İçerik değiştir



- - - - -

Kuran'daki Çelişkiler


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 580 yanıt verildi

#61 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 30.12.2005 - 23:56

benim vardığım kanı sizin copy paste ustası olduğunuzdur.

İkimizin de bu konudaki görüşleri okuyucuya sunulmuştur.

Sizinle bu konuda daha fazla muhatap olmayacağım.

Kanıtlar ortadadır. Değerlendirmeyi okuyucuya bırakıyorum.

senin hiç düşüncen yokmu copy paste lardan başka yazsanda okusak :D
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#62 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 12:48

Müslüman arkadaşların sunduğum çelişkiler ile alakalı katkıda bulunma konusundaki çekimserliklerini yenilgiyi kabullenme olarak algılamak istemiyorum. Ama sessizlikleri karşısında başka bir alternatifim kalmıyor.

Buna mahal vermeyin. Lütfen buyrun ve sunduğum çelişkileri değerlendirin.

#63 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 13:25

ya sparkblug sen boşver müslüman arkadaşlarını iki arayışta insan olarak tartışalım. neden salak salak yazıyorsun. işine gelince cevap yazıyor işine gelmeyince yazmıyorsun.akıllı gözüküyordun başlarda bana . bende seni arayışta bir insan sanarken iyiden iyiye hristiyan misyonerlerin
- işte bütün gerçekleri ortaya çıkardım... bütün cevaplarınız yanlıştır
tutumuna girdin. diyorsan ben hristiyanım onu anlat. kuran yanlışsa sen doğrunu anlat ya da öye yapalım. ama sen inatla yenilgilerden bahsediosun. forum konusunda eğitimlisin sanırım. her forum sayfalarının başına yenilgi türü şeyler yazıosun.
maçmı yapıyoruz ? yenilgi olsun... sen hangi taraftasın onu söyle galipsen ? kim galip onu bilelim.
10 yaşındaki çocuklardan farkın olsun biraz.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#64 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 13:29

ProzaC'a şu noktada katılıyorum; bu tartışmalarda yenme ve yenilme söz konusu olmaz. Zira mahiyeti buna müsait değil. Tartışma yüz yüze ve sözel (Hal dili dahil) olursa bundan söz edilebilir çünkü.

#65 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 14:33

* Muhammed yalan söylüyorsa veya yanıldıysa bunun cezasını kim çekecektir? 34:50'de Muhammed: “Ben eğer sapmışsam ancak kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer hidayete ermişsem bu da Rabbimin bana vahyettiği sayesindedir. Şüphesiz O hakkıyla işitendir, kuluna çok yakındır." der.

senin verdiğin linkten kuran.gen.tr den kontrol ederek gidelim 34:50 de muhammed bunları bunları demiyor.
34:50 : De ki: “Ben eğer sapmışsam ancak kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer hidayete ermişsem bu da Rabbimin bana vahyettiği sayesindedir. Şüphesiz O hakkıyla işitendir, kuluna çok yakındır.”
29:12 : İnkar edenler iman edenlere, “Yolumuza uyun da sizin günahlarınızı yüklenelim” derler. Halbuki onların günahlarından hiçbir şey yüklenecek değillerdir. Şüphesiz onlar kesinlikle yalancılardır.

iki ayette açık açık.ilk ayette muhammede de ki diyor. bunu muhammed demiyor. allah ona söylemesini emrediyor. ikinci ayette ise inkar içindekiler iman edenlere söylüyorlar. bu ayetlerde herhangi bir çelişki yoktur.muhammed hidayete ermiştir zaten. allah ona benim vahyettiklerim sayesinde hidayete erdiğini söyle diyor. ikinci ayatte ise inkar edenler başkasının günahlarını yüklenemez diyor. muhammed inkar etmemiştirki başkasını günahını yüklensin.

* İblis melek midir, cin midir? 2:34'e göre melektir: "Hani meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu." 18:50'ye göre ise cindir: "Hani biz meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı." İblis'in melek mi cin mi olduğu çelişkidedir. Zaten saygı ile eğilme emri meleklere verildiyse, ve İblis bir melek değilse, İblis bu emre tabi değildir. İblis'in tabi olmadığı bir emre uymadığı için cezalandırılması da bilahare çelişki teşkil etmektedir.

17: 50 : Hani biz meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Halbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!
burda da ayet çok açık. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. deniyor zaten."insan" veya "hayvan" veya "cin" dendiğinde de, onların alt yapısını oluşturan öze, cevhere, alt yapıya "MELEK" denir..
Bu yüzdendir ki, insan ve cin ve hayvan denilen tüm varlıkların orijini tümüyle meleklerdir... seni çelişkin burdan kaynaklanıor. iblisin cin olması melek olmasına engel değil zaten. neden bir çelişkiye düşüyorsun bunu anlamak zor. senin annen bir melekti yavrum sözü türklere hastır. bu bile güzel bir örnektir.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#66 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 15:40

melekler konusunuda daha önce açıklamıştık zaten.

ilk müslüman konusuna gelirsek. mantık olarak düşünmek gerekirse. diyelimki harabe.net ilk harabe.net ci kimdir harabe neti kuran şahıstır. bu forumun düşünce yapısını savunan ilk insan o olmayabilir. burdaki aradaşlık,ya da özgürlük ortamını düşünen insanlar daha öncede varmıştır. ama ilk harabe.netci burayı kurandır.
örnekten yola çıkarsak hz.ibrahim hanifti. tek tanri'ya inanan; hanif herhangi bir dinle ilgisi olmayan kişilere islam terminolojisi dahilinde verilen isimdir. kurandada senin verdiğin ayette ilk müslüman ibrahimdir denmiyor. hanifti deniyor.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#67 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 15:43

örneklerin seviyesini düşük veriyorum sparkblug çünkü anlaman için :D senin kapasiten düşük. copy pastte bile başarısız birisin. vaktim ols hepsini yazıcam ama
işten güçten vakit olmuo. deli saçması yazdıkların. sen delimisin bilmiyorum çünkü yazdıkların sana ait değil. hırsızsın sen sadece.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#68 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 15:48

:D

* Rabbinin emri dışına çıktı. deniyor zaten."insan" veya "hayvan" veya "cin" dendiğinde de, onların alt yapısını oluşturan öze, cevhere, alt yapıya "MELEK" denir..
Bu yüzdendir ki, insan ve cin ve hayvan denilen tüm varlıkların orijini tümüyle meleklerdir... seni çelişkin burdan kaynaklanıor. iblisin cin olması melek olmasına engel değil zaten. neden bir çelişkiye düşüyorsun bunu anlamak zor. senin annen bir melekti yavrum sözü türklere hastır. bu bile güzel bir örnektir.




Harikasın ProzaC
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#69 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 18:42

"insan" veya "hayvan" veya "cin" dendiğinde de, onların alt yapısını oluşturan öze, cevhere, alt yapıya "MELEK" denir..

Bu iddia bu forumda daha önce de ortaya atıldı. Cengiz tarafından diye hatırlıyorum ama yanılıyor olabilirim.

Bu iddiayı Kuran ile destekleyemezsin gibime geliyor ki destekleyemezsen zaten herhangi bir geçerliliği olmaz. Destekleyebiliyorsan hodri meydan.

Not: Melekler iradesizdir, cinler ve insanlar iradelidir. İradesiz bir varlık iradeli bir varlığın nasıl merkezi ve yapıtaşı olabilir? Kendisinde varolmayan iradeyi iradeli varlığa nasıl kazandırabilir? İddian bu çelişkiyi görmezden geliyor.

#70 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 18:53

ilk müslüman konusuna gelirsek.

"De ki: “Göklerin ve yerin yaratıcısı olan, beslediği halde beslenmeye ihtiyacı olmayan Allah’tan başkasını mı dost edineceğim.” De ki: “Bana, [Muhammed'den sözediliyor] (Allah’a) teslim olanların ilki olmam emredildi ve sakın Allah’a ortak koşanlardan olma (denildi).”" (6.14)

“O’nun hiçbir ortağı yoktur. İşte ben bununla emrolundum. Ben [Muhammed'den sözediliyor] müslümanların ilkiyim.” (6:163)

"İbrahim ne Yahudi idi ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif (Allah’ı bir tanıyan, hakka yönelen) bir müslümandı. Allah’a ortak koşanlardan da değildi." (3:67)

"İsa onların inkarlarını sezince, “Allah yolunda yardımcılarım kim?” dedi. Havariler, “Biziz Allah yolunun yardımcıları. Allah’a iman ettik. Şahit ol, biz müslümanlarız” dediler." (3:52)

"O gün Allah şöyle diyecek: “Ey Meryem oğlu İsa! Senin üzerindeki ve annen üzerindeki nimetimi düşün. Hani, seni Ruhu’l-Kudüs (Cebrail) ile desteklemiştim. Beşikte iken de, yetişkin iken de insanlara konuşuyordun. Hani, sana kitabı, hikmeti, Tevrat’ı, İncil’i de öğretmiştim. Hani iznimle çamurdan kuş şekline benzer bir şey yapıyordun da içine üflüyordun, benim iznimle hemen bir kuş oluyordu. Yine benim iznimle doğuştan körü ve alacalıyı iyileştiriyordun. Hani benim iznimle ölüleri de (hayata) çıkarıyordun. Hani sen, İsrailoğullarına açık mucizeler getirdiğin zaman ben seni onlardan kurtarmıştım da onlardan inkar edenler, “Bu ancak açık bir büyüdür” demişlerdi. Hani bir de, “Bana ve Peygamberime iman edin” diye havarilere31 ilham etmiştim. Onlar da “İman ettik. Bizim müslüman olduğumuza sen de şahit ol” demişlerdi." (5:110-111)

Çelişki ortadadır. Riyakarlığınız da ortadadır. Gözünüzün önündeki ayette açık açık İbrahim Müslüman'dır yazıyorken bunu görmezden gelebiliyorsanız sizin gibi bir insanla tartışılamayacağı aşikardır. Yazıklar olsun diyorum başka bir şey diyemiyorum.

#71 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 18:56

Kaldı ki İsa'nın Müslümanlığı konusuna hiç değinmemişsiniz (ki değinmeye cesaret edemezsiniz) çünkü İsa'yı konu eden ayetler çelişkiyi zaten kesinlikle çözümsüz kılıyor.

#72 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 19:07

ilk ayette muhammede de ki diyor. bunu muhammed demiyor. allah ona söylemesini emrediyor.

Allah herkese herşeyi yapmasını zaten emretmiyor mu? Kader kavramının açılımı zaten bu değil mi? Dolayısı ile bir insanın bir şeyi söylemesi ile Allah tarafından söyletilmesi aynı kapıya çıkmıyor mu? (Hayır derseniz kader kavramını inkar etmiş ve Kuran'ı yalanlamış olursunuz.)

Neticede sözde savunmanız hiçbir şeyi değiştirmiyor. 34:50'de Muhammed eğer yanılmışsa bu yanlışın sorumluluğunu sadece kendi üstleneceğini taahhüt ediyor, ama 29:12 bu taahhütü yalanlıyor.

Not: Muhammed'in hidayete erdiğinden kendisi bile emin değilken ve 34:50'de bir kuşku ifade ediliyorken siz nasıl ve ne haddinize emin olabiliyorsunuz? Siz kim oluyorsunuz?

#73 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 19:16

* Allah'ın bir günü, 1000 yıla mı (22:47, 32:5), 50.000 yıla mı (70:4) eşdeğerdir?


22:47 de ve 32:5 anlatılan allahın bir günü yani 1000 yıl

70:4 Melekler ve Ruh (Cebrail) ona süresi elli bin yıl olan bir günde yükselir

şeklindedir. allahın günü ile meleklerin ona ulaşması arasında bir çelişki araman senin bazı özelliklerinden başka birşey ispatlamıyor. okuduğunu anlamayanlara embesilde denebilir cahilde. seni tanımlarken kavram kargaşası yaşıyorum. kendi içimde çelişkilerim sana dair. karar verince yazarım.al sana ÇELİŞKİ
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#74 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 19:19

ayrıca tanımlayamadığım sparkblug :wave: müslüman teslim olan manasındada kullanılır arapçada.
açıkla diyrosun açıklıyorum her açıkladığım konuya tamam ben yanlışmışım yerine olabilir birde şu var diosun sana kader isa soranmı oldu. yavaş yavaş çözelim sorunları.
ben fazla dumanlanınca ya da fazla içince hayaller görüyorum. sen ne içiyorsunda bu kadar kafan güzel oluyor. olamayan şeyler uyduruyorsun. senin uyuşturucu propleminide çözelim zamanı gelince kullanıosan.
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#75 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 31.12.2005 - 19:37

* İnsanın canını tek bir melek mi (32:11), birden fazla melek mi (47:27), yoksa Allah bizzat kendisi mi (39:42) alır?

* Allah, Firavun'a bir peygamber mi (7:103, 73:15), iki peygamber mi (10:75) göndermiştir?

* Allah, Ad kavmini bir günde mi (54:19), birden fazla günde mi (41:16, 69:6-7) yoketmiştir?

bunlara cevap vermemi beklemiyorsun sanırım. hayatımda gördüğüm en idiotvari iddalar diyebilirdim. ama kavramlar arası çelişkileirm devam ediyor. daha tanımla yapmayacağım.

cümle 1 : bu sezon antalyasporun maçına gittim.
cümle 2 : bu sezon antalyasporun bursa,sakarya,altay,ksk ve bir çok takımla olan maçlarına gittim.

1. cümledeki mana açık.2.cümledeki manada açık. çelişkiyi göster. 2.cümledeki maçlar kelimesi çelişki yaratıyormu.:wave::):D
kuranla uğraşmak yerine önce sana türkçe hocası tutalım. türkçeyi öğren. ya daen güzeli ilkokul 1 den baştan başla. EÐİTİM ŞART
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!

#76 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 01.01.2006 - 06:35

müslüman teslim olan manasındada kullanılır arapçada.

Ayette açık açık İbrahim Yahudi değildi Hıristiyan da değildi MÜSLÜMAN'DI deniyor (yani bu üç tek tanrılı din birbirleriyle karşılaştırılıyor) sen hala kıvırıyorsun.

Haksız çıkmamak uğruna Müslümanlığın adını ve içeriğini inkar ediyorsun. Sen bu gidişle kendi Müslümanlığını da inkar edersin.

Riyakarlığın bu kadarına pes ediyorum!

Not: İsa'nın Müslümanlığını kanıtlayan ayetler Muhammed'in ilk Müslüman olduğunu öğreten ayetlerle çelişiyor. Bu ayetleri hiçbir şekilde inkar edemezsin. Yani İbrahim konusundaki ayet haricinde bile çelişki devam etmektedir.

#77 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 01.01.2006 - 06:38

cümle 1 : bu sezon antalyasporun maçına gittim.
cümle 2 : bu sezon antalyasporun bursa,sakarya,altay,ksk ve bir çok takımla olan maçlarına gittim.

1. cümledeki mana açık.2.cümledeki manada açık. çelişkiyi göster. 2.cümledeki maçlar kelimesi çelişki yaratıyormu.:):):)

Birinci cümlen eksik bilgi veriyor. Birçok maça gitti isen tek bir maça gittiğini söylemen eksiktir.

Kuran birçok ayetinde tam ve mükemmel olduğunu iddia ediyor. Dolayısı ile tek bir ayetinde bile eksik bilgi vermesi Kuran'ın geçersizliğini kanıtlamaya kafidir.

#78 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 01.01.2006 - 06:40

allahın günü ile meleklerin ona ulaşması arasında bir çelişki araman

Melekler de Allah'a bir Allah gününde ulaşıyorlar.

3. ayetteki "bir gün" ibaresine dikkatinizi çekerim.

Günlerin süreleri tutmuyor. Çelişki ortadadır.

#79 kedimi_kim_yedi

kedimi_kim_yedi

    Assassian

  • Üyeler
  • 417 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 01.01.2006 - 20:46

öle konuşmayın Allah baba taş bapar sizi,patlatır dünyayı sonra gelirsiniz benden ogame'deki gezegenimden parsel satın almak istersiniz vermem. :D
Yağmurun yağması benim için romantik değildirr.ben sadece kurşunların yağmasını bilirim..ben bir deliyim benim tanrım yoktur bir çift göze bir gülerr yüZe taparımm.Ezbere bilirim yaşamayı.başlangıçların son bulduğu yere gidiyorumm....

#80 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1.801 Mesaj
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Gönderim zamanı 01.01.2006 - 22:23

sen hala kıvırıyorsun.

Haksız çıkmamak uğruna Müslümanlığın adını ve içeriğini inkar ediyorsun. Sen bu gidişle kendi Müslümanlığını da inkar edersin.

ben senin gibi dansözmüyüm :P
ilkokula ne zaman başlıycan şimdi sen. ben gelecek ayki maaşımı sana ayırcam. sana hoca tutcaz. türkçe hocası. türkçe öğreneceksin.
ondan sonraki ay alacağım maaşla seni doktora götürcez. UMATEM e başvurcaz seni uyuşturucudan kurtaracaklar. tedavi görmen lazım :)
bende seni bilgili biri sanıodum.
yahu bunu salaklara sorsan söyler kuran arapçadır. müslüm gürses severlere sorsanda söylerler müslüman teslim olan anlamındadır.senin çelişki var dediğin ayetin birinde muhammed için müslümandı. deniyor birinde ibrahim hanifti deniyor.
mal müdürlüğüne dilekçe yazdım senin için. kontrol edecekler kayıp varmı diye :)

en komik lafın benim müslüman olmam:) ben sana ben müslümanımmı dedim. ya da bu konuları tartışmak için ille müslüman olmakı gerek. kuranda müslüman olmayanlar okumasınmı yazıyor. nasıl bir uyuşturucu kullanıyorsun hep hayaldesin sen böyle. tavsiyelerini bekliom. banada gönder ya da :)
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli