İçerik değiştir



Kürt Meselesi Ve Ne Yapıp, Ne Yapmamalı?


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 59 yanıt verildi

#41 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 26.11.2005 - 15:53

Arkadaşlar,

Atmaca'nın, Metahan'a verdiği cevapları ilgiyle okudum.
Doğrusu, seviyeli bir yaklaşımla, kendi konumundan hareketle,
kayda değer cevabi ifadeleri var. Bu bakımdan tebrike şayandır.

Karşı tezlerini ayrı ayrı çözümlemek ve neresine, evet, neresine, hayır dediğimi izaha girişecek değilm. Herkes fikrinde hürdür.
Anlaşıldığına göre, kendisi, Atatürk Milliyetçiliği'ni savunuyor.
Biz de, esasen, acizane, bu fikrin, bu idealin savunucusuyuz.
Lakin olan biten ortada, resmen ayaklanmalar söz konusu.
Durumları buna göre değerlendirmek ve tavır belirlemek gerek.

Yoksa, Atatürkcülük bir dogma değil,dinamik bir anlayıştır. Atatürk, yaşadığı süre boyunca, her türlü duruma göre, uygun vecizeler söylemiş, tatbik etmiştir.
Koşullar aynısı gibi, yerinde durmadığına göre, zaman zaman farklı, hatta çelişik görülen ifadeleri de olmuştur. Bu gayet tabii olup, Atatürk'ün eksikliği olarak telakki edilemez.
Yanlış bir uygulaması olmuşsa, fazla gecikmeden bundan çark etmesini bilmiştir.
Anladığım kadarı ile, Metehan, daha ziyade son dönemde vuku bulan, gerçekten, her sağ duyu sahibi kişi ve Atatürkçülerin vahim görmesi gereken durumlardan ötürü, böyle değerlendirmeler yapmaktadır.
Tavrını şuna buna benzetmeğe hiç gerek yoktur. Bu ülkede yaşayan, her dürüst insanla aynı bakış açısına sahip olduğumuza şahsen kuşkum yok. Yeter ki ajan, provokatörler, karanlık oyunlar işe karışmamış olsun.



"Kendin olma, yoksa ötekini yaratırsın" anlamına gelen (Sen Türk milliyetçiliği yaparsan, öteki de Kürt milliyetçiliği yapar) tarzı, sözlere son zamanlarda rağbet edenler var.
Böye diyorlar diye, bu doğru mudur.
Veya, çıkmış ve çıkacak olan sorunlara çare midir?
Osmanlı, miyadını doldurup, tarihteki yerini almıştır.
Ondan utanacağımız (Milli olarak ıstırabını çekmiş olsak bile) o bizim meselemizdir.
Onlar, her şeye rağmen ecdadımız olup, yapıp, yaşattıkları güzel işlerinden ötürü gurur duyarız.

Şu anda yine, adeta bir Osmanlıcılık eğilimi var. Oysa ki, Türkiye o zaman onmilyon km.kare iken, şimdi onda biri kadar bile yok.
Dolayısı ile, dini ve siyasi nedenlerden ötürü o zaman yasaklanan milliyetçilik, Türk adının öne çıkarılması, bu gün için geçerli olamaz.

#42 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 00:19


Türklüğü bilmemek tarihi reddetemekse,milletini,kavmini reddetmekse bilmiyoruz evet!
Çok sevdiğin kürt kardeşlerin yönetiyor işte mutlusundur daha ne olsun!
Türklük belki de sana yanlış anlatılmıştır,belki Türklük okullarda bizlere anlatılan değildir?
Saygısızlık yapmanı gerektirmez,ben sana saygısızlıkta bulunmuyorum!

Saygızılık yapmıyormusun ?

Saygısızlığın alasını yapıyorsun... Sözlerine dikkat etmiyor saçma sapan şeyler yazıyorsun..

İnsan olmayı başaramayan bir kişi nasıl olurda Türklüğünü yada başka birşeyi savunur söylermisin bana.. ?

Kürt'leri kabul etmeyen sensin. Türk'üm , aynı zamanda Kürt olduğum içinde gurur duyuyorum..

Türk'leri sevdiğim kadar Kürt'leride seviyorum.. Ayrım yapmıyorum çünkü.. Ama senin gibi kendini Türk görenler başka bir milleti tanımazdan geliyor.

Türk'sün ama Kürt olduğun için gurur duyuyorsun demek? Müslüman olup Hristiyanlığıyla gurur duymak kadar mantıklı bir cümle!
Kürtler millet mi oldu şimdi de ? Millet olmak için gereken hangi özelliklere sahipler?

#43 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 00:23

ya kardeşim (bak kardeşim diyorum) ne desek geçmişe dönüp bir gazdır gidiyorsun, yaşın mı genç ? yoksa takıntılı mısın çözemedim ama türklüğe bu kadar takılacağına gidip bilgisayara takılsan bu takıntıyla programcı olurdun valla

Saygılar selamlar cücükler

Evet yaşım genç
sizler kadar bilge değilimdir belki de :banghead:
Komik,sen bir de sokağa çıkıp Atatürk'çüyüz vs vs diye geziniyorsundur,gezinmiyorsan zaten sorun yok,yolun açık olsun!

aferin şöyle akıllı ol büyüklerine saygıyı öğren, sokağa çıkıp atatürkçüyüm diye gezmiyorum ama senin nerelerde dolandığını tahmin edebiliyorum :P

ayrıca taksimde o dergi satanlarla da hayatımın dalgasını geçiyorum"bunu aydın doğan mı bastırıyor?", "aaa bu at yarışı dergisi mi?" fln diyorum ama senin yapmanı tavsiye etmem çünkü Türk türke laf etmez değil mi?

Aman neyse sizin gibi moronlarla uğraşmaktan sıkıldım, niye böyle diye soruoz "lan ben cengizhan soyundan geliom lan" die cevaplar alıoz, ben de aynı soydan geliyorum ama ben "Sen türksün bu kürt, iğk iğenç hayvan bunlar ya konuşmayı bilmiyorlar daha" gibi bir tepki vermiyorm, sen o rahat kıçını ısıtırken elemanlar okula gitmek için ne zorluklar çekiyorlar

Heh bi de hüsrevani mi ne baş ülkücüye lafım var, aferim amacına ulaşıp ortalığı bulandırıyorsun ama artık git bi tane daha muhteşem kitaplarından yaz belki gene mhp başa geldiğinde mecliste dağıtılır ne dersin? :banghead:

senin sadece kalıbın büyük belli ki,zeka yaşın pek ilerlememiş olsa gerek!
Taksim'de dergi satanların kim olduğunu bilmiyorum,İstanbul'u pek bilmem ancak okuduğu fantastik kitapların etkisinde kalan birinden mantıklı cümleler beklemioyrum,sen kendini Kara Elf falan da zannediyorsundur,Zaknafein ustan nerede?
Senle Tarih bilgisi veya genel kültür yarışmasına girecek değilim,Porsche ile Ford Taunus'u aynı kefeye koymayacak kadar da aklımız var çok şükür,Türk = Kürt mantığını üreten sen olduğuna göre açıkla öğrenelim!
Ben rahat kıçımı burada yayarken elemanlar okula gidiyor demek,vah vah,anlatma içim parçalanıyor.Klasik halk edebiyatını geçelim,kendi fikirlerini bildiklerini anlat bana?

#44 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 00:26

hüsrevani...!

bu konuları git başka yerde konuş.! burada yazma . nedir bu ya. her önüne gelene laf atmayı adet edinmişsin. ne demek eksantrik adlar. gel benim adıma da karış o zaman. ! pislik çıkarmanın anlamı yok. yazmayın istemiyorum ben böyle yazılar yazmanı. bir daha yazmaya çalışırsan işte oı zaman asıl sana cevabımı vericem. burda öyle alengirli laflarla ortalığı karıştırmaya da kalkışma. sahipsizmi lan Türkiye.! senin gibileremi düştü kurtarmak. ! ! ! Ülkenin tek ciddi sorunu kürtlermiş gibi konuşuyorsun.! git nerde yumurtlayacaksan orada yumurtla .. ! tartışalım diyoruz demediğinizi bırakmıyorsunuz ondan sonra da ajhkam kesip ona buna laf atıyorsun. ! pislik çıkarma yeri değil burası. ! haddini bil. git nerede yazacaksan yaz .!

yazmayın istemiyorum ne demek?
Çürütebiliyorsan sözlerinle çürütürsün bizler de izler bakarız,aferin haklıymış çocuk deriz!
Ben de Kürtleri görmek istemiyorum çevremde ne yapayım,kutuplara sürülmelerini istiyorum?(Ha yaparsın falan der misin bilmem ancak,elbet o günler de gelecek,o zaman pılınızı pırtınızı toplayıp Ermenistan'a,Karabağ'a falan yerleşmeyin günü geldiğinde oralar da yeniden bizlere katılacak!

#45 Tuğrul Beğ

Tuğrul Beğ

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 9 Mesaj

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 00:29

Türk'sün ama Kürt olduğun için gurur duyuyorsun demek? Müslüman olup Hristiyanlığıyla gurur duymak kadar mantıklı bir cümle!
Kürtler millet mi oldu şimdi de ? Millet olmak için gereken hangi özelliklere sahipler?


Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre millet;

Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus:


1-) Bunların yaşadıkları topraklar kendilerine bile ait değil. Sığıntı gibi yaşıyorlar. Daha doğrusu oksijen tüketiyorlar.

2-)Dil bağı falan da yok aralarında çünkü bir dilleri yok. 3000-5000 kelimelik o iptidai kelimelerden oluşan(ki bu kelimelerin çoğu da yabancı kökenli) şeye dil diyorlarsa bilemem tabi.

3-)Tarih birliği olması da imkansız. Birisi bana Kürt tarihinden bahsedebilir mi? Ne yapmışlar, kendilerinden başka bilen var mı? En fazla iran tarihinden bahsedebilirler :P Çünkü bayılırlar kendilerinin olmayanı çalmaya. Selahaddin Eyyubi kürttü, lololar(?) kürt devletiydi diyenlerini gördüm oradan biliyorum.

4-)Hepsi ye, iç, üre, ihanet et duygusandan başka duyguya sahip değildir. Evet duygu birliği vardır.

5-)Bunlarda ülkü, gelenek, görenek vb. birliği olsa yaşadıkları o bir parça toprakta kan davası falan olmazdı. (burada yanlış anlaşılmayayım tabii ki kan davalarını sonuna kadar destekliyorum)

Şimdi kim bunları millet sayıyordu?

#46 Zetro

Zetro

    <3 Death Wish

  • Üyeler
  • 1.108 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İ.E.T.T kullanıcısı
  • İlgi Alanları:FRP, Rock Müzik, Bilim Kurgu, PC Games....

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 00:39

Arkadaşlar fazla celallenirseniz kitlemek yada mesajları editlemek zorunda kalıcam, lütfen daha seviyeli olalım, bence çok hoş bi tartışma ortamı yaratılmış bundan sonrada bozulmasın.
Metehan ve husrevani ' ye teşekkür ederim. :P


Don't worry about tomorrow
Take it today
Forget about the tip
We'll get hell to pay

#47 Metehan

Metehan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 26 Mesaj

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 00:43

Metehan
Osmanlı ümmetçi yapısı nedeniyle hiçbir kavimi dışlamamıştır.Yavuz'un Halifeliği almasından sonra nedense işler daha da kötüye gitmiştir.(Zenginleşmiş falan bunlar o kadar önemli değil,kültürü mahvolduktan sonra)

Orta Asya'daki Türk devletleriyle Kanuni zamanında bile birleşilebilirdi,o başka şeylerle uğraşmayı tercih etti.

Osmanlı Müslüman bir ülke olmasaydı eğer,ya da en azından müslümanlığı Araplaşmak olarak algılamasaydı şu an her şey çok daha farklı olurdu,

-Hani tarihinle gurur duyuyordun kardeşim.Osmanlı Türklüğe bu kadar yanlış yaptıysa niye Osmanlı'yla gurur duyuyorsun.

-Osmanlı müslüman olmasaydı,müslümanlıktaki cihad anlayışı olmasaydı,3 kıtaya bu kadar çok sefer yaparmaydı.(Belki moğollar gibi yakıp yıkmak,içlerindeki enerjiyi boşaltmak için yapardı)...Osmanlı müslüman olmasaydı bu kadar farklı kavimi,kültürü yüzyıllarca birarada sadece insan oldukları için tutabilirmiydi?

Kürtlerin müslüman olmaları dışında diğerlerinden ne gibi bir farkları var ?
Bu ülkenin asıl sahipleri Türklerdir,Kürtler değil.Her misafir gibi günü geldiğinde kalkar giderler.

-Türkler tarih boyunca farklı kavimlerle en çok karışmış toplumdur.Karaydı,gavurdu,renkli gözlüydü,kısa boyluydu dememiş,toplumlarla iç içe geçmiş karışmıştır...Ama bak ingilizler senin kafadandır,yüzyıllarca Afrikayı sömürmüştür ama bir tane Afrikalı kadınla evlenmeden İngiltereye dönmüştür...Yani diyeceğim o ki,bu toraklar lazıyla,kürdüyle,boşnağıyla,arnavutuyla,arabıyla hepimizin.Misafirdi,yatıya geldiydi yok.

Adana'da kürtçe ağıt yakan bir ananın olması hiçbir şeyi değiştirmez,sepetteki elmaların çoğu çürükse ,sepeti atarsın,çünkü az çok ötekilere de bulaşmıştır
-Abi siz ne yapıyosunuz bilmiyorum ama biz çürükle sağlamı ayırmaya çalışıyoruz,bazen sepetin dibinde köşesinde de sağlam bir tane kalmış mı diyede iyice didik didik ediyoruz sepeti.Nimettir,atılmaz.

Diğerlerine gelince,pkk tarafından öldürülen kürtler vs ne zamandan beri şehit?

-PKK,kendisine destek vermediği için köyünde,tarlasında kahvesinde oturan Kürt kardeşimizi kaçırıp dağa götürüyor,orda gözünü oyuyor,kulağını kesiyor sonrada bir dere başına atıyor.Bu insan şehit olmuyor...Abi şehitlik makamına,hangi ırklar erişebiliyor?

Türkiyede yaklaşık 12 milyon kürt yaşıyor,çok güzel kürt milliyetçiliği yapıyorlar,saflar zaten belli olmaya başladı,ha bugün isyan ederler,ha yarın,Türk'e kafa tutmanın sonucu bellidir:"Geldikleri gibi giderler"
-Tekrar söylüyorum,PKK'nın partisi belli.Aldığı oyda %4.Türkiye'deki çok güzel kürtçülük yapan bu 12 milyon kürdün kaçta kaçı Dehap'a oy veriyor.Bunların hepsi bölücü olsa 12 milyon kürtçü oy Türkiye'de seçimlerde kaçlık bi oy almaları gerekiyor.Kaçını alıyorlar.Nerde bu kürtçüler?Yoksa bu 12 milyon kürtçü,PKK'lı seçim zamanı dağamı çıkıyo?

Bir isyanın bugün kopması ile yarın kopması arasında ne gibi bir fark olabilir,kaçınılmazı geciktirmenin herhangi bir anlamı var mı?Bırakınız daha fazla güçlenmeden kopsun.

-Abi bu mu Türkçülük.Türkçülük Kürtleri (bölücü veya değil) öldürmek için isyanın çıkmasınımı beklemek.Gerçek Türk,Atatürkçü milliyetçiliği bize bunu mu söylüyor.

Kürt kendinin olanı sahiplenmekte ustadır,şimdi de doğu daki topraklarımızı sahipleniyorlar.

-Sen Kürt sosyoloğumusun,Kürt toplumunun karakter yapısını inceleyip,nelerde usta olup olmadıklarını mı inceledin.

Bu arada Osmanlı Ortaoyununda Kürt genelde bekçiyi temsil eder,aptallıklarına ve bozuk konuşmasına gülünür.
-(bu nedir ya!)Güzel kardeşim bu orta oyunlarındaki konu zaten bu.Kayserililinin diliyle uyanıklığıyla,Lazın hızlı konuşmasıyla,Kürt'ün ""bekçiliğiyle"",Arabın lafları tersten anlayışıyla,Yahudinin cimriliğiyle,Rumelilinin konuşma tarzıyla,bunların arasında ki bozuk konuşmaları,lafları anlamayışları,""aptallıkları"" orta oyunu nun konusudur.

Atatürk:"Türkler ve Kürtler et ve tırnak gibidir..."

Atatürk bir siyasetçidir,sözlerinin hepsi gerçek niyetini belli etmek zorunda mı sence?
-Sen Atatürk'ün gerçek niyetini nerden biliyosun.Atatürk burdaki gerçek niyetini nereye yazmış,kime söylemiş.Atatürk Türk ve Kürtleri bu sözüyle kandırdı mı?Aslında aşşağılık bir toplum olan bu Kürtleri o gün isyan çıkmasın diye bu güne bizim başımıza mı bıraktı?

Eski Türk devletlerinde ise uslu durdukça ülkedeki diğer unsura bir şey yapılmaz,(çin'den esirler vs) durmuyorlarsa,katledilir!
-Şimdi birincisi böyle bi b*k yiyorlarsa bu doğru bişey midir?İkincisi "Sen insanmısın?"

Haçlı seferlerinde İslam'ı korumuş ise o millet üstündür,bugün müslümanız herkes eşit diye geçinenler bunu da hatırlasın lütfen!

-Eşit değilmiyiz abi.Allah bizi üstün mü yaratmış.Yahudiler'de üstün bir kavimmidir abi?.İngilizlerde çok büyük imparatorluk kurmuşlar,onlarda üstünmü abi?
Bu günde Amerikalı'lar çok büyük bir ülke,onlarda bir süre sonra üstünmü olacaklar.Beyazlar siyahlardan daha mı üstün abi?Nazilerde üstünmüydü abi.
En üstün bizmiyiz yani.Yada herkesin üstünlüğü kendinemi abi.

Ülkücülükte kürtlere de yer vardır.Ülkücülük bağlamında kürt türk arap olmanın hiçbir önemi yoktur.Hatta bir de sloganları var bilirseniz,TürK'üz KürD'üz Arabız hepimiz müslümanız diye.
-Sen bi parti kur o zaman.Git ocaklardan topla senin gibileri,git bi parti kur.Hüsrevani'yide al yanına.Yok daha çok gencim zamanı var diyosan.Git kendine bi site,forum aç,yeni yeni internete giren sübyanları yakala kendine benzet, doya doya üstün ırk yazıları yaz,üstün üstün kus içindekileri.

Tarihinle gurur duymak başka,Atalarının yaptıkları hataları gözden kaçırmak başka!
Hatalı gördüğümüz yerleri elbette ki söylüyoruz,bunda acınacak gocunacak bir şey yok!
Müslümanlıktaki Cihad anlayışı olmasa da bir şey farketmezdi,Türklerdeki Kızıl elma anlayışı bizlere yeterdi!
Çin'in içinde de Çinli olmayan binlerce kavim yaşıyor,müslüman falan olduğu için mi tutabiliyor yoksa gücünden dolayı mı ?Gördüğün gibi din kısmı hikaye!
İngiliz toprakları nasıl İngiliz'in ise,nasıl Alman Toprakları Alman'ınsa,Türk toprakları da Türk'ündür,gerisi misafirdir!
Valla sepeti didik didik edecek vakit çoktan geçti,en iyisinin içinden bile kurt çıkıyor,ne yapacağız?
Şehit bildiğim kadarıyla görev başında ve allah yolunda ölenlere deniyor,Kürtler hangi görevi ifşa ederken ölmüşler,tüketmekten başka ne görevleri var?
Bir kere dehap ın aldığı oy sayısı %6.22 olması lazım son seçimlerde.(1.3 milyon civarı oy vardı hatırladığım kadarıyla) 1.3 milyon oy ,bu partiye oy veren kişilerin 18 yaşından küçük çocuklarını da hesaba kat?Sayıyı bir 7-8 ile çarp(yok çocuklar masum değil mi pardon,polisi taşlayanlar yaşlıydı zaten)Gelelim diğer kürtlere,Akparti'nin kürt ağırlıklı olduğu gerçeğini de atlamayalım,Dengir mir fırat örneği yeterlidir sanırım,Şeyh Sait'in torunu ve aşırı vatan sever bir insandır,Akparti genel başkan yardımcıısı,daha örnek verelim istiyorsan?
Atatürk'ün kendi sözüdür,ben bir Türk milliyetçiyisim böyle doğdum böyle öleceğim,ha derseen ki ,Kürtleri kardeş sayıyıordu falan,isyanlarda falan kırdıklarına bir bak derim(Şeyh sait değil,Tendürek Ağrı vs isyanlarını bir araştır gel)Yolların sağına soluna kurulan darağaçlarını bir gör!(onlar isyan etmişti değil mi? Şimdikiler farksız sanki,Şemdinli'de bir Atatürk ne yapardı düşün) Kürtlere Zorunlu göç yasası çıkartılmış Atatürk zamanında,neden acaba?
Kürt sosyoloğu değilim ancak,Selahaddin Eyyubi,Hasan Sabbah gibi isimleri sahiplenen,geldiği heryere parça parça yerleşip sonra toptan ele geçiren bir topluluğun ne olduğunu bilmek için alim olmaya gerek yok!(Serik-Susurluk-Fethiye'de olanları tüm illerde yaşayacakları günler yakındır)
öyle ya da böyle ülkedeki asli unsur tehdit altındayken,yan unsurların mal ve can güvenliğinin önemi yoktur(eski türk devletleri de bir yana,günümüzde bile öyle)
İngilizlerin imparatorluğunu nasıl kurdukları ve nerede kurdukları bellidir,ingilizler incelersen genellikle hile kullanırlar + hindistan vs gibi yerlerde hakimiyet kurmak zor değildir,güçlü zamanında senden sayıca 2 kat fazla bizans ordusunu yenmek,haçlı seferlerine karşı tek başına ayakta durmak da her yiğidin harcı değildir!
Sen de al kürt kardeşlerini yanına,halay çekin beraber kusma,böğürme şeklindeki şarkılar eşliğinde!

#48 Ziyaretçi_husrevani_*

Ziyaretçi_husrevani_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 04:54

Bana, Lan, diye hitap eden tipi çok merak ettim.
Bir kişiliği olan bunu yapmaz. Umarım hiç çıkmaz karşıma.

Burası medeni insanların fikir alış-verişinde bulunduğu, çağdaş
bir diyalog ortamıdır.
Burada, üslupta hakaret olmadıkça, herkes herkese ithafen bir şeyler yaza, söyleyebilir.
İçinden birine sinir olup, hakaret etmek geçen biri, onu karşılaşmaya
davet eder ve ne demek, yapmak istiyorsa yapar.
Bu tabii ki, kanında asalet, yüreğinde bir nebze delikanlılık bulunanlara has bir düsturdur.
Klavye başından yapılmaz, çünkü bunu HERKES yapabilir.

#49 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 13:35


Türklüğü bilmemek tarihi reddetemekse,milletini,kavmini reddetmekse bilmiyoruz evet!
Çok sevdiğin kürt kardeşlerin yönetiyor işte mutlusundur daha ne olsun!
Türklük belki de sana yanlış anlatılmıştır,belki Türklük okullarda bizlere anlatılan değildir?
Saygısızlık yapmanı gerektirmez,ben sana saygısızlıkta bulunmuyorum!

Saygızılık yapmıyormusun ?

Saygısızlığın alasını yapıyorsun... Sözlerine dikkat etmiyor saçma sapan şeyler yazıyorsun..

İnsan olmayı başaramayan bir kişi nasıl olurda Türklüğünü yada başka birşeyi savunur söylermisin bana.. ?

Kürt'leri kabul etmeyen sensin. Türk'üm , aynı zamanda Kürt olduğum içinde gurur duyuyorum..

Türk'leri sevdiğim kadar Kürt'leride seviyorum.. Ayrım yapmıyorum çünkü.. Ama senin gibi kendini Türk görenler başka bir milleti tanımazdan geliyor.

Türk'sün ama Kürt olduğun için gurur duyuyorsun demek? Müslüman olup Hristiyanlığıyla gurur duymak kadar mantıklı bir cümle!
Kürtler millet mi oldu şimdi de ? Millet olmak için gereken hangi özelliklere sahipler?

Sen daha söylediğim şeyi anlayamamışsın ki.
İslamiyet ,Hıristiyanlık , Yahudilik vs. hangi dini seçersen seç. Ne karışırım ona. Ben ona da saygı duyarım.
İşte sen ve senin gibiler bu yüzden at gözlüğüyle bakıyorlar. Saygılı olmayı öğrenmelisin , Kürt diye birini suçlamamalı , laf söylememelisin.
her kürt kötü manasını çıkarıyorsun beş para etmeyen bir kaç kişi yüzünden. Bu ayrımı yapmıyor laf ediyorsun.!

Değişiklikler Kaydedildi...

#50 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 13:39

Arkadaşlar fazla celallenirseniz kitlemek yada mesajları editlemek zorunda kalıcam, lütfen daha seviyeli olalım, bence çok hoş bi tartışma ortamı yaratılmış bundan sonrada bozulmasın.
Metehan ve husrevani ' ye teşekkür ederim. :)

Kitlemek ve editlemek mesajı.

Geçti bor'un pazarı sürelim eşeğimizi niğde'ye..

İlk yazılan mesajdan itibaren oku bakalım Zetro Bey , kimler ortalığı kızıştırıyor.

Olaya tek taraflı bakmak ne kadar da kolay değil mi ?

İnanamıyorum size.! Ne kadar da vurdumduymaz olunmuş bu konularda.

Ben kimseyi kırmamak için elimden geleni yapıyorum , burada bazıları gelsin laf etsin sonrada " teşekkür ediyorum" densin.

Bravo Zetro.

Ne güzel yöneticiliktir bu. !

Değişiklikler Kaydedildi...

#51 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 13:58

Son söz:
Kürtlerle birlikte yaşamak, onlara buyruk vermek, Beğ olmak istiyorsak, daima güçlü olmalıyız, ki bu bir mecburiyet olduğu kadar, en mutlu olduğumuz hedeftir.



Ne demektir bu Zetro ?

Açıklayıver. !

Değişiklikler Kaydedildi...

#52 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 14:02

evet derdimiz Kürt
neden mi?
Neden çerkezlere yüklenmiyoruz,neden lazlara saymıyoruz burada?
Neden sadece Kürtler? Kasten mi yapıyoruz yoksa,hiç sebep yokken ?

Başbakan Türkiye'yi Satıyor Çünkü TÜRK KÖKENLİ DEÐİL,
Öğretmenler açlıktan ölüyor Çünkü MİLLİ EÐİTİM BAKANI KÜRT
Memur eve ekmek götüremez Çünkü Kürt bakanların etkisiyle devletin her kademesinde müthiş bir kürt kadrolaşması var
Adamlar çalar çırpar,Türkiye'nin şu anda önde gelen Kürt zenginleri hakkıyla mı kazanıyor?(çalan diğerlerini kayırmıyorum)İşe bak hem fakiriz eyyamcılığı yaparlar,hem de zenginler,çok garip!Güneydoğuya yatırım yapılmıyor derler,klasik bahanedir her zaman için,ama niyeyse bu zenginler gidip bir şeyler yapmazlar.O da garip her neyse

Atatürk'ün büstleri ve duvardaki resimleri konusunu diğer mesajımda izah etmiştim,Atatürk gerçek kimliğiyle anlatılmadıkça bunların hiçbir önemi yok!

Ülkücüleri savunacak değilim,ben milliyetçiyim dedim değil mi,ülkücülük gibi bir laf çıkmadı ağzımdan,yoksa çıktı mı ?

Bir de şu noktaya değinmeme izin veriin,Ülkücülükte kürtlere de yer vardır.Ülkücülük bağlamında kürt türk arap olmanın hiçbir önemi yoktur.Hatta bir de sloganları var bilirseniz,TürK'üz KürD'üz Arabız hepimiz müslümanız diye,keşke düşündüğünüz tarz bir parti olsaydı da biz de bazı şeyleri rahatça sahiplenebilseydik!

Saygılar



Buyrun Zetro Bey , yapılan açıklamayı okuyunuz..!

ne anladığınızı da anlatıverin bir zahmet ! ! !

Değişiklikler Kaydedildi...

#53 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 14:04

Bu arada Osmanlı Ortaoyununda Kürt genelde bekçiyi temsil eder,aptallıklarına ve bozuk konuşmasına gülünür.
Saygılar

Buyrun Zetro Bey !

Kürtler burada aşağılanmıyor mu? Bir insanın konuşması , gülmesi demekki alay konusu..

Ama doğru seviyesizliği bizler yapıyoruz .. haklısınız alkışlamak lazım böyle söz kullananları...

Değişiklikler Kaydedildi...

#54 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 14:06

Ya, bu ne demek kardeşim?
Drizzt!
Yoksa, diyorum, başında o sırada arı mı vızıldıyordu da bu ilhamı aldın?
Böyle eksantrik adları takınanlara nasıl hitap edeceğimi, zira mantığını, değer yargılarını, bilemiyor, dahası bilinecek bir tarafı olacağını da düşünemiyorum.



Saygı ve seviye dediğiniz şey bu olsa gerek Zetro Bey !

Değişiklikler Kaydedildi...

#55 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 14:08

Ben de Kürtleri görmek istemiyorum çevremde ne yapayım,kutuplara sürülmelerini istiyorum?(Ha yaparsın falan der misin bilmem ancak,elbet o günler de gelecek,o zaman pılınızı pırtınızı toplayıp Ermenistan'a,Karabağ'a falan yerleşmeyin günü geldiğinde oralar da yeniden bizlere katılacak!



Yoksa bu'mu Zetro Bey ! , seviye ve saygıdan bahsettiğiniz şey ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#56 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 14:09

Arkadaşlar fazla celallenirseniz kitlemek yada mesajları editlemek zorunda kalıcam, lütfen daha seviyeli olalım, bence çok hoş bi tartışma ortamı yaratılmış bundan sonrada bozulmasın.
Metehan ve husrevani ' ye teşekkür ederim. :)

Pardon ?

Birşey'mi demiştiniz ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#57 Tuğrul Beğ

Tuğrul Beğ

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 9 Mesaj

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 14:12

Bir sorunun varsa Zetroya özel mesaj atarsın başlığın cılkını çıkarmana gerek yok.

Tabi söyleyecek söz bitince böyle yapılması doğal.

#58 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 14:13

Bu tür mesajlar yazıldığı sürece siz ancak! - seviyeli olun lütfen yoksa editlemek veya kilitlemek zorunda kalacağım - demekten başka birşey yapmayacaksınız , ben bunu görüyorum burada.. Yazık çoook yazık.. Türkiyede yaşayan Kürt'ler sanki başka milletin evlatları. Sizin aklınızdan şaşmaya başladım. !

Ortalığı düzeltecekken , bozmaya çalışan aklın ben taaa ........

Konuşma şeklim bu ne yapabilirim Zetro Bey! Hadi gereken cezayı verin.. !

Değişiklikler Kaydedildi...

#59 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 14:16

Bir sorunun varsa Zetroya özel mesaj atarsın başlığın cılkını çıkarmana gerek yok.

Tabi söyleyecek söz bitince böyle yapılması doğal.

Tuğrul Bey ;

Konunun zaten cılkı çıktı.. Yazılan yazıları görmüyormusun. !

Tartışalım diyorsunuz ama maşaALLAH ağzınıza geleni söylüyorsunuz. Sonrada seviye isteniyor.

Hem Zetro! zaten buraya yazmış , bende buraya yazıyorum. Görsün burada yazılanları , yazılan yazıların tamamını okumadan seviyeden bahsediyor. !

Değişiklikler Kaydedildi...

#60

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 28.11.2005 - 16:28

Konu tartışma boyutlarını aşmıştır...Kapatılmıştır...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli