İçerik değiştir



* * * * * 1 Oylar

Sigarayı Bırakmak

sigara pipo nargile nikotin tiryaki birakmak tüttürmek kül duman dumansız

  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 yusufdemir55

yusufdemir55

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 28 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir Karşıyaka

Gönderim zamanı 11.10.2014 - 10:16


Uzun yıllar sigara içipte, sigaranın verdiği zararı hissetmeye başlayan tiryakilerin neredeyse tamamına yakını, hep sigarayı bırakmayı hayal eder. Bende onlardan biriydim, sayısız defalar sigarayı bırakmayı denedim ve kısa sürede yeniden başladım. Sonunda bir gün oturup düşündüm, dedimki, bu sıgarayı defalarca bıraktım, her defasında (canımın çok sigara istediği bir anda) sadece 1 tanecik daha içeyim, ondan başka içmeyeceğim diyerek kendi kendimi kandırdım. Bir tane yakınca, başladığın yere dönüyorsun dedim.

31 Temmuz akşamıydı. Paketime baktım, 5 sigara kalmış. Bunları içtikten sonra bırakıyorum, çok canım istediğinde de, asla o son(!) sigarayı yakmayacağım dedim. Beş gün, 10 gün, 1 ay sonra, çok canım istedi elbette ama dedimki, hayır, o son sigarayı yakmayacağım ve başladığım yere asla geri dönmeyeceğim.

İki ayı geçti  o illeti bırakalı. Asla geri dönmeyeceğim. 45 yıl içtiğim bu illet, bana büyük zararlar verdi ama zararın neresinden dönersen o karmış. Geceleri hırıltıdan uyuyamıyordum, hırıltıdan eser kalmadı. Cebimde 50 - 100 lira oluyor, 2 hafta geçiyor, bakıyorum hala aynı para cebimde, gidip torunuma veriyorum ve o da çok seviniyor tabi.

Sigarayı hem bıraktım, hemde 2 kişiye bıraktırdım. Sizlerede tavsiyem; bırakın ve bıraktırın. Ben başardıktan sonra, sizin için çocuk oyuncağı gibi olur. Sadece "o son sigarayı" yakmayın.


Y.D


#2 _VenüS_

_VenüS_

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Dokunulmazlar
  • 1.242 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 11.10.2014 - 11:57

Tebrik ediyorum sizi umuyorum o son sigarayı hiç yakmazsınız. Ben hiç kullanmadım ama sevdiklerimde maalesef kullananlar var, bıraktırmak istesem de başarılı olamadım sen hiç içmedin anlayamazsın gibi cümleler ile dayanamayıp mücadeleden vazgeçiyorlar.


Anlarsın ki aslında kimsenin, farkı yok kimseden.
Sadece biri daha iyi yalan söyler,
Biri daha iyi oynar oyununu.

Hepsi bu!


Can Yücel






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli