İçerik değiştir



- - - - -

Firavunun Cesedi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 8 yanıt verildi

#1 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 15:12


sparkın sadece gülüyorum demesi üzerine ona cevaben yazacaktım fakat forumdaki diğer arkadaşlarımızında ilgisini çekeceğini düşüdüğüm için yeni bir başlık açma gereği hissettim.

Yunus suresi

Sonraki yüzyıllarda ortaya çıkabilecek, bütün zalimler için de anlamlı bir örnek oluşturması için Firavun’un bedenine bir sürpriz hazırlamıştır. Cenab-ı Allah, Kuran-ı Kerim’in Yunus Suresi’nin 90’ıncı ayetinde şöyle buyurur:

‘İsrailoğullarını denizden geçirdik. Ama Firavun ve askerleri zulmetmek ve saldırmak üzere onları takip etti. Nihayet (denizde) boğulma haline gelince, (Firavun:) ‘Gerçekten, İsrailoğullarının inandığı Tanrı’dan başka tanrı olmadığına ben de iman ettim. Ben de müslümanlardanım! dedi...’

Yine aynı surenin 92’nci ayetinde ise Yüce Yaradan şöyle buyurur:

‘(Ey Firavun!) Senden sonra geleceklere ibret olması için, bugün senin bedenini (cansız olarak) kurtaracağız. Denizden yüksek bir yere atacağız ki... arkandan geleceklere ibret olsun!..’

Evet, İbraniler, Peygamber Hz. Musa (a.s) ile birlikte karşıya geçerler. Ancak peşlerinden onları yok etmek için gelen Mısır ordusu ve Firavun dev dalgaların altında kalıp boğulur.

Asırlar sonra

Bu olayın ardından asırlar geçer vee... 1881 yılında, Kızıldeniz kenarındaki Cebellein mevkii’nde, İngiliz araştırmacılar tarafından kızgın kumların içinden bir ceset çıkarılır. Sanki mumyalanmışcasına hiç bozulmadan, hiçbir organı çürümeden, secde halindedir.

Araştırmacılar şaşkındır. Çünkü; cesedin en hayret verici özelliği, kızgın kumların arasında kaldığı süre içinde hiç bozulmamaştır. Daha da önemlisi mumyalanmamış olmasıdır. Cesedi bulan İngiliz araştırma ekibi, ‘Karbon 14’ metodu uygulayarak yaklaşık 3 bin yıl öncesine ait olduğunu saptar. Sonra da onu ülkelerindeki ünlü British Museum (Britanya Müzesi)’ne götürürler...

Bugün cam fanus içinde

Bugün Londra’daki müzenin üçüncü katındaki eski Mısır Uygarlığı Galerisi’nde cam fanus içinde sergilenen cesedi ben de görüntülemek için soluğu o müzede aldım. Tabii gerekli çekim izinlerini almayı da ihmal etmedim. Mesai saatinin başlamasından iki saat önce özel izinle girdim içeri. Müze görevlisi beni onun yanına götürdü. Mermer merdivenleri birlikte çıkarken özellikle şunu söylemeyi de ihmal etmedi:

kaynak : http://www.stargazet...p?haberID=60469
Gönderilen Resim
bu star gazetesindeki resmin linki
http://www.stargazet...004/steksoy.jpg
http://books.hakikat...=*/doc/{@63744}? bu linktede yine musa ile ve firavunla ilgili yazı var.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#2 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 03.02.2006 - 23:41

Cin ve canavar avcısı Saadettin Teksoy'un sansasyonelist haberi maalesef saçmalıklardan ibarettir.

Tevrat içeriğine dayanılarak yapılan tarihi hesaplamalara göre, Musa zamanında hükümdar olan firavun, ya Amenhotep II, ya da Thutmose III idi.

Amenhotep II'nin mumyası, 1898'de, Krallar Vadisi'nde, lahit KV35'de, tabutunun içinde, Victor Loret tarafından keşfedilmiştir.

Thutmose III'ün mumyası ise 1881'de Krallar Vadisi yakınlarında bulunan Deir El-Bahari'de, "Royal Cache" (Kraliyet Zulası) adı verilen, kireçtaşı bir dağ yamacına oyularak inşa edilmiş, ve firavun mumyalarının, mezar hırsızlarının tahrifatından korunmak üzere piramitlerinden kaçırılarak saklanmak üzere getirildikleri gizli bir lahitte bulunmuştur. Bu lahitte Thutmose III'ün yanısıra birçok diğer firavunun mumyası da bulunmuştur.

Dolayısı ile Musa zamanında hükümdar olan firavunun mumyasının Kızıldeniz'de secde eder halde bulunduğu iddiası yalandır.

Buna mukabil olarak 1881'de Kızıldeniz'de keşfedildiği iddia edilen bir mumyaya ait hiçbir bağımsız kaynak bulamadım. Zaten Kızıldeniz'de boğularak ölmüş bir insanın cesedinin kendi kendine mumyalanması ya da başka bir şekilde bugüne kadar muhafaza edilmesi fiziksel olarak mümkün değildir. Suyun içinde kısa sürede çürür ve yokolur. Mumyalanma, kuru ve havasız bir ortam talep eden, özel ilaçlar ve deneyim gerektiren, teferruatlı bir işlemdir.

#3 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 04.02.2006 - 00:00

iyide ceset hala orada. ayrıca bunu ben doğrudur diye yazmadım hatırarsan. ben böyle bir idda var demiştim.sen bu iddaya ancak gülüyordun ve inanmıyordun. şimdi hepiddayı gördün üstüne üstlük cevap yazdın. bu da bir başarı. önce bilgili olup konuşmak gerek. bilmeden ve ilgisizce yorum yapmak ve daha da ileriye gidip gülüyorum demek seni bu şekilde zor durumda bırakır.
ben daha önce araştırmıştım biraz. bu ceseti bulanalr ingilizler. karbon 14 testide yapılmış. günümüze ait bir ceset değildi. sonra brtish museum olma ihtimali yüksek müzeye koymuşlar. sonra ingilterede birileri ayeti göstermiş. ayetide koymuşlar sergilendiği yere. sonra ayet kaldırımış. bağımsız kaynak biraz az bu konuda haklısın. daha önce ben bir kaç ingilizce arkeolojik metinler bulup okumuştum. bulursam sana link veririm yine okursun.

Kızıldeniz'de boğularak ölmüş bir insanın cesedinin kendi kendine mumyalanması ya da başka bir şekilde bugüne kadar muhafaza edilmesi fiziksel olarak mümkün değildir

zaten mumyalanmamış olarak bulunmuş cesetbildiğim kadarıyla.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#4 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 00:10

Mumyalanmamış ya da fosilleşmemiş bir ceset uzun süre şeklini koruyamaz. Birkaç hafta içinde çürür, parçalanır ve yokolur. Şeklini koruyabilmesi için ya ilaçlar ve bezler aracılığı ile mumyalanmalı, ya eriyik lavlarla kaplanarak muhafaza edilmeli, ya da çığ veya heyelan sayesinde toprak altında kalmalıdır. Neticede oksijenden yalıtılmalıdır.

Boğulan bir insan için bu durumlardan hiçbiri geçerli olmaz. Yani Star gazetesinde resmi sunulan kalıntı için iddia edilen hikaye makul ve mantıklı değildir. Saadettin Teksoy'un bir uydurmasıdır.

Sözkonusu kalıntı, bir ihtimal, Kızıldeniz civarında ele geçirilmiş ve bir şekilde fosilleşmiş bir insan kalıntısı olsa bile, sözkonusu kalıntı, Musa zamanında yaşamış ve (sözde) Musa'yı takip etmiş olan firavun olamaz. Sözkonusu firavun, yukarıda da açıklandığı üzere ya Amenhotep II ya da Thutmose III idi, ve bu iki firavunun da mumyaları muhafaza edilmiş şekilde ele geçirilmiştir.

Dolayısı ile iddia geçersizdir.

#5 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 00:12

bu iddalar bana ait değildir. bir müslümana ait de değildir. arkeleogların araştırması ve iddasıdır. ve ramses 2 ye ait olduğunu düşünüyorlar. senin ne düşündüğün benim inan umrumda değil. yeterince yalan ve tutarsızlıklarını okudum.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#6 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 00:21

İddia artık müzede sergilenmediğine göre iddianın asılsız olduğunu arkeologlar da farketmiş gibi görünüyorlar.

Musa zamanında yaşamış firavunun Ramses II olduğu teorisi, eski ve günümüz tarih bilgisi ışığında çağdışı kalmış bir teoridir. Tevrat'ın ve Tevrat zamanına ait yazıların ve bulguların daha ayrıntılı incelenmesi ve yeni bulguların ortaya çıkması sonucunda, bu teori güncellenmiş, Amenhotep II ya da Thutmose III muhtemel görülmüştür.

#7 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 14:59

Musa zamanında yaşamış firavunun Ramses II olduğu teorisi, eski ve günümüz tarih bilgisi ışığında çağdışı kalmış bir teoridir.


cehalet kötü bir durum.araştırmacılar ramses diyor. müslümanlar değil. müslümanlar ramses iddasına karşı çıkyor. ne cahil adamsın.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#8 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 17:26

Boşuna çırpınıyorsun. Musa zamanında yaşamış olan firavunun kimliği hakkındaki eski (ve çağdışı) iddia olan Ramses II'nin mumyası da Kraliyet Zulası'nda bulunmuştur. Yani Ramses II iddiasını kabul etsek bile, bir yere varılamayacaktır.

Kısaca Saadettin Teksoy'un haberine eklediği resimde bulunan kalıntı kime veya neye aittir bilinmez, ama Musa zamanında yaşamış olan ve Musa'yı kovaladığı iddia edilen firavuna ait olmadığı kesindir.

#9 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 06.02.2006 - 18:01

O firavun dediğiniz şey bizim Lych Azalin lan eheueh Darkon Lordudur iyi büyücüdür, ama işte bi kötü yönü var gidio namaz kılıo hergün, dio ki eklemleri açılıomuş böle bi zinde yapıomuş adamı, eee insan 3000 yıldır yaşayınca dabi eklem meklem fln hep yavşar böle, yalama olur.

Not: Neeeee öle miii?

Dip Not: Timiieeeeaaaahhhh
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli