İçerik değiştir



Bir Türk Olarak Kürtlere Soruyorum...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 51 yanıt verildi

#1 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 16:15


Bir TÜRK olarak Kürtlere soruyorum; ''Kürtler bu ülkeye ne vermiştir ?'' Kürtlerin, Türkiye'ye bugüne kadar ne katkıları olmuştur ? Sosyal, bilimsel ve sanatsal anlamda yaşamımıza neler katmışlardır ?

Kendilerini etnik kökenlerini ön plana çıkararak tanımlayan ve kendilerine verilmiş en büyük hak olan ''BU GÜZEL ÜLKENİN, TÜRKİYE'NİN VATANDAŞI OLMAK HAKKINI'' bir kenara iterek, etnik köken üzerinden ırkçılık yapmayı tercih eden bu kitle, bu ülkeye ne vermiştir ve bu sapkın anlayışla ne verebilir ?

Kürtlere soruyorum; neden terör sizde, beşik kertmesi sizde, kız çocuklarını başlık parası adetiyle adeta bir eşya gibi alıp-satmak adeti sizde, her türlü yasadışı işin altından çoğunlukla Kürtler çıkmakta, kapkaç sizde, gasp sizde, ''NAMUS CİNAYETLERİ'' sizde,
kaçakçılık sizde, uyuşturucu ticareti sizde, bu ülkenin vatandaşı olmayı sindirememek hastalığı sizde, vur-kır-gasp et anlayış! ı sizde, ÖZELEŞTİRİ yapmamak sizde, nedensiz aşağılık kompleksi sizde, başına kuş pislese devleti ve diğer insanları suçlamak sizde, herşeyi devletten beklemek sizde, asimile edildiği yalanını söyleyip, 21. yüzyıl Türkiyesi'nde tek kelime Türkçe bilmeyen milyonlarca insan sizde, emperyalist devletlerin size sahte bir mazi yapıştırması neticesinde Anadolu'da hiçbir zaman varolmayan, sözde gasp edilmiş hayali bir anavatanınız olduğu yalanını yaymak yine sizde.

Bu ülkeye hiçbir şey vermeden, kaba kuvvet ve Vandalizmle, terör ile toprak gasp etmeye çalışma ahlaksızlığı sizde, diyaloğu ve insani
ilişkileri es geçip, yakıp yıkarak bu ülkeyi bölmeye çalışmak sizde, Avrupa'ya gidip Türkiye Cumhuriyeti ve onun şanlı ordusu Tü! rk Silahlı Kuvvetleri hakkında her türlü asılsız yalanları söylemek, b ana işkence yaptılar, baskı yaptılar, dilimizi konuşamıyoruz, fırsat eşitliği yok gibi mesnetsiz yalanları söyleyerek siyasi mülteci statüsüyle o Avrupa ülkelerine kapağı atmak, bir parazit gibi yaşayıp oralarda da suç işlemek sizde, sizlerde...

Avrupa'da Türkiye'yi şikayet etmek sözkonusu olunca ''ben Kürdüm''
demek, ama cebinde Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile Avrupa ülkelerinden herhangi birinde suçüstü yakalandığınızda ''ben Türküm'' demek üçkağıtçılığı sizde, çapulcu terör örgütüne her türlü desteği verip, demokrasi ve insan haklarından bahsetmek, ''şiddeti kınıyorum'' demek sizde, bu yalanları söyleyip bizleri de enayi zannedip, aptal yerine koymaya çalışmak terbiyesizliği ve alçaklığı sizde, bu ülkede yaşayan onlarca farklı etni! k kökenden milyonlarca insan, etnik kökenleriyle ilgili en ufak bir sıkıntı çekmezken, özgürce siyaset yapabilirken, milletvekili ve hatta Başbakan bile olabilirken, verdiğimiz Kurtuluş Savaşı mücadelesi sonucu elde edilmiş Cumhuriyetimizin kazanımlarını içlerine sindiremeyen sömürgeci, etnik soykırımcı, emperyalist devletlerin maşası ve tetikçisi olmak düzenbazlığı NEDEN hep sizde ?

Lütfen bu sorulara yanıt verin, tabii verebilirseniz...

Bu memlekete bugüne kadar ne verdiniz de, ne istiyorsunuz ?

Eğitim diyorsunuz; öğretmen öldüren terör örgütünün katillerini ve elebaşını lider, siyasi irade kabul ediyorsunuz.

Dilimizi konuşamıyoruz diyorsunuz; o halde bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli kentlerinde açılmış ''Kürtçe Kursları'' sözde dil öğrenmeye susamış sizlerin! ilgisizliği sonucunda neden kapandı ?

Siyasi platformda temsil hakkı diyorsunuz; siyasetinizi etnik
ırkçılığa ve bölücülüğe dayalı söylemler, eylemler ve politikalar
üzerine kuruyorsunuz.

Yarattığınız terörden 30 bin insan can veriyor... En ufak bir özeleştiri, en ufak bir günah çıkarma yapmıyorsunuz.

Sizlerin canı can da, bu ülkeyi ve içinde yaşayan masum insanları terörden korumak için hayatını hiçe sayıp şehit olan ana kuzularının, evlatlarımızın canı patlıcan mı?

İstanbul'da sokaktaki vatandaşlara saldırmak, molotof kokteyli atmak,otobüs yakmak, polise ve sade vatandaşlara, kadınlara, ufacık çocuklara ''kaldırım taşları'' atıp kafalarını yarmak neyin protestosu? Hangi köhne düşüncenin, hangi barbar anlayışın dışavurumu?

Bugüne kadar hangi ''Kürt kökenli'' Türk vatandaşına; hop! sen Kürtsün şu şehre giremezsin, şu işi yapamazsın, şu mesleği icra edemezsin denmiş veya denmekte?

Bu ülkenin en çok para kazanan insanları çoğunlukla Kürt kökenli
şarkıcılar, eğlence yeri sahipleri, işadamları, ticaret erbabı,turistik otel sahipleri, eğlence dünyasında; tv'de, gazinolarda iş yapan isimler (İbrahim Tatlıses, Özcan Deniz, Ceylan, Yılmaz Erdoğan vs.) değil mi?

Hani ne oldu ''fırsat eşitsizliği yalanınıza?''

İşin doğrusu, sizin sorununuz bu ülkeyi terör ile, vurarak, kırarak bölmek! Bir oldu-bitti yaratarak bu güzelim memleketi parçalamaktır. Bu kadar basit. Şu çıplak gerçeği artık ilkokula giden küçücük çocuklar bile anlayabilmektedirler.

''KÜRT'' kökenli vatandaşlarımız, eğer bunca kan ve gözyaşı dökülmesine sebep olan bu BÖLÜCÜ IRKÇI TERÖRİSTLERİ hala destekliyorlarsa, KUSURU DEVLETTE DEÐİL, KENDİLERİNDE ARAMALIDIRLAR!

Meydanlarda eller hep zafer işareti, ellerde 30 bin insanımızın katili
kanlı terör örgütü PKK'nın afişleri, terörist başı Apo'nun posterleri,
yakarız-yıkarız tehditleri ve herkesin malumu ülkemizdeki büyük
kentlerde meydana gelen şu son terör olayları...

Çapulcu terör örgütünün hazırladığı ''Şemdinli fiyaskosundan' ' sonra,ellerine para vere! rek sokaklara salıp polisimize, güvenlik güçlerimize, halkımıza taş ve molotof kokteyli attırdığı küçücük çocuklar...

Çocuğunu terör örgütünün militan olarak kullanmasına müsade ediyorsan, bu kaos ve terör yöntemlerinden medet umuyorsan ve bu yolla bu ülkeyi böleriz, sözde ülkemizi de kurarız diye düşünüyorsan, canın yandığında veya meydanlara saldığın, yak-yık-kır-dök evladım dediğin çocuğunu kendi ellerinle ateşe attığında da bunu devlete fatura edemezsin.

Demokrasiden bahsedip, teröre yol açmak ? İnsan öldürüp hak talep etmek? Bu ne yaman çelişki...

Hak isteyen, hukuk isteyen önce bu ülkenin bütünlüğüne, bu ülkenin insanlarına, toplum kurallarına SAYGI gösterecek. Ülkesine katkıda bulunacak. İNSAN gibi davranacak, yakmayacak, yıkmayacak.

Kısacası; TERÖRİST ile arasındaki farkı yine bizzat KENDİSİ ortaya
koyacak. Bu ülkenin güzel insanlarını kendisine inandıracak.

Kürt toplum! u yüzyıllardır kendisini sömüren, geri bıraktıran, kulun
kula kulluk ettiği ''FEODAL DÜZEN'' denen ilkel sistemden ne zaman
vazgeçecek? Ne zaman HANIM FERTLERİNE gereken ''ÖZGÜRLÜÐÜ'' teslim edecek? Ve neden ülkede en yüksek kadın intiharları Batman'da? Neden aile içi şiddet sorununda ve TÖRE CİNAYETİ denen illette ekseriyetle Kürt kökenli insanların yaşadığı iller başı çekmekte? Büyük şehirlerde kapkaç ve bu tür illegal suçları işleyip, elde edilen yasadışı geliri Terör örgütüne aktarma suçu neden hep Kürt kökenli çocuk ve gençlerde görülmekte? Neden, neden, neden?

Kürdüm diyen sizler, acaba bu KUSURLARINIZI hallettiniz mi ki, TÜRKLERİ pervasızca eleştiriyorsunuz? Size yer, yaşam hakkı, hak-hukuk vermekten başka ne yapmış bu ülkenin vatandaşları?

Güzel bir atasözü vardır. ''GÖZÜNDEKİ ÇÖPÜ GÖRMEZ, ELALEME ŞAŞI DER!''

Bu özlü söz ülkemizin içine düşürülmeye çalışıldığı ''Kürt fesadını''
ne de güzel anlatıyor değil mi?



Kaynakça: (Kaynak Olarak Posta Gazetesi Yazarı Hakan Çelik Olarak Gösterilmekle Birlikte Kendisi Bu Yazıyı Yazmadığını Belirtmiştir.)

#2 matahari

matahari

    ...Ney Neva Eyler...

  • Muhabirler
  • 2.440 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 16:26

Bir TÜRK olarak Kürtlere soruyorum; ''Kürtler bu ülkeye ne vermiştir ?''

Kürdüm diyen sizler, acaba bu KUSURLARINIZI hallettiniz mi ki, TÜRKLERİ pervasızca eleştiriyorsunuz?



Acı, kan, dert, sıkıntı, savaş, terör, kötülük, hainlik, nankörlük, , , , , , , ....


Onlar kusur olarak görmüyorlar ki,yaptıklarında son derece haklı olduklarını savunuyorlar...Kusur işlediklerini kabullenseler ya da bilerek kusur işlemekten vazgeçseler, beelki sorun çözülür..

Dağdan inenler ''özgürlük ve barış'' getirdiklerini söylüyorlar..Barışı bozan kan döken terör yapan kendileri olduğu halde..Esir ve tutsak olmadıkları halde..
BİZ ÜÇ KİŞİ YAŞIYORUZ..BEN,KENDİM VE ŞAHSIM..

#3 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 16:26

ilginç ve şöle bi bakınca evet hım ya doğru yani *fiuv
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#4 _RomantizmA_

_RomantizmA_

    Pembeler içinde uçuk MAVİ

  • Üyeler
  • 3.232 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:VatanToprağı
  • İlgi Alanları:sonsuzluk; ölüm...

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 16:39

Bence Kürtçülük politikasına hizmet eden, halkın milliyetçilik duygularından nemalanmaya çalışan iyi bir mikserin elinden çıkmış, birleştirmeye değil, aradaki uçurumu dahada açmaya yönelik hoş bir yazı olmuş *fiuv

Ne bu yazıda söylendiği kadar basittir, nede sokaklardaki, meclisteki "örgüt üyelerinin" bahsettiği kadar derin...

Birileri halen bölünsün diye uğraşıyor... Derin düşünmek lazım... Ne ona ne ona alet olmamak lazım, birilerinin sürekli kaşıdığını iyi analiz etmek gerek...




[Bebeğim Öldü]

Hayatımın gerçek öykülerine ayrılan bir filmin soundtrack’ındayım
Bir yazar mıyım yoksa tek şiirlik şair mi?
Notumu verdi hocalarım nasihati koydum cebime
Ve zorda kalana dek çıkarmadım..
Ve ben bozuk paraydım anlaşılamadan çiklet oldum
Ve ben bütündüm yaramı sevgilimde bırakıp yarımı sokağa attım
Canımı yolda buldum canıma teslim ettim; canına okudum
Canıma kastım…



#5 Muziçko

Muziçko

    V.I.P. Üye

  • Dokunulmazlar
  • 12.098 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:İhtiyaç anında camı kırınız!

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 16:44

kandan ,acıdan, gözyaşından başka birşey vermediler.birde utanmadan istekte bulunuyorlar ilk önce allaha sonra türk adaletine ve askerine havale ediyorum...

ne mutlu türküm diyene !

Gönderilen Resim





Bu kadar da ısıtmazdı belki de bahar güneşleri,
her kaybedişin ardından hayat yeniden başlamasaydı eğer.




Gönderilen Resim


#6 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 16:45

mikser iyim değil ki markasını yazmamış, belli ki ancak kendini karıştırmış bu mikser *fiuv
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#7 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 16:48

ne mutlu TÜRKÜM diyene *fiuv
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#8 RedSnow

RedSnow

    o σℓмαdαη αѕℓa

  • Dokunulmazlar
  • 8.898 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 17:24

Uslüp Biraz Ağır Olsa Da Genelleme Yapmadığımız Sürece Son Derece Doğru Bir Yazı Olduğunu Düşünüyorum...

#9 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 18:07

Genelleme yapsak da doğru bir yazı bence. Yazılanların hangisi yanlış ? Hangisi yalan ? Bunların hepsi gerçek.

Kimse ''Kürtleri sürelim, onlara her şeyi yasaklayalım'' da demiyor. Ama önce bazı sorunları çözebilmek için, kendilerinin de özeleştiri yapması lazım. Eğer kendilerinin lehine işleyen sisteme güvenip, siyasal iklimden yararlanarak yaptıkları etnik ırkçılığın sonucunca Türkleri ötekileştirirlerse, başlarına çok büyük iş açarlar. Kimse kusura bakmasın, bu ülke yatak odasında kurulmadı. Penis-vajina marifetine de kimseye yar olmaz.

#10 pikaçu

pikaçu

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.230 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gurup şurup
  • İlgi Alanları:bıdı bıdı

Gönderim zamanı 19.11.2009 - 18:14

bunada katılıyorum ben ::
SABIRRRR SABIRRR SABIR........

#11 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 02:56

Kardeş halk dedıgımız kurtlere mı soruyorsunuz?

Bır turk olarak turke soruyorum..

Vatan bır butundur sozunu ne zamandır hatırlamıyorsunuz?
Doguyu neden vatanımızın ayrı bır parcası olarak goruyorsunuz?

Neden Egıtım hakları ıcın doguya destek vermıyor yeterınce cabayı gostermıyorsunuz?
Neden Bunca yıldır doguya yatırım yapmıyorsunuz?
Neden Ruslardan kalan Kaldırımlara, oy ugruna avcılık yaptıgınız asfaltı dokmuyorsunuz?Camı cesme tıyatro kurmuyorsunuz..
Neden Is ıstedıklerınde ıkıncı sınıf ınsan muamelesı yapıp,bu kurtler pıs ınsanlardır dıyerek dıslıyorsunuz?
Neden Calmaya zorlandıkları zaman Topunu bırden yargılıyorsunuz
Arkadasım neden ac bırakıyorsun?Neden vatansızsınız dıyenlere kanmalarını saglayacak hal ve tutumlar sergılıyorsunuz..
Elın uyanıkları bu ac,sefıl,yalnız ,dıslanmıs ınsanları yaptıklarımızı anlatarak,Onlara gelecek vaad edıyorlar..daga cıkıyorlar..

It gıbı yasamaya mecbur bırakıyorlar..Sonra da kalkmıs kurtlere ne hakla soru soruyorsunuz? Adam gıbı davrandıık mı da adam gıbı cevap beklıyoruz
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#12 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 02:59

Ne Mutlu Turkum dıyene..
Neden onlarında Turk olmalarını cok goruyoruz? Bu sozu soyleyen adem ulus mıllıyetcısıydı..

Turkluk bır ulusun adıdır.etnık koken degıldır burada. Turklerın varolusu etnık olarak bınlerce yıl gerıye dayanıyor olabılır ama bır ulus olarak 1923'tur. Yenı dıl,yenı alfabe,yenı yasam bıcımlerı.. Bır ulusun mutlak surette kendı dılıne ıhtıyacı vardır.

kurtce ıstıyorlarsa;bu Onları turk yerıne koymamak ıcın elımızden gelenı yapmamızdır.
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#13 matahari

matahari

    ...Ney Neva Eyler...

  • Muhabirler
  • 2.440 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 03:57

Bır turk olarak turke soruyorum..

Vatan bır butundur sozunu ne zamandır hatırlamıyorsunuz?
Doguyu neden vatanımızın ayrı bır parcası olarak goruyorsunuz?

Neden Egıtım hakları ıcın doguya destek vermıyor yeterınce cabayı gostermıyorsunuz?
Neden Bunca yıldır doguya yatırım yapmıyorsunuz?
Neden Ruslardan kalan Kaldırımlara, oy ugruna avcılık yaptıgınız asfaltı dokmuyorsunuz?Camı cesme tıyatro kurmuyorsunuz..
Neden Is ıstedıklerınde ıkıncı sınıf ınsan muamelesı yapıp,bu kurtler pıs ınsanlardır dıyerek dıslıyorsunuz?
Neden Calmaya zorlandıkları zaman Topunu bırden yargılıyorsunuz
Arkadasım neden ac bırakıyorsun?Neden vatansızsınız dıyenlere kanmalarını saglayacak hal ve tutumlar sergılıyorsunuz..
Elın uyanıkları bu ac,sefıl,yalnız ,dıslanmıs ınsanları yaptıklarımızı anlatarak,Onlara gelecek vaad edıyorlar..daga cıkıyorlar..

It gıbı yasamaya mecbur bırakıyorlar..Sonra da kalkmıs kurtlere ne hakla soru soruyorsunuz? Adam gıbı davrandıık mı da adam gıbı cevap beklıyoruz



:)

Yazık yaa...

7 metrekare yerine 6 metrekare...Adamlar tabi isyan eder,eskisinden kötü diye hemçirir...Jakuzi neyinde yokmuş hem ;)

Ne vermişiz ki ?

;P

Ben bir Türk olarak yanıt vereyim..Gerçi haber izlemiyor ve fazlaca samimi değilim bu konu ile...Haber dinleyip bilgi sahibi, fikir sahibi olayım diyorum..Yok içim kaldırmıyor izlemiyorum..

Doğuda yaşayanlar yalnızca kürtler değil..Orda Türk'ler de yaşıyor azımsanmayacak sayıda...

Bu durumları haklı gören yüzlerce cukkası sağlam iş adamı! kürt var büyük illerimizde..Yağ bal yaşayıp gidiyor, bir de davalarını haklı görüyorlar..Yatırım yapmayı neden düşünmüyorlar madem en çok onlar hissediyor eksikliği...

Vatan bır butundur sozunu ne zamandır hatırlamıyorsunuz?
Doguyu neden vatanımızın ayrı bır parcası olarak goruyorsunuz?


Hatırlamamak diye bir şey yok..Hiç aklımızdan çıkmıyor ki..Karadeniz bölgesinde ilkel teknelerle teleferik kurup çoluğu çocuğu okula,hastasını da hastahaneye götüren insanlar neden dağa çıkmıyor? Koskoca topraklarda herşeyi devletten beklemek anlamlı mı?
Doğuyu da ayrı bir parça olarak görmüyoruz..Öyle olsa idi oğullarımızı oraya askere yollamazdık,rapor neyin alırdık *lol
BİZ ÜÇ KİŞİ YAŞIYORUZ..BEN,KENDİM VE ŞAHSIM..

#14 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 04:13

Sevgılı matahari,
bir sorun var..Bunun dillendirilmesine kızıyoruz-cunku siyasi propaganda yapılıp; aklında sorun olmayanlarında aklına "evet gercektende sorun var,bıze 2.sınıf adam muamelesı yapıyorlar " seklınde sorular gelmesın dıye.

Ama hakıkaten de bır sorun yok mu?var

Ve sızın yanıtınız nedır? karadenızde bıle teleferık.. Efendım dogu apayrı... Adamlar su cukkası saglam adamların tebâsı durumda..onlar ne derse onu yapıyorlar,doguda asıret kavramı var.

Bu ulkede sadece kurtlerle ılgılı sorun yok. Konu kurtlere soru sorulması..bende onların yerıne soruyorum.Karadenızı karıstırmanızda dogru degıl-sonuc olarak turkıyede yoksulluk sadece kurtlere ozel degıl.

***
Herseyı devletten beklememek lazım.. Efendım devlet ne ıcın var? devlet halkı ıcın vardır. halkı ınsanlar olusturur. ınsan yerıne koyacak devlet once.

Sayın mataharı belkı bırkac sene evvel doguda yapılan bır haberde rastlamıssınızdır..
"Amca'nın bırıne soruyorlar.. Hukumetten memnun musun dıye?
Amca allah hukumetımıze zeval vermesın lakın benım ruslara bır cıft sozum var - Cıhan savasında geldıler buraya yol hastane cesme yaptılar.. fakat bır kere daha gelıp nasılız ne durumdayız hersey yerındemı dıye bakmadılar"

Amca 1.dunya savasını kastedıyor..90 kusur yıl olmus..ve hala ruslardan kalma yapılar var. devletın elı uzanamamıs 90 senedır adamlar 90 sene evvel ısgal ettıklerı yerde bunu yapmıslar.


beklentılerımızı bu kadar kucuk tutumak"herseyı devletten beklememek" sızce dogru mu sayın mataharı?

Insan gıbı yasayamayacaklarsa neden yargılansınlar..ınsanlık sucu ısledıklerı ıcın mı? ınsan yerıne koymuyoruz kı..

En ıyı kurt olu kurt..yapmayın lutfen..kurtler pkk demek degıl.. onlarda sızın bızım gıbı ınsanlar..Daha cıkanlarıda cahıller.artık ınsanlıktan uzaklasmıslar.. ınsanlık sınırında! yasayanların ıse hala en buyuk sorunu evlerını gecındırebılme dertlerı

***
Ve bırsey daha..
Vatan sevgısı herseyden once gelmelı degıl mı?
Bunun ıcın sorumlu vatan mı?devlet mı? devletı kım yonetıyor?hukumet mı yoksa halk mı? hukumetı kım secıyor? ınsan mı hayvan mı?

Devlet devlet olacak kı arkasından vatan sagolsun dıyenlerı olsun.. Daga cıkan ınsanları,delıren ınsanları,kotu yolan dusenlerı elestırelım..Ama elestırırken bunların secım hakkı var mıydı dıye bır de soralım

Bu mesaj Makrow tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.11.2009 - 04:18

"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#15 matahari

matahari

    ...Ney Neva Eyler...

  • Muhabirler
  • 2.440 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 05:15

Her şeyi devletten beklememek lazım...Hala ısrarla doğru buluyorum..Parmaklarını göze soka soka sallayıp,terör ve şiddetle başkaldırıp, salya akıta akıta konuşup devletimi suçlayan bir topluluğa karşı her zaman da baki kalacaktır bu düşüncem..
Devletin de yapması gerekenleri ihmal ettiği gerçeğini saklamıyorum..Bunu ister istemez yaptığını vurguluyorum..Bu olaylara sebebiyet vermeyi kim ister? Onların insan gibi yaşayamamaları yargılanmıyor ki,saldırgan tutumları yargılanıyor ve bunu haklı görmeleri..
Devletim herşeye ye-ti-şe-mez...Hoşgörü sahibi herkes buna katılır..Hoşgörü bir erdemdir ve insan sıfatında barınır...

Yoksulluk kürtlere has bir durum değil demişsin, haklısın..Karadeniz örneği aklıma gelen ilk örnekti ve yazımı örneklendirme ile yazmak istedim..Haklısın, yoksulluk kürtlere özel bir durum değil...Yoksulluğun kürtlere özel durum olmadığı halde, neden kürtlerin yoksulluğu vurgularla önem kazanıyor peki?..Burda bir etki-tepki olayı var..
Ben siyasetmiş, hükümetmiş bilmem..Tek bildiğim devletim...Türk Devleti...

Söylediğin gibi cukkalılar yerine aşiret reislerini koyalım ortaya..Doğru söylüyorsun, bunda da haklısın..Devlete isyan edeceklerine aşiret reislerine etsinler o halde..Devlet herşeyi tastamam yapıyor demesek de eksiklikler için takındıkları tavra karşı geliyor bütün tepkiler...Ne yapmalı makrow? Oğlum birkaç sene sonra Allah'ın izniyle askere gidicek...Kısa dönem mi yaptırsam? Ne dersin? Yoksa ismi şu anda aklıma gelmeyen o malum rapordan mı alsak bi şeklini uydurup? Bunun hakkında düşüncen ne? Haklılıklarını terörle ispat etmeye çalışıp,eksikliklerini keleşleri ile gidermeye çalışanların önüne mi atayım evladımı? Hı ?
Kızmakta, tepki göstermekte haksız mıyım?
En iyi kürt ölü kürt, yapmayın lütfen; yazmışsın..Sen de yapma lütfen..Bunu abartı olarak görüyorum..

İnsan yerine koyacak önce demişsin..Ve dağdakilerin insanlıklarını kaybettiklerini de..Ben de sinirle izlemeyip salonu terkettiğim haberlerde dağdan inenlerin yaptığı son derece haksız ithamları düşünüyorum şimdi..Barış getirdiklerini söylüyorlar..Savaşı kim getirdi? Nedenini sorgulayıp yine doğunun ihmaline geleceğiz, ve ben yine
ihmalin karşısında yaptıklarında haksız olduklarını söylicem..Haksızlıklarını hak gördüklerini, hain olduklarını söylicem..

Oğlum diyince aklıma geldi..Devletin ülke yönetim şekli ile alakalı bir benzetmem var..Belki yerli belki yersiz, yazıcam... :)

Tüm evin yapılması gereken halledilmesi gereken işleri üzerimde..Devlet gibi...Tüm evi temizleyip çocuk odasının işlerini aksattığımı düşün lütfen..Bu bazı sebeplerden dolayı tekrarlandığında oğlum bana düşman mı olmalı? Yoksa kendisi hem işin ucundan el atıp hem de bana durumu bildirip dikkatimi odasına mı çekmeli?
Kişiler kendi imkanları ile birşeyler yapmalı ki kişiler toplumları toplumlar da milletleri oluşturur..Devletin açığını terörle değil de biraz gayret ve isteklerle gidermeye çalışmalı..(bence)
Senin istediğin nedir? Böyle bir yazı okuyorum ve yanıt yazıyorum..Bu haince yapılan saldırılar, yersiz kötülemeler karşısında sitem etmeyi çok mu görüyorsun? Çoluk çocuk genç yaşlı sivil katledilip devletim abartı ile suçlanınca susayım mı?

İlk satırlarında söz ettiğin ''.... şeklinde sorular gelmesin diye'' kısmına da katılıyorum..Haklısın, gelmesin..Sanırım çok da farklı değil temenniler..Ve sanırım ne konuşsak boş...


Neticede ben apolitik bir evkadını-anneyim uyumam lazım ;P
BİZ ÜÇ KİŞİ YAŞIYORUZ..BEN,KENDİM VE ŞAHSIM..

#16 atlantisli

atlantisli

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atlantis

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 05:51

Bır turk olarak turke soruyorum..

Buyir :P

Vatan bır butundur sozunu ne zamandır hatırlamıyorsunuz?

Baya oldu,vatan bütün olduğundan beri.Bi de en son dtp'nin tümdengelim politikalarında millet epeyce "vatan bütündür bölünemez" sözünü anıp baya bi kulak çınlattı.Sen 90 yıl önce yoldaş Rusya'daydın herhal :)

Doguyu neden vatanımızın ayrı bır parcası olarak goruyorsunuz?

Ayrı gayrı yok kardaş,doğu bizimdir bizim kalacak.Biz doğuluyuz,batıya girme telaşımız bile bu sebeplendir. ;)

Neden Egıtım hakları ıcın doguya destek vermıyor yeterınce cabayı gostermıyorsunuz?

Valla bana ülkesinin bir bölgesinde bu kadar öğretmen katledilmiş başka ülke göster...

Neden Bunca yıldır doguya yatırım yapmıyorsunuz?

E yuh yani 300 milyar dolarlık yatırım gitti diye avaz avaz bağırıyorlar sen ne diyon.Onca silah yatırımı yapıldı,bölge güvenli olup başka yatırımlar yapılabilsin diye.Başarılamadı ayrı konu ama yatırıldı*lol)
Ayricene soru not: GAP projesinin benzerleriyle kıyaslandığında Türkiye ve ortadoğudaki konumu nedir?

Neden Ruslardan kalan Kaldırımlara, oy ugruna avcılık yaptıgınız asfaltı dokmuyorsunuz?Camı cesme tıyatro kurmuyorsunuz..

Rusları anmanızı komünistseverliğinize verip bana o kaldırımın yerini bildirmenizi şiddetle rica ediyorum;Ruslar Erzurum Kars ve doğu illerini yakıp ahaliyi katlettikten sonra hatıra olsun diye yapmıştır herhal.Hakkat merak ettim nire orası.Rusyanın biçok yerinde doğru düzgün kaldırım yok da.Rus kızlarının yaptıkları kaldırımlarla karıştırılmış olmasın :P
Bi de insaf doğunun yolları batınınkinden düzgün olmuştur hep,terör yüzünden.Ayrıca çoğu köy yoluna bile pkk mayın döşeyemesin diye asfalt dökülmüştür:)) susuz köylere gelince iç anadoluda Anakara yakınlarında bile susuz köyler vardı düne kadar...

Neden Is ıstedıklerınde ıkıncı sınıf ınsan muamelesı yapıp,bu kurtler pıs ınsanlardır dıyerek dıslıyorsunuz?

ilginç,ben sizin nerde yaşadığınızı merak ettim sayın makrow.Kürtlere 2.sınıf insan muammelesi yapılmış yer göster bana.Batıdaki cümle kebapçılar onlarındır mesela.Biz de gider afiyetle yeriz.Burası kürdün şurası Türkün demeyiz.Sonra sahillerdeki oteller.Doğuya verilen teşviği alan soluğu batıda alıp yatırım yaptı.Yani dışlansalar işlemez de mi oralar.Ama batıya göç eden biçok kürt kendisini dışlamış ve ayrı mahalle kahve ve benzeri eğilimler göstermiştir.Yani kim kürtlere pis insanlar demiş örnek göster.Son olayları söylüyorsan siyasi ve refleks hareketler bunlar.Sorumlusu da kürtler değil dtp nin tavrı pkk nın varlığı...

Neden Calmaya zorlandıkları zaman Topunu bırden yargılıyorsunuz

Kimi yargılamışızkine,Apo yu zor yargıladık be.Sınırdaki yargılama çok zorlarına gittiyse olsun o kadar,ayaklarına savcı hakim yolladık daha ne istiyonuz yav ;P

Arkadasım neden ac bırakıyorsun?Neden vatansızsınız dıyenlere kanmalarını saglayacak hal ve tutumlar sergılıyorsunuz..

Aç bırakmak asimilasyona sebep olsaydı bütün kürtler Kral İsmet döneminde açlıktan ölürdü.Devlet veya Türkler,kime soruyosan işte kürtleri ne zaman aç bırakmış.Aç kaldıysalar,muhakkak o sıra batıda da açlık vardır.Ama ben sana yoksulluk ve zulmun asıl sebebini söyliyeyim,ağaları...Bunun dışında ben açlıktan ölümler falan okumadım,yoksulluk her yerde var...

Elın uyanıkları bu ac,sefıl,yalnız ,dıslanmıs ınsanları yaptıklarımızı anlatarak,Onlara gelecek vaad edıyorlar..daga cıkıyorlar..

It gıbı yasamaya mecbur bırakıyorlar..Sonra da kalkmıs kurtlere ne hakla soru soruyorsunuz?

Millet kürtlere soru sormuyorki,dtp ve pkk yı sorguluyor.Sen Türkiye'de daha öncesinden Türk halkının bir kürde durduk yerde kürt olduğu için saldırdığını aşağıladığını ya da benzeri bir davranışını gördün mü.Şehid cenzesi gömen hangi kalabalık dönüşte kürtlere ait bir dükkanı parçaladı veya mahallesindeki bi kürdü öldürdü.Ama dtpli kürtler herzaman toplandıklarında bayrakları indirmeye yakmaya kalktılar.Bence terör sürecinde Türk halkının gösterdiği ali cenaplığı kimse sorgulamasın,çünkü bu aklı selim bütün dünya tarafından takdir topladı.Batıda insanlar sudan sebeplerle birbirine giriyo,asyada birbirini katlediyo,arjantin ekonomik krizde birbirini yiyo,bizim halk ne kriz ne terör girmedi birbirine şükür.Yani bu yorumlar komik bence.
Bence mesele sen şunu ben bunu meselesi değil.Mesele zihniyet meselesi.Tabiki bu terör sorununda başlıca suçlu devlet;çünkü sorumluluk sahibi onlar.Meselenin büyüyüp çözülememesinde sorumlu onlar ama halk değil.Türk halkı elinden geleni yaptı;askeri çözüm dediler evladını verdi siyasi çözüm dediler oyunu verdi.E artık bişiler yapsınlar artık,milletin canına tak dedi.Bu millet verip de kurtulmadı hiç,alıp da kurtardı.Yani dtp haddini bilse iyi olur...

(Bu millet kelimesine kürtler de dahildir ve bir çok kürdün Türkler kadar terörle mücadelede payı vardır.Ne yukardaki yazıda olduğu gibi kürtlere neyi yapmadın diyen; ne de Türklere bunları yaptın diyenler çözümden çok uzaktalar.Çözecek olanlar oturup biz ne yaptık diyenlerdir)

#17 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 14:16

Bu ne sevgi aaaahhh bu ne ızdırap ?

Makrow, atlantisli abiden sonra demek seni de kaybettik. Neyse kalan sağlar bizimdir. :=)

#18 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 15:27

Sevgili mehmet ulu orta yapılmayacak seyler vardır *zong
Onur oymen'ın dedıgı gıbı gercekler bazen acıdır. bu yuzden bız bu gerceklerı bıraz yorumlayarak karsıdakıne sunarız..tadı guzel gelırse ıcerler bızde mutlu oluruz onlarda.

Sevgılı atlantıslı

Baslıgı okuyabılıyor musunuz? Turk olarak kurtlere soruyorum yazıyor.-ya ben korum ya sız cok acıkgozsunuz
daga cıkanlara yada pkklılara yazıyordu da ben mı gormedım:)

sormak ıstıyorum turk olarak yazan arkadaslara.. etnık anlamda turk olarak mı yazıyorsunuz yoksa ulusal bır sıfat anlamında turk olarak mı?

***
bunca zamana kadar sozunden anladıgınız sızın 2009a kadar mıdır? bunca zamana kadar bunca zamandır..bu 50 yıl demekte olabılır 60'ta 70'te 80'de..
Dunyada ogretmenın olduruldugu tek yer gosterın demıssınız dogudan baska..

Zamanında aklımız neredeydı dogu konusunda? Ismet pasa'nın Ataturk nezdınde hayal kırıklıgı yaratmasının bır dıger sebebı de doguya gereken cabayı gostermemesıdır..

Menemende kubilay ogretmenı mı unuttunuz? kac tane ogretmen oldurulmus? nedenı neymıs bılıyor musunuz? ben bılmıyorum.. bu yuzden bu konuyu acmadım.ama anlasılan elınızde bır ıstatıstık var :P (ogretmen olumlerı yıl neden bolge ve zamana gore seklınde)

Herseyden evvel sorun demokrası sorunu felan degıldır,bu yuzden demokratık acılım lafıda hıcbırsey ıfade etmıyor.Herzaman ıcın ılk oncelık ,bızım ılk sorunumuz sadece dogu da degıl batıdada egıtımdır.
Kısacası nasıl derler.." EGITIM SART"

Bana dogu hızmetının zorunlu oldugu bır baska yer daha gosterın..nedenını de bır zahmet yazıverın..Sonra bana bız zaten dogudayız bu yuzden batıya gırmeye calısıyoruz tarzında bır cumleyle cevap verebılırsınız belkı :)

Nerede yasıyorsunuz sız? turk halkının(kımdır bu halk) durduk yere kurtu nerede sucladıgını sormussunuz.. Efendım sız unıversıtelerde cıkan olayları, kurtler aleyhıne atılan sloganları,toplum zannının ne yonde oldugunu gormedınız duymadınız ısıtmedınız mı?

Makul bır cevap verın, Mıllıyetcılık dendıgınde sızın aklınıza ne gelıyor? Kendı adıma konusuyorum,cok romantık dostum var..Hele MHP'nın su genclık atesı yok mu nerede serserı var hepsıne kucak acıyorlar..adamların sıyasetten anladıkları felan yok halbukı.. tek dertlerı sızın gıbı komunızm, yada mıllıyetcı adın hakkını vermek ıcın kurtler.

***
Sayın Matahari,

yukarıda yazdıklarınızla onun daha yukarısında yazdıklarınız arasında bır fark yok mu sızce?
Bana kalırsa var. bu konu uzerıne soylenebılecek ıkı seyımız var;

- Bızım ıcerımızde kı kafatascı zıhnıyet onlardada var..basıt bır fızıkı kanun dıyelım buna..her etkı beaberınde tepkıyıde surukler.yada ates olmayan yerden duman cıkmaz.yada hersey karsılıklıdır..yada etme bulma dunyası.
Bızım ıcımızdekı bu kısılere bırseylerı anlatmadan dıgerlerıne nasıl anlatabılırız?

Ne mutlu turkum sozunu kendımız ıcın bencılce kullandıgımız surece nasıl sızde turksunuz sızı ayırmıyoruz dıyebılırız?

-Cehalet ınsanlara mahsus bırsey ve ustesınden gelınmedıgınde ınsanların mukayese gucu azalır,bırde bunun uzerıne damarına basarsak mukayese guclerını unuturlar.. Bu durumdan yararlanacak postu saglam uyanık sahtekar bırılerı mutlaka bulunur. Bırılerının ya namlusu oluruz yasa maşası..

Etnık bır turk kavramı bızım ulusal yapımıza aykırı olacagından boyle sorular aradakı ucurumu daha da acar kanaatindeyım

Bılmem anlatabıldım mı

Saygılarımla

Duzenleme sebebım Turk mılletı ve turkluk konusunda alıntı bır yazıyı paylasmam
http://www.harabe.ne...post&pid=588304

Bu mesaj Makrow tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 20.11.2009 - 15:52

"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#19 matahari

matahari

    ...Ney Neva Eyler...

  • Muhabirler
  • 2.440 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Gurup Şurup
  • İlgi Alanları:Kitap,müzik,spor ,kelime ve zeka oyunları...Genel kültür yarışmaları...

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 16:20

Sayın Matahari,

yukarıda yazdıklarınızla onun daha yukarısında yazdıklarınız arasında bır fark yok mu sızce?

Bence yok...Anafikrim aynı ve sabittir..Kısıtlı yazılarımız söylemek istediklerimizi tam anlamıyla vermiyor olabilir..Uzun daha da uzun yazmak istemiyorum sıkıcı olmamak adına..

Bir de;

Sayın matahari sayın matahari *zong Kendimi parti genel başkanı gibi hissettiriyo bu hitap..Bunu yazma lütfen... :P
BİZ ÜÇ KİŞİ YAŞIYORUZ..BEN,KENDİM VE ŞAHSIM..

#20 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.11.2009 - 16:21

Sevgili Makrow,

Benim nacizane çözüm önerilerim şimdilik bunlar. Eğer katkıda bulunmak istersen ekleme yapabilirsin.

Devlet, etnik kör olmalıdır. Yapılacak düzenlemeler ile televizyon, gazete, radyo, dil gibi konular özel sektörlere bırakılmalı ve bu yöndeki etnik talepler özel sektörler tarafından karşılanmalıdır. Çünkü egemenlik haklarının kullanımında etnisiteye vurgu yapılması üniter yapıya aykırı bir durumdur. Bu, sorunu bireysel haklar meselesi olmaktan çıkarıp, kollektif haklar meselesi olmaya getirir ki bu da üniter yapının, yani Anayasa'nın ilk üç maddesinin sorgulanması demektir. Bu da bizi iki milletten oluşan bir devlet tanımına götürür ve çözülmeye zemin hazırlar.

Anayasa değiştirilmelidir. Siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, çeşitli derneklerin, gerekirse bölücü terör örgütünün sivil uzantılarının da katılım göstereceği bir mutabakat ile hiçbir etnik kökene vurgu yapılmayan sivil bir Anayasa hazırlanmalıdır.

Eğitim reformu yapılmalıdır. Sivil Anayasa'da olduğu gibi çağdaş, etnisiteye vurgu yapılmayan bir eğitim sistemi oluşturulmalıdır.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın bireysel özgürlüğünü engelleyen faktörler ortadan kaldırılmalıdır. Feodal yapıya, aşiret sistemine son verilmeli, töre cinayetlerinin, başlık parası karşılığında evlendirilmelerin önüne geçilmelidir.

Bölgeye ekonomik ve kalıcı yatırımlar yapılmalıdır. Bölgede yaşayan halkın refah seviyesi yükseltilmeli ve işsizlik oranı olabildiğince aşağıya çekilmelidir.

Nüfus planlaması yapılmalıdır. Kürt nüfus artışı durdurulup, batı bölgelerinde yer alan şehirlerdeki sosyolojik dengeyi bozan, güzelim şehirleri yaşanmaz hale getiren göçlere son verilmelidir.





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli