İçerik değiştir



- - - - -

Ergenekon Mitingi İncelemesi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.05.2009 - 15:23


RTÜK’ten Samanyolu televizyonuna inceleme

Samanyolu televizyonunun, pazar günü Ankara’da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde düzenlenecek ´Cumhuriyet mitingi´nin ´Ergenekon mitingi´ olduğu ve mitinge katılanların görüntülerinin tespit edileceği yönündeki yayınları, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından incelemeye alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, mitinge katılanlarla ilgili işlem yapılması durumunun söz konusu olmayacağını belirtti.
Samanyolu televizyonunun, miting ile iddialarda bulunulan haber bülteni ile ilgili olarak RTÜK uzmanlarının inceleme başlattığı belirtildi. CHP’li RTÜK üyesi Şaban Sevinç, “O yayın hakkında uzmanlarımız inceleme yapıyor. Rapor hazırlayıp Kurul’a gönderecekler” dedi. Sevinç, yayınların incelenmesinin ardından Samanyolu televizyonuna ilişkin bir kapatma gelip gelmeyeceği sorusu üzerine, “Cezalar bizde aşamalı uygulanıyor. Suçu birinci kez işlemişse başka ceza... İkinci kez işlemişse, üçüncü kez işlemişse cezalar değişiyor. Suçu daha önce işlemiş mi işlememiş mi, bunları bilmiyorum?” diye konuştu.

Emniyet: Demokratik hak

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, “Bu demokratik bir haktır. Miting, bu demokratik hak doğrultusunda yapılacak. Şu ana kadar bize verilmiş bir talimat yok. Ancak, mitingde suç unsuru oluşması halinde daha sonradan savcılıktan gelecek talimata göre işlem yapılabilir” dedi.

ADD Genel Sekreteri Suay Karaman ise, “Mitinge katılacak yurttaşlarımıza bazı çevrelerce yöneltilen tüm karalama ve suçlamaların sahipleri hakkında gerekli yasal işlemlere başladığımızı kamuoyumuzun bilgisine sunarız” dedi. Mitinge katılacak öğrenci konseyleri arasında, kamuoyunda Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Fatih Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin de bulunması dikkati çekti.

skytürk






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli