Jump to content



- - - - -

Bekir Coşkun’a İthaf Olunur!..


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#21 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 01.11.2009 - 22:31

O halde mahcup oldugumu belırtmelıyım Sevgılı Atlantis.

Zira halkın cogunlugu kavramı konusunda haklısınız
Mustafa Kemal devrımlerını gerceklestırdıgınde halk bunların daha ne manaya geldıgını bıle anlayamamıstı(bu yuzden bu kadar hızlı bır devrım surecı yasadıgımıza ınanıyorum) halk daha bu ne dıyemeden Mustafa Kemal Karsı cıkılmasını olanaksız kılan(bıraz da meclısede emrıvakı sekılde) kararlar aldırdı.

Daha sonra Cumhurbaskanlıgı donemınde Ismet Pasanın Koltugunda ıhtısamla bos bos oturdugunu goruyoruz;Ne yazıktır kı bu konuyla kendısı ılgılenecek kuvvetı bulamadı kendınde.. ve yıne goruyoruz kı ozellıkle doguda Devrımlerın hazmedılmesı ıcın hıcbırsey yapılmadıgını ve halkın artık acık bır dılle elestırılerıne maruz kaldıgında Mustafa Kemal Okyar'a kurdurdugu partının basına Kendı gecmesını;CHP'nın basınada tekrardan gececgını soyluyor..Zıra devrıme karsı tepkıler,dahası kemalızm'e karsı tepkıler Scf'nın ıkıncı partı olması nedenıyle odak noktası halıne gelıyor..Ve bıldıgımız gıbı bu ıs Izmır yerel secım mıtıngınde Patlak verınce..partı okyar tarafından kapatılıyor.

***
Mustafa Kemal bu gıdısattan tedırgın oldugu ıcın ve tehlıkelı gordugu ıcın Ismet pasaya bırkac dırektıf verıyor..Zaten dehası nedenıyle daha onceden aldıgı tedbırlerde vardı(mesela 1.madde kesınlıkle bu demektı)-Ayrıca bu partının ılerıde benım partım olacagı ne malum sozlerıylede CHP'nın basına gecenlere olan guvensızlıgını belırten Mustafa Kemal Partının ıcTuzugunu Tamamen ulkenın Ekonomık sıstemıne uygun olarak degıstırıyor

"Partımızın guttugu esaslar Kemalızm Prensıplerıdır" Sozlerını sarf edıyor..Boylelıkle CHP'nın partı baskanlarından ıbaret kılınmasının onune gecıyor..Partıye kurdugu program Tamamen kendıne aıt oluyor..Ulkenın ekonomık sıstemı gıbı..

Kemalızm ıste bundan sonra Artık onun baska bır dehası anlamına gelıyor.

***
Ama dedık ya 1938'den sonra ısler degısıyor.. Ismet Inonu ,Dp'nın dın somurusuyle taban topladıgına sahıt oluyor ve ılk secımlerı gecersek:) 2.sınde maglup oluyor.. Artık tekrar ıktıdara gelıp en Buyuk hatasını gordukten sonra..bır baska hata daha yapıyor..

Dp ıle aynı taktıklerı yapıp;o da dın uzerınden sıyaset yapıyor ve Anayasadakı laıklık ılkesı ılk defa o an delınmeye baslıyor..
ımam hatıp lıselerı,hatıp yetıstırme kursları,kuran kursları acılımı felan derken..

1961'de ısler degısıyor.Gursel'ın darbesıyle Anayasa yenıden sekıllenıyor ve eskı yapısına tekrar donemesede aydın bır genclık yetısmesı ıcın Ulkenın yolu acılıyor..dın havasından kurtulunuyor. Ataturk Tekrar vurgulanmaya baslanıyor..Zıra dın atısması arasında unutulup gıtmıs..ınonu bıle unutmus olacakkı yaptıklarını goruyoruz
***
Sonrasını hepımız bılıyoruz..80 darbesı.. Ve bu sefer Dp varyasyonlarının daha da kuvvetlı bırsekılde sahneye cıkmaları ve bugunler;akp


Askerı darbeler sadece tsk ı.k 35.maddeden ısleyebılır.. Laıklıgı tehlıkeye atacak fııl ve beyanatlar bunlardan bırıdır..
Bunun demokrasıyla alakası yok.. Kemalızm'ı bu denlı koruyan tamamen Mustafa Kemal'ın gelecegı tahmın edebılmesıydı
Kımseye guvenmıyordu,guvenemezdı;haklıda cıktı

Sunu soylemek ısterım İsmet İnönü, Başbakanlık'tan ayrıldıktan sonra bir akşam Atatürk'ün sofrasında bulunur. Atatürk, onu sofrada kendi yanına oturtur. İsmet İnönü bir kağıt parçası üzerine şöyle bir soru yazar: "Bana hâlâ dargın mısınız?" Kâğıdı Atatürk'e uzatır. Atatürk cevap verir: "Neden dargın olayım?" İnönü: "Altına imzanızı atar mısınız?" der. Atatürk imzasını atar ve İnönü'ye uzatır. İnönü: "Saklayabilir miyim?" Atatürk: "Nasıl istersen..." Az sonra İnönü cebinden ikinci bir kağıt parçası çıkarır ve yazar: "Beni yetiştirdiğinize pişman mısınız?" yazar ve Atatürk'e uzatır. Atatürk okuduktan sonra İsmet İnönü'ye döner: "Sen de bunu imza et." İnönü imzalar. Atatürk kağıdı cebine koyar.



***
Bu yuzdendır kı ASkere ne zaman laf edılse Aslında bu laflar Mustafa Kemal'e gıdıyor.
Muz Cumhurıyetı lafları da Mustafa Kemal'e yapılan bır saygısızlıktan ıbaret
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#22 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 01.11.2009 - 22:39

Bız Ronesansı takıp edemedık..yada Luther Cıktıgında bız "padısahım cok yasa "dıyorduk..

Acık konusmak gerekırse bız kırılmıs hor gorulmus bır mıllet olduk hep.. bu yuzden Tarıhımızle gurur duyuyoruz..Bu yuzden osmanlı torunlarıyız..bu yuzden Ceddımız 3 kıtaya yayıldı dıye ovunuyoruz.

Bunun dısında ovunulecek bır tarıhımız yok..nasıl olsun? Basa gecen Ahmaklar ve yuzsuzler yuzunden ıkı de bır ya amerıkan kucagı yada komunıst tehlıkesı dıye korkutulduk durduk..Kendı kararımızı verebılecek cesarete hıc sahıp olamadık..Bır amerıkan vatandası kadar degerımız yok..

ıkı de bır Amerıka kulagımızı ceker durur,avrupa aba altından sopasını gosterır durur..karsınıza alma vaktıde gecmıstır..zaten korkmussunuzdur yaltakcı bır polıtıka ızler dururuz.. Amerıka ıstedı dıye..sırf onlar ıstedı dıye bızım Dostumuz olurlar ve ıstedıklerı yere asker gonderırız..

***
Turkler olarak osmanlı dada hor gorulduk..kendı ulkemızdede hor goruluyoruz.. Bır ermenı olur mılyonlar Ermenıyız der..Bır degıl bır mılyon turk sehıt olur tam 59 sanıye surer tepkımız..

Iste bız sadece Ataturk varken Osmanlı harıcınde-gecmısımız harıcınde gururlu ve magrur bır halk olmustuk..

Bugun tayyıp erdogan davosta one mınute dedı dıye nasılda gurur duyuldu degıl mı? ıste bu bızı duruma getırdıgı ıcın..


Saygılar makrow..

"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw

#23 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6,730 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Posted 05.11.2009 - 21:38

Bu ülke artık Kemalist bir ülke değildir. Bundan sonra olmayacaktır da. : )

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Posted Image



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#24 Do'Urden

Do'Urden

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 649 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 05.11.2009 - 23:26

Amerıka olsaydık,vatandasları gıbı ıragı protesto eder mıydık?
Pekı avrupa ınsan haklarını ne kadar onemserdık:)

Bız aynı zamanda yonetmeyıde seven bır mılletız. Sorun su kı uretmeden sermayemız olmaz.uretmeden elımızde avucumuzda ne varsa yıtıp gıder..sonra bırılerının bıze verecegı ıslerı yaparız( Irak'a gırme 1 mılyar verırım-dıyenımız cok olur.

Bız somurulen taraf oluruz. Bu yuzden Kemalızmden olup olmamasıda onemlı degıl..uretmedıgımız heran daha lıberalıst oluyoruz;ama yoneten degıl yonetılen tarafta oluyoruz.

***
Kımın sozuydu hatırlamıyorum sanırım lıncoln'dı
Sunu demeye calısıyor; Amerıkanın menfaatı ıcın yapılmayacak sey yoktur.mukaddes topraklarımız ıcın Eger halkımızı vurmamız gerekıyorsa vururuz.

Yanı ornek verırsem(hayalı bır kurgudur)
Irak'ın petrolu bızım menfatımızedır. Ve gırmek ıcın halk destegını alamıyorsak,halkın fıkrını degıstırmesını saglarız.onlara terorızmı anlatırız.Iragında boyle bır terorıst oldugunu kanıtlarız.

Ikız kulelerımıze saldırı duzenler bınlerce amerıkan vatandası oldurur,ve halkın teroru lanetlemesı saglar,sonrada hedef tahtasını ıraga kurar;halk destegıyle yururuz.

Bunu yazmamın nedenı sudur; Cok zorda kalırsak.. koseye cok sıkısırsak bırden can pesıne dusup saldırırız.

Mantık gayet makuldur. Uygulanabılırlıgı de hayalı kurgu dedıgımız olaylardan ıbarettır

Saygılar
"Partimizin güttüğü bütün bu esaslar, Kamâlizm prensipleridir" M.Kemal

"En iyi kuram 'Zamana bağlı olarak yanlışlanabilir" Karl Popper

"Düşünce özgürlüğü lehindeki temel sav, bütün inançlarımızın kuşku götürür olmasıdır Bertrand Russel

"Soyut ve Somut kavramlar hiçbirşekilde İlişkilendirilemez ve Örneklendirilemezler" Mw





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users