İçerik değiştir



Tunceli'de 'hitler Onur Öymen' Tepkisi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 82 yanıt verildi

#1 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 10:43


Gönderilen Resim

Onur Öymen, mevcut terörle mücadelenin devam etmesini savunurken buna, 1937'de kanlı şekilde bastırılan Dersim isyanını örnek gösterince ayağa kalkan Tuncelililer, Öymen'i 'Hitler'e benzeten afişleri şehrin sokaklarına astı.

Onur Öymen; ''Maalesef bu ülkenin anaları çok ağladı. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik. Çanakkale Savaşı'nda 200 bin şehidimiz vardı, hepsinin anası ağladı. Kimse çıkıp 'bu savaşı bitirelim' demedi. Kurtuluş Savaşı'nda, Şeyh Sait isyanı'nda, Dersim isyanı'nda, Kıbrıs'ta analar ağlamadı mı? Kimse 'analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım' dedi mi? İlk siz diyorsunuz. Çünkü sizin terörle mücadele cesaretiniz yok' demiş 10 kasımda.

haber7

devamı:

http://w-ww.haber7.com/haber/20091113/Tunc...men-tepkisi.php




#2 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 10:50

doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. sn. onur öymen onurlu bir yaklaşımda bulunmuş, doğruyu söylemiş.

barış barış dedikleri yenilgiyi kabullenmenin taa kendisidir. devlet kuyruğu kıstırıp geri çekilmiştir. bunun adı asla barış felan değildir. devlet onuru zedelenerek başarı olmaz.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#3 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 14:47

CHP'li Onur Öymen 'demokratik açılım' oturumunda Dersim katliamanı model olarak önerilince Aleviler sert tepki gösterdi. Öymen ise tepkileri "Kürt açılımı" görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu'da yaptığı konuşmada, "ülkemizde yaşayan farklı etnik, dini ve mezhepsel kökenden gelen vatandaşlarımızı incitici bir ifade yer almamaktadır" şeklinde cevapladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in önceki gün ‘demokratik açılım’ın konuşulduğu TBMM’deki sözleri Alevileri kızdırdı. “Kurtuluş Savaşı’nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse ‘analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım’ dedi mi?” diye konuşan Öymen’e Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, şöyle tepki gösterdi: “Öymen, bir katliamı model olarak sunmaktadır. Bize yönelik bu şiddet ve katliamdan özür dilenmesi gerekirken sosyal demokrat bir partinin genel başkan yardımcısı, çözüm modeli olarak sunmaktadır. Bu insanlık ayıbını ve suçunu işleyen Öymen’i kınıyoruz ve insani değerleri öğrenmeye davet ediyoruz.”

TBMM’de de Öymen’in sözlerine tepkiler vardı. Genel Kurul’da ‘Tunceli’deki son dönemde yaşanan faili meçhul cinayetlerin araştırılması’yla ilgili DTP’nin verdiği önerge sırasında DTP’li Şeraffetin Halis şöyle konuştu: “Ben 38 Harekatı’nda ailesinden 24 kişiyi kaybeden biri olarak konuşacağım. Ağıtlarla, öykülerle büyümüşüm ama içimde zerre kadar kin yok, ama öfkem var. Sayın Öymen’in öfkesi bir yana hala kin ve intikam duygularından arınmış değil.”

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ise, Öymen’in “Kürt sorunu da dersim Katliamı gibi çözülür” anlamında konuştuğunu ifade ederek, “Sayın milletvekilinin çözüm adına katliam olarak tarihe geçmiş olayları örnek vermesi doğrusu bizde derin bir kaygı yaratmıştır” diye konuştu. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ise, “1938 yılında büyük bir insan kitlesi öldürülmüştür. Nedenlerini araştırmamız lazım” dedi.


ÖYMEN'DEN 'DERSİM ÖRNEÐİ' SAVUNMASI

CHP Genel Başkanı Onur Öymen, "Kürt açılımı" görüşmelerinde TBMM Genel Kurulu'da yaptığı konuşmada, "ülkemizde yaşayan farklı etnik, dini ve mezhepsel kökenden gelen vatandaşlarımızı incitici bir ifade yer almamaktadır" dedi.

Öymen, dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Önceki gün (Çarşamba günü)CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısında "Geçmişi deşerek insanları rencide etmek uygun değildir. Bunları günümüzdeki gelişmelere uyarlayamayız" diyerek daha dikkatlı olması konusunda uyardığı Öymen, 10 Kasım konuşmasında verdiği "Dersim" örneği ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.


Öymen'nin açıklaması şöyle:

"Konuşmanın bir bölümünün bazı köşe yazarları ve televizyon yorumcularınca amacından saptırılarak kamuoyumuzu yanıltıcı biçimde yorumlanmaya çalışıldığı görülmektedir.

Benim konuşmamda dile getirdiğim husus AKP’nin açılım olarak kamuoyuna sunmaya çalıştığı sürece Atatürk’ün bazı sözlerinin dayanak yapılma girişiminin yanlış olduğunu belirtmektir.

Konuşmamda belirttiğim, Atatürk’ün AKP’in izlediği gibi silahlı terör örgütleriyle müzakere yöntemini benimsemediğidir.

Gerçekten Cumhuriyet döneminde hiçbir olayda Atatürk devlete karşı gelen silahlı örgütlerle pazarlık etme yoluna gitmemiştir.

Konuşmamda Atatürk’ün Güney doğu ve doğu illerimizde yaşayan vatandaşlarımıza sevgiyle yaklaştığını ve onların kalbini kazandığını da özelikle belirttim.

Sözlerimin hiçbir bölümünde ülkemizde yaşayan farklı etnik, dini ve mezhepsel kökenden gelen vatandaşlarımızı incitici bir ifade yer almamaktadır.

O dönemin koşulları içinde yaşanmış acı olayları günümüz şartlarında önermek anlamına gelecek bir ifadem de yoktur
Sözlerimi çarpıtarak vatandaşlarımızı tahrik edecek biçimde kamuoyuna sunmak isteyenler, halkımızın sağduyusu ve gerçek düşüncelerimizi doğru teşhis etme yeteneği karşısında başarısızlığa uğrayacaktır." (Radikal)

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#4 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 14:50

Bu Onur ÖYMEN ile ilgili çok şey söylenir yaa gerek yok artık. Kendisi söylemiş. : )

Bindiği dalı kesiyor iyimi..

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#5 Lamos

Lamos

    Kelyu

  • Dokunulmazlar
  • 7.490 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 14:50

http://www.harabe.ne...isi-t30841.html

#6 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 14:52

Eyvallah Lamos..

Bu Öymen gibiler için Demokrasiye ve Cumhuriyete daha sıkı sarılmalıyız..

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#7 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 15:01

onur öymen bir de eski bürokrat.
bürokrat deyince benim aklıma düzgün konuşan insanlar gelir. rikkat sahibi böyle konuştuğunda ikna edici filan.
şaşırttı beni doğrusu.

eski bürokrat onur öymen böyle konuştuğuna göre kürsüye canan arıtman, nur serter, önder sav çıksaydı ne olurdu hayal bile edemiyorum açıkçası.

bir de onur öymen davos olayında bu ne biçim üslup dünyaya rezil olduk filan demişti. demek ki onun rikkati peres'eymiş sadece...

#8 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 15:05

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Onur Öymen'i sözlerinden dolayı uyardı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, dün yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Bursa Milletvekili Onur Öymen'i sert bir dille uyardı. Baykal, 'Geçmişte yaşanan acılar yeniden gündeme getirilerek kimse rencide edilmemeli' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in TBMM'de yaptığı konuşmada terörle mücadeleyi anlatırken 'Dersim isyanı' örneğini vermesi tepki topladı. Öymen'in sözlerine en sert tepki ise CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan geldi. Baykal, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Öymen'i uyardı. Baykal'ın 'Geçmişte yaşanan acılar yeniden gündeme getirilerek kimse rencide edilmemeli' dediği öğrenildi.

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'in de Öymen'i sözlerinden dolayı sert bir biçimde eleştirdiği ifade edildi. Onur Öymen ise eleştiriler karşısında 'Kimseyi rencide etmek istemedim. Teröre karşı mücadeledeki kararlılığı anlatmak istemiştim' dediği öğrenildi.


Haber: GG
****************************************

Uras: Öymen özür dilesin

Onur Öymen'in Meclis'teki görüşmeler esnasında yaptığı konuşmaya Ufuk Uras tepki gösterdi.

CHP'li Onur Öymen'in 10 Kasım günü Meclis’te yaptığı konuşma ile Alevi ve Kürt toplumunda büyük bir infial yarattığına dikkat çeken Ufuk Uras, 'Halen kan sızan bir yaraya sorumsuzca tuz basmıştır. Türkiye, yeni gerginlikleri, çatışmaları, insanların daha fazla ölmesini kaldırabilecek durumda değildir' dedi.

Ufuk Uras'ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

"Onur Öymen, Kürt ve Alevi toplumundan özür dilemelidir"

"CHP yöneticisi ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, Meclis’te yaptığı konuşma ile Alevi ve Kürt toplumunda büyük bir infial yaratmıştır. Öymen, halen kan sızan bir yaraya sorumsuzca tuz basmıştır.

Öymen de gayet iyi bilir ki, Tuncelili olmak yıllar boyunca devletin ayrımcı zihniyeti ile bir risk faktörü olarak görülmüştür. Öymen, Tunceliler’in kendi kökenlerini yıllarca neden gizlediklerini bilmez mi? Tunceli’de otomobillerin yıllarca neden 06 plakalı kullanıldığını bilmez mi? Tunceli’de yeni doğan çocukların yıllarca nüfusa Tuncelili değil de Erzincan veya bir başka komşu il doğumlu olarak kaydedildiklerini bilmez mi?

Dersimliler büyük acılar yaşamıştır. Köyler günlerce bombalanmış, insanlar ülkenin dört bir yanına sürülmüş, onbinleri aşan sayıda insan öldürülmüştür. Tunceli, Türkiye tarihinde adıyla kanun çıkarılan tek vilayettir.

Onur Öymen belli ki, bu ülkenin tarihinde yaşanmış acılardan bihaber bir milletvekilidir.

Onur Öymen’i Tunceli’ye davet ediyorum. Gelsin ve halkın karşısına çıkıp Meclis’te söylediklerini tekrar etsin. Halkla yüzleşsin. Piyasada Dersim’le ilgili kitaplarda yazılanlar yetmiyorsa, Genelkurmay arşivleri açılsın, Öymen ve arkadaşları bu arşivlerdeki bilgileri toplumla paylaşsınlar.

Türkiye, yeni gerginlikleri, çatışmaları, insanların daha fazla ölmesini kaldırabilecek durumda değildir. Bir CHP yöneticisi olarak Onur Öymen’in bu bilinçle ve sorumlulukla hareket etmesi beklenir."
http://www.habercem....arisi_7839.html

Bu mesaj ebarah tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 13.11.2009 - 15:06

 580023663830.jpg


#9 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 15:09

o sözleri söylerken alkışlayanlar kimdi peki?
dersim isyanıyla ünlü tunceli doğumlu (böyle miydi raskol? ) kemal kılıçdaroğlu da alkışlamış öyle diyorlar.

#10 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 15:11

Osmanlı döneminde yüzyıllarca yurtluk ve ocaklık biçiminde özerk olarak yönetilen Dersim Bölgesi'nde, özellikle Tanzimat'tan sonra, merkezi yönetimin güçlendirilmesi amacına yönelik düzenlemelere karşı sık sık ayaklanmalar çıkmıştır (1847, 1877-78, 1885, 1892, 1893-95, 1907, 1911, 1916).[kaynak belirtilmeli]1930'ların ilk yarısında bölgede meydana gelen ayaklanmalar bastırıldıktan sonra, 1935'te "2884 sayılı Tunceli Vilayeti'nin İdaresi Hakkında Kanun" çıkarıldı. Buna göre Tunceli iline bir askerî vali atanacaktı. Aynı zamanda dördüncü genel müfettiş sıfatını alan valinin (general Abdullah Alpdoğan) geniş yönetsel, askeri ve yargısal yetkileri vardı.

Düzeni sağlamak ve güvenlik açısından gerekli gördüğü durumlarda ilde yaşayan kişileri ve aileleri, il sınırları içinde bir yerden bir başka yere göndermeye ve il sınırları içinde oturmalarını yasaklamaya da yetkiliydi.

Yasanın uygulanmaya başlamasıyla 1937 başlarında yeni olaylar çıktı. Bölgede güvenlik sağlanamadı ve hükümet otoritesi kurulamadı. Bu sırada Suriye sınırına yakın bölge ve illerde de benzer olaylar görüldü.

Hatay'a bağımsızlık tanıyan Milletler Cemiyeti kararından sonra, TBMM'de yapılan görüşmelerde, bu gelişmelerin başta Fransa ve Fransa'nın mandası altındaki Suriye tarafından kışkırtıldığı ileri sürüldü. Başbakan İsmet İnönü ise, Tunceli İlinde iki yıldır izlenen reform programının amacının bölgenin uygar bir hale getirilmesi olduğunu belirterek, programa karşı bölgede direniş olduğunu belirtti.

Ocakzade (Ehlibeyt soyu) kökenli ve Şeyh Hasan aşiretine mensup olan Abasan aşireti reisi Seyit Rıza önderliğinde, asker ve vergi vermek istemeyen diğer aşiretlerce de desteklenen yeni bir ayaklanma patlak verdi. Ayaklanmayı Kureyşan aşireti başlattı. Ayaklanmaya Kureyşan aşireti dışında Haydaran, Yusufan ve Demenan aşiretlerinden de katılım oldu.

Ayaklanmaya yaklaşık 6,000 kişilik bir ayaklanmacı grup katıldı.

Ayaklanma 20-21 Mart gecesi Harçik köprüsünün yıkılması ve köprüyle Kahnut bucağı arasındaki telefon hattının kesilmesiyle başladı. Mart-Nisan 1937'de olayların genişlemesi üzerine general Abdullah Alpdoğan komutasında başlatılan askeri harekât, 13 Eylül 1937'de sona erdi.

Ayaklanmayı bastıran bu askeri harekât, Dersim Harekâtı olarak anılır. Harekâta Hava Kuvvetleri de 3 uçak filosu ile katıldı. Sabiha Gökçen bu harekâtta görev aldı. Yöre halkının bir kısmı başka illere gönderildi.[kaynak belirtilmeli]

Askeri harekattan sonra yapılan yargılama 15 Kasım 1937'de sona erdi. Ayaklanmanın lideri Seyit Rıza ile 6 kişi idam edildi. Çok sayıda ayaklanmacı değişik hapis cezalarına çarptırıldı. Ancak olaylar durulmadı ve 1938'de yeni bir ayaklanma daha çıktı. Bunun üzerine başlatılan ikinci askeri harekât ile Eylül 1938'de ayaklanma tamamen bastırıldı.

wikipedia
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#11 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 15:40

doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar. sn. onur öymen onurlu bir yaklaşımda bulunmuş, doğruyu söylemiş.

barış barış dedikleri yenilgiyi kabullenmenin taa kendisidir. devlet kuyruğu kıstırıp geri çekilmiştir. bunun adı asla barış felan değildir. devlet onuru zedelenerek başarı olmaz.


Faşistsiniz galiba. Çok şovenist yaklaşımlar bunlar.

#12 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 13.11.2009 - 16:33

Olmaz ya, Olamaz ya, Olurda bir gün CHP iktidar olursa. <_<

Deniz BAYKAL - Başbakan

Onur ÖYMEN - Dış İşleri Bakanı

Kemal ANADOL - İç İşleri Bakanı

Kemal KILIÇDAROÐLU - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Önder SAV - Başbakan Yardımcısı - Devlet Bakanı Kesin RTÜK' ten sorumlu olur.

Mustafa ÖZYÜREK - Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı Hükümet Sözcüsü

Hakkı Suha OKAY - Adalet Bakanı


Wauuvv Kabus Gibi.... Fantazisi bile tüylerimi diken diken etti.. *fiuv

Eminimki bu kadroyu iktidarda görmek istemeyecek Bir Milyon CHP li vardır. :eyebrow:

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#13 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.11.2009 - 00:40

İsimlerini verdiğin CHP'li siyasetçilere hiç gerek yok sevgili Wale. Sayın Başbakan tek başına 70 milyona yetiyor. Hem zaten Sayın Başbakan'a ve AKP'ye katlanıyorsak CHP'lilere de hayli hayli katlanırız. :P

Onur Öymen'e "Dersim" yanıtı
"İnsanlıktan nasibini almamış"


Başbakan Erdoğan, demokratik açılımla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e yanıt verdi.

Erdoğan, "Dersim'de olanları savunanları ben insanlıktan nasibini almamış olarak değerlendiriyorum. Terör örgütü ile benim Kürt kökenli vatandaşlarımı bir araya getiremezsiniz." dedi.

Öymen, 10 Kasım'daki demokratik açılımın ön görüşmesinde "Maalesef bu ülkenin anaları çok ağladı. Tarihimiz boyunca çok şehit verdik. Çanakkale Savaşı’nda 200 bin şehidimiz vardı, hepsinin anası ağladı. Kimse çıkıp ‘bu savaşı bitirelim’ demedi. Kurtuluş Savaşı’nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse ‘analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım’ dedi mi?" demişti.

Habertürk



#14 K@LPSİZ

K@LPSİZ

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.160 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Ankara

Gönderim zamanı 14.11.2009 - 12:37

Çok ilginç bir topluluk bu chpliler ya:) Alevilerin oyu gitti tühh:)))
Kimsenin adı dudaklarımı kandıramadı...

#15 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.11.2009 - 12:55

Olmaz ya, Olamaz ya, Olurda bir gün CHP iktidar olursa. *lol

Deniz BAYKAL - Başbakan

Onur ÖYMEN - Dış İşleri Bakanı

Kemal ANADOL - İç İşleri Bakanı

Kemal KILIÇDAROÐLU - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Önder SAV - Başbakan Yardımcısı - Devlet Bakanı Kesin RTÜK' ten sorumlu olur.

Mustafa ÖZYÜREK - Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı Hükümet Sözcüsü

Hakkı Suha OKAY - Adalet Bakanı


Wauuvv Kabus Gibi.... Fantazisi bile tüylerimi diken diken etti.. *zong

Eminimki bu kadroyu iktidarda görmek istemeyecek Bir Milyon CHP li vardır. :mad1:


siz fantazi üretin, zevk olsun eglence olsun, iktidara gelemeyeceklerine göre; ne 3011de ne 4011 de ne de .....
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#16 Efsane Prens

Efsane Prens

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 625 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:kral

Gönderim zamanı 14.11.2009 - 13:35

yazılanların hepsini okumadım ama... resim yakışmış... gerçekten biraz benzerlik var *eki

#17 ebarah

ebarah

    Onun için takıntı haline geldik

  • Dokunulmazlar
  • 2.132 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Zeytinburnu

Gönderim zamanı 14.11.2009 - 14:04

Öymen Alevilerden ve Kürtlerden özür diledi


Onur Öymen, "Dersim isyanı" ile ilgili sözlerine açıklık getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen,
"demokratik açılım" konusunda TBMM'de yapılan ön görüşmelerde "Dersim isyanı" sözleriyle ilgili olarak, "İnsanlarımız eğer bizim hiç kastetmediğimiz nedenlerle üzüldülerse, incindilerse, bu çarpıtmalar sonucunda geçmiş olayları hatırlayarak, üzüntü duydularsa bundan en çok biz üzülürüz" dedi.

CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Öymen bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, özetle şunları kaydetti: "İnsanlarımız eğer bizim hiç kastetmediğimiz nedenlerle üzüldülerse, incindilerse, bu çarpıtmalar sonuncunda geçmiş olayları hatırlayarak üzüntü duydularsa bundan en çok biz üzülürüz. Böyle bir üzüntüye biz sebep olmamamıza rağmen, onların bu üzüntüleri bizim sözlerimizi çarpıtan insanların bu davranışlarına bizim sözlerimizi kaynak yapmalarından kaynaklanıyorsa, gerçekten özür dileriz onlardan.

O konuşmada verdiğimiz mesajları, yaptığımız eleştirileri AKP ve onun yandaşları cevaplandıramadılar. Onun üzerine, dikkatleri başka tarafa çekmek için bir karşı saldırıya geçmeye kalkıştılar. Bizim sanki o bölgede yaşayan Alevi vatandaşlarımıza, Kürt vatandaşlarımıza karşı bir tavrımız, bir düşüncemiz olabilirmiş gibi sözlerimizi çarpıtarak, vatandaşlarımızı tahrik etmeye kalkıştılar. İşin hazin tarafı budur.

Atatürk de, CHP de başından beri Türkiye'nin doğusundaki, batısındaki insanlara, Kürtlere, Alevilere daima en sıcak duygularla yaklaşmıştır. Bizim Alevi yurttaşlarımızı incitecek en küçük bir sözümüzü hatırlıyor musunuz? Madımak olayına en çok kim sahip çıktı? En çok biz sahip çıktık. Şimdi biz sanki bu insanlara karşı bir tutum içindeymişiz gibi insanları kışkırtmak istiyorlar.

Alevi vatandaşlarımıza yönelik bu tahrik kampanyası bizi son derece üzmüştür. Aleviler Atatürk'e en çok sahip çıkan, düşüncelerini her zaman savunmuş insanlar. Bizim bunları incitmek gibi bir düşüncemiz olabilir mi? Bunlara karşı
bir düşüncemiz olabilir mi?"
www.habercem.com

 580023663830.jpg


#18 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 14.11.2009 - 14:19

Onur ÖYMEN bilerek veya bilmeyerek Atatürk'ü bir tartışmanın içerisine sokup, ateşe attı yaa.

İnşallah büyümez ve büyütülmez..

Atatürk bu CHP lilerden çektiği kadar kimseden çekmedi herhalde.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#19 pac

pac

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 13.198 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Barcelona
  • İlgi Alanları:Güzel olan herşey =)

Gönderim zamanı 15.11.2009 - 21:58

wale diyaneti de önder sav a bağlamak lazım sanırım unuttun *fiuv
YAŞAMAK BİR UMUTTUR...

#20 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.11.2009 - 11:58

Kılıçdaroğlu'ndan Öymen'e istifa çağrısı

"Gereğini yapsın"

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu Dersim olaylarıyla ilgili sözleri tartışma yaratan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'e istifa çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu "Öymen gereğini yapsın" diye konuştu. Ayrıntılar geliyor...

http://www.haberturk...p;dt=2009/11/16

konuşurken alkışla şimdi istifaya davet et. iyi valla.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli