İçerik değiştir



- - - - -

Tokat'ta 7 Şehit


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 30 yanıt verildi

#21 ReALizm

ReALizm

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 344 Mesaj

Gönderim zamanı 08.12.2009 - 23:25

Şehitlerimize Allah/tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum

#22 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 02:01

Öyle samimiyetsizlik görüyor, öyle samimiyetsizlikler okuyor doluyor doluyor boşalıyorum..

Şehit cenazesi oluyor, üzülüp kahroluyorsun amaı tamamen yokolması için atılan adıma sövülüyorsun kardeşim.

Açılımın başlıca nedeni terör olduğu bildiğin halde terörün başlıca sebebi açılımmış gibi davranıyorsun ya kardeşim.

Al sana açılım ! derken !

Açılımına sokim ! derken !

Birlikte yaşamak zorunda olduklarınıza karşı olan kininizi beslerken.

Salt siyasi kazanım için açılımın suya düşmesini isterken.

Aslında şiddeti açılıma tercih ettiğinizin farkında değilsin kardeşim.

Sanki açılım bitince, AKP gidince seraplar ölmeyecek, terör bitecekmiş gibi davranışlarınız var ya kardeşim.

Bugün terörist dediklerinizi yıllarca parlamentoya taşıdığınızı unutmaniz var ya kardeşim.

Savaş'ı Barış'a tercih etmeniz yok mu kardeşim.

"Yurt da Barış,Dünya da Barış" diyen Atamın izindeyim demiyormusun kardeşim.

Gerçeği kendinizden bile saklama kabiliyetiniz var ya kardeşim.

Sen dağa çıkarsan, ben dağa çıkarsam, o dağa çıkarsa

Tek birşeyin izinden gideriz, hepimiz .

SAVAŞ !

Bu mesaj WaLe tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 09.12.2009 - 02:06

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#23 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 02:36

''Terörist ile müzakere edilmez, mücadele edilir'' derken neredeydiniz ?

''Teröristler silah bırakıp teslim olmadan açılım olmaz'' dediğimizde aklınız neredeydi ?

''Bu açılımı terör örgütü yandaşları ile bir pazarlık konusu haline getirirseniz başınıza iş alırsınız'' dediğimizde ne işlerle meşguldünüz ?

Neden Habur'da yaşanan rezalet için önlem almayıp milleti bu kadar gerdiniz ?

Neden Apo denen caniyi dolaylı yollardan konuşturup muhattap alarak milleti çıldırttınız ?

Neden açılımı doğru düzgün koordine edemediniz ?

Neden sürekli kurumlarınızı, yandaş televizyonlarınızı, yandaş gazetelerinizi kullanıp bunu bir dayatma haline getirdiniz ?

Neden PKK'yı uluslararası kamuoyuna terörist bir örgüt olarak kabul ettirip, yabancı ülkelerle olan bağlantılarını, gelir kaynaklarını, aldıkları stratejik desteği kesmediniz ? Bunun için başka ülkeleri zorlamadınız ?

İzmir'de, Trabzon'da, Yozgat'ta, Sivas'ta, Erzurum'da bir elinde Türk bayrağıyla DTP'lileri taşlayan yaşı 16-25 arasında değişen gençler işsiz. Bir sürü işsiz Türk genci var. Neden bu açılım dediğiniz zımbırtının sosyo-ekonomik boyutunu hiç düşünmediniz ? Teröristlerin krallar gibi karşılanıp, affedilişini gören, hatta maaşa bağlanacağını duyan işsiz güçsüz Türk genci açılım dinler mi ?

Neden sürekli açılımı etnik temel üzerinden konuştunuz ?

Açılımın muhatabı olan Kürt halkının bireysel özgürlüklerini engelleyen koşulları neden ortadan kaldırmadınız ?

Feodal yapı ? Aşiret düzeni ? Başlık parası ? Töre cinayetleri ? Bölgedeki işsizlik ?

Neden sürekli etnisite ?

Bütün bunların hepsini yaptınız da, kala kala köy isimlerinin iadesi, ''Ne mutlu Türk'üm diyene!'' yazılarının silinmesi mi kaldı ?

Ama yapmayın bunların hiçbirini, gerek yok. Nasıl olsa her şehit cenazesi geldiğinde zevkten dört köşe olup isterik çığlıklar atıyoruz. AKP gidecek diye de zillerimizi hazırladık oynamak için AKP'nin gitmesini bekliyoruz.

#24 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 02:44

Cidden sokarım böyle açılıma tamam ulan vampiriz biz kandan besleniyoruz MHP-CHP şehit kanı üzerinden iktidara gelince beni köşe yazarı yapıp maaşa bağlayarak siyasi danışmanlık da verecek itiraf ediyorum bu yüzden açılım istemiyorum ben. Analar ağlasın, kan dökülmeye devam etsin.

#25 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 02:48

terörist anaları ağlasın ki zaten buna itiraz yok..
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#26 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 10:01

Hem uluslararası ilişkilerdeki dengeyi gözetip,hem de bağımsız bir ülke olmayı becerebilmek o kadar zor mu? Türkiye için zor.

İster terör olsun,ister başka ülke içi sorunlar olsun.Bu sorunlar,dış politikadan bağımsız olarak çözülemez ama iç politikanızı da tamamen dışarıya endekslerseniz işte böyle atacağınız her adım size talimatla bildirilir,adımlarınzı şaşırdığınızda, "kıt-a dur,hizaya gel!" denir.

Tam bağımsız ülke olmak o kadar zor değil.Yıllardır oturtulan o kucaktan kalkıp,kendi ayaklarınız üzerinde durmak o kadar zor değil.

Ülke içinde,bağımlılık yapan maddelere karşı savaş veriyorsunuz,üzerlerine resimler koyuyorsunuz,bunların zararlarını halka anlatıyor,bilinçlendiriyorsunuz,iyi de ediyorsunuz.Bağımlılık yapan maddelere başlama yaşı her geçen sene düşüyor,çocuk denecek yaşlara kadar iniyormuş.Üzerinde yaşadığımız coğrafya 86 yaşında.Bu yaşta dahi bağımlılıktan kurtulamamış.

Terör sorunu,dış politikada bağımsız olmadan çözülmez.Komşumuz dediğiniz ülkelere bir takım tavizler verilerek hiç çözülmez.



 580023663830.jpg


#27 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 12:40

Açılım yapacağım diye yollara düşen,sahiplerinden aldığı emirleri harfiyen uygulayan baş emireri,bu saatten sonra,terörden,terörist saldırırılardan,zamanlamasından şikayet edecek en son kişidir.


Arsızlığa bakarmısınız ya,efendim bu açılımın önünü kesmek için yapılıyor saldırılar.Ya,efendi,sen,ben bu akan kanı dindireceğim,anaları ağlatmayacağım diye yola çıkmadın mı? Hoş kendinin değil ya hadi,planlarımız var,projelerimiz var demedin mi? Şimdi kimi kime şikayet ediyorsun?

Seni maymuna çeviriyor,her sözüyle ülkenin temellerine tonlarca dinamit koyuyor,PKK bizim varlık nedenimiz diyor,koskoca Cumhuriyet'e meydan okuyor.Kim?,senin açılımda başmuhattap kabul ettiğin meclisteki PKK! Tüm bunlara göz yum,kulak tıka,muhattap al,sonra da kalkıp,bunlar provokasyon de,hadi len!!!


Sarayın beyazından buralara nara atacağına,bak,patronun yanında ona kemkir,yiyiyorsa tabi.


Sarayın beyzaında,patronunun dizleri dibinde değil,Reşadiye'deki yedi tane tabutun önünde gel konuş,yiyiyorsa yine.

arsız diyene bak, bu olayın provokatif olmadığını söyleyenler o prokenin içinde olanlardır
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#28 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 13:16

şu dtp'ye bakıyorum da öyle sinir bozucular ki.
iki gündür yok efendim bu 7 şehit karanlık odakların bir provakasyonuymuş da, vay efendim tam da açılım yapılırken bu nereden çıkmış ta, vay efendim özal zamanında böyle olmuş da, bu bir provakasyonmuş da...valla billa pkk'nın ve dtp'nin hiç bir suçu yokmuş da...

hadi iyi tamam karanlık odaklar zavallı dtp ve pkk'yı köşeye sıkıştırmak için oyun tertip ettiler. bir an için kabul edelim..

iyi de teslim olan pkk'lıları da sanki hacdan gelen hacılarmış gibi karşılatanlar da mı karanlık odaklardı? bizimle değil imralı'yla görüşün diyenler de mi karanlık odaklardı? çoluğun çocuğun eline taşları verip polise attıranlar da mı karanlık odaklar? miktofonların başına geçip imralı'ya yapılan muameleyle açılım bitti hahaha diye sırıtan da mı karanlık odaklardı?

ulan herkesi tahrik ediyorlar, kürt açılımına sempetiyle bakan, ulan belki de açılım harbiden işe yarayabilir diyen herkesi onur öymen gibi düşünmeye zorluyorlar. ondan sonra da vay efendim karanlık odaklar zavallı dtp'yi zor durumda bırakacak eylemler yapıyor diye zırlıyorlar..

valla ateşle oynuyorlar...

#29 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 13:36

Öncelikle sokarımlı yanıtlara karşı tepki veren wale ye bir açıklama ile başlamak istiyorum.Benzer şekilde bu olayı behçeli baykal tarafından söylenenleri hainlikle nitelendirmelerde de aynı şekilde durmak gerekir sanırım.Bu konu içerisinde ise ben tartışmaların her iki tarafında bulunana kişilerinde acı içerisinde söyledikleri sözler olarak değerlendiriyorum.
Olayın buralara varacağı baştan belliydi hatta bu işin çok daha vahim sonuçlara doğru gideceği de düşünülebilir.İşte açılım aslında bu noktada başlıyor bu durumdane yapacağız?Sanırım önemli soru bu.
Bu tip bir olayın tamamıyla provokasyon olduğu sanırım aşikar yalnız bunu neden sanki 'türk tarafı' yapıyor izlenimi doğuyor onu anlamış değilim.
Bu tür bir harekete en başta karşı duracak pkk nın kendisi olacağını en başından söylemiştim ki ben hala örgütün bilerek böyle bir hareket yaptığından da eminim ve hatta işe başka örgütler de karışmış olabilir.Dhkp c den tutun da nerelere giderseniz gidin.
Ve bu tür olayda direkt olarak bu açılımın hatalı olduğunu düşünenleri suçlayıp onlara hain yakıştırması yapmak bu açılımın başarıya ulaştırır.Acaba diyorum bilerek mi bu şekilde kamplaşma oluşturuyorlar.Onlarda mı bunun başarıya ulaşamayacağını düşünüyorlarda kendilerine bir dönüş yolu için 'bak biz istedik ama onlar karşı çıktı geri dönmek zorunda kaldık' demek için mi bunların hepsi...
Bu şekilde büyük bir hareket için toplumun büyük kısmını arkanıza almanız gerekirdiyi de daha önce belirtmiştim.Bu iş sizin oy potansiyelinizle yürümez bu iş için toplumsal bir mutabakat lazım hiç değilse toplumun büyük kısmıyla...Bu iş ben yaptım olduyla yürümez beğenseniz de beğenmeseniz de bu iş el sıkışarak olur karşı tarafın görüşlerini dinleyerek.Tek doğrunun sizin düşünceleriniz olmadığının kabulüyle.Ancak demokrasinin özü olan bu düşünce biçimi ne düzeyde vardır hükümette...

Neyse söylenecek suçlanacak çok kişi var da artık dönülmez bir yola girdik gibi işin daha kötüsü bu yoldan dönüş bizi daha da kötü bir posizyona sokabilir.İşlerin çok daha karışacağını düşünüyorum ancak hala umutta var.Belki bir mucize olur başbakan geri adım atıp diğerlerini dinlemeye başlar.Kış dönemi pkk nın eylemerinin en az olduğu dönemdir.Durumu daha çok geremezler belki o arada...

Canımız daha çok yanacak.Umarım işler daha da kötü duruma gitmez...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#30 harabmen

harabmen

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yasaklılar
  • 23 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 14:19

bu olanlar ders olsun dicem ama kimseye ders olacağınıda sanmıyorum yazık :)

devamında neler olacağınıda merakediyorum daha fazla şehit vericeksek nasıl barışa gidicez acaba *fiuv

#31 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 09.12.2009 - 20:56

Canisiniz kardeşim !

Sizi size rağmen savunmaktan yorulduk kardeşim.

Hangi tür demokrasilerde Serap lar yakılır bir anlatın .

ve hangi vicdanın sesi 15 metrekare ye sıgar kardeşim ?

Hipnozsun kardeşim esir olmuşsun cehaletine

Hangi deniz manzarası ana kucağına değer bilmez olmuşsun.

İnsan gibi yaşayalım, Bir sorunumuz varsa barışalım derken biz

Sen taş olmuş, sopa olmuş, yangın olmuş ve kurşun olup insanlığımızın katili olmuşun !

İnsanca yaşama onurunuzu başıma silah dayasanız yine savunurum,

Ama

Değersizsin kardeşim !

Hiç bir değerin yok senin

Ana sevgisi, Allah Sevgisi, İnsan Sevgisi, Toprak Sevgisi, Vatan sevgisi, Bayrak Sevgisi nedir unutmuşsun !

Barış'a sahip çık kardeşim

Toprak herşeyi kabul eder, ama

canileri tükürür kardeşim !

Allah herşeyi affeder ama

Masuma kıyanları yakar kardeşim !

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli