İçerik değiştir



Kürt Meselesi Ve Ne Yapıp, Ne Yapmamalı?


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 59 yanıt verildi

#1 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 29.09.2005 - 17:27


Son bir aydır Kürt konusu yine alevlendi, bu konu üzerine birçok kişi birçok şey söyledi. Köşesinde bu konuyu uzun uzadıya değerlendiren yazar-düşünür Durmuş Hocaoğlu’nun küçük bir kitap oluşturabilecek boyuttaki değerlendirmeleri önemli ve okunmaya değerdi. (www.yenicaggazetesi.com.tr adresinden yazarlar linkine tiklanıp halen okunabilir, okunmalıdır)

Bu değerli fikir insanının görüşlerini ve ardından da “MHP Genel Başkan Adayı” Sayın Ümit Özdağ’ın görüşlerinin kendimce bazı kritik noktalarını değerlendirmeye çalışacağım.

Durmuş Hocaoğlu’nun yazı dizisinde tekrarladığı en önemli nokta, aşağıdaki alıntılarda ifadesini bulan “etnik farklılık olmayan bir yapıdan, dış tesir ile bir etnik ayrılıkçılık fikrinin yaratılamayacağı” gerçeğini vurgulamasıydı. Böylece “Türk-Kürt aynı soydur bu ayrım yapaydır” şeklindeki görüşlerin karşısında çok net bir şekilde tavrını belli etmiştir.

Bu görüşlerini:

“Etnisitesi olanın etnik mes''elesi de olur; daha açıkçası, ancak böyle olur. Etnik bir hareketin mutlaka bir sosyal alt-yapısı olmalı; bu, "gerekli" bir şarttır. Bir ülkede bulunmayan bir etnisite dışarıdan zorla yaratılamaz. Nitekim nasıl ki Türkiye''de bir Hispanik mes''elesi bahse konu edilemez ise, Amerika''da da bir Kürt mes''elesi bahse konu edilemez.”

Şeklinde ifade etmektedir.

Yine bu temeli olan etnik sorunun asla yok edilemeyeceğini, bir şekilde ertelense dahi eninde sonunda aslına tezahür ederek tekrar ortaya çıkacağını “kader” nitelemesi ile aşağıdaki şekilde tespit etmektedir:

“İçeride şu veya bu biçimde bir kökü olmayan bir etnik mes''ele sırf hâriçten ihdas edilemez. Kurucu ana asabiyenin hâricinde başka etnosları da bulunan her devletin, mutlaka bir etnik problemi olmuştur ve olacaktır; bu, bir bakıma, bugün olmaz yârın, yârın olmazsa öbürgün, ama mutlaka bir gün karşılaşılacak, kaçınılmaz bir şey, bir tür kaderdir.”

Yine değerli Hocaoğlu Kürt meselesinin belirli bir olgunluğa eriştiğini, bir “eşik değer” tabir edilen noktaya geldiğini de ortaya koymaktadır:

“Kürtlerin Türkiye''de nüfus nisbeti bakımından ikinci sırada bulunması ve bu nüfûsun da ülkenin muayyen bir yerinde yoğunlaşmış ve temerküz etmiş ve bunun yanında, içeride ve dışarıda çok güçlü kaynaklarca destekleniyor ve yönlendiriliyor olması, bu ayrılıkçılık akımının yurt içindeki ve dışındaki teorisyenlerinde, stratejistlerinde, finansör ve patronlarında ve militanlarında, siyâsî Kürt etnikçilik akımının kuvveden fiile çıkarak kesin sonucu alabilmesi için gerekli olan "eşik değer"e ulaşılmış olduğu fikrini hâsıl etmiş bulunmaktadır.”

Bu değerlendirmelerin ve yazının bütününün bende uyandırdığı düşünceleri sıralamak gerekir ise:

a- Türk-Kürt aynı soydan gelse idi dış tesir ve propoganda ile ayrıştırılmaları mümkün olmazdı

b- Kürt sorunu eninde sonunda patlayacaktır, ne kadar geciktirilir ise patlama o kadar şiddetli ve yıkıcı olacaktır

c- Türkiye’de artık Kürtler çok güçlü olduklarını düşünmektedir, bu noktadan sonra Türk-Kürt aynı soydur diye yapılacak uyutma Kürtler’e tesir etmez uyanması gereken Türkler’i uyutmaya yarar. Kürtler ayrılıp Devlet kurabilme gücünü ulaşmıştır ve dış destekleri çoktur.

d- Bugüne kadar asimile edilememiş Kürtler’in bu kadar çoğaldıktan ve güçlendikten sonra artık Türkleştirilerek asimile edilmelerine imkan ve ihtimal yoktur.

e- Kürt nüfus her geçen gün artarak Türk şehirlerini, çoğunluğu Kürt olan şehirler haline getirerek Kürtleştirmektedir.

f- Sermaye ve sokak gücü (mafya diye de okuyabilirsiniz) Kürtlerin eline geçmektedir.

Yukarıdaki düşünceleri bir kenara not ettikten sonra Sayın Hocaoğlu’nun ciddi bir uyarısı ile karşılaşmaktayız:


“Türkiye Kürtleri''nin tamâmını hedef alarak hepsini birden PKK''nın safına katmak sûretiyle hedef büyütecek teori, strateji ve taktik hatâlardan çok dikkatle kaçınmak şarttır”

Türk-Kürt aynı soydur Kürtler değil PKK düşmandır diyerek Türk Milleti’ni sözde sağ duyuya çağırarak uyutmaya çalışanların aksine Hocaoğlu meseleyi çok doğru analiz ederek Evet sorun PKK tehdidi değil, Kürt tehdididir demekte, fakat Kürtler’e yapılacak körü körüne düşmanlığın da son derece zararlı olduğunu belirtmektedir.

Bu iki görüş arasındaki fark azmış gibi görünse de özüne inildiğinde varlık ile yokluk, ölüm ile yaşam arasındaki fark kadar keskin bir farktır.

Bir görüş Türk milleti’ni uyutmayı temel alırken Sayın Hocaoğlu evet uyanık olun Kürtler tehdittir, ama daha da uyanık olun bir çatışma da işimize gelmez diyerek Millet’e iki defa uyanık olmasını öğütlemektedir.

Bu görüşlerden biri Millet’i yücelten öbürü ise aptal ve aşağılık gören düşünce sistemine aittir.



Tekrar koptuğumuz yerden meselenin özüne dönersek…

Konu çok geniştir fakat ele aldığımız Kürtler’in Türk olup olmadıkları meselesine geri döndüğümüzde şu gerçekle karşılaşıyoruz: Uğur Mumcu’nun, Saygı Öztürk’ün kitaplarında bahsettiği;

İsmet İnönü’nün, Atatürk’e sunduğu “Kürt Raporu’nda” Türkler ile Kürtlerin aynı soydan geldikleri düşüncesine yer verilmemektedir.

Yine bunu destekler nitelikte, bazı Kürt boylarının aslında Kürt değil Türk soyundan geldikleri, bunların Osmanlı zamanında Kürt kültürüne karıştıkları ve bu “Türk soyundan gelen aşiret ve toplulukların” yeniden Türkleştirilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Yine aynı raporda G.doğu bölgesinde Türk soylu toplulukların yaşadığı yerleşim birimlerinin “Türklük merkezi” olmaları bakımından geliştirilip güçlendirilmeleri istenmektedir.

Bunun yanında yüzyıllar hatta binyıl öncesinden birçok eserde Kürtler; Arap, Türk, Fars gibi aynı bir ırk olarak tanımlanmaktadır.

Yakın ve uzak tarihe baktığımızda görünen manzara yukarıdaki gibidir.




İşte tüm bu manzara karşısında Sayın Ümit Özdağ’ın yazılarında ifade ettiği görüşler kime ve neye hizmet ettiği ciddi şekilde değerlendirilmesi gereken tahlikeli düşüncelerdir!

Sayın Ümit Özdağ, Kürtler’in de Türk soyundan olduklarına dair bir türlü Kürtleri uyutmakta ve milli kimliklerinin oluşmasını önlemede işe yaramayan, ama Türk Milleti’ni, Kürtleri daha da güçlendiren süreçler boyunca uyutmada son derece faydalı olan söylemi dillendirmektedir:

“Bütün bilimsel nitelikli çalışmalar Zaza ve Kürtlerin Türk ırkından olduğunu ortaya koyuyor. Bu açıdan bakıldığında Kürt ve Zazaların Özbek, Kazak veya Kırgızlardan herhangi bir farkı yok. Ancak bir yandan yabancı servislerin 100 yıldan buyana yaptıkları yıkıcı ideolojik ve politik çalışmalar öte yandan beyni yıkanan kimi Kürt soydaşlarımız Kürtlüğün Türklük dairesinden çıkarılarak, "Aryan ırkı" dairesine çekilmesi için mücadele ediyorlar.”

Fakat işin vehameti asıl bu noktadan sonra, daha da ileri giderek başlamaktadır, Sayın Özdağ demektedir ki:

“Yani Hakkari'ye kadar Kürtlerin Türklüğü konusunda şüphe yoktur ama örneğin Çukurcalı Ali''nin Irak''ta yaşayan Kürt akrabalarının Türk olup olmadığı mesele edilmemiştir.”

Bu anlamakta biraz zorlandığım, yarım ağız ve korkarak ifade etmeye çalıştığı şey şudur Sayın Ümit Özdağ’ın:

Kuzey Iraktaki Talabani-Barzani Kürt oluşumları aslında Türk’tür. Evet, evet alenen Sayın Özdağ
Nasıl G.doğu’da yaşayan Kürtleri Türk sayıyorsa, bunların Kuzey Irak’taki akrabası olan peşmergeleri de Türk saymaktadır!

Özdağ’ın yarım ağız alıştıra alıştıra söylemeye çalıştığı bu durumdan çıkan ve Özdağ’ın meramını açıkça anlatmaktan korkmasına neden olan sonuçlar şunlardır:

a- Talabani ve Barzani Türktür.
b- Irak Devlet Başkanı olan Talabani Türk ise, Irak’ın başına bir Türk geldiği için sevinmeliyiz.

c- Peşmerge kuvvetleri ile gurur duymalıyız.
d- Türk olduklarını sanan ve Türk Devleti’ne Saddam ve Kürt zulmü altında destek göremedikleri halde sadakatten taviz vermeyen Türkmenler aslında “Kürt” kardeşleri ile kavga eden zararlı gruplardır.

e- Türkiye ABD ile kavgalı kendilerine Türkmen denen boyları bırakarak aslında “Türk” olan peşmerge kardeşlerine destek vermeli kol kanat germelidir.
f- Türkiye’nin Kuzey Irak’ta Kürt Devleti’ne karşı çıkması anlamsızdır çünkü Arap işgali altındaki topraklarda bizim ve kendilerinin “Türk” olduğunu bilmediğimiz kardeşlerimiz “Kürdistan” adıyla yeni bir Türk Devleti kurmaktadırlar!

g- Nasıl Azerbaycan ile Türkmenistan ile Kazakistan ile KKTC ile diğer Türk Devletleri ile gurur duyuyorsak Kürdistan ile de gurur duymalıyız!
h- Kürtler’in Türk oldukları gerçeğini ABD ve İsrail’den özenle saklamalıyız, onları kandırmalıyız ki yeni bir Türk Devleti’nin doğumuna bilmeden verdikleri desteği sürdürsünler!


Maalesef bu kadar garip sonuçlara ulaşacak bir değerlendirme daha doğrusu psikolojik saldırı uygulamaktadır Sayın Özdağ, Türk Milleti’ne karşı.

Kendisine kamuflaj olarak da Milliyetçi önderlerin, zamanında Kürtleri asimile etmek umuduyla, Türk-Kürt aynı soydur şeklinde, bugün Kürt Milliyetçi hareketlerinin güçlenmesinden başka bir işe yaramadığı ve hata olduğu ortaya çıkan eski söylemlerini kullanmaktadır Sayın Özdağ!

Türkleri Kürt, Kuzey Iraklı Kürtler’i de Türk ilan ettiği yazısından bir sonraki yazısında ise şunları söylemektedir Ümit Özdağ:

“TALABANİ''den AL HABERİ
Talabani, New York''da Birleşmiş Milletler zirvesi toplantısında Türkiye''yi Irak için bir tehdit olarak görüp görmediği sorusuna "Erdoğan''ın Başbakan olduğu bir Türkiye''nin Irak için tehdit olmayacağı" cevabını vermiştir. Bu hiçte şaşırtıcı değil. Bizde Erdoğan''ın Başbakan olduğu bir Türkiye''nin Irak''a giremeyeceğini, Habur sınır kapısını kapatamayacağını, Türkmenlerin etnik temizliğe tabii tutulması konusunda parmağını kımıldatmayacağını biliyorduk. Talabani sadece bunu teyit etmiş oldu. “

Sayın Özdağ kendi sakat mantık silsilesi içinde Türk ilan ettiği Kürt halkını ve önderlerini bu kez tehdit olarak görmektedir.

Netice itibarıyla Sayın Özdağ, birbiriyle de çelişen ve tahammül sınırlarını zorlayan yazılarıyla, kime hizmet ettiği net olmayan bir şekilde yol almaktadır.

Fakat tüm bunlardan çok daha önemli olan bir nokta vardır ki o da Türk Milleti’nin Türk-Kürt aynı soydur diye neden yeniden derin uykulara sevk edilmek istendiğidir:

İstenmektedir çünkü artık Türkiye’yi yönetenlerin maskeleri düşmeye başlamıştır. İslamcı maskesi ile ortada dolaşan Siyonistler’in ülkeyi nasıl Siyonist-Yahudi sermaye çevrelerine pazarladığı, konu “laiklik” olunca aslan kesilen, ama mesele “Ülkenin Siyonist sermayeye devredilmesi” olunca sus ve pus sadece olanları izleyenlerin kapitalizme ve siyonizme sadakatleri ayan beyan ortaya çıkmıştır.

En önemli ideali, yüce ve saygıdeğer bir ulus yaratmak olan Atatürkçülük’ü çöpe atarak yerine Kapitalizmin çürümüşlüğünü taşıyan, köle haline getirilmiş, aptallaştırılmış, paradan başka değer bilmeyen, kafası gerçekleri göremesin diye Yahudilik’in kontrolündeki sözde İslami tarikatların pompaladığı dini hurafeler ile doldurulmuş, ahlaksızlaştırılmış ve yücelikten uzak, dönme- devşirme elitlerin yönettiği faşist bir devlet düzenini tercih edenlerin; sadece siyasi çevrelerde değil Yüce Türk Milleti’nin yegane dayanağı Türk Ordusu’nun komuta kademelerinde de yer ettiği gerçeği net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

İşte bu gerçeklerin ortaya çıkmasının doğal sonucu olarak eninde sonunda ellerinde tuttukları iktidarı ve Millet’ten Millet’i sefalete mahkum ederek yağmaladıklarını, gerçek sahiplerine, yani Türk Milleti’ne devretmek zorunda kalacaklarını fark eden bu çevreler yeni bir oyuna girişmişlerdir.

Bu yeni oyuna göre demokratikleşme ve barış adına Türk Devleti’ne hukuken de son verilecek, bunun yerine Türklerden ve Kürtlerden oluşan bir devlet yapısı inşa edilecektir. Böylece Türk Milliyetçiliği suç haline getirilecek belki onyıllar sürecek Türk-Kürt çatışma ve çekişmesinin önü açılarak Yahudi-Siyonist elitlerin ülkeyi daha uzun yıllar kontrollerinde tutmaları sağlanacaktır.

Son yaşanan olaylarda Yüce Türk Milleti’nin uygun kıvama gelip gelmediği test edilmek istenmiştir ve görülmüştür ki Türk Milleti Yahudi destekli Kürt saldırganlığına karşı uyanık ve gerektiğinde güç kullanarak hakkını ve devletini koruma azmine hala sahiptir!

Aman provokasyona gelmeyin denerek, Yüce Millet’i, PKK bayraklarını ve posterlerini gözlerinin içine sokan çapulculara karşı, görevli devlet kurumlarının yaptığı gibi, tepkisiz ve sinik kalmaya çağıran açıklamaların da Millet’i sindirmeye yetmediği ortaya çıkmıştır.

Bu testler yeni başlamamıştır! Artık Türk Milleti’ne mi Siyonizm’e mi hizmet ettikleri görmek isteyen herkesin malumu olan Sayın Başbakan ve Sayın Genelkurmay Başkanı tarafından yakın zamanda “Türkiyelilik” söylemi dillendirilmiş, alınan tepki üzerine geri adım atmak zorunda kalmışlardı.

Türk Milleti’nin direncinin hala kırılamadığını gösteren bu son testin ardından Türk Milleti’ne karşı yapılan psikolojik savaş bombardımanı hızlandırılarak artacak ve Türk Milleti bu yolla teslim alınmaya ve direnç gösteremeyecek hale getirilmeye çalışılacaktır.

Peşmergeler dahil Tüm Kürtler’in de aslında Türk oldukları iddiası da bu psikolojik saldırı içinde değerlendirilmelidir.

#2 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 23.11.2005 - 05:36

Öncelikle ilk iletim olması dolayısıyla merhaba.
Kürt sorunu üzerine çok yazıldı çok çizildi
İlk olarak aynı soydan geldiğimiz iddia edildi
Daha sonra sizler kardeşsiniz,Türk - Kürt kardeş denildi.
Kürtlerin kötüleri olarak sadece Pkk ve Şeyh Said i bildik
Bizlere öğretilmedi ki Kürtler Atatürk Zamanında dahi defalarca isyan etti
Bizlere Öğretmediler ki Kürtler 1805 ten beri,Osmanlı zamanında dahi isyan girişimlerinde bulunmaktalar.
Kürt kendinin olanı sahiplenmekte ustadır,şimdi de doğu daki topraklarımızı sahipleniyorlar,Türk milleti ne çeşit bir afyonla uyutuldu ki hâlâ bu kadar tepkisiz kalabiliyor.Deniliyor ki,Kürtleri dışlarsak büyük bir isyan kopar.Peki madem öyle,Kürtler zaten hergün provalarını yapmıyorlar mı ? Bir isyanın bugün kopması ile yarın kopması arasında ne gibi bir fark olabilir,kaçınılmazı geciktirmenin herhangi bir anlamı var mı?Bırakınız daha fazla güçlenmeden kopsun,bırakınız Türk milleti gerçek yüzlerini anlasın!
Arap Kürt Partisine oy veren arkadaşlarıma Atatürk'ün bir sözünü hatırlatmakta fayda var:
“Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki, sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki asli cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalınmasın (Nutuk, C. 2, Sh. 203).”
Saygılar

#3 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 23.11.2005 - 11:36

Değerli arkadaşlar,
Bir önceki, kürt meselesine dair uzunca yazı, serd edilen düşüncelere katılmakla beraber, bana ait olmayıp, görüşlerine saygı duyduğum bir başka (o gün acele ile unutmuş, bu gün de maalesef hatırlayamadığım; zira bir kaç kişi var böyle) arkadaşımıza ait bulunmaktadır. Sonradan bir yanlışlık olmasın, diye açıklamak istedim.

#4 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 23.11.2005 - 12:13

Arkadaşlar,
Bu konuya ait, kuşkusuz, her birimizin kendince, farklılık gösterebilen, görüş ve değerlendirmeleri vardır.
Şahsi görüşlerimi çok kısaca özetlemek istiyorum.
Kürtlerden hiç kuşkusuz bir çok kişi (iyi-kötü) tanımış, uzun uzun tartışma demeyeceğim, zira bu üslupta (yani biz farklı milletiz, siz farklı) kimse ile tartışmam. Çünkü her şeyden önce, tartışmacıların eşit olmasa bile, eş değer olma baş şartını haiz olmaları gerekir. Kürt olarak, ben senden farklıyım, diyen adamla hiç tartışmam, derhal ve önce kendini, elinden gelen her şekilde ispat etmesini talep ederim. Gaye eğer, kişisel düşmanlık değilse, bana öncelikle Türk'e eşdeğerde bir Millet olduklarına dair, kesin ve genel kabul görmüş tarihsel gerçeklerden bahsetmesi gerekir. Aksi halde konuşmaya hiç lüzum olmaz. Şu halde, zaten konuşulacak bir durum da yoktur.
Bizim konuştuklarımız, sohbet, istişare mahiyetin olmuştur. Madem ki aynı ülkenin vatandaşıyız ve Atatürk Milliyetçiliğini ölçüt olarak kabul etmişiz, o halde ülke sorunlarını birlikte konuşabilir, çözüm yolları arayabiliriz, mantığından hareket etmişizdir. Daha doğrusu, bu bakış tarzı bana ait olandı. Onlardan kimi bana aynen katılmış, kimi önce öyle görünüp, sonra elinin güçlendiği zehabı ile gerçek yüzünü ortaya çıkarmayı yeğlemiş ve tabii ki bozuşmuşuzdur.
Şahsen, kişinin elinde olmayan, hangi soya sahip olma durumu yüzünden kimseyi hor görmem söz konusu olamaz. Benimsediğim, olması gereken düstur; köken olarak neci olursa olsun, ben Türküm, diyen, ama asli kökenini sorulmadan söylemeyen, onunla gurur duyduğuna vurgu yapmayan herkesi kendimden, yani Türk olarak sayar, aksi kabulüm olmayıp, kuşku duyarım. Kuşku duyulan biri ile de bereberliğim olmaz.
Bu günki durumda, CHP, MHP ve sair hemen bütün T.C. siyasi partilerinde görülen durumun, benim düşünce tarzımla bir benzerliği olduğunu görmüyorum. Şu halde, genel durumun yarattığı zafiyet, bu günki sorunların asıl kaynağıdır. Sorunu yaratan onlardan ziyade, bizim tutarsız davranmamızdır. Bu zafiyete yol açan birincil unsur olarak, din birliği olgusunu görüyorum.
Çünkü,kökü farklı olsa da, madem ki aynı dindeyiz ve Müslüman Müslümanın kardeşidir, ilkesi kaim, o halde ondan kuşku duymağa gerek yok, diye düşünülür.
Halbu ki, bu olgu insan fıtratına göre, ancak ikincil değer taşır, arzu edilen olsa bile, gerçek değildir. O nedenle, milli aidiyet, aynı kan, aynı ırk daha önceliklidir.

Bu sorunun çözümü kendi içimiden ziyade, dışarda, dışarıya karşı yapılacak bir offensif hareketle alakalıdır.
Kürtlerin hiç sevmedikleri şey, Türk'ü zayıf veya korkak görmektir.
Şahsen, sadece bu nedenden ötürü onların kimi taşkınlıklarına sabredilebilir ki, aksini zaten yapmaz, yapamazlar. Türklerin güçlü olduğu dönemlerde Türk olmaktan gurur duyar, zayıf olduğu dönemde ise utanır ve kendi kimliklerini öne sürerler. Bu olgu da, bence tabiidir. Şu anda ama, haklı olmalarının yegane sebebi var, o da, Türklerin kendi devlet yönetimlerinde yeterince etkin olamadıkları için, gücün yerinde ve etkin kullanılamayışıdır.
Son söz:
Kürlerle birlikte yaşamak, onlara buyruk vermek, Beğ olmak istiyorsak, daima güçlü olmalıyız, ki bu bir mecburiyet olduğu kadar, en mutlu olduğumuz hedeftir.

#5 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 23.11.2005 - 16:41

Üstün ırk denilen bir şeye inanıyormusunuz?
Türk üstün bir ırk mıdır?
Sen ergenekondan geldik dersen,Kürt olan ne desin?
Türkiye'de kaç milyon kürt yaşıyor?Bu insanlar dediğiniz gibi mi?

İranlılara sen Perslerin torunusun,Iraklılara sen mezopotamyanın Babilisin,Mısırlılara sen Firavunsun,bize sen ergenekondan geldin,diye diye diye azamıza edip böldüler bizi şimdide Kürtlere siz Medlerin torunusunuz diye bize karşı kışkırtmaya bölmeye çalışıyorlar.Sizin gibilerde onlardan taraf tutup,kucaklarına oturuyorsunuz.Afferin size beyniniz s....
Gönderilen Resim

#6 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 23.11.2005 - 18:02

Üstün ırk denilen bir şeye inanıyormusunuz?
Türk üstün bir ırk mıdır?
Sen ergenekondan geldik dersen,Kürt olan ne desin?
Türkiye'de kaç milyon kürt yaşıyor?Bu insanlar dediğiniz gibi mi?

İranlılara sen Perslerin torunusun,Iraklılara sen mezopotamyanın Babilisin,Mısırlılara sen Firavunsun,bize sen ergenekondan geldin,diye diye diye azamıza edip böldüler bizi şimdide Kürtlere siz Medlerin torunusunuz diye bize karşı kışkırtmaya bölmeye çalışıyorlar.Sizin gibilerde onlardan taraf tutup,kucaklarına oturuyorsunuz.Afferin size beyniniz s....

Evet Türk üstün ırktır.
Bu gericilik vs değil
Tarihte olan bazı olaylar bellidir.
Türk milli menfaatleri doğrultusunda yönetildiğinde daima Dünyanın en güçlü devletlerini kurmuşlardır
Senin anlayışında göre tarihimizi ,geçmişiimizi reddetmemizi gerekiyor.Evet ben Hunlarla da gurur duyuyorum,Bir osmanlıyla,bir Göktürklerle gurur duymak da en doğal hakkım.
Kürt gitmiş kıçı kırık Mervaniler,Lololar gibi beylikleri devlet gibi gösteriyorken,benim bu büyük imparatorluklarlan övünmemden doğal ne olabilir?Bir Cengiz Han,Bir Temür(Timur) Türkse ben bunla gurur duymayıp ne yapayım?
Türkiyede yaklaşık 12 milyon kürt yaşıyor,çok güzel kürt milliyetçiliği yapıyorlar,saflar zaten belli olmaya başladı,ha bugün isyan ederler,ha yarın,Türk'e kafa tutmanın sonucu bellidir:"Geldikleri gibi giderler"

#7 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 23.11.2005 - 19:00

İranlılara sen Perslerin torunusun,Iraklılara sen mezopotamyanın Babilisin,Mısırlılara sen Firavunsun,bize sen ergenekondan geldin,diye diye diye azamıza edip böldüler bizi şimdide Kürtlere siz Medlerin torunusunuz diye bize karşı kışkırtmaya bölmeye çalışıyorlar.

Hitlerde biz üstün ırkız diyordu.yarın başkalarıda biz üstünüz der.Mesela yarın ABD siyahları yeniden köle,b*ktan ırk ilan edse...böyle bir durum olsa senin bişey söylemeye hakkın varmı?

Doğru Bu gericilik değil.... Biz faşist diyoruz.

abi Çok şükür benim bir anlayışım var,senin ise bi b*kun yok sen İngiliz in Amerikanın anlamanı istediği gibi anlıyorsun.Bak yukarda anlattım bizi nasıl böldüklerini, aynı kültürden geldiğimizi nasıl bize inkar ettirdiklerini,aynı toprağın ekmeğini yediğimizi nasıl bize unutturduklarını.Şimdide aynı zırvaları kürtleri kışkırtmak için yaptıklarını,dediğin gibi onlara siz Lololardan falan geldiniz anlayışını yerleştirmeye çalıştıklarını....Bu da senin anlayışına göre;Ayrıca kürtler güzel,övünülecek bir geçmiş bulsa isyan etmeye hakları olacak mı?

Cengiz Han'la Timur'la övünen bir insana ben ne anlatayım....Ayrıca Cengiz Han'ı Türk ilan eden bu zihniyetle ben ne konuşayım.(Gerçi Tarih kurumuna kalsa bütün dünya Türklerden geliyo)

İşte sen ben ordan geldim, burdan çıktım, ben üstün ırkım dersen,o adam da çıkar benimde ırkım üstün, ben şunlardan geldim,şunlardan çıktım diye zırvalar.

İşte o 12 milyon (20 rahat var) senin Türkçülük yaptığın gibi Kürtçülük yapsa sen o zaman gör isyanı.Çok şükür ki bu kürt vatandaşlarımız,senin gibi ben üstün ırkım diyen tiplere uymuyor...Hala biz kardeşiz diyor.
Gönderilen Resim

#8 aTMaCa

aTMaCa

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 384 Mesaj
  • Konum:DUMANALTI

Gönderim zamanı 23.11.2005 - 19:23

Öncelikle ilk iletim olması dolayısıyla merhaba.
Kürt sorunu üzerine çok yazıldı çok çizildi
İlk olarak aynı soydan geldiğimiz iddia edildi
Daha sonra sizler kardeşsiniz,Türk - Kürt kardeş denildi.
Kürtlerin kötüleri olarak sadece Pkk ve Şeyh Said i bildik
Bizlere öğretilmedi ki Kürtler Atatürk Zamanında dahi defalarca isyan etti
Bizlere Öğretmediler ki Kürtler 1805 ten beri,Osmanlı zamanında dahi isyan girişimlerinde bulunmaktalar.
Kürt kendinin olanı sahiplenmekte ustadır,şimdi de doğu daki topraklarımızı sahipleniyorlar,Türk milleti ne çeşit bir afyonla uyutuldu ki hâlâ bu kadar tepkisiz kalabiliyor.Deniliyor ki,Kürtleri dışlarsak büyük bir isyan kopar.Peki madem öyle,Kürtler zaten hergün provalarını yapmıyorlar mı ? Bir isyanın bugün kopması ile yarın kopması arasında ne gibi bir fark olabilir,kaçınılmazı geciktirmenin herhangi bir anlamı var mı?Bırakınız daha fazla güçlenmeden kopsun,bırakınız Türk milleti gerçek yüzlerini anlasın!
Arap Kürt Partisine oy veren arkadaşlarıma Atatürk'ün bir sözünü hatırlatmakta fayda var:
“Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki, sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki asli cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalınmasın (Nutuk, C. 2, Sh. 203).”
Saygılar

Bana Osmanlı zamanında,İngilizin oyununa gelmeyip isyan edenleri, etmeyenleri yaz,

Osmanlı'nın dağılmasıyla kaç tane devlet ortaya çıktığını yaz.

Abdülhamit'in Anadolu'yu Ermeni soykırımcılarından korumak için oluşturduğu Hamidiye alaylarının kimlerden oluştuğunu yaz.

Kurtuluş savaşında bizimle beraber çarpışanların kim olduğunu yaz.

Atatürk'ün Türk'ler ve ...'ler et ve tırnak gibidir,sözündeki boşluğa ne gelmeli,yaz.

"Dağda PKK'ya karşı savaşan kaç tane kürt vatandaşımızın şehit olduğunu da yaz.

Adana'da kürtçe ağıt yakarak olum vatana feda olsun diyen ananın isminide yaz.

Biz Amerikan derin devletinin uşağı olmayacağız diyen 16 yaşındaki Hakkari'li kürt kardeşimizin ayakkabı numarasını yaz.

Cumhuriyetten beri yatırım yapılmamış köylerimizin denize olan yüksekliğinide yaz.

Atatürk'ün kurtuluş savaşındaki Kürtler hakkında söylediğinide yaz.

Kurtuluş savaşında savaşan Atatürk'ün silah arkadaşlarının kaç tanesi kürtmüş bi bak onuda yaz.

Fevzi Çakmak nereli onuda yaz.

"Bırakın Kürtler isyan etsin bizde onlara günlerini gösterelim" diyen tip, bunlara cevap yaz.
Gönderilen Resim

#9 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 23.11.2005 - 23:38

İranlılara sen Perslerin torunusun,Iraklılara sen mezopotamyanın Babilisin,Mısırlılara sen Firavunsun,bize sen ergenekondan geldin,diye diye diye azamıza edip böldüler bizi şimdide Kürtlere siz Medlerin torunusunuz diye bize karşı kışkırtmaya bölmeye çalışıyorlar.

Hitlerde biz üstün ırkız diyordu.yarın başkalarıda biz üstünüz der.Mesela yarın ABD siyahları yeniden köle,b*ktan ırk ilan edse...böyle bir durum olsa senin bişey söylemeye hakkın varmı?

Doğru Bu gericilik değil.... Biz faşist diyoruz.

abi Çok şükür benim bir anlayışım var,senin ise bi b*kun yok sen İngiliz in Amerikanın anlamanı istediği gibi anlıyorsun.Bak yukarda anlattım bizi nasıl böldüklerini, aynı kültürden geldiğimizi nasıl bize inkar ettirdiklerini,aynı toprağın ekmeğini yediğimizi nasıl bize unutturduklarını.Şimdide aynı zırvaları kürtleri kışkırtmak için yaptıklarını,dediğin gibi onlara siz Lololardan falan geldiniz anlayışını yerleştirmeye çalıştıklarını....Bu da senin anlayışına göre;Ayrıca kürtler güzel,övünülecek bir geçmiş bulsa isyan etmeye hakları olacak mı?

Cengiz Han'la Timur'la övünen bir insana ben ne anlatayım....Ayrıca Cengiz Han'ı Türk ilan eden bu zihniyetle ben ne konuşayım.(Gerçi Tarih kurumuna kalsa bütün dünya Türklerden geliyo)

İşte sen ben ordan geldim, burdan çıktım, ben üstün ırkım dersen,o adam da çıkar benimde ırkım üstün, ben şunlardan geldim,şunlardan çıktım diye zırvalar.

İşte o 12 milyon (20 rahat var) senin Türkçülük yaptığın gibi Kürtçülük yapsa sen o zaman gör isyanı.Çok şükür ki bu kürt vatandaşlarımız,senin gibi ben üstün ırkım diyen tiplere uymuyor...Hala biz kardeşiz diyor.

Hep kandırılıyor değil mi Kürt kardeşlerimiz,hep masumlar,hep suçlu başkası

Hamidiye alayları Ermenileri göç ettirilirken kullanıldı,herhangi bir savunma amacıyla değil!

Kurtuluş savaşında bizlerle çarpışanlar mı ? Komik
Kürt Teali İslam Cemiyeti'ni kim kurdu,onların da başı ve yapanlar ERmeni idi değil mi?
Kürtler madem kurtuluş savaşında O kadar istekliydiler de sırf Atatürk döneminde bir yılda 7 kez isyan ettiler değil mi?Tarihlerini yazayım mı?
Kurtuluş savaşında Kazım karabekir'in "Bu kürtleri orduya alırsak ordudaki düzeni bozarlar,vereceğimiz yemeğe,kalpağa yazık" demesine ne diyeceksin?

Atatürk bir siyasetçidir,sözlerinin hepsi gerçek niyetini belli etmek zorunda mı sence? Atatürk'ün Türk milliyetçisi olduğunu unutuyor musun?Ülkenin o zor durumunda kardeşiz demesinden doğal ne var,batı ile uğraşırken,bir de doğuda onlarla mı uğraşsın?

Dağda PKK'ya karşı savaşan kaç tane kürt vatandaşımızın şehit olduğunu da yazayım, 10-15 hadi güzel hatırın için 100 olsun,6 bin asker şehidimiz varken lafı olur mu yanında?30 bin şehid diye itiraz edebilirsin,6 bin asker,1.500 ya da 2000 kadar da kamu görevlisi kaybımız var(öğretmen hemşire doktor vs) Diğerlerine gelince,pkk tarafından öldürülen kürtler vs ne zamandan beri şehit?

Adana'da kürtçe ağıt yakan bir ananın olması hiçbir şeyi değiştirmez,sepetteki elmaların çoğu çürükse ,sepeti atarsın,çünkü az çok ötekilere de bulaşmıştır

Hakkarili kardeşinin öyle bir sözünden haberim yok,ama istiyorsan Şemdinli de yürüyen "Biz Tc Kimliği istemiyoruz" diyenlerin sözlerini yazabilirim

Atatürk'ün kurtuluş savaşında kürtler için söyledikleri mi ? Politik sebepler dışında olanlar varsa buyur yaz?Ben de sana yaptıklarını yazarım belki sonra

Fevzi Çakmak İstanbul'ludur!

Atatürk'ün silah arkadaşlarından İsmet inönü Kürttür,diğerleri arasından bildiğim yok!İsmet İnönü köpeğinin de yaptıkları ortada,ATatürk'e yaptığı saygısızlıkları da sayayım mı ?

Kendi anlayşın olduğunu varsayabilirsin,bence hümanist geçinen,halklar kardeştir diyen,sosyaliszmi insancıllık sanan ama tarihteki en büyük katliamları yaptığını bilmeyenlerden farkın yok!

Kürtler güzel övünülecek geçmiş bulabilirler mi sence?Sağdan soldan tarih çalmaktan başka ne yapıyorlar,en son Hasan Sabbah Ve Selahaddin EYyubi yi de kürt diye anlatıyorlardı.


Cengiz Han'ın 2 dil bilmesi(türkçe - moğolca),renkli gözlü ve kumral olması(bu klasik moğol tipine aykırıdır,göktürk kağanlarınınkiyle benzerlik gösterir) Çin kayıtlarında Şa-to boyundan olan birisi geçmesi ve bu boyun Göktürklerden inmesi Türk olduğunu kanıtlamak için yeterli mi sence,yok değilse,daha yazarım.

Ben elbette ki tarihimle atalarımla övünecveğim,sen babanla ya da dedenle övünmez misin,parlak işler yapmış olsalar?

12 milyon(20 milyon hiçbir zmaan olamadılar ama bir ara 30 milyonuz diyorlardı)kürt kürtçülük zaten yapıyor,dinci,sosyalist,milliyetçilik kavramlarına hiç aldanmadan,birlik olmuşlar,kardeşlik nutukları atıyorlar,zaten yönetim de onlarda şu an,umarım mutlusundur KARDEŞLERİNİN yönetiminden

Saygılar

#10 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 00:35

of nedir bu kürtlerle alıp veremediğiniz anlamıyorum, aferim siz safkan türk olarak özel bir ırktan geliyorsunuz :)

Not: şimdi sen kesin bu kürttür dersin ama maalesef tutturamadın sevgili ülkücü arkadaşım, kendin gibi 5-10 tane daha topla da bu forumda şöyle güzel bi örgütlenin :sick1:
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#11

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 01:03

Şaşırdım. Nasıl bir sepetteki elmaların çoğu çürükse sen sepeti atabilirsin? Türk yok mu hiç dağlarda? Her kürt insanıyla pkk yı nasıl eş tutabilirsiniz? Atmaca nın dediği gibi bir kürt annenin oğlumun canı, vatanıma feda olsun kelimesinin nasıl bir anlamı olmaz. Böyle bir ayrım Türk insanına asla yakışmıyor. Kurtuluş savaşında aynı cephede aynı amac için savaşmış , tek yürek olmuş insanlar için bu kelimeler cok ağır.




Ayrıca tartışırken de karşınızdaki kişilere kullandığınız kelimelere lütfen dikkat edin.

#12 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 02:56

of nedir bu kürtlerle alıp veremediğiniz anlamıyorum, aferim siz safkan türk olarak özel bir ırktan geliyorsunuz :sick1:

Not: şimdi sen kesin bu kürttür dersin ama maalesef tutturamadın sevgili ülkücü arkadaşım, kendin gibi 5-10 tane daha topla da bu forumda şöyle güzel bi örgütlenin :sick1:

her milliyetçi insana ülkücü damgası vurmak nedendir?
her komünist tkp li midir ki her milliyetçi de ülkücü olsun?

#13 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 03:02

Şaşırdım. Nasıl bir sepetteki elmaların çoğu çürükse sen sepeti atabilirsin? Türk yok mu hiç dağlarda? Her kürt insanıyla pkk yı nasıl eş tutabilirsiniz? Atmaca nın dediği gibi bir kürt annenin oğlumun canı, vatanıma feda olsun kelimesinin nasıl bir anlamı olmaz. Böyle bir ayrım Türk insanına asla yakışmıyor. Kurtuluş savaşında aynı cephede aynı amac için savaşmış , tek yürek olmuş insanlar için bu kelimeler cok ağır.




Ayrıca tartışırken de karşınızdaki kişilere kullandığınız kelimelere lütfen dikkat edin.

Peki arkadaşım Ermeniler göç ettirilirken aralarında hiç masum ermeni yok muydu?
Yahudiler 1934 olaylarında sürülürken aralarında hiç masum yok muydu?
Peki ya bu ülkeden giden Rumların hepsi mi suçluydu?
Kürtlerin müslüman olmaları dışında diğerlerinden ne gibi bir farkları var ?
Bu ülkenin asıl sahipleri Türklerdir,Kürtler değil.Her misafir gibi günü geldiğinde kalkar giderler.
saygılar

#14 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 08:33

of nedir bu kürtlerle alıp veremediğiniz anlamıyorum, aferim siz safkan türk olarak özel bir ırktan geliyorsunuz  :sick1:

Not: şimdi sen kesin bu kürttür dersin ama maalesef tutturamadın sevgili ülkücü arkadaşım, kendin gibi 5-10 tane daha topla da bu forumda şöyle güzel bi örgütlenin  :sick1:

her milliyetçi insana ülkücü damgası vurmak nedendir?
her komünist tkp li midir ki her milliyetçi de ülkücü olsun?

milliyetçi ve ülkücü hatta ülkücü ile faşist arasındaki ayrımı yapabilecek kadar aklım var ve dediğimin arkasındayım, ayrıca saçma sapan genellemeler yapma komik duruma düşüyorsun :)
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#15 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 10:41

Tarihini, geçmişini bildiği için Metehan'ı tebrik etmek isterim.
Çünkü, geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Bu bireyler için olduğu gibi, kavimler için de geçerli bir kıstastır. Zoraki geçmiş, uydurma geçmiş
hiç bir zaman diğer insanlara, toplumlara kabul ettirilememiştir, ettirilemez.
Nedeni ortada. Bu dünyada yaşayan büyük milletler diğerlerini tanır, zira çok da büyük olmayan dünyada mutlaka bir yerlerde karşı karşıya gelmiş ve ister istemez tanışmışlardır. Durduk yerde büyük, büyük millet, büyük devlet olunamıyor. Cengiz Han'ın babası bir Merkit Türkü dür. Babası Türk olan, her halde başka bir millete ait olacak değildir. Zaten ordu komutanları, savaş arkadaşları da Türk ve Moğollardan oluşuyordu. Oğullarından birinin adı Çağatay olup, Çağatayca Türk dilinin önemli bir koludur.

Atmaca, sorduğumda cevap vermemişti, ama Adanalıymış.
Değer yargılarına bakılacak olursa, Türk değilmiş gibi bir hali var.
Nobran, karşılıklı konuşmada bile edep dışı kelimeler kullanılmaz iken,
o yazılı olarak bunu yapmaktan imtina etmiyor. Yerli yersiz itirazları var, ama, sorulana cevabı yoksa, es geçmeyi cevaptan sayıyor. Bir de alçak gönüllülükten dem vurur, ne çok övünüyorsunuz ya, diye infial eder.

Türkler olarak, bizler, tarihimizin hiç bir döneminde ırkçılık yapmamış, ırk üstünlüğü (Kağan olma durumu hariç) gütmemiş, insana, salt insan olduğu için
saygı ve sevgi beslemiş bir milletiz. Buna asalet denir ve bu asalete sahip olan her ırk üstün ırk olma vasfının önemli bir şartını yerine getirmiş demektir.

Bu ülkede yaşıyor, adamız diyorsak, ne olduğumuzu, hangi aidiyete sahip olduğumuzu elbette ki bilmeli ve gelecek nesillerimize bunu aktarmalıyız ki,
dünyanın istila etmekten hiç vaz geçmediği bu toprakları gelecekte de koruyabilelim.

Bu meyanda, bin yıldır bir arada yaşadığımız ve kendini Türk değil, Kürt olarak veya her iki taraftan gören arkadaşlara, uyarı değil, ricam o ki, lütfen yabancıların tahriklerine kapılıp, üzerinde yaşadığınız topraklara ihanet anlamına gelecek işlere tevessül etmediğiniz gibi, bunu yapanlara da göz yummayınız.

#16 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 21:55

of nedir bu kürtlerle alıp veremediğiniz anlamıyorum, aferim siz safkan türk olarak özel bir ırktan geliyorsunuz  :P

Not: şimdi sen kesin bu kürttür dersin ama maalesef tutturamadın sevgili ülkücü arkadaşım, kendin gibi 5-10 tane daha topla da bu forumda şöyle güzel bi örgütlenin  :P

her milliyetçi insana ülkücü damgası vurmak nedendir?
her komünist tkp li midir ki her milliyetçi de ülkücü olsun?

milliyetçi ve ülkücü hatta ülkücü ile faşist arasındaki ayrımı yapabilecek kadar aklım var ve dediğimin arkasındayım, ayrıca saçma sapan genellemeler yapma komik duruma düşüyorsun :)

Saçma sapan genellemeler yapmıyorum
genelleme yapan biri varsa o da sensin
her milliyetçi ülkücüymüş gibi davranıyorsun
sence bu yanlış değil mi? Milliyetçilik ülkücülük tekelinde olan bir şey mi?

#17 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 22:05

Tarihini, geçmişini bildiği için Metehan'ı tebrik etmek isterim.
Çünkü, geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Bu bireyler için olduğu gibi, kavimler için de geçerli bir kıstastır. Zoraki geçmiş, uydurma geçmiş
hiç bir zaman diğer insanlara, toplumlara kabul ettirilememiştir, ettirilemez.
Nedeni ortada. Bu dünyada yaşayan büyük milletler diğerlerini tanır, zira çok da büyük olmayan dünyada mutlaka bir yerlerde karşı karşıya gelmiş ve ister istemez tanışmışlardır. Durduk yerde büyük, büyük millet, büyük devlet olunamıyor. Cengiz Han'ın babası bir Merkit Türkü dür. Babası Türk olan, her halde başka bir millete ait olacak değildir. Zaten ordu komutanları, savaş arkadaşları da Türk ve Moğollardan oluşuyordu. Oğullarından birinin adı Çağatay olup, Çağatayca Türk dilinin önemli bir koludur.

Atmaca, sorduğumda cevap vermemişti, ama Adanalıymış.
Değer yargılarına bakılacak olursa, Türk değilmiş gibi bir hali var.
Nobran, karşılıklı konuşmada bile edep dışı kelimeler kullanılmaz iken,
o yazılı olarak bunu yapmaktan imtina etmiyor. Yerli yersiz itirazları var, ama, sorulana cevabı yoksa, es geçmeyi cevaptan sayıyor. Bir de alçak gönüllülükten dem vurur, ne çok övünüyorsunuz ya, diye infial eder.

Türkler olarak, bizler, tarihimizin hiç bir döneminde ırkçılık yapmamış, ırk üstünlüğü (Kağan olma durumu hariç) gütmemiş, insana, salt insan olduğu için
saygı ve sevgi beslemiş bir milletiz. Buna asalet denir ve bu asalete sahip olan her ırk üstün ırk olma vasfının önemli bir şartını yerine getirmiş demektir.

Bu ülkede yaşıyor, adamız diyorsak, ne olduğumuzu, hangi aidiyete sahip olduğumuzu elbette ki bilmeli ve gelecek nesillerimize bunu aktarmalıyız ki,
dünyanın istila etmekten hiç vaz geçmediği bu toprakları gelecekte de koruyabilelim.

Bu meyanda, bin yıldır bir arada yaşadığımız ve kendini Türk değil, Kürt olarak veya her iki taraftan gören arkadaşlara, uyarı değil, ricam o ki, lütfen yabancıların tahriklerine kapılıp, üzerinde yaşadığınız topraklara ihanet anlamına gelecek işlere tevessül etmediğiniz gibi, bunu yapanlara da göz yummayınız.

Hüsrevani Beğ,asıl ben teşekkür ederim güzel sözleriniz için.Günümüzde artık öyle bir hâle getirildi ki,Türk demek utanç kaynağı,Türk demek faşistlik,Türk demek bölücülük,kendi ülkemizde bayrak açmak suç olur oldu.Böyle bir ülke daha var mı ama? Neymiş,diğer arkadaşlarımız incinirlermiş,bizler yeterince incindik,az da onlar incinsin o zaman,nerde görülmüştür ki,ülkenin asıl kurucu unsurları geri planda kalacak,söz sahibi azınlık olacak,azınlık üzülmeyecek diye çok olanlar üzülecek.
Aklınızı başınıza devşirin beğler, ağzınızı açtığınızda hepiniz Atatürkçüsünüz,Atatürk bugünleri görse herhalde kalpten giderdi.Yazık olmuyor mu onun verdiği emeklere?

#18 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 22:12

Sevgili Genç Arkadaşlar,
Bana sorulmuş değil, lakin, aranızda geçtiğine şahit olduğum bir konuyu kendimce açıklamak isterim.
O da, Metehan'ın itiraz ettiği Milliyetçi-Ülkücü farkıdır.
Milliyetçi; mensubu olduğu aile ve o ailenin mensubu olduğu milleti seven, sayan, bekasını düşünendir. Bu hangimizde veya hangi insanda olmaz?
Herkeste vardır, olmalıdır, zira tabii bir olgudur.
Ülkücü'ye gelince, bu ülkemizde iki türe ayrılmıştır. Oysa normalde anlamı; idealist (mefküreci) demektir. Her insan milliyetçi de, ülkücü de olabilir.
İkinci anlamıyla ülkücülük, nedense, ülkemizde daha ziyade bilinip, özdeş görülür.
O da, malum, bir siyasal parti olan mhp yandaşlığı, dokuz ışıkçı, Türkeşçi, anlamına gelir ki, bunu herkes benimsemeyebilir.

#19 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 22:19

ha türk , ha kürt.
sonuçta adamsınız .
aklınızı başınıza devşirin.
nedir kürtlerden istediğiniz.
kürt meselesiymiş.
türk - kürt diye ayrım yapacağınıza ülkede neler oluyor onu konuşun.

başbakan türkiyeyi satıyor , derdiniz kürt.
öğretmenler açlıktan ölecekler , derdiniz kürt.
memur eve ekmek götürmez , derdiniz kürt.
adamlar çarpar çırpar , donsuz bırakır , derdiniz kürt.

hep Atatürk'ten bahsediliyor.
Arkadaşım Atatürk'ün büstlerini gösterme herkese , duvara asılmış resimlerini gösterme.

Atatürk'ün zeki olduğunu anlat bana , Atatürk'ü putlaştırma.
Her konunun içine Kürt'ü sokma , ayıptır ayıp.

Ülkücüymüş. neyin ülkücüsü bu ? Ben çok ülkücü gördüm , milliyetçiyim diye geçiniyo ama milliyetçilik nedir onu bilmiyo.


sözüm ortaya alınsın alınacak olan.

Değişiklikler Kaydedildi...

#20 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 24.11.2005 - 22:30

""""Aklınızı başınıza devşirin beğler, ağzınızı açtığınızda hepiniz Atatürkçüsünüz,Atatürk bugünleri görse herhalde kalpten giderdi.Yazık olmuyor mu onun verdiği emeklere?"""""

İşte bu noktada Türkiye için emeği geçmiş lazlara , kürtlere , çerkezlere vs.. teşekkür etmek lazım.Atatürk düşmanı değilim , ama Atatürk'ten bahsedilince yanında onun yanında olan kişilerden de bahsedin.

Atatürk tek başına çıkıpta o savaşı kazanmamış.

Atatürk'ü sevdirin diyorum. putlaştırmayın. Atatürk gibi birisi bu dünyaya bir kez geldi ,bir daha da gelmeyeceği kesin. Atatürk olsaydı'dan çok Atatürk acaba bugünler de yaşasaydı ne düşünürdü'yü sokun aklımıza. Onu düşündürün bize.

Okul önlerine büstünü koymak , Atatürk'ü anlamamızı sağlamaz.

Okul içinde düzgün ve doğru dille Atatürk'ün düşüncelerini , fikirlerini anlatmak asıl bize Atatürk'ü anlamamızı sağlar.

Milliyetçi denince akla hep mhp geliyor. bir kürt ülkesini düşünmez gibi konuşulmasın.

Kürt meselesi diyerek ortalığı bulandırmanın manası yok.

Bugünler de Türk meselesi var. neden o konuda konuşmuyorsunuz ? Sorarım size.

taktınız dimi kürt'lere..............................

Değişiklikler Kaydedildi...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli