İçerik değiştir



- - - - -

Adsl'de Vergi İndirimi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.03.2009 - 14:33


Cep telefonundan internet bağlantısı için kesilen yüzde 25 ve sabit telefondan bağlantı için alınan yüzde 15 Özel İletişim Vergisi 1 mart itibariyle yüzde 5 oldu

İnternet erişimi ücretlerinden alınan Özel İletişim Vergisi (ÖİV) oranı 1 Mart 2009'dan itibaren yüzde 5 olarak uygulanmaya başlandı. ADSL faturalarına en az 2.18 TL indirim getirecek uygulamadan sonra İnternet Servis Sağlayıcı şirketler de kampanyalarına hız verdi.

Türkiye'de yaklaşık 6 milyon ADSL kullanıcısını ilgilendiren bu vergi indirimi sonrasında pazarı büyütmeye çalışan operatörler yeni nesil kampanyalarıyla tüketici tercihlerini kendi lehlerine çevirmek için uğraş veriyor.

Kampanya dönemlerindeki ücretleri farklılık gösteren operatörlerin ADSL pazarında daha sonraki ücretleri ise tamamen birbirleriyle aynı. Aynı hizmeti, aynı ücrete sunuyorlar. Kampanya avantajları sona erdikten sonra ise sundukları hizmetlerle farklılıklarını göstermeye çalışıyorlar.

TTNet

Türk Telekom'un iştiraki olan ve pazarda yüzde 95 payı bulunan TTNet sunduğu kablosuz internet erişim (Wi-Fi), güvenlik hizmeti ve TTNet Müzik hizmetleriyle tüketiciyi kendi müşterisi yapmaya çalışıyor.

TTNet, ÖİV indirimi sonrasında abonelerine yönelik başlattığı kampanyada ÖİV indirimine karşılık gelen tutar karşılığında bu hizmetlerin üçünü de 1 Eylül 2009'da kadar ücretsiz sunmayı taahhüt ediyor.

Aboneler 1 eylülden sonra ise istedikleri hizmetten birisini seçerek ÖİV indirimi tutarına denk gelen ücret karşılığında bu hizmeti kullanmaya devam edebilecek.

Biri

Koç.Net'in ADSL markası olan Biri ise yerel paylaşıma açılmış olan santrallerde diğer operatörlerden farklı olarak 6-8 ve 10 Mbps hızlarda ADSL2+ altyapısına sahip internet erişimi sunuyor.

Sayıları henüz 50 dolayında olan bu santrallerden hizmet alan kullanıcıların yararlanabildiği farklı alternatifteki bağlantılar için kampanya dahilinde üç, dört veya beş ay boyunca indirimli fiyatlardan hizmet alabilmek mümkün.

Smile

Smile adsl, 31 marta kadar sürecek olan yeni kampanyası ile Türkiye'de ilk defa yıllık paket seçeneğini en uygun fiyatlar ve bol seçeneklerle pazara sunuyor. Smile adsl'in yeni yıllık internet kampanyasında, limitli paketler 12 ay içerisinde ilk üç ay ücretsiz olarak verilirken, limitsiz paketler de 12 ay içerisinde yedi ay boyunca limitli fiyatına sunuluyor. Ayrıca kampanya kapsamında, 2 Mb 4 GB paketi, iki kat hız ve ayda yaklaşık 3 TL farkla, özel tanıtım fiyatı olan 29.90 ile çok daha hızlı internete bağlanabilme fırsatı da sunuluyor.

Tellcom

Tellcom QuikNet adını verdiğ fiber bağlantılı hizmetlere daha çok ağırlık veriyor. TellCom'un sunduğu 100 Mbit/s hızındaki fiber optik bağlantı hızını diğer hiçbir operatör sunmuyor. Şirket kampanya çerçevesinde abonelerine ilk aylarda 9.99 TL'ye kadar inen fiyatlarda bu hizmeti sunuyor. ADSL alanında ise diğer operatörlerin sunduğu fiyatlardan bağlantı sağlamaya devam ediyor.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 10.03.2009 - 14:36

Quiknet gayet iyi de o da her yerde yok.Sanırım sadece site olan yerlerde hizmet veriyorlarmış...

Şu telekomun tekelini kıracak birileri çıksa artık diyecem de daha uzun bir süre bu duruma mahkumuz...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#3 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 10.03.2009 - 20:56

Doğru ,tekel kırılmadan bize esaslı bir faydası olmaz....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli