebilirsiniz. Paranız olmasa bile bakmak ve hayal etmek size moral verecektir. Yeni çıkan müzik setlerini, video kameraları, digital televizyonları görmek iyi gelecektir. Kendinize bilgisayar programı ya da oyun alabilirsiniz. İnternette chat odalarını dolaşabilirsiniz. Bilgisayar fuarı varsa hiç kaçırmayın, kendinizi eskisinden daha iyi hissedebilirsiniz.

PARA VE ZENGİNLİK :

Sevgili Kova fazla materiyalist değilsinizdir ve aşırı harcamalarınız yoktur. Sizi maddeden çok fikirler heyecanlandırır ama hi-tech elektronik aletlere zaafınız vardır. Kendi kendinize stereo müzik setine, dijital video kameraya ya da ikinci bir bilgisayara gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını sormalısınız. Eğer ihtiyacınız varsa hiç durmayın. Kovaların çoğu yeni çıkan teknolojiler hakkında yeterli bilgiye sahiptirler.

Yöneticiniz Uranüs’ün etkisi ile para konularında aşırıya kaçabilirsiniz. Aylarca para biriktirebilir ve sonra birden ani bir dürtü ile tüm paranızı tek bir şey için harcayabilirsiniz. Bu değiştiremeyeceğiniz bir huy olabilir. Siz topluma yararlı olmak ve yardım etmek istersiniz. Doğru bir amaç bulunca insanlara yardım etmek için yüklü miktarda bağış yapabilirsiniz.

Sizin için para kazanmanın en iyi yolu yeniliklerden ve yeni fikirlerden geçmektedir. Buluşlarınızın, fikirlerinizin patentini almalı, yeni bir ürün veya servisinizi başlatmalısınız. Tüketim pazarı sürekli değişiyor ve yeni trendler, yeni ürünler kullanılmaya başlıyor. Tüm burçlar içinde bu hızlı değişime en iyi Kova burcu ayak uydurabilir. Özellikle bilgisayar, internet, bioteknoloji ve diğer yüksek teknoloji alanlarında neye ihtiyaç duyulduğunu en iyi siz bilirsiniz. Bu bilginizi kullanarak bu alanlarla ilgili hisse senetlerine yatırım yaparak uzun vadede kazançlı çıkabilirsiniz.

Burcunuz ileri teknoloji yenilik ve buluşlar konusunda çok yetenekli olduğu için çok zengin olabilirsiniz. Zengin olursanız hayır işlerine katkıda bulunmalısınız. Kova burcu kardeşlik ve sosyal adalete inanan ve zor durumdakilere yardıma hazır olan bir burçtur. Gurup çalışmalarında ve toplumla ilgili projelerde başarılı olabilirsiniz. Siz de Balık burcu gibi paraya önem vermeyen bir burçsunuz. Sizler sadece kendi çıkarınızı düşünmeyip doğru olanı yapmak istediğiniz için iyi işler çıkarırsınız. Kova burcu tüm insanlık için dünyayı daha iyi şartlarda yaşanacak hale getirmeye çalışır.

Kova burcu olarak bağımsızlığınıza çok düşkünsünüzdür ve kimsenin size ne yapacağınızı söylemesini istemezsiniz. Bu huyunuz sayesinde yaptığınız herşeyde tüm sorumluluğu üstlenir ve işler yolunda gitmediği zaman kendinizden başka kimseyi suçlamazsınız. Herşeyi kendiniz bilmek ve yapmak zorunda değilsiniz, bilmediğiniz konularda başkalarının fikrini sormaktan çekinmemelisiniz.

TATİL :
Sıradan turistik bir tatil, maceracı ve bağımsız ruhlu Kova burcunu sıkacaktır. Bilime meraklı Kova insanı Kennedy uzay merkezine gitmek, Kızıldeniz ya da Çanakkale’de dalmak isteyecektir. Çocuk Kovalar ise Disney World, Epcot Center veya Tatilya’da çok eğleneceklerdir. Kova burcu da İkizler burcu gibi tatilde yeni tecrübeler, yeni heyecanlar yaşamak ister.

Dünya kültürlerine, toplumların sosyal yapılarına ilgi duyan, entelektüel Kova büyük sosyal değişimlerin olduğu Rusya, Çin, Hong Kong ya da Berlin gibi yerlere gitmelidir.

Kova burcu bilgisayarı olmadan yaşayamaz, tatilde iken bile aklı bilgisayarındadır. Diz üstü bilgisayarı varsa heryere taşır, yoksa mutlaka birisi onun için e-mail’ini kontrol ediyordur. Tatil öncesi, yolculuğu ve gideceği yerle ilgili tüm bilgileri internetten alır, gittiği yerde de internete girmeye çalışacaktır.

Bağımsız ruhlu Kova insanının açık alanlara ihtiyacı vardır. Doğa harikası ıssız yerlerde özgürlük ve keşif duygusunu yaşayacaktır. İsviçre Alpleri, Alaska, Kuzey kutbu, Büyük Kanyon, Guetamala, Peru gibi.

Seyahat arkadaşı ile her an birlikte olması Kova’da klostrofobik etki yaratabilir. Onu arada bir yanlız bırakmaya çalışın. Tek başına mağazaları dolaşarak, yürüyerek, kafede oturarak stresini atabilir. Gene de Kova sosyal bir burç olduğundan insanlarla bir arada olmak isteyecek ve çok uzun süre yanlız kalmak istemeyecektir.

Her dakikası planlanmış turlar ona göre değildir. Kendi programını kendi yapacağı bir tatili tercih eder. Esintili bir karakteri olduğu için hiç bir gezinin katı kuralları ya da günlük programı olmamalıdır. Sürprizlere ve değişikliklere açık bir tatil düşünmelisiniz
fihi ma fih

#23 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 21.11.2006 - 14:30

Yeri bura mı emin olamasam da, diyorum ki 2007 astroloji yorumları, burç gezegen analizleri filan yazılsa mı buraya bi yerlere..?

Astroloji ile ilgilenen,elinde bilgi olan arkadaşlar vardır belki...
Öyle didim işte, gittim bile hemen...

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..

#24 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 25.11.2006 - 10:29

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

2 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli