LOR PEYNİRLİ MEZE
MALZEMELER
1 su bardağı lor peyniri
2 adet rendelenmiş salatalık
1 demet dereotu
Yarım limonun suyu
tuz,pulbiber
1 su bardağı lor peynirini 2 adet rendelenmiş salatalık ,1 demet ince kıyılmış dereotu ,yarım limonun suyu yeterince tuzla karıştırılır.Çukur bir kapta sıkıştırılarak ters çevrilir .pul biber ile arzuya göre servis yapılır.
NURANİYE
Malzemeler:
4 orta boy kabak
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
1 demet taze soğan
yarım demet maydonoz ve dereotu
Süzme yoğurt
4-5 diş sarımsak
tuz
kızmızı biber
kabakları temizleyip rendeledikten sonra,taze soğanları küçük küçük doğrayın.maydonozları ve dereotlarını ince ince kıyın.taze soğanları sıvı yağ ile kavurun ve üzerine rendelenmiş kabaklarıda ilave ederek kavurmaya devam edin.pirinç ve su ilave edilip suyu tam çekmeden dereotu ve maydnozlarda ilave edin ve 5-10 dk kavurun.karışımı biraz soğutulduktan sonra sarımsaklı yoğurt hazırlayıp soğuyan karılımı yopurtlu sosa boşaltın.yağ ve pul biber ile servis yapın .
KEREVİZ SALATA
Malzemeler
1Kg kereviz
2 şer adet soğan havuç ve kabak
3 diş dövülmüş sarımsak
1Kg yoğurt
3 çorba kaşığı mayonez
1su bardağı dövülmüş ceviz
1çay bardağı z.yağı
tuz
Soğanlar yemeklik doğranıp ,kereviz hauç ve kabağı rendelenir.sırasıyla zeytinyağında önce soğanlar sonra havuç kabak e kerevizler ilae edilip sebzeler yumuşayıncaya kadar karulmaya başlanır.tuzu ayarlanıp sarımsağı moyonez ve yoğurt ile karıştırılıp soğuyan sebzeler bu karışıma katılır.en son ceviz eklenir ve karıştırılır.soğuk servis yapılır.