İçerik değiştir



- - - - -

Kuran'daki Çelişkiler


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 580 yanıt verildi

#501 muta

muta

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 99 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.10.2006 - 05:41

* Ceninin cinsiyeti, döllenme anında mı (53:45-46) yoksa bir süre geliştikten sonra mı (75:38-39) belirlenir?

NECM-45-46.
ve O'dur iki cinsi -erkeği ve dişiyi- yaratan,
[sadece] bir sperm damlasından,

KIYAMET-38-39.
ve sonra döllenmiş hücre; bu safhada Allah [onu] yaratmış ve olması gerektiği gibi şekil vermişti

ve ondan iki cinsi, erkeği ve dişiyi var etmişti?

CEVAP AYETLERDE ANLAYANA.

A'LA-2.

O ki, [her şeyi] yaratmakta ve amacına uygun şekiller vermektedir

ŞEMS-7.
İnsan benliğini düşün ve onun nasıl (yaratılış) amacına uygun şekillendirildiğini;

AÇIKLAMA DA FAYDALI OLMASI UMUDUYLA.

onu kendi içinde tutarlı kılmakta ve yerine getirmekle yükümlü olduğu fonksiyonlara uygun vasıflarla donatmakta, böylece onu varoluşun gereklerine baştan uygun hale getirmektedir.
Nefs terimi, burada bir bütün olarak insan benliğini veya kişiliğini gösterir: fiziksel bir beden ile genelde "ruh" olarak tanımlanan ama ne olduğu tam olarak tasavvur olunamayan hayat özünün bileşimi olan bir varlık. "ve onu ...'e uygun olarak yapanı [veya "şekillendireni"] (sevvâhâ)." Sevvâ fiilinin özel anlamı için bkz. yukarıdaki anlamda kullanıldığı ilk yer olan. İnsana ve "insan kişiliği"ni oluşturan şeye yapılan atıf ile bedensel ihtiyaçların ve dürtülerin, duyguların ve entellektüel faaliyetlerin kopmaz bir şekilde birbirlerine sıkı sıkıya bağlandıkları canlı bir varlığın son derece kompleks mahiyetine yapılan işaret, evrenin tasavvur edilemez azametini -insanın kavrayabildiği ve nüfûz edebildiği kadarıyla- Allah'ın yaratıcı gücünün etkili bir kanıtı olarak düşünme çağrısı ile devam etmektedir.
DEVAM EDECEK.

MUTA.

#502 muta

muta

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 99 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.10.2006 - 06:17

İnsanları sapkın yola ileten Şeytan mıdır (4:119-120) yoksa Allah mıdır (4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 14:4, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31)?

NİSA-119-120.

Allah o seytana lanet etti. Ve o da: "Elbette senin kullarindan belirli bir pay alacagim, onlari mutlaka saptiracagim, onlari bos kuruntulara sokacagim, ve onlara emredecegim de hayvanlarin kulaklarini yaracaklar, onlara emredecegim de Allah'in yaratisini degistirecekler" dedi. Kim Allah'i birakip da seytani dost edinirse, süphesiz o, apaçik bir ziyana ugramis olur.

NİSA-88.
Allah onları suçlarından dolayı [bizzat] dışladığı halde, münafıklar hakkında nasıl mütereddit olabilirsiniz? Allah'ın sapıklık içinde bıraktığı kimseyi doğru yola getirmek mi istiyorsunuz? Oysa Allah'ın sapıklık içinde bıraktıklarına asla bir çıkış yolu bulamazsın.

NİSA-141-142-143.
onlar ki, sadece başınıza gelecekleri görmeyi beklerler: Böylece, eğer Allah'tan size bir zafer ihsan edilirse, "Sizin yanınızda değil miydik?" derler; hakikati inkar edenlerin şanslarının yaver gittiğini görünce de [onlara dönüp]: "Şu müminlere karşı sizi savunarak sevginizi hak etmedik mi?" derler. Ama Allah, Kıyamet Günü aranızda hükmünü verecek; ve hakikati inkar edenlerin müminlere zarar vermelerine asla izin vermeyecektir.Bakın, bu ikiyüzlüler, Allah'ı kandırmaya çalışıyorlar; halbuki Allah onların [kendi kendilerini] kandırmalarını sağlıyor. (Onlar namaz için kalktıklarında, gönülsüzce, sadece insanlar görüp takdir etsinler diye kalkarlar; Allah'ı da nadiren anarlar;
bu taraftakilerle diğerleri arasında bocalayıp dururlar, ne o tarafa ne de bu tarafa [sadık] kalırlar. Allah'ın saptırdıkları için asla bir çıkış yolu bulamazsın.

AÇIKLAMA.
"Allah'ın onları kazandıklarından dolayı baş aşağı ettiğini görerek". Bu münafıkların kimliği konusunda, hemen hemen tümü tarihsel nitelikte olan çok çeşitli varsayımlar vardır. Bazı müfessirler, bu ayetin Hicret'ten sonraki ilk yıllarda Medine'deki münafıklara işaret ettiğini düşünürler; diğerleri ise . Ona göre bu ayet, Hicret'ten önce İslam'ı zahiren kabul eden, ama Kureyş müşriklerini gizlice desteklemeye devam eden bazı Mekkelilere işaret etmektedir. Ancak bana göre, yukarıdaki ayetin "tarihsel" yorumlarını araştırmaya hiç gerek yoktur, çünkü onu genel muhtevası içinde kolayca anlayabiliriz. Önceki ayet Allah'ı konu almakta ve hem O'nun birliğini ve vahyedilen mesajında mevcut olan açık hakikati, hem de Kıyamet Günü yargılanmanın kesinliğini vurgulamaktadır. "O halde" diye devam eder bu yorum; "Allah'ın mesajının gerçekliğini sözde kabul etmiş görünen ama yine de hak ile bâtıl arasında dürüstçe bir seçim yapmak istemeyen insanların ahlakî konumları hakkında nasıl mütereddit olabilirsiniz?"

ASLINDA FAZLA SÖZE HACET YOK AYET LER HER ŞEYİ AÇIKLIYOR ALLAH KULLAR
INI SAPTIRMAZ SAPMAK İSTİYENE PEYGAMBERLERİ VE KİTAPLARIYLA UYARIR
UYARILARI DİKKATE ALMAZ ŞEYTANA UYARSA UYDUÐU ŞEYTAN İLE HAŞROLUR
İSTEDİÐİNİ ALLAH ONA VERİR VESSELAM. DEVAM EDECEK.

MUTA.

#503 muta

muta

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 99 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.10.2006 - 06:54

Bir Müslüman, kafir anne babası ile nasıl geçinmelidir? 31:15'e göre kafir anne babanın inançlarına uyulmamalı, ama onlarla iyi geçinilmelidir. 9:23'e göre ise böyle bir durumda anne baba dost edinilmemelidir, yani onlarla iyi geçinilmemelidir.

* Kafirler Müslüman olmaya zorlanmalı mıdır (8:38-39, 9:29) zorlanmamalı mıdır (2:256, 3:20, 109:6)?

LOKMAN-15.
[Allah diyor ki:] [Anne babana saygılı ol;] ama eğer senin aklının [ilahlık] yakıştıramayacağı bir şeye Benimle birlikte ilahlık yakıştırman için zorlarlarsa onlara uyma; [o durumda bile] onlara bu dünyada iyilikle davran ve Bana yönelenlerin yolundan git. Sonunda hepiniz Bana döneceksiniz; ve o zaman [hayatta iken] yapmış olduğunuz her şeyi [gerçek şekliyle] size göstereceğim'".

TÖVBE-23.
SİZ EY imana erişenler! Hakkın inkarı eğer gönüllerinde imandan daha çok yer tutuyorsa, babalarınızı ve kardeşlerinizi (bile) dost ve yakın bilmeyin: çünkü içinizden kimler ki onlarla dostluk kurarsa, (bilin ki), işte onlardır kötülüğü seçen ve işleyen kimseler!

AYETLER YİNE HERŞEYİ AÇIKLIYOR FAZLA SÖZE GEREK YOK DOST BAŞKA İYİLİK
YAPMAK BAŞKA.

ENFAL-38-39.O hakkı inkara şartlanmış olanlara anlat ki, eğer direnmeyi bırakırlarsa, geçmişte olup bitenlerden ötürü kendileri bağışlanacaklar; ama eğer [geçmişteki hatalı tutumlarına] dönecek olurlarsa, o zaman, geçmişte kendileri gibi olanların başına gelenleri hatırlat onlara.Ve artık zulüm ve baskı kalmayıncaya, ve [insanların] kulca yönelişleri bütünüyle ve yalnızca Allah'a adanıncaya kadar onlarla savaşın. Ama eğer direnmeyi bırakırlarsa bilin ki, Allah onların edip-eylediği her şeyi görmektedir;

TÖVBE-29.[Ve] kendilerine [çok önceden] vahiy bahşedilmiş olduğu halde [gerçek anlamda] Allah'a da, ahiret gününe de inanmayan, Allah ve O'nun Elçisi'nin yasakladığını yasak saymayan, ve böylece [Allah'ın onlar için din olarak seçtiği] hak dini din olarak benimseyip ona uymayan kimselerle savaşın; tâ ki, [savaş yoluyla] baş eğdirilip kendi elleriyle bağışıklık vergisi ödeyinceye kadar.

BAKARA-256.DİNDE zorlama yoktur. Artık doğru ile yanlış, birbirinden ayrılmıştır: O halde, şeytanî güçlere ve düzenlere (uymayı) reddedenler ve Allah'a inananlar, hiçbir zaman kopmayacak en sağlam mesnede tutunmuşlardır: Zira Allah her şeyi işitendir, her şeyi bilendir.

AL-İ İMRAN-20.
O halde [ey Peygamber,] seninle tartışanlara de ki: "Ben tüm benliğimi Allah'a teslim ettim ve bana tâbi olan herkes [de öyle yaptı]!" Daha önce vahiy verilmiş olanlara ve kitap ile ilgisi olmayanlara sor: "Siz [de] kendinizi O'na teslim ettiniz mi?" Ve eğer O'na teslim olurlarsa muhakkak doğru yol üzerindedirler; ama yüz çevirirlerse, unutma ki senin görevin sadece mesajı iletmektir: zira Allah, yarattıklarını[n kalplerindeki her şeyi] görür.

KAFİRUN.


1 - De ki: Ey kâfirler 2 - Sizin taptiklariniza ben tapmam.

3 - Siz de benim taptigima tapicilar degilsiniz.

4 - Ben asla sizin taptiklariniza tapacak degilim.

5 - Siz de benim taptigima tapacak degilsiniz.

6 - Sizin dininiz size, benim dinim banadir

AÇIKLAMA YAPMAYA GEREK VARMI ANLAYAN ANLAMIŞTIR ZANNEDERİM.
DEVAM EDECEK.

MUTA.

#504 muta

muta

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 99 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.10.2006 - 07:31

Hıristiyanlar şefkatli ve merhametli midir (57:27) yoksa zalimler topluluğu mudur (5:51)?

HADİD-27.
Ve sonra onların ardından öteki elçilerimizi gönderdik; ve [zaman içinde] arkalarından kendisine İncil verdiğimiz Meryem oğlu İsa'yı gönderdik; o'na [sadık bir şekilde] uyanların kalplerine şefkat ve merhamet yerleştirdik. Ruhbanca riyazete gelince, Biz onlara bunu emretmedik: Allah'ın rızasını kazanmak arzusuyla onu kendileri uydurdu. Ama sonra ona, [her zaman,] gerektiği gibi uymadılar: böylece Biz, [gerçekten] iman etmiş olanlara karşılığını verdik, ama onların çoğu yoldan çıkmışlardı.

MAİDE-51.
SİZ EY imana ermiş olanlar! Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin: Onlar yalnızca birbirlerinin dostlarıdır. Ve hanginiz onları dost edinirse kesinlikle onlardan olur: Bilin ki Allah böyle zalimlere doğru yolu göstermez!

MAİDE-57.
Siz ey imana ermiş olanlar! Eğer gerçek müminler iseniz, inancınızı küçümseyen ve onunla eğlenenleri bun-lar ister sizden önce vahiy verilenlerden, isterse [bu vahyin] hakikati[ni] inkar edenlerden olsunlar dost edinmeyin ve Allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun:

AÇIKLAMA.

bu iki toplumun her biri gerçek dostluğu yalnızca kendi mensupları için -yani, Yahudiler Yahudiler için ve Hristiyanlar da Hristiyanlar için- kabul ederler ve bu nedenle Kur'an'a tâbi olanlara gerçek bir dostlukla yaklaşmaları beklenemez
Lafzen, "zalim halka": yani, bu konuda bilerek kötülük yapanlara. Burada atıfta bulunulan "dostluğ"un anlamı için bkz. 3:28 ve özellikle 4:139 ve bir müminin gayrimüslimlerin hayat tarzını taklid etmesi veya -Kur'an terminolojisine göre- onlarla "dost olması" durumunda ahlakî kimliğini yitireceği vurgulamasını Ancak 60:7-9'da yeterince açıklığa kavuşturulduğu gibi, gayrimüslimler ile "ahlakî dostluğ"un yasaklanması, Müslümanlara karşı iyi niyetli olanlarıyla kurulan normal, dostça ilişkilere karşı bir anlam taşımaz. Unutulmamalıdır ki velî terimi birbirine yakın farklı anlam alanlarına/tonlarına sahiptir: "dost", "arkadaş", "yardımcı", "koruyucu", vb. Hangi terimin -veya hangi terim kombinezonlarının- seçileceği daima hangi bağlamda kullanıldığına bağlıdır.


MÜSLÜMANIN DURUŞUNU ALLAH U TEALA (C.C.) YİNE AYETLERLE AÇIKLAR.

MÜMTEHİNE-7-8-9.

[Ama] belki Allah, [ey müminler,] [şimdi] düşman olarak gördüğünüz kimseler ile sizin aranızda [karşılıklı] bir yakınlık oluşturabilir: çünkü Allah her şeye kâdirdir ve çok bağışlayıcıdır, rahmet kaynağıdır.
İnanc[ınız]dan dolayı size karşı savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan sürmeyen [inkarcılara] gelince, Allah onlara nezaketle ve adaletle davranmanızı yasaklamaz: çünkü Allah adil davrananları sever.
Allah, yalnızca, inanc[ınız]dan dolayı size karşı savaşan ve sizi anayurdunuzdan süren veya [başkalarının] sizi sürmesine yardım edenlere dostlukla yaklaşmanızı yasaklar; ve [içinizden] onlara dostluk gösterenlere gelince, gerçek zalimler işte onlardır!

İSTEYEN ÖÐRENMEK İÇİN SORABİLİR ÇARPITMADA YAPILSA YAPILMAYA ÇALIŞIL
SA KUR,AN BÜTÜN EÐRİLİKLERE VE ÇARPITMALARA KARŞI DİMDİK AYAKTA VE
KIYAMETE KADARDA OLACAKTIR VESSELAM AMENTÜ BİLLAH.

ZATEN KOPYACI VE YAHUT KOPYA VERENLER GÜNEŞ YOK DESELER NE FARKEDER
GÜNEŞ VAR ALLAH IN EMRİ GEREÐİNCE VAZİFESİNİ YAPIYOR ISITIYOR.

MUTA.

#505 muta

muta

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 99 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.10.2006 - 07:48

Netice itibarı ile, bu kadar çok sayıda, önemli konularda, ve çözümü imkansız çelişkilerin varlığı, Kuran'ın geçersizliğini tartışma götürmeyecek biçimde kanıtlamaktadır.

YUKARIDAKİ YAZI SPARKPLUS A AİTTİR.
Netice itibarıyla insanlar ne kadar çarpıtma yaparsa yapsınlar KUR,AN da kesinlikle
çelişki yoktur (haşa) ve kıyamete kadar evrensel mesajını verecektir.KUR,AN Akla
hitap eder Aklı olmayanın da dinden muaf olacağını söyler dolayısı ile insanlara yalan söylememeyi hırsızlık yapmamayı dürüst olmayı fuhuşu haksız kazancı (faiz)
dedikoduyu fitneyi ve en önemlisi ALLAH a şirk koşmayı yasaklar müslüman lığa ve
KUR,AN a laf söylemeye çalışanlar evvela kendileri evrensel bir değer ortaya koymaları lazım gelir ben bir garip bencileyin muta ya ikna edici bir şey söyleyin de sizin ne menem bir şey olduğunuzu anlıyayım.

Dinsizlere DNA.


MUTA.

#506 boran

boran

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 2 Mesaj

Gönderim zamanı 06.11.2006 - 12:40

muta, prozac, jakobe Allah sizden razı olsun. sergilediğiniz gayretlerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Siz ve sizin gibiler varoldukça bu tür kişiler asla tutunamayacaklardır. Rabbim herkese hidayet nasip eylesin.

#507 doganeren9

doganeren9

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 1 Mesaj

Gönderim zamanı 08.11.2006 - 01:04

Kuran-ı Kerimi anlayabilmek için ne tür bilgi düzeyine sahip olmak gerektiğini ögrenmek gerekir öncelikle.Kuranı anlayabilmek için gerekli olan bilgiye erişmeden onda eksikler oldugunu söyleyenlerin sadece cahil oldukları söylenebilir.En önemliside iman sahibi olmak; işte asıl meselede burda Allah imanı herkese nasip etmemiş.İman sahibi olmayanların Allahın kitabına iftira atmaları her devirde ve hatta peygamber efendimizin yaşadığı zamanda bile olmuştur.

#508 mithrandir

mithrandir

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 154 Mesaj
  • Konum:Buzhane...

Gönderim zamanı 08.11.2006 - 17:17

İşin komik tarafı, peygamber efendimizi tanıyan müşrikler hiçbir zaman "yalancı" diyememişler. Hep büyücü demişler. Düşünüyorum da günümüz müşriki tanısa acaba ne der? Malum büyücülük makamı geçişte kaldı *lol Bu arada... Ben bi olay anlatayım. Müşriklerin kafası biraz karışsın...

Peygamber efendimiz kendisiyle beraber savaşa katılmayanlardan -Geride kalanlardan- biri ölünce O adamın oğlunun da isteğiyle cenaze namazını kılmak istiyorlar. Peygamber efendimiz acıyor. Hz. Ömer ise onlar hakkında daha önce gelen Tevbe-80'i hatırlatıyor.

"Onlar için ister bağışlanma dile, ister dileme (fark etmez.) Onlar için yetmiş kez bağışlanma dilesen de, Allah onları asla affetmeyecektir. Bu, onların Allah ve Resûlünü inkâr etmiş olmaları sebebiyledir. Allah, fasık topluluğu doğru yola iletmez."

Peygamber efendimiz de diyor ki:"Demek Allah izin verdi. Ben de yetmişten daha fazla istiğfar edeyim.". Derken bir ayet geliyor. Tevbe-84

"Onlardan ölen hiçbirine asla namaz kılma ve kabrinin başında durma. Çünkü onlar Allah’ı ve Resûlünü inkâr ettiler ve fasık olarak öldüler."

İstemesine rağmen kılamıyor efendimiz...

Ya... İşte böyle. İsterseniz inkara devam edin. İstediğiniz kadar uğraşın didinin. Bu kitapta yanlış aramak hayatınızda yapabileceğiniz en sağlam yanlış arkadaşlar.


Gören bizi sanır deli;
Hayy Hayy
Usludan yeğdir delimiz...

Bu mesaj mithrandir tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.11.2006 - 17:23


#509 memetstyle

memetstyle

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 551 Mesaj

Gönderim zamanı 11.11.2006 - 12:52

bak güzel kardeşim çok zeki bi insansın yalnız yazdıklarından anlaşılıyoki
bu beyni müslümanlıkla örtüştürememişsin buda benim nacizane fikrim
hayatındaki en büyük kayıp bununla beraber çelişkiye düşünler içinde
ALLAH (c.c.) bakara suresinde diyoki

ALLAH bir sivri sineği hatta ondan daha küçüğüyle misal verir kalbinde hastalık olanlar ALLAH BUNUNLA NEYİ KASTEDDİ DİYEREK ÇELİŞKİYE DÜŞERLER gerçek anlamda iman etmiş müslümanlar ise o ayetle ancak imanlarını artırırlar

eğer amacın burada fitne çıkarmaksa kuran dan çok fitne çıkarabilirsinki

bu ALLAHın vaadi.

ARKADAŞLAR LÜTFEN ÇELİŞKİYE DÜŞMEYELİM

#510 Kurtulbeyi

Kurtulbeyi

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 50 Mesaj

Gönderim zamanı 14.11.2006 - 13:42

Kuran-ı Kerim'de çelişki bulmaya çalışmak ahmaklığın ve sapıklığın en büyüğüdür :P

#511 fiery

fiery

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 7 Mesaj

Gönderim zamanı 22.11.2006 - 13:17

Öncelikle yüce kuran-ı kerim i eleştirmek sana düşmez sparkplug bunu yapabilmen için yıllarca hadis kelamfıkıh gibi ilimleri tahsil etmen ve ayetlerin iniş sebebini öğrenmen gerekir .... sen git hangi dine mensup san onu araştır bizim dinimz bize sizinkiyse size olsun. ben iddia ediyorum senin bu iddia ların asılsız yalan ve uydurmadır tamamen islamiyete gözdikmiş gözünü kanbürümüş bi misyonersin sen ... sen kim allah ı eleştirmek kim ey din kardeşlerim bu konuya bakan bir sürü müslüman olmalı bu tür şeylerin kafanızı bulandırmasına izin vermeyim islamiyet son ve en yüce dindir kur'an ise son kitap ve muhhammed a.s. son peygamber dir... onda ve ona verilen kitapta hiç bir yanlışlık ve bozukluk yoktur .... hristiyanların dört kitabı var eğer bunu bir allah verdiyse niye dört tane bunu 4 cilt halindemi vermiş yani haşa allah c.c. ün 1 tek halde vermeye gücü mü yetmedi kendileri yazıp kendileri okuyorlar yahudilerse bir çok peygamber katletmiş bir kavimdir allah ın peygamberi ne zarar verilirmi bu adamlar onlarcasını katletmiş katillerdir .... filistine bakın kardeşlerim ordaki müslümanlar bizim de kardeşlerimiz değillermi onlara yapılan bize yapılmıyormu nerde kaldı müslümanın derdiyle dertlenmek hani .... biz bunlara göz yumduğumuz ,için böle kan emici vampirler asalak lar çuğal mıyormu zaten bu adamındinimiz hakkında böle konuşmasına nasıl izin veririz en azından bir iki kelime ,ila müdahale edelim haftalarca tv lerde bunlasrın oyunlarını açığa çıkarmadılarmı şimdi böle alttan alttan bize dinimizi kötü leyenler memleketimizin altını oymaya çalışmaktadırlar yakında memleket üzeinde hak iddia ederlerse şaşırmayın inşallah rabbim onada hidayet edip doğru yolu gösterir ne olur böle şeylere aldanmayın kardeşlerim

Küçük harflerle yazalım lütfen.

Bu mesaj elma tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.12.2006 - 01:52


#512 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.11.2006 - 14:05

Yazılar küçük ve paragraflara falan dikkat edilseydi..Yazınızı daha büyük bir zevkle okurdum..

Ayrıca,sparkplug denilen kişi alar önce burdan banlandı..O saçma insan için boşuna stres yapmayınız..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#513 berh@NDOG@N

berh@NDOG@N

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 24.12.2006 - 11:53

degerli kardeslerim hepimiz kuran ı kerim in arapca olarak dunyaya geldigini biliyoruz ve de arapca lisanının kelime kapasitesi ve dilbilgisi kuralları nazarında turkcemize oranla en az 20 kat daha zengin oldugunu da biliyoruz.. bu durumları da goz onune alarak kuran ın neden arapca indirildigini az bucuk anlayabiliriz. dusuncelerini her ne kadar benimsemesemde saygı duydugum bunları yazan arkadasa ilk once biraz da olsa arapca bilgisi edinip ona gore degerlendirme yapmasını isterim. kulaktan dolma hikayeleri kopyala-yapıstır seklinde degilde herkese acık bi ortamda gerekse kaynakları ile bize sunmasını beklerim. orada yer alan acıklamalara gelince de kullanılan her bir kelimenin tam manalarını arastırarak ve bu kelimelerin de iç anlamları ile bir yargıya varmamız gerektigini savunuyorum. elimizde bulunan tüm kuran meallerinde gerekse elmalılı hamdi yazır hocamızın meallerinde tam manası ile turkcemize aktarılmadıgını belirtmek isterim. elimizde bulunan tüm meallerde dipnotla da olsa meallerin mana olarak aynı olsa da yetersiz acıklandıgını belirtmek isterim.eger bilmek istedigimiz bi durum var ise bunu tembellik yapıp ondan bundan degil de kaynaklarından ogrenmenizi tavsiye ederim sonucta her koyun kendi bacagından asılır... ...................................@yahoo.com


Yönetici notu: Lütfen kişisel adreslerinizi vermeyiniz.

#514 Nevzat.Doganay

Nevzat.Doganay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 97 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Sensiz seninleyim
  • İlgi Alanları:Şiir, tasavvuf

Gönderim zamanı 27.12.2006 - 11:52

Bu yazıda, Kuran'da yeralan çelişkilerin bazıları sunularak Kuran'ın geçersizliği kanıtlanacaktır.

Başvuru kaynağı olarak Diyanet meali kullanılmıştır. Sure ve ayet indeksleri de bu mealle uyumludur. Arzu edenler indeksleri ve alıntıları şu adresten takip ve kontrol edebilirler:

http://www.kuran.gen...?x=s_main&kid=1

Sure ve ayet indeksleri elinizdeki herhangi bir Türkçe mealle de muhtemelen uyumlu olacaktır, ama bazı meallerde sayısal indeksler bulunmayabilir, veya mealler arasında ufak tercüme farkları bulunabilir. Bu gibi durumlarda Diyanet mealine başvurulabilir.

Öncelikle, Kuran'da çelişki bulmanın, Kuran'ın geçersizliğini kanıtlayacağını kanıtlayalım. Kuran bunu bizzat ve direkt olarak telaffuz eder:

"Hâlâ Kur'an'ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah’tan başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı." (4:82)

Bu konuyu hallettiğimize göre çelişkileri sunmaya geçebiliriz.

Kuran'da üç tür çelişki vardır.

1) İç çelişkiler (Kuran'ın kendiyle çelişmesi)
2) Dış çelişkiler (Kuran'ın iddialarının bilim, tarih vs. tarafından yalanlanması)
3) Diğer tek tanrılı dinlerle çelişkiler

Bu yazıda Kuran'ın sadece iç çelişkilerinden sözedilecektir. Bunlar en vahim çelişkilerdir, dış kaynaklara başvurmayı gerektirmeden, Kuran'ın sadece kendi metni ele alınarak Kuran'ı çürütmeye kafi gelmektedirler. İlgi ve istek gelirse, ileri tarihlerde diğer iki tür çelişki üzerine de yazılar yazabilirim.

Aşağıdaki listenin Kuran'daki iç çelişkilerin tam bir listesi olduğu iddia edilmemektedir, birçokları daha mevcut olabilir.

* Muhammed yalan söylüyorsa veya yanıldıysa bunun cezasını kim çekecektir? 34:50'de Muhammed: “Ben eğer sapmışsam ancak kendi aleyhime sapmış olurum. Eğer hidayete ermişsem bu da Rabbimin bana vahyettiği sayesindedir. Şüphesiz O hakkıyla işitendir, kuluna çok yakındır." der. Bu sav, Kuran'daki birçok diğer savla çelişmektedir, örneğin "İnkar edenler iman edenlere, “Yolumuza uyun da sizin günahlarınızı yüklenelim” derler. Halbuki onların günahlarından hiçbir şey yüklenecek değillerdir. Şüphesiz onlar kesinlikle yalancılardır." (29 :12) Yani Muhammed insanları yanılttıysa, günahı sadece onun boynuna olmayacak, yanılttığı insanlar da günaha girecektir. Muhammed'in iddia ettiği gibi günahı sadece kendi boynuna olmayacaktır. Kuran kendiyle çelişmektedir.

* İblis melek midir, cin midir? 2:34'e göre melektir: "Hani meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu." 18:50'ye göre ise cindir: "Hani biz meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı." İblis'in melek mi cin mi olduğu çelişkidedir. Zaten saygı ile eğilme emri meleklere verildiyse, ve İblis bir melek değilse, İblis bu emre tabi değildir. İblis'in tabi olmadığı bir emre uymadığı için cezalandırılması da bilahare çelişki teşkil etmektedir.

* Melekler Allah'a karşı gelebilir mi? "Göklerde ve yerde bulunan canlılar ve melekler büyüklük taslamadan Allah’a boyun eğerler. Üzerlerinde hakim ve üstün olan Rablerinden korkarlar ve emrolundukları şeyleri yaparlar." (16:49-50) "Hani meleklere, “Adem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis hariç bütün melekler hemen saygı ile eğilmişler, İblis (bundan) kaçınmış, büyüklük taslamış ve kâfirlerden olmuştu." (2:34) Bu çelişki, İblis'in bir melek olup olmadığı çelişkisi ile de alakalıdır.

* İlk Müslüman kimdir? Muhammed mi (6:14, 6:163), İbrahim mi (3:67), yoksa İsa mı (3:52, 5:110-111)?

* Cehennem'de insanlar ne yiyecektir? Acı ve kötü kokulu bir dikenli bitki mi (88:6), kanlı irin mi (69:36)? İki ayet de, sözkonusu yiyeceklerin Cehennem'deki tek yiyecek olduğunu iddia etmektedirler, birebir çelişmektedirler. Bunlarla bilahare çelişen 37:62-68, cehennemde insanların zakkum ağacının meyvelerini yiyeceğini ve kaynar sudan karışık bir içecek içeceğini iddia etmektedir. Üç yönlü bir çelişki sözkonusudur.

* Bir Müslüman'ın kaç annesi vardır? 58:2'ye göre bir ("Onların anaları ancak, kendilerini doğuran kadınlardır."), 33:6'ya göre ise birden fazla ("Onun [Muhammed'in] eşleri de mü’minlerin analarıdır.").

* 4:11-12, 4:176 ayetlerindeki kurallara uyarak miras dağıtımı yapmak matematiksel olarak mümkün değildir. Örneğin ölen bir adamın 3 kızı, annesi, babası, ve karısı hayatta ise, 4:11'e göre kızlarına mirasın 2/3'ü (kişi başına 2/9'u olmak üzere), 4:11'e göre anne ve babasına mirasın 1/3'ü (kişi başına 1/6'sı olmak üzere) ve 4:12'ye göre karısına mirasın 1/8'inin paylaştırılması emredilmektedir. Bu kesirlerin toplamı 9/8 eder, yani mirasın tamamını aşar. Başka bir örnek olarak, ölen bir kadının kocası ve iki kızkardeşi hayatta ise, 4:12'ye göre kocaya mirasın 1/2'si, 4:176'ya göre kızkardeşlere mirasın 2/3'ü (kişi başına 1/3'ü olmak üzere) paylaştırılması emredilmektedir. Bu kesirlerin toplamı 7/6 eder, yani mirasın tamamını aşar. Buna benzer problematik birçok durum mevcuttur. Örneğin ölen bir kadının kocası (1/2) kızkardeşi (1/2) ve annesi (1/3) toplamda mirasın 4/3'üne layık görülmektedir. Ölen bir adamın annesi (1/6), erkek ve kız kardeşi (erkek kızın 2 katını almak üzere toplamda 2/3) ve karısı (1/4) toplamda mirasın 13/12'sine layık görülmektedir. Kısaca Kuran'ı yazan her kimse matematikten pek anlamadığı aşikardır. Bu durum, 4:176'nın son pasajı ışığında özellikle çelişkidedir: "Sapmayasınız diye Allah size (hükmünü) açıklıyor. Allah her şeyi hakkıyla bilendir."

* Meryem'e İsa'nın doğacağı haberini bir melek mi (19:17-19) yoksa birden fazla melek mi (3:42, 3:45) vermiştir?

* Allah'ın bir günü, 1000 yıla mı (22:47, 32:5), 50.000 yıla mı (70:4) eşdeğerdir?

* Cennet'te bir bahçe mi (39:73, 41:30, 57:21, 79:41), birden fazla bahçe mi (18:31, 22:23, 35:33, 78:32) vardır?

* Allah insanları üç sınıfa mı (56:7) yoksa iki sınıfa mı (90:18-19, 99:6-8) ayıracaktır?

* İnsanın canını tek bir melek mi (32:11), birden fazla melek mi (47:27), yoksa Allah bizzat kendisi mi (39:42) alır?

* Allah, Firavun'a bir peygamber mi (7:103, 73:15), iki peygamber mi (10:75) göndermiştir?

* Allah, Ad kavmini bir günde mi (54:19), birden fazla günde mi (41:16, 69:6-7) yoketmiştir?

* Allah, gökleri ve yeri altı günde mi (7:54, 10:3, 11:7, 25:59), sekiz günde mi (41:9-12) yaratmıştır?

* Allah, önce yeryüzünü sonra gökyüzünü mü (2:29), yoksa önce gökyüzünü sonra yeryüzünü mü (79:27-30) yaratmıştır?

* Allah, insanı "alak" [kan pıhtısı] dan mı (96:1-2), sudan mı (25:54), çamurdan mı (15:26), topraktan mı (30:20) yaratmıştır? Yoksa hiçbir hammadde kullanmadan, sadece "ol" diyerek mi yaratmıştır (3:47)?

* İçki Allah'ın bir nimeti olarak sadece iyi midir (16:67), hem iyi hem kötü müdür (2:219), yoksa Şeytan işi olarak sadece kötü müdür (5:90-91)? Üç yönlü bir çelişki sözkonusudur.

* 109:1-6'da Muhammed, kafirlerin tapındığı tanrının veya tanrıların Allah'tan farklı olduğunu söylemektedir. Burada kafirler ile kime atıfta bulunulduğu belli değildir -- Ehl-i Kitap (Yahudiler ve Hıristiyanlar) ya da putperestler sözkonusu olabilir. Halbuki Kuran, Yahudiler ve Hıristiyanlar'ın da (2:62, 2:139, 3:64, 29:46), putperestlerin de (16:35, 39:3) Allah'a inandığını öğretmektedir. İddiaya göre Putperestler Allah'a ortak koşmakla birlikte Allah'a inanmayı sürdürmektedirler. Muhammed'in iddiası yalanlanmaktadır.

* Kıyamet gününde, şefaat (aracılık) mümkün olacak mıdır (20:109, 34:23, 43:86, 53:26), olmayacak mıdır (2:122-123, 2:254, 6:51, 82:18-19)?

* Kötülüklerin kaynağı Allah mıdır (4:78), insanın kendisi midir (4:79) yoksa Şeytan mıdır (38:41)? Özellikle arka arkaya gelen 4:78 ve 4:79'un birbirleri ile birebir çelişmesi dikkat çekicidir. Bu üç yönlü çelişki, günah / kader çelişkisi ile de alakalıdır.

* Allah çirkin işlerin yapılmasını emreder mi? 7:28 ("Şüphesiz, Allah çirkin işleri emretmez.") ve 16:90'da ("Şüphesiz Allah, adaleti, iyilik yapmayı, yakınlara yardım etmeyi emreder; hayasızlığı, fenalık ve azgınlığı da yasaklar.") Allah'ın çirkin işleri emretmediği öğretilir. Hatta 2:169'da çirkin işleri Şeytan'ın emrettiği belirtilir ("O [Şeytan], size ancak kötülüğü, hayasızlığı ve Allah’a karşı bilmediğiniz şeyleri söylemenizi emreder."). Ayrıca Allah'ın bir ülkeyi haksız yere helak etmeyeceği öğretilir (6:131). Fakat tüm bu öğretiler 17:16'da yalanlanmaktadır: "Biz bir memleketi helâk etmek istediğimizde, onun refah içinde yaşayan şımarık elebaşlarına (itaati) emrederiz de onlar orada kötülük işlerler. Böylece o memleket hakkındaki hükmümüz gerçekleşir de oranın altını üstüne getiririz." Allah insanlara çirkin işlerin yapılmasını emretmekte, sonra da bunu bahane olarak kullanıp ülkeyi haksız yere helak etmektedir. Çelişki ortadadır.

* Allah adil midir? 39:69'a göre öyledir: "Yeryüzü Rabbinin nuruyla aydınlanır. Kitap (amel defterleri) ortaya konur. Peygamberler ve şahitler getirilir ve haksızlığa uğratılmaksızın aralarında adaletle hüküm verilir." Ama, örneğin 14:4'e göre, Allah insanları keyfine göre sapkınlığa sürüklemektedir: "Allah dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir." Bu durum, 4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31 ile de desteklenmektedir. İnsanları keyfince saptıran Allah, sonra da bu insanları saptıkları için cezalandırmaktadır, mesela 16:94'te belirtildiği üzere: "Allah yolundan sapmanız sebebiyle kötü azabı tadarsınız. (Ahirette de) sizin için büyük bir azap vardır." veya 72:15'te belirtildiği üzere: "Hak yoldan sapanlara gelince, onlar cehenneme odun olmuşlardır." Allah'ın kendi saptırdığı insanları cezalandırılması adil midir? Sapkınlığın asıl sorumlusu kimdir? Günah / kader çelişkisi burada açıkça ortaya konulmaktadır.

* Melekler dostumuz mudur? 2:107 ve 29:22'ye göre Allah'tan başka dostumuz yoktur, ama 41:31'e göre melekler dünya hayatında da âhirette de dostlarımızdır.

* Herşey Allah'a boyun eğer mi? 30:26'ya göre herşey Allah'a boyun eğer, ama düzinelerce ayet, hem Şeytan'ın (7:11, 15:28-31, 17:61, 18:50, 20:116, 38:71-74) hem de birçok değişik insanın Allah'a boyun etmeyi reddetmesinden, başkaldırmasından sözeder.

* Allah, şirki (kendisine ortak koşulmasını) affeder mi (4:153, 25:68-71), affetmez mi (4:48, 4:116)?

* "Musâ’nın kavmi onun (Tur’a gitmesinin) ardından, ziynet eşyalarından, böğürmesi olan bir buzağı heykeli (yaparak ilah) edindiler." (7:148) Musa'nın kavmi, Musa Tur'dan dönmeden önce mi (7:149) yoksa döndükten sonra mı (20:91) bu hatalarından vazgeçip tövbe ettiler?

* Yunus sahile atıldı mı (37:145), atılmadı mı (68:49)?

* Namuslu kadınlara zina isnat edenler (evlilik dışı cinsel ilişkide bulunduğu yönünde iftira atanlar) affedilebilir mi (24:4-5), affedilemez mi (24:23)?

* Kıyamet gününde, kafirlere kitapları (günahlarının kayıtları) arka taraflarından mı (84:10), sol taraflarından mı (69:25) verilecektir?

* Kuran, önceki kitapları doğrulayıcı mıdır (2:97) yoksa düzeltici ve yerine geçici midir (16:101)?

* Kuran benzeri bir kitap kesinlikle yazılamaz denmektedir (2:24, 17:88) ama aynı zamanda Tevrat ve Kuran eşdeğer sayılmaktadır (28:49, 46:10).

* Lut'un kavminin Lut'a verdiği cevap nedir? "Lut’un ailesini memleketinizden çıkarın. Çünkü onlar temiz kalmak isteyen insanlarmış(!)" (7:82, 27:56) "Eğer doğru söyleyenlerden isen, haydi Allah’ın azabını getir bize." (29:29)

* İbrahim'in hikayesinin 19:41-49'daki anlatımı, 21:51-59'daki anlatımından oldukça farklıdır. 21'inci surede İbrahim, kavmine putperestlikleri konusunda sert çıkarken, hatta putlarını paramparça ederken, 19'uncu surede İbrahim, babasının tehdidi üzerine putperestlik karşıtı söylemine son vermekte, hatta korkup kaçmaktadır.

* 21:76'ya göre Nuh'un ailesi tufandan kurtulmuştur, ve 37:77'ye göre Nuh'un nesli devam etmiştir, ama 11:42-43'e göre Nuh'un oğlu tufanda boğulmuştur.

* Firavun'un Mısırlı sihirbazları Musa'ya iman etti mi (7:103-126, 20:56-73, 26:29-51) yoksa sadece İsrailoğulları kavminin küçük bir bölümü mü Musa'ya iman etti (10:75-83)?

* 10:90'a göre Firavun, boğulmak üzere iken tövbe etmiş ve Allah'a iman etmiştir. 10:91'e göre Firavun hayat boyu isyandaydı, kafirdi. 10:92'ye göre Firavun'un tövbesi kabul olunmuş ve Firavun kurtulmuştur. Firavun'un sadece bedenen değil, ruhen de kurtulduğunu kanıtlamak için 10:103'e başvurabiliriz: "Sonra resûllerimizi ve iman edenleri kurtarırız. (Ey Muhammed!) Aynı şekilde üzerimize bir hak olarak, inananları da kurtaracağız." Ama 4:18'e göre hayat boyu günah içinde yaşayanların son anda ettiği tövbelerin kabul edilmesi mümkün değildir.

* Allah'ın kelimeleri tamdır, değişmez. (6:34, 6:115, 10:64) Buna rağmen, Allah'ın bazı kelimeleri eksik, yanlış, veya geçersiz bulunabilir ve "daha hayırlısı ve misli" (daha faydalısı ve çoğu) ile değiştirilebilir. (2:106, 16:101)

* Allah insanı doğru yola mı iletir (10:35) yoksa keyfine göre istediğini doğru yola, istediğini sapkın yola mı iletir (4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 14:4, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31)?

* Zinanın cezası nedir? 24:2'ye göre zina yapan kadın veya erkeğe yüz değnek vurulmalıdır. 4:15'e göre zina yapan kadına müebbet ev hapsi uygulanmalıdır. 4:16'ya göre zina yapan erkek tövbe edip ıslah olursa hiçbir ceza uygulanmamalıdır.

* Günahlardan kim sorumludur? 17:13-15 ve 53:38-42'ye göre herkes sadece kendi günahlarından sorumludur. Ama Kuran, Muhammed zamanında yaşayan Yahudiler'i, binlerce yıl önce başka Yahudiler'in bir buzağı putuna taparak işledikleri günah için suçlamaktadır. (2:92-93)

* Yahudiler Cennet'e mi (2:62, 5:69) Cehennem'e mi (3:85) gidecektir? Hıristiyanlar Cennet'e mi (2:62, 5:69) Cehhenem'e mi (3:85, 5:72) gidecektir? 5:69'da Cennet'e layık görülen Hıristiyanlar'ın sadece 3 ayet sonra, 5:72'de, Cehennem'e layık görülmesi özellikle ilginçtir.

* Kuran'ı kim anlayabilir, kim anlayamaz? Arapça bilen herkes mi anlayabilir? "Kuran gayet açık bir Arapça'dır." (16:103) Sadece Allah mı anlayabilir? "Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir." (3:7) Akıllı insanlar mı anlayabilir? "(Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar." (3:7)

* Firavun, Musa'yı ve İsrailoğulları'nı kovalarken kurtulmuş mudur (10:92) yoksa boğulmuş mudur (17:103, 28:40, 43:55)?

* Firavun, İsrailoğulları'nın erkek çocuklarını ne zaman öldürtmüştür? Musa peygamber olup Firavun'a dinini anlatınca mı (40:23-25), yoksa Musa daha çocukken mi (20:38-39)?

* Kader ne sıklıkta ve kim tarafından belirlenir? Herşeyin kaderi, yaradılıştan önce Allah tarafından belirlenmiş miydi? (57:22) Evrenin kaderi, her yıl bir kez olmak üzere Kadir Gecesi'nde Allah tarafından mı belirlenir? (44:3, 97:3-4) Her insan kendi kaderini kendi mi belirler? (17:13)

* Şarap iyi midir kötü müdür? 2:219'da içki (dolayısıyla şarap) günahı yararından büyük olarak, 5:90'da da Şeytan'ın işi pislik olarak tanımlanmaktadır. Ama 47:15 ve 83:22-25'te Cennet'teki şarap ırmaklarından söz edilmektedir. Şeytan'ın işi pisliğin Cennet'te ne işi vardır?

* Cinler ve insanlar Allah'a kulluk etmek için mi (51:56), yoksa Cehennem'e gitmek için mi (7:179) yaratılmışlardır? Yaratılış amaçları Cehennem'e gitmek olan cinler ve insanlar, yani kafir olacak şekilde yaratılmış cinler ve insanlar, Allah'a nasıl kulluk edebilirler?

* Tüm insanlar (en azından geçici bir süre kalmak üzere) Cehennem'e gidecektir. İnananlar bir süre Cehennem'de kaldıktan sonra kurtarılacak, kafirler ise sonsuza dek Cehennem'de bırakılacaktır. Bu kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir. (19:71-72) Ama bu sözde kesin hükümle çelişkili olarak, şehitler Cehennem'e hiç uğramadan direk Cennet'e gidecektir. (3:157-158, 3:169, 9:111)

* 66:8'e göre Allah Müslümanlar'ı utandırmayacaktır. Ama 19:71-72'ye göre Müslümanlar da dahil olmak üzere tüm insanlar (en azından geçici bir süre kalmak üzere) Cehennem'e gidecektir, ve 3:192'ye göre Cehennem'e giden herkes rezil edilecektir, yani Allah tüm Müslümanlar'ı rezil edecektir. Direk bir çelişki sözkonusudur.

* İsa Cehennem'de yanacak mıdır? İsa Allah katına yükselmiştir (4:158) ve Allah'a yakın olanlardandır (3:45), ama Allah'tan başka kulluk edilenler ve onların kulları Cehennemlik'tir (21:98).

* Allah'ın bir oğlu olabilir mi (39:4), olamaz mı (6:101)?

* Kaç yaratan vardır? 23:14 ve 37:125'e göre, Allah yaratanların en güzelidir. Sözü edilen diğer yaratanlar kimlerdir? Eğer birden çok yaratan sözkonusu ise, 2:54, 6:102, 12:101, 13:16, 14:10, 15:86, 35:1, 35:3, 36:81, 39:46, 39:62, 40:62, 42:11, 56:59, 59:24 gibi birçok ayette, niye Allah'tan tek yaratan olarak sözedilmektedir?

* 33:37'de Müslüman erkeklere, üvey oğullarının boşadıkları eşleri ile evlenme izni verilmiştir. Bu iznin özellikle gelecekte Müslümanlar'a zorluk çıkmaması amacı ile verildiği belirtilmektedir. Ama bu iznin bir anlamı yoktur, çünkü Kuran aynı surenin daha önceki ayetlerinde evlat edinmeyi yasaklamaktadır. (33:4-5) Evlat edinemeyen bir adamın üvey oğlu olamaz, üvey oğlunun boşanmış eşi ile evlenme konusunda zorluk yaşaması da sözkonusu olamaz. 33:37'de verilen iznin sözde verilme sebebi dolayısı ile yalanlanmaktadır.

* Sadece insanlar mı peygamber olabilir (12:109, 21:7-8, 25:20) yoksa melekler de peygamber olabilir mi (22:75)?

* Ceninin cinsiyeti, döllenme anında mı (53:45-46) yoksa bir süre geliştikten sonra mı (75:38-39) belirlenir?

* İnsanları sapkın yola ileten Şeytan mıdır (4:119-120) yoksa Allah mıdır (4:88, 4:143, 6:125, 7:178, 7:186, 13:27, 13:33, 14:4, 16:93, 17:97, 35:8, 39:23, 40:33, 42:46, 74:31)?

* Bir Müslüman, kafir anne babası ile nasıl geçinmelidir? 31:15'e göre kafir anne babanın inançlarına uyulmamalı, ama onlarla iyi geçinilmelidir. 9:23'e göre ise böyle bir durumda anne baba dost edinilmemelidir, yani onlarla iyi geçinilmemelidir.

* Kafirler Müslüman olmaya zorlanmalı mıdır (8:38-39, 9:29) zorlanmamalı mıdır (2:256, 3:20, 109:6)?

* Hıristiyanlar şefkatli ve merhametli midir (57:27) yoksa zalimler topluluğu mudur (5:51)?

Netice itibarı ile, bu kadar çok sayıda, önemli konularda, ve çözümü imkansız çelişkilerin varlığı, Kuran'ın geçersizliğini tartışma götürmeyecek biçimde kanıtlamaktadır.

Kuran ı kerimi mealinden okuyarak anlamak ; ancak islamiyet hakkında gereği kadar bilgiye sahip olmakla mümkündür. Örneğin Hadis i şerifleri, İslam tarihini,Kısas ı enbiyayı, Kibar ı kelamları,Tabakatül kübra, Siyer i nebi gibi eserler hakkında bilgi sahibi olmak lazımdır. Kaldıki bu kadarı da yetişmez, bildiğiniz gibi İlahiyat Fakültelerinde TEFSİR adında başında Prof . bulunan kürsüler vardır. Yaklaşık 1400 senedir hala Mukaddes kitabımızın açıklaması ile uğraşıyorlar. Bir çırpıda anlaşılsaydı zaten bir yanlışlık olurdu. Kelime hacmi olarak bu kitabın bazen bir kelime açıklaması sayfalar almaktadır. İlim gayret ve çalışmak gerektirir bilirsiniz. Üstelik inanarak anlamaya çalışmazsanız bunda başarılı olmak hiç mümkün değildir. Uhrevi ilimlerin tamamı da böyledir. Buna feraset daha ilerisine basiret deniyor biliyorsunuz. yani anlama kabiliyeti... Kısaca Meali anlamak önce nasıl anlaşılacağı üzerinde bir ön çalışma gerektirir...İstenirse bu konuda birlikte çalışabiliriz.Bu konuda şahsi bir emeğiniz olduğu aşikar.Dilerim yeterince oluncaya dek devam edersiniz... En içten sevgiler selamlar.
Kalmadı sabrım yeter, kalbim kırık perişan
Bir saniye bin asır sensiz geçmiyor zaman.

#515 feronia

feronia

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 11 Mesaj

Gönderim zamanı 24.01.2007 - 00:38

sparkplug cok güzel bi baslık tesekkür ederim. gelen tepkileri de normal karsılıyorum william jamesin de dedigi gibi..
"Pek cok kisi, kafalarindaki onyargilari baska bir sekilde duzenlerken dusunduklerini zannetmektedir."

#516 muta

muta

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 99 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.02.2007 - 21:45

sparkplug cok güzel bi baslık tesekkür ederim. gelen tepkileri de normal karsılıyorum william jamesin de dedigi gibi..
"Pek cok kisi, kafalarindaki onyargilari baska bir sekilde duzenlerken dusunduklerini zannetmektedir."



"Bir kitâbullah-ı a'zamdır serâsker kâinat
Hangi harfi yoklasan mânâsı hep ALLAH çıkar"






muta.

Bu mesaj muta tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 17.02.2007 - 21:49


#517 muta

muta

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 99 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.02.2007 - 22:02



Başkası nın "herzelerine" bel bağlayanın sözüne itimat edilmez. Kimseden alıntı değil. Şimdi de büyük alim "YUNUS EMRE" den çok sevdiğim bir dörtlük.

"Kerpiç koydum kazana
Poyraz ile kaynattım
Nedir diye sorana
Bandım verdim özünü"
YUNUS EMRE.



muta.


#518 sessizce

sessizce

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 52 Mesaj

Gönderim zamanı 02.03.2007 - 10:21

Bu formu tam okumadım ama bir çelişki de ben ekleyeyim:Ben küçüklükten beri Allaha ve kurana inanır ve ağlardım.Fakat bir eşcisnelim.Dinde eşcinselliği araştırdım da eşcinsellik konusunda hiçbir sağlıklı bilgi vermiyor.İnsanların%13'ü eşcinseldir.Ama bu konuyla iligli hiçbir sağlıklı bilgi yok.Var olan bilgilerde eşcisnelleri kazanmak değil kaybetmeye yönelik.Bilgilerde eşcinsel arzuları değil sadece eşcinsel ilişkiyi anlatıyor.Oysa eşcinsellleirn doğasında eşcinsel arzular var ve bu konuda kuran çok kaddar ve beni eşcinselliği anlamıyor.Bından dolayı ben kurandan nefret ediyorum.Onun için döktüğüm gözyaşlarına yazık.

#519 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 02.03.2007 - 10:35

Nefret edersen,nefret kazanırsın..Sana başka bişey diyemiyorum..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#520 Serra

Serra

    I'm Back !!

  • Üyeler
  • 8.125 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:MuEno

Gönderim zamanı 02.03.2007 - 17:51

tam olarak ben de bilmiyorum ama;
müslüman olmadan önce okuduğum bi kitapda eşcinsel bir kavmin helaka uğradıklarından bahsediyordu. hepsi taş olmuşlardı. irem kavmiydi yanlış hatırlamıyorsam. resimleri de vardı.

araştır bence..
Yokluğun bu bahar biter mi ?
Ya da bu
Son;Bahar biter mi ?





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli