İçerik değiştir



- - - - -

Memurlardan İş Bırakma Eylemi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 9 yanıt verildi

#1 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 13:06


Memurların ''uyarı grevi'' adıyla yaptıkları iş bırakma eylemine katılanlar, iş yerlerinin önlerinde ve sendika şubelerinde toplanmaya başladı. Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in çağrısıyla yapılan eyleme, Birleşik Kamu-İş, BASK ve HAKSEN üyeleri de katılıyor.

Sabah eyleme katılan memurlar ellerinde taleplerini içeren pankart ve ,övizlerle iş yerlerinin önüne geldi. Bazı memurlar ise iş bıraktıktan sonra sendika şubelerinde toplanmaya başladılar.Türkiye Kamu-Sen üyeleri, saat 10.30'dan itibaren Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya gelecek. Konfederasyon Genel Başkanı Bircan Akyıldız burada üyelerine seslenecek. KESK üyeleri ise saat 11.30'dan itibaren Ziya Gökalp Caddesi'nde toplanacak.


Memurların bir günlük ''uyarı grevi'' kapsamında Haydarpaşa Garı'nda tren seferleri durdu.
TCDD'de çalışan işçilerin, memur konfederasyonlarının aldığı bir günlük ''uyarı grevi''ne destek amacıyla işbaşı yapmamaları nedeniyle Haydarpaşa Garı'ndan, banliyö, ana hat ve bölgesel yolcu trenleri sefere çıkmadı.


Haydarpaşa Garı'na gelerek beraberindeki sendikacılarla basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, demir yolu işçilerinden ''uyarı grevi''ne büyük destek olduğunu belirterek, ''İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Diyarbakır gibi büyük şehirlerde greve büyük destek var. Bu şehirlerde banliyö ve ana hat trenleri bugün çalışmayacak. Trenlerin yanı sıra hastaneler yatan hastaları ve acil hastalar dışında bugün hizmet vermeyecek. Greve öğretmenlerden de büyük katılım bekliyoruz'' dedi.

Evren ayrıca grevin bayramdan önce gerçekleştirilmesinin kasıtlı olarak belirlenmediğini kaydederek ''Daha ağır koşullarda bu grevi gerçekleştirmek istemedik. Vatandaşlarımızdan eylemimize anlayış göstermelerini umuyoruz. Yaptığımız eylem özünde onlara daha iyi hizmet sunabilmek içindir'' şeklinde konuştu.

Evren ve beraberindekiler garda görevli olan ve greve katılan çalışanları ziyaret ederek trenlere ve garın çeşitli yerlerine ''Bu iş yerinde grev var'' pankartlarını astı.

Memur konfederasyonlarınca ''uyarı grevi'' olarak adlandırılan iş bırakma eylemi kapsamında çeşitli illere seferler düzenleyen Anadolu Güney Ankara Fatih ve İç Anadolu Mavi ekspresleri 5 saat boyunca Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki tren garında bekletildi. Uzun süren bekleyişin ardından Fatih ve Anadolu ekspresleri Ankara'ya hareket etti.

Arifiye Tren Garı'nda memurların 1 günlük iş bırakma eylemi gara gelen trenlerin görevlilerce durdurulmasıyla başlatıldı. Eyleme Türk Ulaşım-Sen Sakarya Şubesi üyeleri de destek verdi. Eylem nedeniyle Fatih Anadolu Ankara Güney ve İç Anadolu Mavi ekspres trenlerinde bulunan çok sayıda yolcu garda beklemek zorunda kaldı. Vatandaşlar bekleyişin uzaması üzerine yetkililere tepki gösterdi.
Sakarya Valisi Hüseyin Atak gara gelerek sendika ve TCDD yetkilileri ile görüştü. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından Fatih ve Anadolu ekspresleri Ankara yönüne hareket etti.
Atak görüşmenin ardından yaptığı açıklamada söz konusu uygulamanın Türkiye çapında yapıldığını belirterek ''Trenler peyderpey hareket edecek. Arkadaşlarımızla görüştüm onlar da sağ olsunlar genel merkezleriyle görüştüler. Trenler 15'er dakika arayla kalkacak'' diye konuştu.

5 saatlik bekleyişin ardından Fatih ve Anadolu ekspresleri Ankara'ya doğru hareket etti. Güney Ankara ve İç Anadolu Mavi ekspresleri ise garda bekletiliyor.

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#2 madworLd

madworLd

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 447 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:MeSTeRe

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 13:32

Ben 3 gündür bıraktım, gitmiyorum işe :)
hazineler harabelerin arasından çıkıyorsa ve bende harabedeysem şuan, hazine benmi oluyorum :eyvah:

#3 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 14:54

bu eylemde ben de vardım bu gün.
trafik sıkışınca mecbur eylemcilerle yürüdük fındıkzade'ye kadar.
güzeldi. :doggy:

#4 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 25.11.2009 - 22:51

pikaçu da mağdur olmuş hehe, bende memurum ama zaten izindeydim katılamadım *blush
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#5 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 26.11.2009 - 00:01

Pikaçu mağdur olmuşsa eylem başarıya ulaşmış demektir.Bence daha da uzatsınlar özellikle pikaçunun dışarı çıkma saatlerine denk gelsin *blush
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#6 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 26.11.2009 - 00:30

shy duymıcamımı sandın *blush alıcağın olsun :)

sabah evden çıktım sirkeciye gitmek için ta trene yürüdüm bi baktım trenler çalışmıyo hobaaaaaaaaaa hadi geri yürü otobüse ta cevizbağa gitmek zorunda kaldım sora tranvay gülhanede bi soru n yaşadı yine yürüdüm o bişeymi geri dönerken yine tranvayda sorun oldu taaaaaa cevizlibağa kadar yürüdüm :P
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#7 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 26.11.2009 - 00:51

pikam vaniköydeki halini aramışsın resmen ;P

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#8 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 26.11.2009 - 10:48

Grev filan...
Yılmaz ÖZDİL



Trenler grev yaptı.

Ahali makinisti dövdü.

Raylarda sürüklediler adamı.


*

Bu ülkede grevle mrevle netice alamaz memur... Çünkü memurun sorunudur.

Ahaliyi ırgalamaz.

*

Hakkını ararken polis tarafından haşat edilen işçilere, esnafın tekme tokat girişmesi de ondan zaten... İşçinin derdi, sadece işçinin derdidir, işçi olmayanı ilgilendirmez, el âlemi germez.

*

Doktor mesela... İdeal damattır,
herkes kızını doktora vermek ister,
beni ne doktorlar istedi filan, herkes çocuğunu büyüyünce doktor yapmak ister, herkes otomobilini doktordan almak ister, herkes evini-dükkânını doktora vermek ister... Kız verirken, kocaya varırken, meslek seçerken, otomobil alırken, ev kiralarken, canımdır cicimdir. 6 saat
grev yapsın, şerefsizdir.

*

Miting yapmaya hazırlanan eczacıların mitingine de, sadece eczacılar katılacak o yüzden... Doktorlar bile katılmayacak... Öğretmenlerin mitingine, öğrenci velilerinin katılmadığı gibi.

*

(Aktütün’ü basmışlardı, 15 şehit var, memlekette yer yerinden oynuyor, ağlamaktan gözümüze kan oturmuş, şak, bi faks geldi, isim, adres, şu şu sokaktaki kaldırımları sökmüş belediye, tam evinin önüymüş, böyle devlet olur muymuş, “Yazın bu sorunları” diyordu.)

*

“Her koyun kendi bacağından asılır”ın atasözü olduğu ülkede, grev mrev beyhudedir... “Nerde çokluk, orda bokluk” lafına sırıtan bir toplumda, “toplu” sözleşme yapılamaz.

*

Emekliler miting yapsa, ben iddia ediyorum, çocukları bile gelmez... Veya, garibim çiftçilerin eylemine sadece burnundan çeke çeke zorla getirdikleri ineklerin, öküzlerin katılması gibi.

*

Aslına bakarsanız, çiftçiler dün eylem yapmaya kalksaydı, öküzler de katılmazdı... Tren durduğu için, makinisti dövenlere bakmaya giderlerdi çünkü.
*********************************************************

Canı yanmayanların da,canı yananların yanında olduğu gün,düzlüğe çıktığımızın resmidir.İş,bunu resmedecek ressam(lar)ı bulmada.

 580023663830.jpg


#9 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 26.11.2009 - 17:47

BİZE İTAAT ETMEYİ ÖÐRETEN SİZ DEÐİL MİSİNİZ!

Biz Lise Anarşist Faaliyet olarak; okullarda bizlere itaat etmeyi öğretmeye çalışan; otoritenin meşru olduğuna bizleri alıştırmaya

çalışan öğretmenleri bu İTAATSİZ anlarında yakalamışken, LAFımızı söyleyelim dedik.
Ve eğitim emekçilerinin bulunduğu kortejlere giderek onlara mektubumuzu ilettik.

İŞTE LAFIMIZ

Öğretmene Mektup
LİSE ANARŞİST FAALİYET

Bugün grevdesiniz, haksızlıklara karşı hakkınızı arayacaksınız, açlığa, yoksuluğa, krize karşı, özgür ve eşit bir dünya için grevedesiniz. Ülke genelinde bir grev, trenler, otobüsler, vapurlar işlemeyecek, hemşireler ve doktorlar ise sadece acil vakalara bakacaklar, sizlerse eğitim öğretim kurumlarını işletmeyeceksiniz. Ve grevin etkisini genişletmek için, grev kararı alındığınızdan beridir herkese seslendiniz, fabrika işçilerine, taşeron işçilere, annelere, babalara ve hatta bizlere yani öğrencilerinize seslendiniz.

Seslendiniz, aynen hep geç geldiğimizde, saçımız başımız, kılık kıyafetimiz, hayallerimiz düşüncelerimiz uygunsuz olduğunda seslendiğiniz (bağırdınız) gibi. Siz de açlığa yoksulluğa, işsizliğe, eşitsizliğe, adaletsizlğe karşı koyun; eşit ve özgür bir dünya için greve gelin dediniz bize. Ama unuttunuz mu! Okullarda öğrencilerinizi sistemin istediği prototipe dönüştüren sizler değil misiniz? Sistemin istediği gibi bizleri etkisiz tepkisiz itatkaar kölelere dönüştürmüyor musunuz?Bizlerin hayal etmesini - düşünmesini engelleyerek faşizme alışmamıza, kılık kıyafet yönetmeliğiyle - tektipleştirerek militarizmi özümsememize, sürekli gelecek kaygısı - kariyer kaygısıyla kapitalizmi içselleştirmemize katkıda bulunmuyor musunuz... Bu saçma sistemde sizler de bizlerin yaşadığı, tüm sorunları yaşamadınız mı? Şimdi bir şekilde yaşamlarını sürdürmek adına bu işleri yapan sizler bu sistemin sürekliliği sağlamıyor musunuz? Biliyoruz sizin de sıkıntılarınız var. Kira, faturalar, kredi kartları ekstraları... biliyoruz belki siz bile bu saçma sapan sistemde seçilerek (ÖSS) bu meslektesiniz. Siz de efendilerin birer kölesisiniz. Tıpkı bizlerin biçimlendirildiğ i gibi sizler de biçimlendirildiniz. Sizler de biliyorsunuz ve bu yüzden bu grevdesiniz. Biliyorsunuz, özgür ve eşit bir dünya için mücadele ediyorsunuz.
Şimdi size sesleniyoruz; şimdi şu anda olmadığında asla olmayacak. Bizler yaşamlarımızda özgür ve itaatsiz anlar - alanlar oluşturmadıkça devrim bir ütopyadan öteye geçmez. Sistemin içindesiniz ama onu işletmeyebilirsiniz. Bu gün olduğu gibi hergün okulda sınıfta sokakta sistemin istemediği olabilirsiniz.

Devrim bir gün değil. Devrim her gündür. Devrim yapılmaz devrim yaşanır.

 580023663830.jpg


#10 YıldızTozu

YıldızTozu

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 471 Mesaj
  • Konum:Ruh Hassası

Gönderim zamanı 26.11.2009 - 18:21

güzel yazmışlar doğrusu..yine de tamamen kuralsız, disiplinsiz yaşamanın sanıldığı ya da umulduğu gibi iyi bir şey olmayacağını düşünüyorum ben.
Bir ömür benimle kal demiyorum ki sana!..
Sadece son nefesimiz aynı olsun...
Hayat yolculuğuma son noktayı koyarken...
Gönül rızasıyla son bir kez bakıp şu ***** dünyaya...
Son bir derin nefes çekip ciğerlerine
benimle ölebilir misin?../Ölünmez..Bir kişi yalnızdır, İki kişi iki yalnız..







Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli