Jump to content



'Bursa Nutku' da Uydurma


  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#21 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 posts

Posted 27.08.2008 - 19:12

Şu dediklerini bir daha düşün Avrupa ve Amerikadan ne fayda gördün ki söyler msiin ?


Uluslararası ilişkilerde karşılıklı çıkar ilişkisi vardır, bir tarafın "delikanlılığı" gibi bir durum asla olmaz. Yani Amerika ve Avrupa'nın hayrına!! bir faydası yoktur ama bunu hayrına yapan ülke de yoktur zaten. Öyleyse "bunlar bizi kullanıyor" demek saçmalıktır çünkü bu sistem, bu dünya böyle, güçlünün dünyası. Sen eğer adaletin bu dünyaya hakim olmasını istiyorsan sen de güçlü olacaksın, yoksa çuvalı başına geçirirler, intikamını anca fimlerde alırsın!!!

Biraz eğrelti ve monolog siyasetin dışına çıkıp dünyayı döndüren güçlere bu kadar basit boyun eğmeme hakkın yok mu ?
Yoksa herkes gibi ajda müjda mı olacaksın kim öpücük verirse ona sarılırsan yarın bir gün o dudağı bulamazsın

sen şimdi çıkıp diyeceksin hey ysf efendi sen ne diyorsun dış güçler olmasa ülke çöker sende haklısın derim zihniyet böyle olursa donun markası bile yabncı olursa bu ülke bu halden daha kötüye gider.


delikanlılık yapacaksan güçlü olacaksın dedim, güçlü olabilmek için de ekonomik açıdan iyi konumda olacaksın. Bugün ABD ve AB'ye karşı çıkanlar arkalarına Rusya'yı ya da Çin ve İran'ı alırız diyorlarsa, sadece öpen değişir, sistem değişmez. Yani lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor, icraat olmadan kuru milliyetçilikle, gazla bir yerer gelinmez.

AB konusunda en azından ekonomik ve sosyal reformlar için bir fayda sağlıyor ve bu ülke için bir şanstır çünkü "muassır medeniyet" tanımına en yakın onlar denilebilir. Nasıl ki ABD osmanlı sistemini kendisi için örnek aldı, bizim de şu aşamadaki sistemsizliğimizdense AB'yi örnek almak daha iyidir.

sen şimdi çıkıp diyeceksin hey ysf efendi sen ne diyorsun dış güçler olmasa ülke çöker sende haklısın derim zihniyet böyle olursa donun markası bile yabncı olursa bu ülke bu halden daha kötüye gider.


don markasının yabancı olması konusunda demogoji yapmaya hiç gerek yok! çünkü çok küçük bir bilgiden ülkenin kaderine sonuç çıkarıyorsun; yani bir çivi bir ordu hikayesine geliyor. eğer söylemek istediğin kültürel problemler, globalizm ve batılılaşma ise o zaman içi boş olmayan "Türk Kültürü"nü bir güzel açıklarsınız. içi boş olmayan diyorum çünkü osmanlıdan orta asyaya, islamdan şamanizme uzanan yelpazede milliyetçiler nasıl bir görüş ya da sentez sunuyor?

Türk değerleri... nedir bunlar, yenir içilir mi? başına ya da sonuna Türk'ü koy olsun bitsin mi, kanaltürk de bitti mi kanal türk oldu öyle mi? Atatürk bunun neresinde?

bu dünyada akp, abd ve ab olmasa sizin görüşünüz nedir ya? onlar ülkeyi sattı, batırdı , bitirdi ... iyi çok güzel, sana verelim abi, sen ne yapacaksın!!

muhalefet böyle olmamalı, olmaz da ... devran değişiyor, değişmeye de mecbur

#22 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 posts

Posted 27.08.2008 - 19:16

Çözümden kastınız, Annan Planı'nı kabul etmeyen Hristofyas'ın, sürekli uygulamaya konulması için ısrar ettiği 8 Temmuz Mutabakatı'nı kabul etmek midir ? Bunun Kıbrıslı Türkler için getirisi ne olacaktır ?


Tamam, KKTC Misak-ı Milli sınırları içerisinde değildir. Zaten benim için Misak-ı Milli'nin bir önemi yoktur. Çünkü Türk olan her yeri kendi topraklarımdan sayarım.


Kıbrıs Türklerinin kendi kaderleri konusundaki tercihleri sizin umrunuzda mı?

Sadece türkmenler değil, orta asyadan balkanlara bugüne kadar Türk milleti için kim ne yaptı, yapabildi. Rusya'ya ve ABD'ye rağmen yapılabilenler neler?

#23 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 posts

Posted 27.08.2008 - 19:31

Tartışılan metni okuyalım,

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir.



buna kim karşı çıkabilir.

Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir.


yani herkes cumhuriyetin neferidir anlamında bir askerden polisten farkı yoktur, anlamında idealist bir yaklaşım olarak kabul edilebilir.

Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.



kasdedilen düşmansa ne ala, çünkü bu millet bunu da yaptı.

Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar.


ama burada anlıyoruz ki düşman değil, devletin idaresine baş kaldırmaktan söz ediliyor. yani bu metnin doğruluğuna inananlar, Atatürk'ün anarşist olduğuna da inanıyor öyle mi?

Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!


Diyelim ki metin doğru, peki devrimlerin polisliği nasıl olacak, bunların savunulması nasıl gerçekleştirilecek biri açıklayabilir mi? Bugünün şartlarında Atatürkçülük nedir, kime göre neye göre? Devletçilik, milliyetçilik, laiklik, muassır medeniyet nedir? Kimin tekelinde bu görüşler?

Eğer bu metin doğruysa ülkede sisteme gerek yok, darbelerde meşru, ergenekon da ...

Bu metni nsaıl oluyor da Ata'ya yakıştıryorsunuz çünkü AKP'yi darbe ile devirmekten gözünüz dönmüş!!!

Halkın çoğunluğu bu ülkede darbeye, eski günlere karşı ve sizin yönetim anlayışınıza da karşı. ABD'nin yapacağı zarardan bile çok zararı bu ülkeyi gererek, kürt-türk, dinci-laik diye bölerek yapıyorsunuz!!

#24 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5,693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 27.08.2008 - 20:57

ABD sen çok yaşa...

diyenlerden değiliz şükürler olsun... Filistin'li kardeşim gör yıllarca senin sırtından nemalananların asıl niyetlerinin koltuk sevdası olduğunu.. Hani nerde Filistin mitingleri? Şimdilerde Filistin'de, İsrail , ABD bombaları ile ölen olmuyor mu? Çıkıp ta birde Müslümanlıktan bahsediyorsunuz. Hadi bizlerden utanmıyorsunuz Allah'tan da mı utanmaz oldunuz? Nedir bu kadar ABD çanakçılığı ? Feto Efendi orda diye mi tüm bu sevginiz? Yakında ABD'nin işi bitsin ona da yol verirler merak etmeyin . Birde tututurmuşsunuz Atatürk'ün dediklerinin sorgusunu yapıyorsunuz. Size mi kaldı Atatürk'ün yaptıklarnın söylediklerinin hesabını sorgulamak? Herkes işine baksın , Ata'yı mekanında huzursuz edip durmayın. Adamı, sağken az rahatsız etmediniz, bırakında ebedi istirahatinde biraz huzur bulsun. Pişman ettirmeyin İngiliz çizmesinden, Yunan dipçiğinden,Fransız tükürüğünden sizi kurtardığına! Hanlar , saraylarda oturan Süleyman efendilerinde elbet birgün saltanatları sönecek.Boşuna yalan dünya demiyorlar.
Yalananların çoğaldığı bir ortamda , heryer salya sümük olmuş...

Edited by AtamÇepni, 27.08.2008 - 20:59.


AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#25 quStah

quStah

    Camel Soft

  • Yöneticiler
  • 5,617 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Kadıköy
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Posted 27.08.2008 - 21:08

çepni yersiz bi gaza geliş olmuş sende ki.. her mesajın abd feto medyalak..
Yapılacak tabiki Atatürkün de sorgusu. Koyun olmayı mı tercih ederdin? Tartışılan, bursa nutkudur. Konuyla alakan varsa buyur yoksa ezberden yazdıklarını başka konularda kullan...

#26 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 27.08.2008 - 22:01

Kıbrıs Türklerinin kendi kaderleri konusundaki tercihleri sizin umrunuzda mı?

Sadece türkmenler değil, orta asyadan balkanlara bugüne kadar Türk milleti için kim ne yaptı, yapabildi. Rusya'ya ve ABD'ye rağmen yapılabilenler neler?


Umrumuzda olduğu için konuşuyoruyuz zaten. Yoksa neden konuşalım ? Sat kurtulcu bir zihniyete sahip olurduk, mis gibi çözerdik! Kıbrıs sorununu.

Orta Asya'dan Balkanlara bugüne kadar Türk milleti ne yapmışmış. Sen kendi soydaşlarını Türk milletinden saymıyorsan, haliyle kimse bir şey yapamaz tabii. Sen eğer bu mantığa sahipsen, aynı şeyi Kürtler içinde düşüneceksin. Sonuçta Kürtler de bu topraklar için bir şey yapmadı, aksine sürekli bu ülkeye zarar verdi. Yalan mı ? Hadi kızsana Kürtlere... Ama kızamazsın, Kürde verdiğin değeri kendi soydaşına veremezsin. Çünkü sen de o şuur yok. O şuur olmadığı içinde, kurtuluşu düşmanlarında görürsün.


#27 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 posts

Posted 28.08.2008 - 01:04

ABD sen çok yaşa...

diyenlerden değiliz şükürler olsun...


amin, Allah kabul etsin. ne yapmış oldunuz böylece, sizinle aynı düşünmeyenler doğrudan "ABD sen çok yaşa" diyenler oldu değil mi çünkü dünyayı siyah beyaz görüyoruz, çünkü renkli tv size uymaz

Filistin'li kardeşim gör yıllarca senin sırtından nemalananların asıl niyetlerinin koltuk sevdası olduğunu.. Hani nerde Filistin mitingleri? Şimdilerde Filistin'de, İsrail , ABD bombaları ile ölen olmuyor mu?


Daldan dala şimdi de Filistin'e konduk demek, nasıl bir alakaysa. peki aşağıdakini olsun yapabilen bir başbakan gördü mü bu ülke:

AK Parti Grup toplantısında, İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı ambargoyu sert bir dille eleştiren Erdoğan, Filsitin için 'açık hapishane gibi' dedi. İşte Erdoğan'ın tepkisi:

Konuşmasında israilin son günlerde Gazzeye uyguladığı baskı ve ambargoya değinen Başbakan Erdoğan,israile uyarıda bulundu.Gazze'de yaşanan saldırının bir anlamı yok.Diyen Erdoğan,''Filistin'de yakıt yok, elektrik yok. dedi.

"Filistinliler bize roketatarlarla saldırıyorlar' diyen İsrail'e, "Bu saldırılarda kaç İsrailli öldü." diye soran Erdoğan, son İsrail saldırısında 18 Filistinlinin öldüğüne değindi. Erdoğan, "Bazıları hata yapıyorlar diye bir milleti cezalandırmak doğru değil. Filistin açık bir hapishanedir" diye konuştu.
Filistin son yıllardaki iç çatışma içerisine olması meselesine de değinen Başbakan Erdoğan, Hamas ve El-Fetih'i üstü kapalı olarak "Ayrılığın zamanı değil" diye uyardı.

İsrail'in yaptığı kuşatmanın marjinal grupların ekmeğine yağ süreceğini belirten Başbakan Erdoğan, Annapolis Zirvesi’nin ardından yaşanan iyimserliğin son bulduğunu ifade etti...


bunlar dışında ne yapılabilir, israil'e savaş mı açalım?

Hadi bizlerden utanmıyorsunuz Allah'tan da mı utanmaz oldunuz? Nedir bu kadar ABD çanakçılığı ? Feto Efendi orda diye mi tüm bu sevginiz? Yakında ABD'nin işi bitsin ona da yol verirler merak etmeyin .


ABD çanakçılığı tam olarak nedir? 2-3 olay söyleyin ve burada öyle değil şöyle yapmalıydı deyin ki üzerinde tartışabilelim. Amerika'ya savaş açmak ya da ilişkileri koparmak dışında "ABD çanakçısı" olmamak neymiş sizin gözünde anlamış oluruz.

Fetullah gülen'e feto demek tartışma seviyesini düşürmek değil de nedir, size ne kazandırır? Ben kişisel olarak oluşumunun "islam" adına bazı ciddi yanlışları barındırdığını düşünmekle beraber, kafalarda yaratmaya çalıştığınız öcünün de balon olduğunu biliyorum. önce masaldaki kötüyü kurguluyorsunuz, sonra da bütün kötülükleri ondan bilip, o ne yaparsa kötüdür deyip kestirip atıyorsunuz.

Ayrıca böyle yapmanın size diğer getirisi de şu, arada olan insanları, mantıklı insanları, eğer bizimle aynı fikirde değilsen o zaman "fetocu"sun diye yıldırma şansınız oluyor değil mi?

Birde tututurmuşsunuz Atatürk'ün dediklerinin sorgusunu yapıyorsunuz. Size mi kaldı Atatürk'ün yaptıklarnın söylediklerinin hesabını sorgulamak? Herkes işine baksın , Ata'yı mekanında huzursuz edip durmayın. Adamı, sağken az rahatsız etmediniz, bırakında ebedi istirahatinde biraz huzur bulsun. Pişman ettirmeyin İngiliz çizmesinden, Yunan dipçiğinden,Fransız tükürüğünden sizi kurtardığına!


Atatürk'ü de Atatürkçülüğü de tapuladık demek, siz!den olmayanın ne haddine "Atatürk"'ü ağzına almak!!

Atatürk'ü kullanarak insanları bölmekten sizi men ederim, sizinle aynı fikirde olmayanları Atatürk düşmanı ilan etmek gibi bir edepsizliğe ve bölücülüğe hakkınız yok, haddinizi biliniz!!! Burada sizinle zıt fikirlerde olan sayısız insanları rencide etmeye hakkınız yok!!

#28 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 posts

Posted 28.08.2008 - 01:09

Orta Asya'dan Balkanlara bugüne kadar Türk milleti ne yapmışmış.


Ben bugüne kadar orta asyadan balkanlara Türk milleti için, Türkiye'deki hükümetler ne yapmış ne yapabilmiş dedim; sözlerimi yanlış anlamışsınız nasıl becerdiyseniz çünkü "Türk milleti için kim ne yaptı, yapabildi." diyorum yoksa "Türk milleti ne yaptı, yapabildi. " yazmıyor orada; bir daha okuyunuz!

#29 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5,693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 28.08.2008 - 09:01

çepni yersiz bi gaza geliş olmuş sende ki.. her mesajın abd feto medyalak..
Yapılacak tabiki Atatürkün de sorgusu. Koyun olmayı mı tercih ederdin? Tartışılan, bursa nutkudur. Konuyla alakan varsa buyur yoksa ezberden yazdıklarını başka konularda kullan...


Senin derdin ne?

Mod olmakla herşeyi yazarım, çizerim havalarında bana sökmez. Ne yazarsam tüm işini gücünü bırakıp acaba nasıl uyarı yapsam derdindesin. Zorunua mı gidiyor Atatürk ve Ülke sevgisini savunmak? Mecburmuyum senin kuyruğunda gezdiğin AKP nin yalakalığını yapmaya. İstersen topla tüm modları attır istersen. Hiçte umurumda değil. Senin gibi gazla dolacağıma ara sıra gaza gelmek yeğdir. Şu sitede birkeç kişi gelip 2-3 satırı Vakit'ten araklayıp ekleyip ortalığı bulandırıp kaçıyor onlara gelince , suspus oluyorsun. Tartışılan konunun ne olduğunu senden öğrenecek değilim! Sana kim ne ezberlettiyse , yanlış ezberletmişler. Yok benimle başka bir derdin ve hesabın varsa bunu da açıkça söyle!

Sabah sabah adamın canını sıkma.


Not : Bak bu ALINTI değil.

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#30 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5,693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 28.08.2008 - 09:12

Atatürk'ü kullanarak insanları bölmekten sizi men ederim, sizinle aynı fikirde olmayanları Atatürk düşmanı ilan etmek gibi bir edepsizliğe ve bölücülüğe hakkınız yok, haddinizi biliniz!!! Burada sizinle zıt fikirlerde olan sayısız insanları rencide etmeye hakkınız yok!!



''Atatürk'ü kullanmayı düşünmek'' bunu ifade etmekle zaten herşeyi ortaya koymuşsun. Atatürk'ün ülkesinde yaşayıp, timsah gözyaşları dökenlerdense seni Allah ıslah etsin. Ben haddimi gayet iyi biliyorum. Asıl sınırlarını zorlayan bu haddin hesabını soraan , edepsizliğin seceresini tutan sensin. Bak kendi dilinle söylüyorsun, aynı görüşte olmayan insaları edepsizlikle suçlamak sizin gibi düşüncede olanların karakterinde bulunuyor.
Zoruna gidiyorsa yazdıklarımı okumazsın olur biter. Yakında zaten kutulacaksın merak etme! :friends: Belki yarın belki yarındna da yakın.

O edepsiliği sana yediririm de, bayan arkadaşlara ve sevdiğim birkaç arkadaşa karşı ayıp olur. Hoca efendinin dediği gibi ''Hadi ordan, hadi ordan! ''

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#31 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18,713 posts
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Posted 28.08.2008 - 15:16

Uluslararası ilişkilerde karşılıklı çıkar ilişkisi vardır, bir tarafın "delikanlılığı" gibi bir durum asla olmaz. Yani Amerika ve Avrupa'nın hayrına!! bir faydası yoktur ama bunu hayrına yapan ülke de yoktur zaten. Öyleyse "bunlar bizi kullanıyor" demek saçmalıktır çünkü bu sistem, bu dünya böyle, güçlünün dünyası. Sen eğer adaletin bu dünyaya hakim olmasını istiyorsan sen de güçlü olacaksın, yoksa çuvalı başına geçirirler, intikamını anca fimlerde alırsın!!!

Peki sen ilerde nasıl güçlü olacaksın her baş kaldırana tamam sen haklısın deyip oturacaksan ne olacak senin dediğin gibi olsaydı sen oscar alırdın bizde alkışlardık bu bir Ali_Ykr Production derdik gurur duyardık neyse sen geliştir senaryonu sponsor harabe.net olsun altın kumaş öldülü alırsın.Çözümsüz çözümler sende çok var.


delikanlılık yapacaksan güçlü olacaksın dedim, güçlü olabilmek için de ekonomik açıdan iyi konumda olacaksın. Bugün ABD ve AB'ye karşı çıkanlar arkalarına Rusya'yı ya da Çin ve İran'ı alırız diyorlarsa, sadece öpen değişir, sistem değişmez. Yani lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor, icraat olmadan kuru milliyetçilikle, gazla bir yerer gelinmez.

AB konusunda en azından ekonomik ve sosyal reformlar için bir fayda sağlıyor ve bu ülke için bir şanstır çünkü "muassır medeniyet" tanımına en yakın onlar denilebilir. Nasıl ki ABD osmanlı sistemini kendisi için örnek aldı, bizim de şu aşamadaki sistemsizliğimizdense AB'yi örnek almak daha iyidir.


O sen şimdi ekonomimiz iyi yönde mantığı ve A.b.d Avrupa eksininde dönerek bir yere geleceğimizin umuduyka bu mesajı yazmışsın geçmişini bilmeyen geleceğinde ele avuca sığmazmış derler biliyorum derler derler ama neylerler bilinmez sen dış güçlere iyi sırtını dayamışsın ve Akp nin bunları desteklemesi bunlardan destek alarak ülkeyi karış karış satması hoşuna gidiyor demek yarın sen çifte vatandaşlıkta istersin ama alır mısın bilmiyorum yok yok alırsın medya gibisin her şeye bir dış güç cevabın var



don markasının yabancı olması konusunda demogoji yapmaya hiç gerek yok! çünkü çok küçük bir bilgiden ülkenin kaderine sonuç çıkarıyorsun; yani bir çivi bir ordu hikayesine geliyor. eğer söylemek istediğin kültürel problemler, globalizm ve batılılaşma ise o zaman içi boş olmayan "Türk Kültürü"nü bir güzel açıklarsınız. içi boş olmayan diyorum çünkü osmanlıdan orta asyaya, islamdan şamanizme uzanan yelpazede milliyetçiler nasıl bir görüş ya da sentez sunuyor?

Türk değerleri... nedir bunlar, yenir içilir mi? başına ya da sonuna Türk'ü koy olsun bitsin mi, kanaltürk de bitti mi kanal türk oldu öyle mi? Atatürk bunun neresinde?

bu dünyada akp, abd ve ab olmasa sizin görüşünüz nedir ya? onlar ülkeyi sattı, batırdı , bitirdi ... iyi çok güzel, sana verelim abi, sen ne yapacaksın!!

muhalefet böyle olmamalı, olmaz da ... devran değişiyor, değişmeye de mecbur



Bak ya öyle bir laf cambazlığı yapmışsın ki sanırım karşında cahil sana he deyip körü körüne alkış tutacaklar sanıyorsun ali _ykr sen çok yaşa bırak şu mahallede kahveye gidip insanların bilmediği cümleler kurarak kandırma politkasını demegoji ve kültürel yozlaşma sen yapıyorsun başı sonu şu diyerek Türksen bazı şeylere inanmıyorsan o zaman sana diyecek bir şeyim yok kapı orda giderken by by demen yeterli.


Muhalefetliği görmezden gelip direk iktdiar olma yoluna gidersen sonun hüsranı mülayimi vataniye olur ki buda senin kültürün ve neşene bir renk katar.

Yaşasın A.b.d yaşaın Ab yaşaın Ali _Ykr demek isterdim ama diyemiyorum çünküleride avrupalı olacağı için yazıma nokta koyuyorum.

Kısacası durmak yok her yer otoban diyorum.

Edited by Ysf, 28.08.2008 - 15:19.

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#32 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5,693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 28.08.2008 - 15:37

Gürcistan bunalımı üzerine Recep Tayyip kolları sıvadı, Kafkasya’da istikrar planlaması için Rusya’ya uçtu...

Aaaa... bir de ne görelim?..

Recep Tayyip’in hemen arkasından Rusya, Güney Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlığını ilan etmesin mi!..

Ne denir?..

ALINTI

GÜLDÜR GÜLDÜR GİDERİZ, şırıl şırıl döneriz. Bizim YURTDIŞI SİYASET ANLAYIŞIMIZ sadece bu.


AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#33 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 posts

Posted 28.08.2008 - 15:51

Zoruna gidiyorsa yazdıklarımı okumazsın olur biter.


haklısınız, selametle

#34 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1,142 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Posted 28.08.2008 - 16:02

konu sanırım bursa nutkuydu ..

kimi kabul eder yada etmez...Atatürk'ün dediği kanıtlanırsa yada şöyle diyelim size göre somut bir delil sunulursa Atatürk'ü kışkırtıcımı ilan etceksiniz...

bu şuna benziyor 1934 yılında çekilen ''Türkiye'nin kalbi Ankara'' belgeselinin zula edilişi gibi .sebep enternasyonal marşının söylendiği bir bölümü olduğu için,rusyadan kesitler olduğu için belgeseli çeken kişinin bir rus olduğu için.Ama bu belgeseli Atatürk'ün bizzat çektirdiğini gözarda edebilirmiyiz?

Edited by lasrocas, 28.08.2008 - 16:04.

Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#35 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 28.08.2008 - 16:04

Atatürk komünistti zaten...

#36 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5,693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 28.08.2008 - 16:06

Atatürk yoktu zaten...

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#37 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1,142 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Posted 28.08.2008 - 16:16

Şurası unutulmamalı ki, bu tarz-ı idare, bir bolşevik sistemi değildir. Çünkü, biz ne bolşevizim ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız. Hülasa, bizim şekl-i hükümetimiz tam bir demokrat hükümetidir ve lisanımızda bu hükümet halk hükümeti diye yad edilir." (Ag.e, c .3, 2. Baskı, s. 20)



21 Haziran 1935'te,

"Türkiye'de bolşeviklik olmayacaktır. Çünkü, Türk Hükümeti'nin ilk gayesi halka hürriyet ve saadet verme, askerlerimize olduğu kadar, sivil halkımıza da iyi bakmaktır." (A.g.e., c. 3, 2. Baskı, s. 99)


böyle diyen bir önderi nasıl olurda kominist gösterebilyorsunuz şayet anlamış değilim...
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#38 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9,354 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 28.08.2008 - 16:22

Kinaye yapmıştım. Mustafa Kemal Atatürk, Milliyetçi ve Türkçüdür.

#39 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1,142 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Posted 28.08.2008 - 16:24

yukarda geçen mesajınızda kinayemi kabul edelim yoksa altında birşeyler arayalımmı?
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#40 ali_ykr

ali_ykr

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 53 posts

Posted 28.08.2008 - 16:24

Peki sen ilerde nasıl güçlü olacaksın her baş kaldırana tamam sen haklısın deyip oturacaksan ne olacak senin dediğin gibi olsaydı sen oscar alırdın bizde alkışlardık bu bir Ali_Ykr Production derdik gurur duyardık neyse sen geliştir senaryonu sponsor harabe.net olsun altın kumaş öldülü alırsın.Çözümsüz çözümler sende çok var.


Diplomasi, hani şu savaşta kazanıp masa başında kaybettiğimiz tarihi özetleyen sihirli sözcük, erkeğin kadınla olan mücadelesine benzer. Erkekler toyluk çağlarında gönüllerini tamamen açmayı, bütün duygularını olduğu gibi dökmeyi isterler ve zaten delikanlıya da bu yakışır değil mi?

Ancak bir zaman sonra (ki eğer şanslılarsa yaşları çok ilerlemeden) anlarlar ki karşılarındaki varlık delikanlı!! değil ve gene idrak eder ki, kuralları tamamen farklı bir oyunun içindeler, oysa kadınlar, kızlar çok uzun zamandan beri bunun farkında olduklarından kendisinden üç beş adım öndedirler. Erkeklerin pek azı bunu tam olarak kavrar ve daha azı da oyunu gerçekten kendi lehine çevirir.

Elbette delikanlı duruşunu, Osmanlı'nın güçlü günlerindeki erkekliğimizi ben de arzu ediyorum fakat "karı parası yiyen" yani iktisadi açıdan bağımsız olamamış bir ülke iken erkeklik taslayabilecek alanlarımız sınırlı.

Ayrıca yapılan her şeyi kabullenme değil, buna katılmıyorum. Doğru zamanda sana çizilen sınırları zorlayarak yavaş yavaş devlet kişiliğini kabullendirmek zorundasın ama pat diye ani çıkışlar yapamazsın, o ana kadar olan kazınımların da uçar, başa dönersin.

Ancak ben senin "çözümlü çözümler"ini de duymak istiyorum. Anlayışım çok güçlü olmadığı içinde bunları örneklendirmeni istirham edicem, örneğin şu olayda biz bunları yapmalıydık dersen sevinirim. Elbette bunun olası sonuçları, karları zararları konusunda öngörülerinle beraber.


En azından bu bölümde bir ilerleme kaydedebilirsek, değerli mesajındaki diğer kıymetli düşünceler üzerine de fikir alışverişinde bulunabiliriz istersen.





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users