İçerik değiştir



- - - - -

Başbakan'a 'etö' Soruşturması


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 06.08.2009 - 18:59


Başbakan’a ‘ETÖ’den soruşturma
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Kemal Kerinçsiz’in başvurusu üzerine, “Ergenekon Terör Örgütü” tabirini kullanan Başbakan Erdoğan hakkında, “adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçundan soruşturma başlattı.

Haber: Salim YAVAŞOÐLU

Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) ifadesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başına iş açtı. Bazı konuşmalarında “Ergenekon Terör Örgütü” tabirini kullanan Başbakan Erdoğan hakkında soruşturma başlatıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümraniye davası tutuklu sanıklarından Avukat Kemal Kerinçsiz’in başvurusu üzerine Başbakan Erdoğan hakkında, “Ergenekon Terör Örgütü” tabirini kullanarak “adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek” suçundan soruşturma açtı. Kerinçsiz, avukatları aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na 30 Haaziran 2009 tarihinde sunduğu şikayet dilekçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mahkeme kararına rağmen “Ergenekon Terör Örgütü” tabirini kullandığını ifade etti. Kerinçsiz dilekçesinde şunları kaydetti:

Maksatlı kullanmıştır
“Şüpheli, mahkemece verilen kararlara rağmen Ergenekon Terer Örgütü deyimini maksatlı olarak kullanmaktan kaçınmamış ve bunu bir çok konuşmasında dile getirmiştir. Şikayete konu olan konuşmasını, partisinin İstanbul İl Kongresi’nde 26 Haziran 2009 tarihinde yapmıştır. İzmir İl Kongresi’nde 20 Haziran tarihinde yapmış olduğu konuşmada da bu tabiri aynen ifade etmiştir. Bu durum, şüphelinin söz konusu suçu işlemesindeki ısrar ve bilincini de ortaya koymaktadır. Bu suçu işlemesinde şüphelinin bir çok maksadı bulunmaktadır. Bu deyimi kullanarak soruşturmayı ve davayı çirkin politikanın aracı haline getirmiştir. Muhaliflerini sindirmek amacıyla kullanmaktan imtina etmemiştir. Seçim malzemesi yapmış, sahte demokrası umudu ile bu soruşturumayı ve sözde Ergenekon Terör Örgütü’nü siyasi propogandasına alet etmiştir. “ Avukat Kemal Kerinçsiz, diekçesinde şöyle devam etti: Ülkeyi federasyona götürecek radikal Kürt açılımını bu sözde Ümraniye operasyonlarını kullanarak gündem oluşturmakta ve Kürt politikasını bu operasyon üzerinden yürütmek istemektedir. Aynı suçun defaten işlenmesi şüphelideki suç işlemedeki kastın yoğunluğunu ve bilinçli tutumunu sergilemektedir.”

Yargılanmalıdır
Dilekçesinde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs”, “yargı görevini yapanı etkilemek”, “mahkeme kararlarını bilinçli bir şekilde uygulamamak ve ihlal etmek” suçlarını işlediğini öne süren Kerinçsiz, “Bu sebeplerden dolayı şüpheli hakkında soruşturma açılmalıdır. Kamu davası açılmasına karar verildiğinde şüphelinin dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na teskere yazılmasına karar verilmelidir” talebinde bulundu.

Mahkemenin yasağını dinlemedi
Ümraniye davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) ifadesinin kullanılmasını yasaklayıp, kullananlar hakkında yasal işlem yapılmasını hükmetmişti. Genelkurmay, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen yazılarda, “böyle bir örgütün varlığının bilinmediği”, bu konuda kesinleşmiş bir yargı hükmü bulunmadığını dikkate alan mahkeme heyeti, 23 Ocak ve 14 Nisan 2009 tarihlerinde aldığı ara kararlarda, bu deyimin kullanılmasını yasaklamıştı. Mahkeme, bir kısım medyanın özellikle bu tabiri kullanmadaki ısrarı üzerine, örgütün varlığının sabit olmaması gerekçesi ile bu deyimin kullanılmasına yasak getirmiş, sözde örgüt ile ilgili haberlerde kamuoyunda ve medyada “iddia olunan Ergenekon Terör Örgütü” şeklinde ifade kullanılmasını karara bağlamıştı. Karar, ilgili tüm resmi kurumlara tebliğ edilmiş, yasağa titizlikle uyulması istenmişti.

Yeniçağ

Çok sevindim. İnşallah ağır bir ceza alır da, aldığı ceza bu ifadeyi maksatlı olarak kullananlara ibret olur.

Bu mesaj Raskolnikov tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.08.2009 - 18:59


#2 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 07.09.2009 - 17:24

Benim pek aklım ermiyor şu örgüt işine, diyorlar ki RTE suçsuz insanları da ergenekoncu diye içeride tutuyor. Tuttuğu insanlar aydın insanlar deniyor. vs vs

Ben de diyorum ki : eğer hal böyleyse RTE demir parmaklıkların ardını özlemiştir, bi gidiversin. De pek sanmıyorum BAŞBAKAN'dan bahsediyoruz

...






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli