İçerik değiştir



- - - - -

Astroloji


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 23 yanıt verildi

#1 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 02.03.2006 - 14:36


ÇOK YAKINDA SİZE KAPSAMLI ASTROLOJI İLE İLGİLİ YAZILAR GÖDERİCEM UMARIM BEÐENİRSİNİZ BİRAZCIK BEKLETİCEM AMA :P
fihi ma fih

#2 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 03.03.2006 - 18:58

BALIK BURCU:

Merhametli, fedakar, sulugöz, herkesin derdine ortak olmaya çalışan hassas Balık. Başkalarının dertlerinden o kadar etkilenir ki, üzerindeki negatif enerjiyi atabilmesi için arada bir yalnız kalması gerekir. Su kenarları iyi gelir, kendi hayal dünyasında yaşamaya ve gerçeklerden kaçmaya bayılır. Aslında çok güçlüdür ama gücünü doğrudan göstermez ve belki kendi de bilmez. Sezgileri de çok güçlüdür. Balık burcunun iyi niyetini istismar etmeyin ya da onu kullanmaya kalkmayın, belki o değil ama evren bedelini bir gün mutlaka ödetir. Kararsız ama iyi kalplidir. Duygu sömürüsü yapmaya bayılr vede bi o kadar kırılgandır.
Özellikleri: Duygusal, hassas, anlayışlı, merhametli, fedakar, verici, yumuşak, romantik, hayal gücü kuvvetli, idealist, gizemli, sezgisel, telepatik, spiritüel, sınırsız, sonsuz, birleşen, bütünleşen, her şekle girebilen, rafine, hülyalı, evrensel, mütevazi, bilinçsiz, belirsiz, düzensiz, karmaşık, gerçekçi olmayan, aldatıcı, dönek, savunmasız, etkiye açık, kararsız, pasif, melankolik, değişken.

Balık burcu en sonuncu burçtur ve kendinden önceki bütün burçlardan bir özellik almıştır. Bu yüzden de bütün burçlarla iyi anlaşır. Balık’ta su elementi ile değişken nitelik bir araya gelir. Değişken gruptan aldığı özellikleri etrafındaki insanların duygularını anlamak ve düzeltmek için kullanır. Yöneticisi Neptün önsezi ve derin duygular verir. Bütün bunların karışımı ile ortaya çok hassas bir karışım çıkar. Balık duyguları ve hayalleri ile yaşar. Balık burcunun simgesindeki iki balık çift karakteri simgeler. Bu iki balığın ayrı yönlere doğru gidiyor olması da Balık insanın kararsızlığını simgeler. Aklı ve duyguları devamlı mücadele halindedir. Bu yüzden bazen onu anlamak pek kolay değildir. Duyguları sık sık değişebilir, sağı solu pek belli olmaz.

Balık burcu diğer burçlar içinde dış etkilere en açık burçtur. O kadar duyarlıdır ki, çevresindeki insanların ruh halini sünger gibi emebilir. İnsanların olumlu ya da olumsuz tüm duyguları ona geçer. Başkalarının dertlerinden öyle çok etkilenir ki, o kişinin problemi çözüldükten sonra bile sıkıntısını kendi üzerinden kolay kolay atamaz. Ruhsal ve fiziksel dengesini koruyabilmesi ve üzerindeki negatif enerjiyi atabilmesi için arada bir yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. Enerjisini ancak bu şekilde yenileyebilir. Deniz kenarlarında huzur bulur.

Manevi değerleri güçlüdür, merhamet duygusu kusur sayılacak kadar fazladır. Hayvanlara, çocuklara ve çaresiz insanlara karşı acıma hissi ile doludur. Herkes ile ilgilenir, onların dertlerini dinler, sırtlarını sıvazlar ve işlerine yarayacak tavsiyeler vermeye çalışır. Kimsenin acı çekmesine dayanamaz. Balık burcu fedakarlık demektir ve özellikle yakınları için yapamayacağı fedakarlık yoktur. Kullanıldığını anlasa bile bunu fazla önemsemez, onun için yardım etmek her şeyden önemlidir.

Hassas Balık insanı hayatın katı gerçeklerine karşı savunmasızdır ve gerçeklerle yüzleşmek zor gelebilir. Yönetici gezegeni Neptün Balık burcuna kendini kandırma ve gerçeklerden kaçma özelliği verir. Duygusal Balık kendi hayal dünyasında saklanarak kendini kandırabilir. Üzülmemek için kafasını kuma gömer ve ona acı veren olayları görmemezlikten gelir. Bazı Balıklar gerçeklerden kaçmak için içki ve uyuşturucu maddelere sığınabilir, diğerleri ise aşırı duyarlılıklarını sanatla dışa vurabilirler.

Balık insanının önsezileri inanılmayacak kadar gelişmiştir. Dış dünyayı duyguları yoluyla algılar. Gizemli, doğaüstü, esrarengiz bir burçtur. Hayal gücü çok gelişmiştir. Herkes ile iyi geçinen, uyumlu biridir. Balık insanı endişelidir ve kolay karamsarlaşabilir. Kendine daha olumlu ve iyimser bakış açısı geliştirmek zorundadır. İyi niyetli ve kararsızdır. Bireyselliği fazla gelişmemiştir, kendine dönük ve güvenli değildir.

Balık burcu, derin duyguları ile çok sevebilir. Aşk, yaşamındaki önemli şeylerin başında gelir, çok romantikdir. Sevdiği için her şeyi yapabilen, fedakar bir aşıktır. Aşık olmadığı zaman yaşam çok sıkıcı gelir. Sevdiği kişiyi gözünde büyütür ve gerçek yüzünü göremez. Hayal kırıklığına uğrarsa aşkı biter ama kısa bir süre sonra büyük bir aşkla başka birini yeniden sevebilir.




Balık Burcu Ünlüleri:
Michelangelo, Copernicus, Rossini, Antonio Vivaldi, Chopin, Ravel, Renoir, Mondrian, Montaigne, Albert Einstein, Graham Bell, Victor Hugo, Ibsen, Anais Nin, John Steinbeck, Gabriel Garcia Marquez, Amy Tan, Rudolf Nureyev, Nat King Cole, Elizabeth Taylor, Bruce Willis, Kurt Cobain, Bon Jovi, Cindy Crawford, Sharon Stone.


Burcun Taşları:
Ametist ,Opal,Aytaşı,Pembe kuvars,Florit,Jasper,Mercan
fihi ma fih

#3 duygusuz

duygusuz

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • Konum:niko
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 12:23

balıkla niye başladın..kesin balıksın sen...
akrebe geç akrebe...
burcumu çok seviyoru B) m...tekrar dünyaya gelsem yine aynı burca ait olmak isterdim.... ;)

............................şşşşt sessiz ol!.................................


#4 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 18:05

KOÇ BURCU :

Anahtar kelime: Ben

Şifre: Bağımsız olmalı ve bireysel farkındalığımı artırmalıyım.

İlke: Eylem Olumlu uygulama: İnisiyatif Olumsuz uygulama: Tepkisellik

Özellikleri: Atılgan, etkin, tepkisel, enerjik, aceleci, hızlı, kendine aşırı güvenen, serüvenci, girişken, cesur, iddialı, dikkafalı, açık sözlü, dürüst, kendine dönük, agresif, saldırgan, çabuk öfkelenen, dikkatsiz, kavgacı, kaba, alaycı.

Koç Zodyak'ın ilk burcudur ve yeni başlangıçları temsil eder. Girişimci, atılımcı ve yeniliklere açıktır. Sıfırdan yeni bir şeyi ya da büyük bir projeyi başlatabilir ama detaylara inemediği için tamamlamakta zorlanır. Toprak elementi burçların gerçekçi ve pratik yaklaşımı detaylarda başarılı olmasına, sabit elementi burçların kararlılığı ise başladığı işlere devam etmesinde yardımcı olur. Kendi işinin başında olmak ya da en azından, yeni bir alanda öncülük etmek ister. Kimsenin ona patronluk yapmasına tahammül edemez. Yarışmayı ve rekabeti sevdiği için galip gelmek, her konuda önde olmak ister. Servet ve rahatlıktan çok ün peşinde koşar. Harekete geçmeden önce daha çok düşünme ve plan yapma alışkanlığı edinirse çok daha başarılı olabilir.

Her zaman acelesi varmış gibi bir izlenim bırakır. Ateş elementi olduğundan canlı ve isteklidir. Öncü nitelik taşıdığı için de eyleme yönelik ve hareketlidir. İddialıdır, her şeyi en iyi kendisinin bildiğine inanır ve dikkafalıdır. İlişkilerinde yöneten taraf olmak ister ve bağımsızlığına çok düşkündür.

Fazla düşünmeden, kavga eder gibi konuşabilir ve açık sözlülüğüyle insanları kırabilir. Konuşması akıcıdır ama karşısındakini etkilemek için abartıya kaçabilir. Başkalarına yardım etmeyi sevse bile temelde kendine dönüktür. Aslan burcu gibi egosu gelişmiştir ve kendini beğenir.

Mars tarafından yönetildiğinden Mars'ın özellikleri çok belirgindir. Mars enerji verir, gerilim yaratır ve tehlikeyi sever. Bu yüzden ateşli, cesur, saldırgan, cüretkar ve kavga etmeye meyilli olabilir. Çabuk parlayan bir yapısı vardır ama asla kinci değildir ve siniri çok çabuk geçer

TAŞLARI:Akik ,Kantaşı ,Ametist ,Hematit ,Sitrin ,Yakut ,Akuamarin, Jasper
fihi ma fih

#5 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 11.03.2006 - 18:09

BOÐA:

Anahtar kelime: Sahip olmak

Şifre: İstikrarlı ve becerikli olmalıyım.

İlke: Manifesto Olumlu uygulama: Üretgenlik Olumsuz uygulama: Maddecilik

Özellikleri: Güvenilir, pratik, duyumsal, istikrarlı, tutarlı, üretgen, sabırlı, dayanıklı, kararlı, azimli, sanatçı ruhlu, sadık, sahiplenici, inatçı, kinci, sabit fikirli, yenilik ve değişime karşı, temkinli, tutucu, rahatına düşkün, boğazına düşkün, pasif, üşengeç, hoşgörüsüz, güzelliklere ve maddeye önem veren, doğaya düşkün.

Boğa insanı sabırlı, işini bilen ve kararlı bir tiptir. Yeniliklerden ve risk almaktan hoşlanmaz, çok tutucudur. Zodyak'ın en inatçı ve en sabırlı burcudur. Bir şeye karar verdiği zaman onu kararından döndürmek neredeyse imkansızdır. Alışkanlıkları ve günlük rutini her şeyden önemli olabilir. Değişiklikten ve sürprizlerden nefret eder. Boğa insanı genelde sakindir ve kolay kolay sinirlenmez ama sinirlendiği zaman öfkesi çok korkunç olabilir. Burcun simgesi Boğa gibi Boğa kadını ve erkeği genelde sağlıklı, güçlü ve dayanıklıdır.

Bazı burçlar daha çok tanınmak ve saygı duyulmak için işlerinde başarılı olmak isterler; Boğa bu gibi şeyleri fazla umursamaz o sadece para kazanmak ve sahip olmak ister. Boğa insanının istikrar ve güvene ihtiyacı vardır. Evlilik, yuva ve kariyerinde güven içinde olmak ister. Maddeye düşkünlüğü güvenlik ihtiyacından kaynaklanır. Para konusunda uyanık, mantıklı ve yaratıcıdır. Karşısına çıkan engelleri sabırla aşar ve rekabetten her zaman sağ çıkar. Servetini yavaş ve emin adımlarla elde eder. Parasını emlak ve toprağa yatırarak değerlendirmek ister.

Fiziksel zevkler Boğa insanı için çok önemlidir. Keyfine düşkündür. Konfora ve rahatlığa karşı büyük bir tutkusu vardır. Kaliteli yemekler, içecekler ve rahat bir ev hayal eder. Evine çok düşkündür ve elinden geldiği kadar konforlu bir hale getirmeye çalışır. Yöneticisi Venüs’ün etkisiyle güzel şeylere meraklıdır. Genellikle tüm güzel şeylerin değerini bilir ve sanat eserlerine ilgi duyar. Eğlenceden, iyi kitaplardan, müzik ve sanattan çok hoşlanır.

Duygusal hayatında mutlu ve sağlam bir ilişkiye ihtiyacı vardır. Sevgi dolu ve güvenilirdir. Aşık olduğu zaman çok tutkuludur. Fiziksel duyuları çok gelişmiştir ve sekse düşkündür. Kısa süreli aşklardan hoşlanmaz ve eşine sadıktır. Boğa insanının en büyük özelliklerinden biri olan sahiplenme duygusu kontrolden çıkarsa aşırı derecede kıskançlığa dönüşebilir. Kendine uygun bir yaşam biçimi seçtikten sonra onu değiştirmesi zordur. Aslında onu memnun etmek çok kolaydır. Her şey yolunda gidiyorsa, daha iyisi için bile değişiklik yapma gereği duymaz.

Boğa hazırcevap değildir, öğrenmesi yavaştır ama bildiği konuları tüm detayları ile bilir. Programlıdır, ne zaman ne yapacağı bellidir hatta bu yüzden bazılarına sıkıcı gelebilir. Boğa insanı doğayı sever; doğaya beslediği sevgi onu zinde tutar. Evinde bitki yetiştirmekten ve bahçeyle ilgilenmekten büyük zevk duyar. Doğa ile ilgili işlerde başarılı olur. Çiftçilik, çiçekçilik, hayvan yetiştirmek ona göredir. Güzel sanatlar ve müzik gibi alanlarda başarılı olabilir. Finansla ilgili mesleklerde çalışabilir örneğin borsacı, bankacı, muhasebeci veya ekonomist olabilir. Ayrıca mimarlık ve inşaat işleri de ona göredir

TAŞLARI:Turkuaz, Krizopras ,Safir (Mavi),Mavi kalsedon (Akik),Zümrüt
fihi ma fih

#6 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 18.03.2006 - 13:39

İKİZLER BURCU:


Anahtar kelime: Düşünmek

İlke: Rasyonellik Olumlu uygulama: Zeka Olumsuz uygulama: Yüzeysellik

Şifre: Başkalarıyla iletişim kurmalı ve bir şeyler öğrenmeliyim.

Özellikleri: Zeki, uyanık, değişken, espirili, meraklı, çabuk kavrayan, bilgili, iletişimde yetenekli, mantıklı, akılcı, konuşkan, sosyal, sempatik, yeniliklere açık, esnek, kolay adapte olabilen, çok yönlü, yüzeysel, duygusuz, sinirli, kararsız, dedikoducu, huzursuz, havai.

İkizler burcunu iletişim ve zekayı temsil eden Merkür yönetir. Başkalarıyla iletişim kurmak çok önemlidir. Bilgi toplaması ve öğrendiklerini hemen başkalarına aktarması gerekir. Çok meraklıdır, leb demeden leblebiyi anlar ama ağzında bakla ıslanmaz, dedikoduyu sever. İkizler çabuk düşünür ve çabuk hareket eder. Olayları duygularıyla değil, akıl ve mantığıyla algılar.

Çift karakterlidir ve çok değişkendir; bir an şakacı ve sevimli, hemen ardından hırçın ve huysuz olabilir. Bu burcun insanının bir anı diğer anına uymaz; bugün buradadır ama yarın gitmiş olabilir, üstelik arkasında hiçbir açıklama bırakmamıştır. Çabuk sıkıldığı ve konsantre olamadığı için daldan dala atlamaya bayılır, maymun iştahlıdır. Değişiklikten büyük zevk alır ama aynı zamanda huzursuzdur ve yerinde duramaz. Onu uzun süre bir yerde tutmak imkansızdır. Sinirsel gerginliği yüzünden zihinsel ve bedensel olarak tam anlamıyla gevşeyemez. Huzursuzluğu durmadan bir şeyler yapmasına ve oradan oraya koşuşturmasına sebep olur.

Aynı anda birkaç işi birden yapmayı seven İkizler'in çift karakteri pek çok alanda kendini gösterir; iki veya daha fazla planı, iki aşk macerası hatta iki mesleği bir arada yürütebilir. Hemen hemen her konuya ilgi duyar ve her konuda söyleyecek pek çok şeyi vardır. Sakin bir insansanız gevezeliği başınızı ağrıtabilir ve sözleriyle sizi serseme çevirebilir. Konuşmadan ya da yazmadan duramaz. Müthiş bir konuşma yeteneğine sahiptir ve çok hazırcevaptır. Çok fazla alana dağıldığından öğrendikleri yüzeyde kalır ve hiçbir konunun derinine inemez.

Yönetici gezegeni Merkür haberleşmeyi yönettiğinden konuşma, yazı, fikir alışverişinin önemli olduğu alanlarda başarılıdır. Gazete, radyo ve televizyonda en sevilen konuşmacılar İkizler burcundandır. Yazarlık, muhabirlik, editörlük, halkla ilişkiler, reklamcılık, veya pazarlama tam ona göredir. Her şeyi çok çabuk kavrar ve öğrendiklerini hemen uygulamaya başlar. Bukalemun gibi girdiği ortama hemen uyum sağlar; çabuk adapte olma yeteneği onun en büyük savunma mekanizmalarından biridir.Ayrıca entrikalı işlere yatkındır.

İkizler insanı sempatik ve samimi davranışları ile kendisini hemen sevdirir ama gerçekte bir yere ya da bir kişiye bağlı olmayı sevmez. Yine de kardeşlerine bağlıdır. Aslında kardeşleri ile karmaşık bir ilişkisi vardır; onlarla ya çok iyi geçinir ya da hiç geçinemez. Başkalarıyla konuşma ihtiyacı duyduğundan kolay ilişki kurar. İkizler kur yapmaktan ve flört etmekten hoşlanır. Onunla birlikteyseniz bu durumu kabullenmeniz gerekir. Cıva gibidir, onu elde tutmak pek kolay değildir. İkizlerin kalbine giden yol aklından geçer. Aranızdaki çekim güçlü olsa da, aklına hitap etmeyi bilmelisiniz. Entelektüel ilgilerine karşı onun gösterdiği merakı gösterir, onu kısıtlamaz ve sıkmazsanız yaşamının sonuna kadar sizinle birlikte olabilir. Aynı zamanda çok şakacı ve esprilidir, onun yanında hiç sıkılmazsınız.



DEÐERLİ TAŞLARI:
Akik ,Turkuaz,Pembe kuvars,Krizopras
fihi ma fih

#7 yok

yok

    DuyguSuz!

  • Üyeler
  • 1.406 Mesaj
  • Konum:Yalnızlık
  • İlgi Alanları:* Yalnızlık<br>* Başka hayatları yaşamak<br>* Kendinden vazgecmek<br>* Başarısızlık<br>vs.......................

Gönderim zamanı 18.03.2006 - 18:04

Yay burcu nerde ben yay istiyom ben yayımda ... :ups:
Okyanusların uçsuz bucaksız erilşilmezliğini mavi sanırdım. O erişilmez derinlikler Yeşilmiş! tıpkı gözlerim gibi...
O diplerde saklıymış duygular, o sonsuzlukta saklıymış umutlar, sonlarda saklı kalmış varoluşlar...

#8 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 15:07

YENGEÇ BURCU



Anahtar kelime: Hissetmek

Şifre: Duygusal yakınlık ve güven bulmalı ve vermeliyim.

İlke: Beslemek Olumlu uygulama: İlgi Olumsuz uygulama: Güvensizlik

Özellikleri: Duygusal, hassas, yumuşak, nazik, önsezili, savunmasız, anlayışlı, anaç, koruyucu, besleyen, ilgili, çekingen, milliyetçi, geçmişe bağlı, güvensiz, alıngan, değişken ruh hali, bağımlı, içe kapalı, ürkek, kuşkucu, kuruntulu, endişeli.

Yengeç burcu su elementi ve öncü niteliktir. Su elementi duygusallık ve sezme yeteneği verir. Yoğun bir şefkat ve merhamet duygusuna sahiptir. Derin iç dünyası yüzünden hayatın iniş çıkışlarından pek çok insandan daha fazla etkilenir; sevinci de, acıyı da yoğun olarak hissettiğinden herhangi bir kişiden daha fazla acı çekebilir. Öncü nitelik ise onu harekete geçmeye zorlar. Yumuşak görüntüsüne rağmen öncü grubun tüm özelliklerini aynı güçle taşır. Öncü burçlar arasında hırslarını en kurnaz şekilde dile getirendir.

Yengeç burcunun yöneticisi gök cisimlerinin içinde en hızlı hareket edenlerden biri olan Ay'dır. Yengeçler Ay’ın hareketlerinden, yeniay ve dolunaylardan çok etkilenirler. Ay’ın enerjisi nasıl denizlerde gel-gitlere sebep oluyorsa, Yengeç'in duygularının da sık sık değişmesine neden olur. Yengeç insanı karmaşık bir yapıya sahiptir ve hızla değişen ruh haliyle onu anlamak hiç de kolay değildir. Keyfi yerinde olduğu zaman hayat dolu ve neşeliyken birdenbire somurtkan ve hırçın olabilir. Kafasına bir şey taktığı zaman melankolikleşir, içe döner ve herkesten uzak durur.

Yengeç insanını ancak sevgiyle yönetebilirsiniz. Zorla bir şey yaptırmaya kalkarsanız tam tersini yapabilir. Çalışkan ve tedbirlidir. Para güvenlik demektir ve para kazanmasını da, elinde tutmasını da iyi bilir. Kazancının büyük miktarını biriktirir, asla müsrif değildir. Yengeç çok kuruntulu olduğu için gelecekten korkar, kendini ve ailesini her bakımdan güvence altına almaya çalışır. Yumuşak ve hassas yapısına rağmen sevdiklerini koruması gerektiği zaman çok cesur ve gözükara olabilir.

Sevdiklerine çok bağlıdır ama özellikle annesine çok düşküdür. Yengeç anneyi, vatan sevgisini, yuvaya düşkünlüğü temsil eder. Ailesine, evine ve çocuklarına çok bağlıdır. Yengeç kendisini anlayan ve evine bağlı bir eş ister. Biraz fazla koruyucu olmakla birlikte çok iyi ebeveyn olur. En huzurlu olduğu yer evidir; aynı bir yengeç gibi evi onun kalesidir. Sıcak, güvenli ve sevgi dolu aile ortamında çok mutlu olur.

Geçmiş onun için çok önemlidir, bir türlü geçmişten kopamaz; sonsuza dek köklerine bağlı kalabilir. Yengeç insanı yapılan iyiliği de, kötülüğü de hiçbir zaman unutmaz. Fırsat bulunca karşılık verir. Oldukça alıngandır, eleştirilmeye hiç gelemez ve çok çabuk küser. Hafızası çok kuvvetlidir. Bir şeye kırıldığı zaman karşısındakine hiç belli etmeden bu kırgınlığı senelerce içinde taşıyabilir. Aynı zamanda çok kıskanç olabilir.

Yengeç insanı aşırı duygusal, aşırı hassas ve çekingendir. Sert kabuğunun altında derin duygularını saklamaya çalışır. İkizler nasıl dünyaya düşünceleri ile bağlı ise, Yengeç de duyguları ile bağlıdır. Nazik, sevgi dolu ve koruyucudur. Kırıldığı, rahatsız edilmek ya da duygularından söz etmek istemediği zaman aynı bir Yengeç gibi kabuğuna saklanır. İyi niyetli, düşünceli davranışlar onu çok etkiler ve eleştirilmekten, alay edilmekten çok korkar. Sadakat ve bağlılığından dolayı bazı koşullara gereğinden çok daha uzun bir süre katlanabilir.

Duyarlılığı yanlızca insanlara karşı değildir. Algılama üstünlüğü onu tüm çevresinden kolay etkilenen biri durumuna getirir. Yakın çevresinin ne istediğini onlar söylemeden sezebilir. Çoğu zaman her şeyi büyüttüğü ve dertlerini içine attığı için sindirim sistemi kolaylıkla bozulabilir. Yeri gelince hayır demeyi, çekingenliğini ve aşırı duygusallığını kontrol etmeyi öğrenmelidir.

Yengeç insanı, su ve sıvıyla ilgili konularda başarı gösterir. Denizcilik, balıkçılık ona göredir. Ayrıca çok merhametli olduğundan doktorluk ve hemşirelikte başarılı olabilir. Yengeç mideyi temsil ettiği için bu burçtan iyi ahçılar çıkar. Paraya önem verdiği için de finans sektöründe ve ticarette başarılı olabilir.



DEÐERLİ TAŞLARI :Kuvars ,Krizopras ,Peridot (Zebercet), Aventurin, Akik,Ametist
fihi ma fih

#9 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 15:11

ASLAN BURCU




Anahtar kelime: Göstermek

Şifre: Kendimi yaratıcılıkla ifade etmeli ve başkalarını etkilemeliyim.

İlke: Yaratıcılık Olumlu uygulama: Aşk Olumsuz uygulama: Kibir

Özellikleri: Kendinden emin, güvenli, dinamik, güçlü, otoriter, hükmedici, canlı, etkileyici, asil, onurlu, gururlu, övgü bekleyen, mert, cesur, lider, cömert, yaratıcı, abartılı, sevecen, neşeli, sıcakkanlı, mağrur, kendine dönük, inatçı, diktatör, kendini beğenmiş, büyüklük kompleksi, ukala, küstah, çocuksu, dikkat çekmek isteyen.

Aslan burcu ateş elementidir ve sabit niteliklidir. Ateş elementi özelliklerini yaratıcı ve kültürel alanlarda gösterir. İşi ne olursa olsun yaptığı işe kendi damgasını vurur ve hepsinde biraz gösteriş vardır. Ormanlar kralı Aslan' ın kendine olan sonsuz güveni sonucunda otoritesi her zaman ve her yerde geçerlidir. Aslan liderlik isteyen, örgütlenmeye gereksinme duyulan bütün işlerde başarılı olur. Aynı zamanda çok yaratıcı olduğundan yetenekli ressamların, yönetmenlerin, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur.

Aslan burcu sabit nitelik taşıdığı için tutucu ve inatçıdır ve bir kere karar verdi mi bundan pek kolay vazgeçmez. Yapıcı fikirlere sahiptir ve tuttuğunu koparır. Büyük işlere kalkışır ama ayrıntılarla arası iyi değildir. Ufukları geniştir, büyük düşünür bu da onun cesaretini gösterir.

Güneş tarafından yönetilen Aslan Zodyak'ın kralıdır. Güneş nasıl Güneş Sisteminin merkeziyse, Aslan da aynı şekilde her zaman odak noktası olmak ve tüm dikkatleri üzerine çekmek ister. Aslan insanı lider olmak için yaratıldığına inanır ve ona göre davranır. Güçlü kişiliği karşısında etrafındakiler çoğu zaman geriler. Gururludur ancak gurur duygusu başkaları üstünde baskı yaratabilir. Başkalarının yaşamını onlardan daha iyi düzenleyebileceğine inandığından, ancak karşısındaki de bunu böyle kabullendiği sürece her şey yolunda gider.

Aslan, Koç gibi doğuştan liderdir ama sabit guruptan olduğu için daha iyi örgütçüdür. Hayatta yerinin yetkili bir mevki, bir kuruluşun başı olduğunu sezgileri ile bilir. Yönetme ve liderlik etme isteğinde taleplerini hiçbir zaman küçük tutmaz. Kendisinin çok önemli olduğuna inanır. Bazen fazla küstah ve kibirli olabilir. Küçük dağları kendinin yarattığına canı gönülden inansa bile aslında çok iyi kalplidir.

Aslan'ın hükmedici davranışlarının altında aslında çok yumuşak bir insan vardır. Merhametli ve sıcakkanlıdır. Aslan kalbi ve aşkı yönetir. İçten, ateşli ve tutkuludur. Dramatik olaylara ve abartmaya bayılır, konuşması ve hareketleri dikkat çekicidir. Sevildiğini ve beğenildiğini bilmeye ve aynı zamanda övülmeye çok ihtiyacı vardır; ihmal edilirse morali çabuk bozulur. Onun size bağlandığı kadar, sizin de ona bağlı olduğunuzu bildiği sürece sadık kalacaktır, ama ilginizi kaybederseniz, duyguları incinir ve teselliyi başkalarında arayabilir.

Dürüst, açıksözlü, merttir ve asla arkadan vurmaz ama aldatılırsa affetmez. Koç burcu gibi agresif değildir ancak gururu kırılırsa öfkesini kontrol edemeyebilir, feci şekilde patlayabilir ve saldırabilir. Bu patlamanın ardından hiçbir şey olmamış gibi davranacaktır zira Aslan insanı kin tutmaz ve bağışlayıcıdır.

Aslan insanı güleryüzlü, neşeli ve eliaçıktır. Geniş bir arkadaş çevresi vardır. Gezmeyi, eğlenmeyi, gösterişli davetlerde ve pahalı restoranlarda boy göstermeye bayılır. Zevk için para harcamayı sever ve çoğunlukla harcamaları hesapsızdır. Lükse düşkündür. İstediklerini almak için büyük borçlara girebilir. Gösterişli giyinebilir, gösterişli bir arabası ya da havalı bir sevgilisi olabilir. Pahalı zevkleri vardır ve para onu amacına ulaştıran bir araçtır. Savurgan olduğu için parayı elinde tutamaz. Kendine güvendiğinden gelecekten korkmaz ve para biriktirmeyi düşünmez.




DEÐERLİ TAŞLARI :Akik ,Peridot (Zebercet),Kuvars (Kristal, rutil, pembe),Ametist
Kehribar ,Sitrin,İnci,Mavi topaz
fihi ma fih

#10 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 15:14

BAŞAK BURCU:



Anahtar kelime: Analiz etmek

Şifre: Seçici, verimli olmalı ve işe yaramalıyım.

İlke: Ayırımcılık Olumlu uygulama: Netlik Olumsuz uygulama: Eleştiri

Özellikleri: Seçici, ayırımcı, pratik, analitik, yararlı, dakik, dikkatli, detaycı, titiz, düzenli, disiplinli, becerikli, yardımsever, çalışkan, mütevazi, şüpheci, eleştirici, mükemmeliyetçi, önyargılı, endişeli, kuruntulu, güvensiz.

Başak burcu toprak elementidir ve değişken niteliktir. Başaklar toprak elementi özelliklerini sağlık ve hijyene olan düşkünlükleriyle ve ayrıca araştırma, düzen, dakiklik ve çalışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Birçok doktor, biyolog, sağlık görevlisi Başak burcundandır. Başaklardan büyük yazarlar, yöneticiler, kütüphaneciler, muhasebeciler çıkar. Ayrıca el işlerinde yeteneklidirler. Düzen, incelik ve dikkat isteyen işlerde kusursuzlardır. Başak burcu ayrıntılı işlere yatkındır. Pek çok insanın gözünden kaçan detayları anında yakalar. Bazen detaylar yüzünden büyük düşünemeyebilir ve olayları bütün olarak algılamakta zorlanabilir. Ayrıntılara dikkat etmesi, titizliği ve çalışkanlığı ile birleşince çok başarılı olur.

Başak insanı yöneticisi Merkür'den akıl, mantık ve analiz yeteneklerini almıştır. Güzel konuşur, yazar ve kafası çok hızlı çalışır. Zekasının parlaklığına rağmen geri planda kalmayı, kendini göstermeden olayları perde arkasından yönetmeyi sever. En çalışkan burçlardan biridir. Yaşamındaki en önemli şey iştir. Yorulmak bilmeden çalışan Başak sürekli hareket halindedir. Çalışmayı çok sevdiğinden başkalarına da iş bulmak için uğraşır. Zor koşullarda parlak ve pratik çözümler bulmada üstüne yoktur. Başak her yaptığının mükemmel olmasına ve her küçük ayrıntıyı düşünmeye çalışır. Boş geçen günler hatta dakikalar onun için büyük kayıptır. Hayatın asıl amacının çalışmak ve bir şeyler üretmek olduğunu düşünür ve kendini sürekli geliştirmeye çalışır.

Kusursuzluk peşinde koşar. Kusursuzluk saplantısı yüzünden hem kendini, hem de herkesi acımasızca eleştirebilir. Hataların mutlaka düzeltilmesi gerektiğine inanır ama bu arada eleştirdiği kimselerin alınacağı aklına gelmez. İyi niyetli olmasına ve kimseyi kırmak istememesine rağmen kusursuzluk merakı yüzünden huzursuz bir insan olabilir. Öyle yüksek standartlara, öyle ince düşüncelere sahiptir ki, kendisini de yakın çevresini de yer bitirir. Başak Zodyak'ın en tasalı burçlarından biridir. Geçmişte olanlar, şimdi olup bitenler ve gelecekte olabilecekler, onun için birer endişe kaynağıdır. Endişelerinin temelinde mükemmellik arayışı yatar.

Titiz, temiz, düzenli ve sağlığına düşkündür. Sabah ilk uyandığı anda gün içinde neler yapacağını planlamak ister. Son derece dakiktir, randevularına tam zamanında gelir. Güvenilir bir insandır, verdiği sözlere çok önem verir. Dürüsttür, yalana ve yapmacığa tahammülü yoktur. Oldukça mütevazi, kibar ve naziktir ama yeni tanıştığı kimselerle arasına mesafe koymayı ve fazla laubali olmamayı tercih eder.

Başak insanı, yuvasına bağlanacak, evin her şeyi ile ilgilenecek ve aynı zamanda dost olacak bir eş ister. Başak fazla romantik sayılmaz, önce kafaca tatmin olmak ve arkadaş olmak ister. Mizah duygusu gelişmiş insanlardan hoşlanır. Ancak karşısındakine gerçekten güvendikten sonra açılır ve tutkularını serbest bırakır. Yüksek standartları ve seçiciliği yüzünden kolay kolay evlenmez. Giyimine önem verir ve zevklidir ama asla gösteriş ve marka meraklısı değildir; sadelikten yanadır. Bir dosta ihtiyacınız olduğunda yardımınıza ilk koşan kişi olacaktır. Karşılık beklemeden yardım eder zira onun için asıl önemli olan size bir şekilde yardımcı olmaktır.



DEÐERLİ TAŞLARI: Akik ,Turkuaz ,Obsidyen,Yeşim ,Kaplangözü,Sitrin, Topaz
fihi ma fih

#11 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 15:31

ASLAN BURCU

Anahtar kelime: Göstermek


kime göstercem :mad1:

Değişiklikler Kaydedildi...

#12 aCaCia

aCaCia

    eMeKLi Ye$iLLiK

  • Dokunulmazlar
  • 761 Mesaj

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 22:21

aslan burcu olduğuna göre tuttuğuna göstercen :)
Gönderilen Resim

#13 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 22:23

önce senden başliim , yanaş anacım yanıma :)

Değişiklikler Kaydedildi...

#14 aCaCia

aCaCia

    eMeKLi Ye$iLLiK

  • Dokunulmazlar
  • 761 Mesaj

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 22:25

valla bende antilop burcuyum ,aslan burcuyla anlaşamıyoruz, ne yanaşcam sana ..sen git kendine camış burcu falan bul :)...
Gönderilen Resim

#15 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 22:26

olur :)

Değişiklikler Kaydedildi...

#16 aCaCia

aCaCia

    eMeKLi Ye$iLLiK

  • Dokunulmazlar
  • 761 Mesaj

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 22:44

tamam .. hayırlı işler .. bu arada konu neydi yaw :) konseptı konserve ettik :mad1:
Gönderilen Resim

#17 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 20.03.2006 - 22:57

haklısın , Elric'te gelip uyarmayınca bilmiyoz nedir ne değildir diye. :)

Değişiklikler Kaydedildi...

#18 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 24.03.2006 - 12:11

TERAZİ BURCU :


Anahtar kelime: Bağlantı kurmak

Şifre: Güzellik, denge ve uyum yaratmak için başkalarıyla işbirliği yapmalıyım.

İlke: Denge Olumlu uygulama: Diplomasi Olumsuz uygulama: Kararsızlık

Özellikleri: Bağlantı kuran, paylaşımcı, işbirlikçi, uyumlu, sosyal, içten, düşünceli, anlaşmaya hazır, dengeli, tartan, adil, tarafsız, nazik, tatlı, diplomat, arabulucu, hoş, estetik, zarif, sanatkar, rafine, zevkli, bağımlı, kararsız, pasif, bocalayan, tembel, kayıtsız, yüzeysel, kibirli, fazla narin, kolay etki altında kalan.

Terazi burcunda hava elementi ile öncü nitelik birleşmiştir. Terazi harika bir arabulucudur. İnsanları birbirleri ile tanıştırarak neşeli sosyal ortamlar yaratır. Sürekli başkalarıyla bir arada olmak isteyen Terazi insanı tek başına kalınca ne yapacağını bilemez. Ekip çalışmalarında ve ortaklıklarda harikalar yaratır.

Aslında göründüğü kadar yumuşak değildir: otoriter bir yapısı olmasına rağmen bunu tatlılıkla gizler. Öncü grubun hükmedici özelliği Terazi burcunun sevimli karakteri ile hoş bir şekilde birleştiği için herkesi parmağında oynatabilir. Kendi dediğini tatlılıkla ama mutlaka yaptırır. Terazi insanı inanılmaz derecede dürüsttür ancak düşündüğünü her zaman söylemez. Nazik bir diplomatdır.

Venüs tarafından yönetilen Terazi için uyum ve güzellik çok önemlidir. Huzurlu olması için bunlar gereklidir. Sanatların çoğunu, tüm kültürel olayları sever. Sanatla uğraşmasa bile sanata düşkündür. Güzel sanatlarla ilgili alanlarda başarılı olabilir. Yine güzellik ve güzelleşmekle ilgili her türlü alan ona uygundur.

Terazi insanı güçlü bir adalet duygusuna sahiptir. Burcun simgesi terazi adaleti temsil eder ve Terazi’nin en temel özelliklerini yansıtır. Eşitlik temel ilkelerinden biridir. Herkese iyi davranmak ister ve kendine davranılmasını istediği gibi davranmaya çalışır. Verdiği kadar almak ister, ilişkileri bu açıdan dengeli olursa çok mutlu olur. Yargı sisteminde pek çok avukat, hakim ya da savcı Terazi burcudur. Sanat ve adalette hak edilen orta noktayı bulmak ve dengeyi sağlamak oldukça zordur. Terazi bunu başarabilir.

Olayların farklı yönlerini, geçmiş ile geleceği, bilinenler ile bilinmeyenleri karşılaştırmaya ve bunlar arasında tam bir denge oluşturmaya çalışır. Bu yüzden zor ve geç karar verir. Diğerleri onun sürekli her şeyi enine boyuna tartmak istemesini, tereddütlerini ve kararsızlığını anlamayabilirler. Başak insanının ayrıntılarda mükemmeli araması gibi, Terazi de olayları tartarak dengeyi bulmaya çalışır. Terazi insanı yaşamın haksızlıklarla dolu olduğunu düşünür ve zaman zaman haksızlıklardan şikayet eder.

Kavga ve sertlikten hoşlanmaz ve başkalarını memnun etmek için uğraşır. Genellikle nazik, çekici ve neşeli bir insan olarak tanınır. Nerede eğlenceli sosyal olaylar varsa Terazi de oradadır. Yalnızlığı hiç sevmeyen Terazi'nin geniş bir arkadaş çevresi vardır. Toplum tarafından en beğenilen tipler Terazi burcundan çıkar. Konuk ağırlamasını iyi bilir ve herkes tarafından aranılan bir konuktur. Sosyal, dışa dönük, özgürlüğüne çok bağlı ve gezmeyi seven bir burçtur ama aynı zamanda evlilik burcudur; partneriyle birlikte olmaktan ve paylaşmaktan büyük zevk alır.



DEÐERLİ TAŞLARI :Akik ,Turkuaz,Opal,Mercan,Lapis lazuli,Pembekuvars ,
Akuamarin ,Yeşim ,Dumanlı kuvars

HEDİYE SEÇİMİ:


Terazi Kadını

Terazi kadınının en favori hediyesi kaliteli mücevherdir. Ona opal bir yüzük ya da safir bir kolye alabilirsiniz. Terazi kadının sosyal yaşamı çok hareketlidir. Küçük bir gece çantası, şal ya da topuklu gece ayakkabıları alırsanız sık sık kullanacağından emin olabilirsiniz. Terazi parfüm ve parfümlü vücut losyonlarını çekiciliğinin bir parçası olarak kullanır; hiçbir zaman fazla gelmeyecektir. Aynı şekilde ipekli seksi iç çamaşırlarından da vazgeçemez. Şampanya rengi ipek bir gecelik hoşuna gidecektir. Burcu güzellik ve zerafet gezegeni Venüs tarafından yönetildiğinden doğal olarak taze çiçeklere bayılır.

Terazi kadını evi için yeni bir aksesuardan çok hoşlanacaktır. Terazi’nin metali bakırdır. Bu herhangi bakır bir eşya, zarif bir saat ya da duvara asabileceği bakır kenarlı bir ayna olabilir. Taze güllerini koyabileceği şık bir kristal vazo tam ona göre bir hediye olacaktır. İnsanlarla çok ilgilidir, eğer ona kitap almaya karar verirseniz biyografi türü bir kitap seçmelisiniz. İnternette chat yapmaya bayılabilir onun için bir senelik İnternet erişimi alabilirsiniz.

Terazi Erkeği

Venüs tarafından yönetilen Terazi erkeği müzik dinlemeye bayılır. Hoşlandığı grupları aklınızda tutup ona sevdiği CD’lerden alabilirsiniz. Klasik müzik, caz ya da rock konserlerine bilet alarak onu eğlendirebilirsiniz. Yemeğe çıkacaksanız arkasından dans edebileceğiniz popüler bir klüp iyi seçim olacaktır. Arabası için CD çalar, evine yeni hoparlörler ya da CD walkmen alabilirsiniz.

Terazi erkeği çok zevklidir ve giyimine önem verir. Beyaz şık bir gömlek, özel kol düğmeleri hediye edebilirsiniz. Yeni çıkmış seksi bir erkek kokusu bulursanız alın; hoşuna gidecektir. Terazi erkeğinin sosyal hayatı çok hareketlidir. Elektronik takvim, küçük el bilgisayarı gibi hediyeler günlük hayatını daha iyi organize etmesine yardımcı olacaktır.

SAÐLIK VE SPOR :

Yönetici Gezegeniniz: Terazi burcu güzellik, aşk, eğlence ve konfor gezegeni Venüs tarafından yönetilmektedir.
Metabolizmanız: Yavaş
En Önemli Özelliğiniz: Zerafet, denge ve koordinasyon. Jimnastik, golf, dans gibi aktiviteleri denemelisiniz.
Sizi Sinirlendiren Şey: Hoş olmayan görüntüler sinirinizi bozar. Mesela saçınızın kötü olması, spor yaptığınız yerin çirkin görüntüsü ya da pejmurde bir giysi ile spor yapmak zorunda olmanız moralinizi bozar.
Sağlığınızla İlgili Yaptığınız Hata: Terazi burcu spor klubünde fazla sosyal olmaktan oraya gidiş sebebini bile unutabilir. Hoş insanlara göz atmaktan, tanıdıkları ile dedikodu yapmaktan spor yapmaya fazla vakti kalmayabilir. Gene de aşırı uçlara gitmemelisiniz. Bu sefer de aşırı yorgun düşebilir veya bir yerinizi incitebilirsiniz. Dengenizi korumalısınız.

Sizin kadar bakımlı burç az bulunur. Teraziler kendilerine çok iyi bakarlar. Rafları bakım kremleri, şampuanlar ve kozmetik ürünleri ile doludur ama yediklerine o kadar dikkat etmezler. Tatlıya karşı zaafları vardır. Kendinize bunu tamamen yasaklamayın onun yerine azaltın. Tamamen kesmeye kalkarsanız daha fazla yemeye başlayabilirsiniz. Terazinin atıştırma huyu kilo almasına sebep olur.

Terazi’nin sosyal hayata ve gece hayatına olan düşkünlüğü uykusuz kalmasına sebep olur. Gece çok geç olmadan evinize dönmeye çalışın.

Terazi ortaklık burcudur, bir başkası ile takım olarak yapacağınız sporlar size göredir. Çift kişi tenis, squash, basket, futbol, voleybol, yelkencilik gibi partner gerektiren sporları denemelisiniz.

Alt sırt bölgenize dikkat etmeli, sırt kaslarınızı güçlendirmeli ve böbrek sağlığınız için de bol su içmelisiniz.

STRESTEN ARINMA :

Stres altında iken Terazi burcu mutlaka dışarı çıkmalı ve arkadaşları ile buluşmalıdır. Ne kadar çok arkadaşını görürse o kadar mutlu olur, yanlızlıktan nefret eder. Öncü bir burç olarak değişiklikten rahatsız olmaz, yanlız doğru karar verdiğinizden emin olmak istersiniz. Hava elementi olarak herkesin fikrini almak istersiniz. Başkalarının görüşlerini aldıktan sonra kendi duygularınızı daha net olarak anlayabilirsiniz.

Terazi burçları bu kadar sosyal olmalarına rağmen göründükleri kadar yüzeysel değildirler. Son derece akılcıdırlar ve kararlarını verirken duygularını karıştırmazlar. Sürekli olarak yeni bilgiler toplayıp analiz eder, iyi ve kötü yönleri ile “tartarak” orta noktayı bulmaya çalışırlar. Teraziler de İkizler gibi Zodyak’ın mülakatçılarıdır.

Terazi burcu eşine ve iş ortağına çok güvenir (Terazi burcu 7. evin yöneticisidir). Partnerinizin
fikirlerinizi dinlemesini istersiniz. Eğer sizi rahatsız eden konuyu tüm detayları ile dinleyecek havada değilse moraliniz çok bozulur.

Venüs tarafından yönetilen Terazi sakin ve güzel ortamlarda kendine gelir. Mümkünse işinize bahçede devam edin, çalışma masanıza taze çiçekler koyun, iş seyahatinde otel odanıza sevdiklerinizin fotoğrafını koyun.

Her zaman ihtiyaç duyduğunuz uyum ve güzelliğin görünüşünüze de yansıması gerekir. Bu yüzden bir iş görüşmesi ya da toplantı öncesinde aynanın önünde uzun zaman geçirirsiniz. Başkalarının sizi bu huyunuzdan vazgeçirmesine izin vermeyin, iyi göründüğünüz zaman moraliniz yerine gelir. En iyi görünümünüzde en iyi performansı gösterirsiniz. Kendinizi iyi hissetmek için yapacağınız şey güzellik ya da sağlıkla ilgili bakım yaptırmak olacaktır. Gerginliğin en çok etkilediği yeriniz sırtınızın alt kısımları ve belinizdir. Sırt masajı ile kendinizi harika hissedeceksiniz.

Sağlık çiftliğinden çok fayda görebilirsiniz. Burada spor, egzersiz yapabilir, hafif yiyeceklerle beslenirken çeşitli bakımlarla güzelleşebilirsiniz. Böyle bir yere gitme imkanınız yoksa eşiniz veya sevgilinizden sizi evde şımartmasını isteyebilirsiniz. Yatağınızda kahvaltı yapabilir, banyoyu güzel kokulu köpüklerle doldurup gün boyu bakım yapabilirsiniz. İyi bir bakım sonrası güzelleşecek ve kendinizi harika hissedeceksiniz. Bu günün gecesini de iki kişi şık bir restoranda mum ışığı ile tamamlarsanız moraliniz yerine gelecektir.

Terazi, adalet sistemini yönetir ve Teraziler adalet ile ilgili konulara ilgi duyarlar. Bu konularla ilgili kitap okuyarak ya da film seyrederek kafanızı dağıtabilirsiniz.

Terazi burcu kadını ve erkeği kokudan çok hoşlanırlar.Yeni bir parfüm hediye ederek onu mutlu edebilirsiniz. Müzik dinlemek iyi gelecektir. Hele gitar, piyano ya da başka bir müzik aleti çalıyorsanız ara vermiş olsanız bile çalın, müzik sizi iyileştirecektir.

Çok tanıdığınız var, bazıları ise başarılı ve ünlü kişiler. Arkadaşlarınızı fikir vermeleri, bazı kişiler ile tanıştırmaları için arayabilirsiniz. Unutmayın ki başarı için bilginin olduğu kadar tanıdıklarında çok önemi var.

PARA VE ZENGİNLİK:


Sevgili Terazi eğer elinizde olsa idi herşeyin adil bir fiyata satılmasını sağlardınız. Herhangi bir ürün ya da servis çok pahalı olduğu zaman siniriniz bozulur. Pazarlık yapmanız gerektiğine inanırsınız, bu sizin için nefes almak kadar doğaldır. Çok az burç sizin kadar iyi pazarlık yapabilir. Herşeyi iyi analiz edebildiğiniz için hayatınızı “pazarlık” ederek yani avukat ya da sendika liderliği gibi mesleklerle kazanabilirisiniz. Venüs tarafından yönetildiğiniz için altın, pırlanta gibi değerli taş ve metallere yatırım yaparsanız kazançlı çıkabilirsiniz. Seçkin zevkiniz ve güzel sanatlara olan düşkünlüğünüzden güzel sanatlara yatırım yaparak da kar edebilirsiniz. Henüz adı duyulmamış sanatçıları keşfederek onların eserlerini satın alabilirsiniz.

Ortaklıklarda şanslısınızdır. Eşinizle ya da güvendiğiniz iş ortağınızla birlikte yatırımlar yapabilirsiniz. Terazi çok cömerttir ve lükse düşkündür. Arkadaşlarınızla birlikte olmak sizin için çok önemlidir ve bu yüzden en çok eğlenceye para harcarsınız. Mütevazi ve politik görünüşünüze rağmen hükmetmeyi seversiniz. Hırslı teraziler kendilerinin patronu olmak isterler. Yöneticiniz Venüs hükmetmeyi seven yönünüzü gizli tutmanızı sağlar. Siz zaten hoşluğunuzla isteklerinizi yaptırmanın daha kolay olduğunu keşfetmişsinizdir.

Kendinizi bakımsız ve hırpani hissetmek moralinizi bozabilir. Kendinizi iyi hissedebilmek ve tam performans sergileyebilmek için iyi görünmeniz şarttır. Bu yüzden güzel giyinmek için biraz para harcamanız gerekebilir.

TATİL:

Oldukça sosyal olan Terazi insanı, tatil için büyük bir şehri ya da hareketli bir tatil yöresini tercih eder. Konforlu ve rahat bir ortamda olmayı sevdiğinden, çadırda bir tatil ona göre değildir. Terazi’ye kamp yapmaktan bahsederseniz faksı ve kablolu TV’si olmayan bir otel demek istediğinizi zannedebilir. Terazi burcu, müzeleri, sanat galerilerini dolaşmayı, alışveriş yapmayı sever ve gece hayatından çok zevk alır.

Terazi gittiği her şehirde en popüler gece klüplerini, kafeleri, barları anında keşfeder. Kalabalık yerlerin insanı olan Terazi’nin adres defteri tatil dönüşü yeni tanıştığı kişilerin telefon numaraları ile doludur. Gittiği yerlerde oranın yerli halkı ile de hemen samimi olabilir. Tek başına ya da yanlızca bir kişi ile tatile çıkma fikrini hayal bile edemez. Onun için tatil demek, kalabalık ve neşeli insanlarla bir arada eğlenmek demektir. Özel hayatına düşkün Akrep burcu tatil için gittiği uzak yörelerde bir tanıdığı ile karşılaşırsa bundan pek hoşlanmazken Terazi ise tam tersine buna çok memnun olur. Terazi burcu için ideal tatil yerleri, Miami, Rio, Madrid, İstanbul gibi gece hayatının yoğun olduğu, kalabalık, hoş insanlarla dolu, alışveriş imkanı olan, güzel manzaralı, eğlenceli şehirlerdir.

Bu mesaj elwira tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.03.2006 - 13:28

fihi ma fih

#19 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 24.03.2006 - 12:14

AKREP BURCU :



Anahtar kelime:
Dönüşüm yaratmak

Şifre: Derin ilişkiler yoluyla dönüşüm yaratmalıyım.

İlke: Ölüm ve yeniden doğuş Olumlu uygulama: Yenilenme Olumsuz uygulama: Gücün kötüye kullanılması

Özellikleri : Yenilenme ve dönüşüm gücü, metamorfoz, şifa, derine inen, araştıran, keskin, erotik, seksi, çekici, güçlü, karmaşık, duygusal, gizemli, ketum, derin, önsezili, yıkıcı, zalim, şiddete meyilli, iğneleyici, saplantılı, sabit fikirli, aşırıya kaçan, şehvetli, tutkulu, kıskanç, sahiplenici, küsen, intikamcı, kinci, acımasız, hilekar, güvenilmez, paranoyak, kuşkucu, duygularını bastıran.

Akrep su elementi ve sabit niteliktir. Su elementi olduğu için çok duygusaldır ancak derin duygularını kontrol altına almaya ve gizlemeye çalışır. Sabit nitelik taşıdığı için de inatçıdır ve yaptığından asla vazgeçmez; onun fikrini değiştirmeniz nerede ise imkansızdır. Yine bu aynı özelliğinden dolayı sevdiklerine çok bağlıdır.

Kontrol etme arzusu yüzünden kıskanç ve sahiplenici olabilir. Kıskançlık Akrep insanının elinde olmayan bir duygudur. Güçlü, yoğun duygulara sahiptir ve tutkularından dolayı çok büyüleyici olabilir. Akrep burcunu delici bakışlarından hemen tanıyabilirsiniz; bakışları doğrudan insanın içine işler. Yaşama gücü kadar fiziksel gücü de kuvvetlidir. Akrep insanının içinde büyük bir enerji kaynağı olduğunu hissedebilirsiniz.

Hiçbir derdi yokmuş gibi sakin dursa da, aslında içinde fırtınalar kopar. Gizemli bir yapısı vardır ve kendisi hakkında ipucu vermez. Zodyak'ın en ketum burcudur. Oldukça ince düşüncelidir ve aslında çok şüpheci olmasına rağmen bu duygularını da belli etmez. Tam onu tanıdığınızı sandığınız bir anda, henüz hiçbir şey bilmediğinizi anlamanıza neden olacak bir davranışta bulunabilir. Onunla kırk yıldır evli olsanız bile, sadece onun görmenize izin verdiği yanlarını görebilirsiniz. Her zaman kendisine sakladığı, sizin asla göremeyeceğiniz ve dokunamayacağınız bazı şeyler olacaktır.

Akrep insanı hakkında emin olacağınız tek şey onun sevdiği şeyleri tam sevdiği, sevmediklerini ise hiç sevmediğidir. Sevgisi de nefreti de aşırıya kaçabilir. Onun için her şey ya siyah, ya da beyazdır. Ortası yoktur. İlkesi, ya hep ya da hiçtir. Akrep insanı iyiyken çok iyi, kötüyken korkunç olabilir. Onu sevebilirsiniz ya da ondan nefret edebilirsiniz, ama ona karşı asla kayıtsız kalamazsınız. Her zaman uç noktalarda dolaşır, hiçbir şeyi yarım bırakmaz tam yaşar. Her an patlamaya hazır bir yanardağ gibidir. Zaman zaman her şeyi yıkıp sıfırdan başlayabilir. Tipik bir Akrep burcunun yaşamında üç bölüm olduğu söylenir. En önemli özelliği kendi içinde ve başkalarında dönüşüm yaratma ve yeniden başlama gücüne sahip olmasıdır.

Akrep burcu cinsellik, ölüm ve yenilenme burcudur. Cinsellik yaşamının bir parçasıdır. Oldukça ihtiraslıdır ve sadece aşkta değil her konuda tutkuludur. Duyguları güçlü ve derindir ancak cinsel yaşamı doyurucu değilse bu açığı kapatmakta zorlanır ve arayış içine girer. Gerçekten severse ömür boyu bağlanabilir. Sevdiği insanın çok dürüst olması gerekir. Karşısındakine güvenebileceğinden gerçekten emin olduktan sonra onu bütün kalbi ile sever ama en küçük bir hata bile onu çileden çıkarabilir. Üzüleceğini ve pişman olacağını bile bile sevdiğini yaralayabilir.

Akrep duygularında yanılmaz. İçine doğanlar genellikle doğrudur. Sezgileri çok güçlüdür; sadece gözle görüneni değil, yüzeyin altındaki gerçekleri de hissederek bulmaya çalışır. Kafası çok çalışır, olayları en küçük detaylarına kadar inceler ve sezgisini de işin içine katarak en doğru kararları verir. Onu kandırmak zordur.


DEÐERLİ TAŞLARI: Ametist ,Pembe kuvars ,Obsidyen ,Lal (Granat) ,Kaplangözü ,Mercan


HEDİYE SEÇİMİ:


Akrep Kadını

Akrep kadını iyi dikilmiş, klasik kesimli giysilerden hoşlanır. Ona, birçok yere rahatlıkla giyebileceği siyah bir elbise ya da -şanslı rengi- bordo bir gömlek alabilirsiniz. Klasik bir trençkot, şık bir şemsiye veya sonsuza dek kullanabileceği kaliteli bir deri çanta alabilirsiniz. Çalışıyorsa, deri bir evrak çantası çok işine yarayacaktır.

Geceleri sık çıkan biri ise güvenliği için çantasında taşıyacağı özel bir alarm, anahtarlarını görebilmesi için minik bir el feneri veya en küçük boy cep telefonu hediye edebilirsiniz.

Mahremiyetine çok düşkün ve bireysel olan Akrep kadınına isminin baş harfleri yazılı masa üstü aksesuarları verebilirsiniz. Siyah, ten ve mürdüm eriğinden parlak kırmızıya kadar çeşitli renklerdeki seksi, dantelli iç çamaşırlarına bayılır. Akrep kadını gerçek anlamda bir dişidir; sivri topuklu ayakkabı, push-up sütyen, jartiyer ve dantelli siyah çoraptan hoşlanır. Bir su burcu olarak parfüme hiçbir zaman doymaz; mutlaka en iyisini almalısınız.

AKREP ERKEÐİ:

Akrep erkeği Zodyak’ın gizli ajanıdır. Güvenlikle ilgili konular ilgisini çeker. Arabasına veya evine alacağınız güvenlikle ilgili değişik aksesuarlar hoşuna gidecektir. Arabası için radar dedektör veya CD çalar alın.

Bu burç aynı zamanda deriden yapılmış şeyleri sever. Deri bir ceket, cüzdan, evrak çantası, seyahat için el çantası veya kemer verebilirsiniz. Akrep burcu son moda trendler yerine uzun süre kullanabileceği kaliteli ve klasik şeyleri tercih eder. Kitap almayı düşünüyorsanız uluslararası casusluk ya da cinayet romanı seçmelisiniz. Evinde zaman geçirmekten zevk alan Akrep erkeğine iyi cins içki, örneğin viski hediye edebilirsiniz. Akrep erkeği sevgilinizse ona seksi iç çamaşırı almayı düşünebilirsiniz.

SAÐLIK VE SPOR :

Yönetici Gezegeniniz: Akrep burcu, enerji ve savaş gezegeni Mars ile dönüşüm ve yeniden doğuş gezegeni Pluto tarafından yönetilmektedir.
Vücudunuzda Yönettiği Bölüm: Akrep burcu üreme organlarını yönetir.
Metabolizmanız: Hızlı.
En Önemli Özelliğiniz: Herşeyi başarmak için gösterdiğiniz inanılmaz kararlılık ve bağlılık.
Sizi Sinirlendiren Şey: Spor salonunda sosyal olarak zamanlarını boşa harcayanlar. Sizin buna zamanınız yoktur.
Sağlığınızla İlgili Yaptığınız Hata: Hiç esnek olmamanız. Değişen durumlara göre sizinde farklı şeyler yapmanız gerekebilir.

Yoğun, kararlı ve ketum Akrep burcunun güçlü duygularını dışa vurmaya herkesten fazla ihtiyacı vardır. Yaptığınız herşeye ya hep ya hiç diyerek saplantılı bir kararlılıkla yaklaşırsınız. Diyet yapmaya karar verdiğinizde aşırıya kaçabilirsiniz bu da sağlığınıza zarar verebilir. Akrep burcu kafasına koyduğunu mutlaka başarır.

İçinizde biriken kızgınlıkları ve yoğun duyguları uygun aktivitelerle dışarı boşaltarak hem stresten kurtulabilir hem de sağlıklı olabilirsiniz. Boks, uzun mesafe koşu ya da squash içinizdeki enerji ve stresi size zarar vermeye başlamadan dışarı atacaktır. Rekabetçi bir yapınız olmasına rağmen gevşemeye çalışırken yanlız olmak istersiniz. Bu yüzden takım ve gurup sporlarından hoşlanmazsınız. Yürüyüş koşu bandını kullanabilir, ağırlık çalışabilir ya da jimnastik yapmayı deneyebilirsiniz. Yoga ve meditasyon ile de rahatlayabilirsiniz. Egzersizin seks hayatına olan olumlu katkısı ise ateşli Akrep burcunu motive edecektir.

Akrep burcu üreme organlarını yönetir. Fiziksel ilişkisi olmayan bir Akrep kendini çok yanlız ve mutsuz hissedebilir. Eğer ilişkinizdeki fiziksel beraberlik yeterince iyi değilse karşınızdaki ile bunu konuşmalısınız.

Derin ve yoğun duygulara sahipsiniz. Bir sorununuz olduğu zaman bunu biriktirmeden yakınlarınızla paylaşmanızda fayda var. Akrep insanı bir derdi olduğu zaman bunu aylar sonra dile getirebilir. Kendinizden beklentileriniz herhangi bir insanın sizden beklediklerinden çok daha fazladır.

Her güne mümkün olduğu kadar fazla şey sığdırmaya çalışırsınız. Arada bir başınızı kaldırıp etrafa bakınmanız iyi olacaktır. Saplantılı ve takıntılı olmaya eğiliminiz var biraz daha dengeli olmaya çalışmalısınız.

STRESTEN ARINMA:

Sevgili Akrep burçların içinde en yoğun duygulara sahip olansınız. Sabit nitelik taşıyan tek su burcu olduğunuzdan değişiklikler karşısında zorlanırsınız. Kararlısınız ve hedefinizden şaşmazsınız. Azimli oluşunuz güçlü, esnek olmayışınız ise zayıf tarafınızdır. Hayatınızdaki herşeyi kontrol altına almaya çalışmayın, bazı olayların sizin dışınızda gelişebileceğini kabul edin. Su elementi olduğunuz için olaylar sizi derinden etkiler. Terslikleri üstünüze alınmayın.

Keskin içgüdüleriniz ve uyanıklığınız sayesinde zor zamanlarda ne yapmanız gerektiğini iyi bilirsiniz. Bazen somut gerçekler karşısında sezgilerinize güvenmek zor gelse de sezgileriniz çoğu zaman sizi doğruya götürecektir.

Siz herkesten daha fazla arada bir yanlız kalma ihtiyacını duyarsınız. Özel hayatınıza düşkünsünüzdür ve gizliliği seversiniz. Etrafı kapalı, kimsenin göremeyeceği ve giremeyeceği bahçeli bir evde huzur bulursunuz. Deniz manzaralı olursa keyfinize diyecek olmaz. Su burçları ancak su kenarlarında kendilerini bulurlar. Deniz, göl ya da nehir kenarına gidin, cep telefonunuzu da kesinlikle yanınıza almayın.

Akrep oldukça derin bir burçtur ve hem kendi dinine hem de diğer dinlere ilgi duyar. Dua etmek veya meditasyon yapmak Akrep insanına iyi gelir. Akrep burcu doğum- ölüm evi sayılan 8. evin yöneticisi olduğu için Akrepler hayatın başlangıç ve sonuna kendilerini yakın hissederler.

Özellikle su kenarında ve tek başınıza yapacağınız yavaş tempolu aktiviteler sizi yenileyecektir. Koşabilir, yürüyebilir, bisiklete binebilir ya da yoga yapabilirsiniz. Siz başkalarından çok kendiniz ile yarışır ve kendinizi en iyi duruma getirmeye çalışırsınız.

Düşünme ve yetenek gerektiren poker, satranç gibi strateji oyunları konuşkan olmayan, ketum Akrep için idealdir. Casusluk ve polisiye romanlarına bayılırsınız. Bu tip kitaplarda kendinizi kaybedebilirsiniz.

Sıkıntılı dönemlerinizde kendinizi sevdiklerinizden soyutlamamalısınız. Zaten böyle zamanlarda duygularınızı anlamakta zorlanan yakınlarınıza kendinizi tamamen kapatmayın. Stres altında iken günlük konuşmalar bile size fazla gelebilir, bu arada etrafınızdakiler kendi bakış açıları ile size yardımcı olmaya çalışıyorlardır. Bazen uzun bir süre içinize kapanarak dış dünya ile ilginizi keser ve başkaları ile konuşmadığınız için perspektifinizi kaybedebilirsiniz. Sevdiklerinizi yanınıza yaklaştırmazsanız ihtiyacınız olan fiziksel yakınlığı göremezsiniz. Biraz açık olun, sevgiyi almayı da vermeyi de kabul edin.

PARA VE ZENGİNLİK:

Sevgili Akrep para konusunda en yetenekli burçlardan birisiniz. İşteki becerinize çok az burç yetişebilir. Hayatınızdaki herşeyi kontrol altına almak istersiniz, özellikle para ile ilgili her konu sizin kontrolünüz altında olmalıdır. Hayatta hiç bir şeyin mücadele etmeden kolay elde edilmediğini bilirsiniz.

Sizin çok kararlı oluşunuz, azminiz ve iradeniz başkalarına fazla gelebilir. Belli bir süre içinde çok para kazanmayı kafanıza koydunuzsa hiç şikayet etmeden en zor koşullarda çok uzun süre çalışabilirsiniz. Akrep burcu olarak tabii ki rahat bir eviniz, iyi bir arabanız ve kaliteli giysileriniz olsun istersiniz ama aslında siz paranızı harcamaktan hoşlanmazsınız. Paranızın çoğunun bankada ya da başka yatırım fonlarında durmasını ve siz uyurken bile artmasını istersiniz.

Akrep burcu kimseye hava atmak veya etkilemek ihtiyacını duymaz. Siz kendi düşüncelerinize herkesinkinden daha fazla değer verir ve gerisini pek takmazsınız. Temel ve mantıklı ihtiyaçlarınız için para harcarsınız.Tutumlusunuzdur ama bir şey satın alırken en kalitelisini almak istersiniz. Herhangi bir şey sadece moda olduğu için ilginizi çekmez, ama eğer iyi bir yatırım olabilecekse ve iyi yapılmışsa onu almaya değer bulursunuz. Akrep burcu bir şeyi uzun süre arzulamaz, beğendi ise hemen alır. Kuvvetli içgüdülerinizle herşeyin iç yüzünü hissedebilirsiniz. Bu yeteneğiniz diğer özelliklerinizle birleşince zamanla servet sahibi olma ihtimaliniz çok yüksektir.

Akrep burcu olarak duygularınızı dışarı yansıtmazsınız ve hiç bir şeyden korkmazsınız. Her ortamda blöf yaparak istediklerinizi elde edebilirsiniz

TATİL:

Akrep burcunun özel hayatı çok önemlidir. Issız, sessiz, sakin, kimsenin olmadığı bir ada, tatil yöresi ya da özel bir tekne tam ona göredir. Yengeç ve Balık gibi duygusal bir su burcu olan Akrep, su kenarında kendini hiç bir yerde olmadığı kadar iyi hisseder. Yoğun duygulara ve tutkulara sahiptir, zaman zaman yanlız kalmaya ihtiyaç duyar. Kaldığı yerde televizyon ve telefon olmasa da olur ama oda servisine ihtiyacı vardır, şampanya içebilmeli ve kendi müziğini dinleyebilmelidir. Onun için tatil demek dış dünyaya hazırlanmak ve yenilenmek
demektir.

Günlük hayatta enerjisini çok yoğun ve konsantre bir biçimde kullanan Akrep enerjisini çok çabuk tüketir. Issız bir adaya veya tekneye bütçesi yetmiyorsa deniz ya da göl kenarında kitap okuyarak, balık tutarak ve hiç bir şey yapmadan dinlenebileceği sakin yerlerde tatil yapmalıdır.

Akrep insanının sahilde uzun yürüşlere ve araba ile küçük gezilere çıkmaya ihtiyacı vardır. Kaldığı otelin güzel ve konforlu olmasını arzu eder. Yumuşak çarşafları ve yastıkları olan büyük ve rahat bir yatak ister. Seksi Akrep partnerine düşkündür, onu yanlız bırakıp bireysel aktivitelere katılmayacaktır. En fazla sabah yürüyüşe çıkacak ve kimselere görünmeyecektir. Tatilde tanıdıklarına rastlamaktan hiç hoşlanmaz. Akrep insanı ile birbirinize aşıksanız, birlikte tatil yapmak unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Bu mesaj elwira tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.03.2006 - 13:35

fihi ma fih

#20 elwira

elwira

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.452 Mesaj

Gönderim zamanı 24.03.2006 - 13:02

YAY BURCU:


Anahtar kelime: Aramak

Şifre: Zihnimin ve dünyanın ufuklarını keşfetmeli ve genişletmeliyim.

İlke: Keşif Olumlu uygulama: Bilgelik Olumsuz uygulama: Yanılsama

Özellikleri: akıl, anlayış, felsefe, ileri görüş, metafizik, etik, idealist, hayalperest, ahlaklı, açık fikirli, iyimser, umutlu, kaygısız, neşeli, açık yürekli, cömert, yardımsever, insancıl, merhametli, hoşgörülü, gerçeği arayan, kaşif, maceracı, gezgin, açıksözlü, doğrucu, atletik, hayvanları seven, özgürlüğüne düşkün, ukala, kendini beğenmiş, kafası bulutların üzerinde, ayakları yere basmayan, dikkafalı, dogmatik, gerçekçi olmayan, üşengeç, abartılı, beleşçi, dağılmış, dağınık, sorumsuz, umursamaz, yerinde duramayan, kumarbaz.

Yay ateş elementidir ve değişken nitelik taşır. Burcunun yöneticisi şans ve bolluk gezegeni Jüpiter'dir. Yay insanı enerjisi, canlılığı ve koşullara uyabilme özellikleri ile başarılı olur. Jüpiter'in verdiği şans da buna eklenince hayatta pek çok istediğini elde edebilir ama her şeyden çabuk bıkma huyundan vazgeçip kendini disiplin altına sokması gerekir yoksa yeteneklerini boşa harcayabilir. Değişikliğe ihtiyacı olduğundan aynı anda birkaç konu ile birden ilgilenir ve aynı işe bağlı kalmayı sevmez. Bu yüzden bilgisini derinleştirmeden, yüzeyde kalan biri olma tehlikesi vardır.

Yay burcu bilmediği şeyleri araştırmaya ve keşfetmeye meraklıdır. Felsefe, ruhsal dünya ve metafizik üzerine kafa patlatır. Parlak bir zekaya sahiptir. Yeni kültürler, yeni insanlar, yeni ülkeler tanımak ister. Farklı kültürlerle ilgilenir. Ateş elementi özelliğini macera ve keşif arzusuyla ortaya koyar. Nereye olursa olsun seyahat etmeyi ve gezmeyi sever. Onun için önemli olan yolculuğun kendisidir. Yolculuklar onun göçebe ruhuna iyi gelir, buna ihtiyacı vardır.

Fiziksel olarak seyahate çıkamıyorsa mutlaka zihnini geliştirmesi gerekir. Seminerlere, kurslara gider ya da üniversiteye geri dönmek ister. Geçmişin ve bu anın günlük olaylarının altında yatan ahlaki ve manevi değerleri inceler. Ateş elementinin verdiği enerji ile araştırır, keşfeder, varsayımlar üzerine kafa yorar ve tartışmalar yaratır. Bilgileri toplar, korur, sentez yapar ve dağıtır; bu yüzden de biraz filozoftur. İyi bir konuşmacıdır. Açık oturumları, panelleri, basın toplantılarını seyretmekten zevk alır. Ufukları geniştir ve büyük işler ve olaylarla ilgilendiğinden ayrıntılar üzerinde durmaz. Yay biraz da sabırsızdır, onun için önemli olayların ayrıntılarından sıkılır.

Yay insanı, içtenliği ve iyimser bakış açısı ile tanınır. Cömert, neşeli ve zekidir. Bu özellikleri ile toplumda aranılan ve beğenilen bir tiptir. Başkalarının özgürlüğüne saygı duyması ve iyi niyeti ile toplumda kendisine iyi bir yer yapar. Sıcak ve çabuk heyecanlanan bir yapısı olmasına rağmen içinde kötülük yoktur. Kin tutmaz ve bağışlayıcıdır.

Açıksözlü, dürüst Yay tüm iyi niyetine rağmen patavatsız konuşmaları ile insanları yaralayabilir. Sportif bir yapısı vardır. Bütün açık hava sporlarından özellikle binicilikten hoşlanabilir. Hayvanlarla arası iyidir ve çok merhametlidir. Kapalı yerlerde sıkılır; doğada, açık ve geniş alanlarda bulunmaktan büyük mutluluk duyar.

Yay insanı özgürlüğüne çok düşkündür. Ateş elementi olduğu için coşkuludur ama özgürlüğünü kaybetmekten korktuğu için sevdiği zaman bile kolay kolay bağlanmaz. Kısıtlanmaktan ödü kopar. Kıskanç ve sahiplenici insanlar klostrofobi etkisi yaratabilir; nereye kaçacağını şaşırır. Ancak beğendiği ve kendisini kısıtlamayacağına inandığı birine bağlanabilir. Kendisi gibi kültürlü ve akıllı bir eş arar.

DEÐERLİ TAŞLARI :
Ametist
Topaz
Mavi kalsedon (Mavi akik, mavi dantelli akik)
Turkuaz
Peridot (Olivin, Zebercet)
Jasper
Kaplangözü
Sodalit
Lapis lazuli

HEDİYE SEÇİMİ:


Yay Kadını

Hareketli ve atletik Yay kadınına spor salonu için üyelik ya da egzersiz video kasetleri hediye edebilirsiniz. Yeni sporlar öğrenmek isteyebilir; binicilik, karate veya herhangi bir spor dalında ders almasını sağlayabilirsiniz. Aslında her konuda yeni şeyler öğrenmeyi sevdiğinden onun ilgisini çekecek birçok konuda örneğin İtalyancadan, Çin yemeğine kadar herhangi bir konuda ders ayarlayabilirsiniz.

Giysi olarak konforlu ve rahat spor kıyafetleri tercih eder. Seyahat etmeyi seven Yay kadınına kullanışlı, katlanan bir bavul ya da pasaportu için kaliteli deri bir cüzdan alabilirsiniz. Oldukça moderndir; dijital video kamera iyi bir hediye olacaktır. Yönünü bulmasına yardımcı olacak spor bir saat, bir çift bot ya da spor ayakkabıları onu çok mutlu edecektir.

Oldukça zeki olan Yay kadınına eğer bir kitap alacaksanız daha sonra üzerinde tartışabileceğiniz ilginç ve derin bir konu seçmelisiniz. Burcun uğurlu taşı firuzedir. Firuzeden yapılmış ilginç bir takı alabilirsiniz. Hayvanları çok seven Yay’a kedi ya da köpek yavrusu hediye edebilirsiniz.

Yay Erkeği

Yay erkeği sürekli hareket halindedir, günlük programına uyabilmesi için spor bir saat alabilirsiniz. Sık seyahat ettiği için pasaportunu ve biletlerini taşıyabileceği bir çanta verebilirsiniz. Yay erkeği çok sportiftir; kayak ayakkabısı, snowboard, basket ya da futbol topu, tenis raketi, spor kıyafeti, kamp yaparken kullanacağı bir çadır ya da mangal hediye edebilirsiniz. Olta takımı, avcı bıçağı ve pusula alabilirsiniz. Spor mağazalarından bir şeyler seçebilirsiniz.

Açık hava düşkünü olan Yay’a, dere tepe dolaşırken giyeceği bir anorak ya da yelek verebilirsiniz. Bahçesi varsa basket potası alabilirsiniz. Her zaman çocuk ruhludur, renkli bir uçurtmaya ya da sirk gösterisine bayılacaktır. Çocukları varsa uzaktan kumanda oyuncak tekne alın çocukları ile birlikte parklarda, su kenarlarında oynayacaktır.


SAÐLIK VE SPOR:

Yönetici Gezegeniniz: Yay burcu mutlu ve iyimser Jüpiter tarafından yönetilir.
Vücudunuzda Yönettiği Bölge: Yay burcu kalçayı yönetir.
Metabolizmanız: Hızlı.
En Önemli Özelliğiniz: Yeni şeyler denemeye olan merakınız.
Sizi Sinirlendiren Şey: “İçeri tıkılmak” sizin fobinizdir. Açık hava tam size göredir.
Sağlığınızla İlgili Yaptığınız Hata: Egzersiz yapma konusunda disiplinsiz olmanız. Bazen canınızın istememesi ve diğer mazeretleriniz.

Şanslısınız! Yay burcu olarak en az bir spor dalında başarılı olacağınız kesin. Olimpiyat şampiyonlarının çoğu Yay burcundan çıkar. Kuvvetlisiniz, doğal bir ritme sahipsiniz, hızlısınız ve kazanacağınıza inanıyorsunuz. Aynı zamanda dışa dönük, komik ve sosyalsiniz. Egzersiz yaparken arkadaşlarınızla bir arada olmaktan ve dostça rekabetten hoşlanırsınız.

Okçuluk, eskrim, dağcılık, binicilik, kürek gibi sporlarla formunuzu korurken heyecanlanacak konsantre olacak ve eğleneceksiniz. Burcunuzun semboli yarı insan yarı at at şeklindeki mitolojik yaratıktır, atlara özel bir ilginiz olabilir. Yay burcu seyahati yönetmektedir bu yüzden kamp yapmak, dağa tırmanmak, rafting gibi seyahat etmenizi sağlayacak aktiviteler size çok uygundur.

Nerede ise tüm sporlara meraklısınızdır ve bu yüzden vücudunuz arkadaşlarınızı kıskandıracak formdadır. Yay burcu, sağlam kafanın sağlam vücutta olduğunun farkındadır ve düzenli olarak ikisini güçlendirmek için yollar bulur.

En büyük zaafınız yağlı yiyeceklere olan düşkünlüğünüzdür. Jüpiter tarafından yönetildiğiniz için kalorili yiyeceklere meraklısınızdır. Burcunuz kalçayı yönettiği için eğer kadınsanız fazla kilolarınız burada toplanacaktır. Erkek yaylar’ın aldıkları kilo ise daha çok bel bölgesinde toplanacaktır. Kısıtlanmayı ve engellenmeyi sevmediğinizden diyet yapmanız zor olacaktır ama gene de çok hareketli olduğunuz için aklınıza koyarsanız kolayca zayıflayabilirsiniz. Küçük yaşlardan itibaren kemiklerinizi (özellikle kalça kemiklerinizi) güçlendirmek için kalsiyum almalısınız.

STRESTEN ARINMA:

JÜPİTER tarafından yönetilen rahat ve umursamaz Yay burcunun sinirleri kolay kolay bozulmaz. Değişikliklerle aranız iyidir, siz zaten düzenli olarak durumunuzu gözden geçirirsiniz. Tek sorununuz aslında en iyi özelliklerinizden biri olan iyimserliğinizdir. Bazen hayata pembe gözlüklerle bakarak gerçeklerden uzaklaşırsınız.

Hızlı hareket etmek hoşunuza gider ve detaylardan çok çabuk sıkılırsınız. Bu özelliklerinizden dolayı önemli detayları gözden kaçırabilir veya olayları yanlış yorumlayabilirsiniz. Detaycı, analizci hava burçları (İkizler, Kova, Terazi) ile bir arada bulunun veya sizi dengeleyecek toprak burçlarından (Başak, Boğa,Oğlak) yardımcı tutun. Değişken nitelik taşıdığınız için değişikliğe çok kolay adapte olabilen esnek bir yapınız var. Ateş elementi olduğunuz için yeni plan ve fikirler geliştirmede hevesli, enerjik ve yaratıcısınız.

Herşey çok üstünüze gelmeye başladığında doğru spor salonuna gidin. Stresinizi ancak iyice yorulup terleyerek atabilirsiniz. Köpeğinizle dolaşmaya, koşmaya çıkın. Binicilik sporları size göredir. İmkanınız varsa bir klüpte at binmeyi deneyin. Yay burcu uzun süre kapalı mekanlarda kalamaz açık havada olmak her zaman iyi gelir.

Okçuluk ve eskrim gibi sporları da denemelisiniz. Bazı yaylar çok fazla spordan hoşlanmazlar ama yürümeyi severler. Spor olarak sadece yürürler ve o kadar hızlı yürürler ki hiç birimiz onlara yetişemeyiz. Bu yürüyüş sırasında yeni fikirlere engel olan tüm olumsuzluklar temizlenir ve düşünceleriniz netleşir.

Eğlenmek istiyorsanız sirk ya da hayvanat bahçesine gitmelisiniz. Yay burcu büyük hayvanları yönetir ve büyük çoğunluk hayvanları çok sever. Sizin gibi iyimser insanlarla bir araya gelmelisiniz. Aslan, Koç, İkizler, Kova ve Terazi burcu gibi. Su burçları size göre fazla duygusal, toprak burçları ise fazla ciddi olabilir.

Siz de zıt burcunuz İkizler gibi kitaplara meraklısınızdır. Kitapevine ya da kütüphaneye gidebilirsiniz. İkizler hem en çok satan romanlara hem de kendini geliştirmesine yardımcı olacak kitaplara meraklıyken siz daha çok hayatla ilgili felsefe yapan kitaplara yönelirsiniz.Aynı zamanda tanınmış insanların gerçek yaşam öyküleri ilginizi çeker.

Siz başkaları ile fikir alışverişinden, tartışmalardan hoşlanırsınız. Farklı görüşlerden rahatsız olmaz ve tartışmada kendi görüşünüzü sonuna kadar savunursunuz. Değişik bakış açılarını dinleyerek sizi rahatsız eden konu hakkında yaratıcı çözümler bulabilirsiniz.

Burcunuz yeni şeyler öğrenmekten çok zevk alır. Üniversiteden derslere, seminerlere katılabilirsiniz. Bu derslerin, kursların sizin sorununuzla ilgili bilgi vermesi gerekmiyor. Herhangi bir konu ya da hobi ile ilgili bir ders sizi sıkıntılarınızdan uzaklaştıracaktır.

Sıkıntılı dönemlerinizde eğer imkanınız varsa kısa süreliğine bile olsa uzaklaşabilmek iyi gelecektir. Yay burcu İkizler gibi seyahat burcudur. Bazen bir süreliğine uzaklaşarak sorunlarınızı objektif olarak görebilirsiniz. Haftasonu başka bir şehirde ya da kampta geçirirseniz döndüğünüz zaman yeni bir bakış açınız olacaktır. Yay bağımsız ve kendine yeterli bir burç olduğu için kimse olmasa bile kendi başınıza gitmek sorun olmayacaktır.

PARA VE ZENGİNLİK:

Sevgili Yay her zaman o kadar iyimser ve neşelisinizdir ki parasız kalabileceğiniz hiç aklınıza gelmez. “Ne olur ne olmaz” diyerek para birikitirmeye başlamalısınız. Jüpiter tarafından yönetilen Yay insanının kumarbaz bir tarafı olabilir, çabuk zengin olma tutkunuzu kontrol altına alabilirseniz korkmanıza gerek yok. Sadece kaybetmeyi göze alabileceğiniz şeylerde işi şansa bırakmalısınız.

Yay burcu büyük olaylara konsantre olmak ister. Büyük çaplı işlere veya emlak pazarına yatırım yapmak istersiniz. Kendinize fazla güvenmekten zararlı çıkabilirsiniz.Yarını hiç düşünmeden harcar, yarın ise bir şekilde durumunuzun düzeleceğine inanırsınız. Sizin bu aşırı iyimserliğiniz hem büyük başarılarınızın hem de düşüşlerinizin sebebi olabilir. En iyisi şansınızı fazla zorlamayın. Bazen iyi şeylerin geldiğini görür ama bunların değerini gözünüzde fazla büyütebilirsiniz.

Bunun yanında yüksek eğitiminize, seminerlere ya da mesleğinizle ilgili derslere para harcamanız sizin yararınıza olacaktır. Yay burcu yüksek eğitimle ilgili 9. evin yöneticisidir. Siz zaten her zaman okula geri dönmek ister ve eğitime çok önem verirsiniz. Sizin için gelirinizi kısa ve uzun vadede artırmanızın en iyi yolu yüksek öğretim ve eğitimdir. Büyük bir sabırla özel veya devlet burslarını araştırır, yazışmalarını yapar ve kendinize bir burs bularak para sorunu halledebilirsiniz.

TATİL:

Yay burcunun seyahat etmeye karşı müthiş bir tutkusu vardır. Ne kadar uzak ve egzotik yerlere giderse o kadar çok heyecan duyar. Alaska’dan Kenya’ya tüm uzak ülkelere gitmek ister. Zıt burcu İkizler gibi kafaca zorlanmaya ve yeniliğe ihtiyacı vardır. Yolculuğa çıkmadan çok önce gideceği yerin kültürü ve tarihi hakkında bilgi toplar. Lisan konusunda oldukça yeteneklidir ve gideceği ülkenin insanları ile hiç olmazsa biraz sohbet edebilecek kadar o ülkenin dilini öğrenmek ister.

Atletik Yay burcu tatil programını bol fiziksel aktivitelerle doldurmalıdır. Bol aktiviteli, spor faaliyetleri olan tatil köyleri Yay insanı için idealdir. Doğada yürüşler, tenis oynamak, yüzmek, koşmak, at binmek ve spor salonunda aerobik dersleri ile çok mutlu olacaktır.

Bu mesaj elwira tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.03.2006 - 13:43

fihi ma fih





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli