İçerik değiştir



- - - - -

Iyi Kötü Güzel çirkin Yok


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 33 yanıt verildi

#21 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 14.12.2005 - 23:29

Ra'd suresi,32."Andolsun,senden önceki peygamberlerle de alay edildi de ben inkar edenlere mühlet verdim,sonra da onları yakaladım.(Görseydin ki)azabım nasılmış."

Sanki duvara konuşuyorum.

Yazdıklarımı okuyor musun, anlıyor musun?

#22 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 15.12.2005 - 00:03

Üslubunuzu düzeltin arkadaşım. Size Kur'an'dan cevap veriyor. Anlamak istemiyorsunuz o yüzden de bu şekilde cevap veriyorsunuz. Lütfen aklınızı başınıza alın. !

Değişiklikler Kaydedildi...

#23 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 15.12.2005 - 06:09

Üslubunuzu düzeltin arkadaşım. Size Kur'an'dan cevap veriyor. Anlamak istemiyorsunuz o yüzden de bu şekilde cevap veriyorsunuz. Lütfen aklınızı başınıza alın. !

Daha bu konu başlığının içinde Kuran'ın kendi içinde çelişkili yani geçersiz olduğu tarafımdan kanıtlanmıştır. Kanıtımda herhangi bir hata olup olmadığı tartışılmadan, hatta kanıtıma atıfta bulunulmaya bile cesaret edilmeden, halihazırda geçersizliği kanıtlanmış bir eserden alıntılar yapılmaktadır. Bu uğraşın abesliğinin farkında mısınız? Anlamak istemiyorsunuz o yüzden de bu şekilde cevap veriyorsunuz. Lütfen aklınızı başınıza alın!

#24

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 15.12.2005 - 12:13

Birbirinizin düşüncelerini kabul etmek zorunda değilsiniz, ama saygı göstermek zorundasınız!!!!

Birbirinize aklınızı başınıza alınız demeniz yerine yukarıdaki cümlemi uygulamanızı rica ediyorum....

#25 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 15.12.2005 - 14:34

Daha bu konu başlığının içinde Kuran'ın kendi içinde çelişkili yani geçersiz olduğu tarafımdan kanıtlanmıştır. Kanıtımda herhangi bir hata olup olmadığı tartışılmadan, hatta kanıtıma atıfta bulunulmaya bile cesaret edilmeden, halihazırda geçersizliği kanıtlanmış bir eserden alıntılar yapılmaktadır. Bu uğraşın abesliğinin farkında mısınız?

Kuran'ın çelişkili yada tarafınızca geçersiz olduğunu kanıtladığınızdan bahsediyorsunuz da herhangi bir mesaj bulamadım bununla ilgili. Dünyada bütün alimler profesörler bile Kuran-ı Kerim için Mucize bir kitap olarak bahsediyor. kendinizce birşeyler yazıyor onuda kanıt olarak sunuyorsunuz. Bugün tüm din adamları Kuran-ı Kerim'in doğru ve düzgün dille yazıldığını kimseye ayrım yapmadan yazıldığından bahsediyor.

ALLAH Kuran-ı Kerim'de zaten neler yapılması gerektiğinden bahsetmiş bu yol üzerinde yani doğru yolda gitmemizi emretmiştir. Bu yoldan çıkanların sonunun cehennem olduğu belirtilmiş zaten.

Burada bahsettiğim kişinin dinsiz yada İslamı seçmemesi değil. İstediğiniz dini seçebilirsiniz. Bunda sizde bizde özgürüz. Fakat bir dini seçmiş olan bir kişiye yada o dine saygılı olmalısınız. Kuran-ı Kerim'de yanlışlar olduğunu gördüğünüzü söylüyorsunuz. Neden bu yanlışları Din Adamları görmüyor ? Yada diğer Din'lerin mensupları ? Sizin hangi gözle baktığınız belli sparkplug. O yüzden söylediğiniz kanıt-geçersizlik gibi kavramlar boş.

Bir arkadaşımız size Kuran-ı Kerim'den örnekler veriyor ve sizin anlamanızı bekliyor. Ama siz olayı yine başka bir tarafa sürüklüyorsunuz. Amacınızın ne olduğu belli. O yüzden tartışıyorum , cevap veremiyorsunuz demeniz bile biz size ne kadar cevap versekte işe yaramayacak. Çünkü sizin baktığınızla bizim baktığımız ayrı. Biz sizi kabul ediyoruz ama siz bizi kabul etmiyor inançlarımızın kötü olduğuna dair açıklamalarda bulunuyorsunuz.

Din önemli bir konu , bu konu hakkında tartışmayalım demiyorum. Ama saygı her zaman önemli. Bu konuda konuşurken ağzımızdan çıkacak her lafa dikkat etmemiz lazım. Birşeyler söylerken karşımızdaki insanın inandığına ağır ithamlarda bulunmayalım. Siz dünyaca kabul edilmiş Mucize kitap olarak adlandırılmış olan Kuran-ı Kerim'i geçersiz olduğunu söylüyorsunuz.

Evet " Birbirinizin düşüncelerini kabul etmek zorunda değilsiniz, ama saygı göstermek zorundasınız!!!! " sözüde cuk oturmuş sanırım.. Şimdiye kadar olan bölümde eğer sürçi lisan ettimse affola.. Bundan sonrası için yeni bir sayfa açılsın ve o doğrultuda ilerlensin. Birbirimizin kalbinin kırılmasını istemeyiz. !

Değişiklikler Kaydedildi...

#26 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 15.12.2005 - 14:47

Dünyada bütün alimler profesörler bile Kuran-ı Kerim için Mucize bir kitap olarak bahsediyor.

Bu apaçık bir yalandır. Kuran'daki çelişkileri belirlemiş ve kitaplar dahilinde sıralamış mantıkbilimciler ve teologlar mevcuttur. Yeni bir konu başlığı açıp, bu çelişkilerin en kayda değer olanlarından bazılarını sıralasam sanırım bu tür yalanların yayılmasına bir son verecektir.

#27 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 15.12.2005 - 14:55

Biz sizi kabul ediyoruz ama siz bizi kabul etmiyor inançlarımızın kötü olduğuna dair açıklamalarda bulunuyorsunuz.

"kötü" gibi bir yargı basit kaçar. Nüansa dikkat etmek gerekir. Neye göre, kime göre kötü? Ben şu ana kadar sadece İslam inancının çelişkilerinden ve mantıksızlığından sözettim. Bunun yanında vahşete yönelimli olması (kafirlerin öldürülmesini emretmesi, vs.) bilahare canicedir, o konulara daha girmedim. Örnek: "Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve âhiret gününe inanmayan, Allah'ın ve resulünün yasakladığını haram saymayan ve hak dini din edinmeyenlerle, boyun eğerek kendi elleriyle cizye verecekleri zamana kadar savaşın." (Tevbe 9:29)

#28 senaygul

senaygul

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 41 Mesaj

Gönderim zamanı 19.12.2005 - 21:02

islam inancının çelişkileri mantıksızlığı diye birşey yok.size göre var olduğunu iddia ediyor olabilirsiniz ancak bu size göredir.anlayış idrak meselesi.tabii bunuda anlamayacaksınız.Allahın takdiri.ama her ne durumda olursanız olun insanların inançlarını tiye almanız doğru değil.bırakın insanlar inançlarıyla yaşasın siz neye inanıyorsanız onunla ilgilenin.

Al-i imran,94."Artık bundan sonra her kim Allah'a karşı yalan uydurursa,işte bunlar zalimlerin ta kendisidir."

#29 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 19.12.2005 - 21:24

islam inancının çelişkileri mantıksızlığı diye birşey yok.size göre var olduğunu iddia ediyor olabilirsiniz ancak bu size göredir.anlayış idrak meselesi.

Apandisit ve bademciklerin birer kusur olduğunu inkar edecek, insan vücudunun Kuran'da iddia edildiği gibi kusursuz olduğuna inanacakinsan riyakardır. Bilimin kanıtladığı gerçekleri inkar etmektedir.

Bu, sunduğum birçok nesnel çelişkiden sadece biridir. Çelişkilerimin yoruma açık bir tarafı yoktur. Kanıtlara ve mantığa dayanmaktadır.

#30 senaygul

senaygul

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 41 Mesaj

Gönderim zamanı 19.12.2005 - 23:41

Tac ma'rifet tacıdır
Sanma gayrı tac ola
Taklit ile tok olan
Hakikatta aç ola!


Düşe düşüp aldanma
Kendini hayrete salma
Hak'dan gayrı ne vardır
Ta'bire muhtac ola?

Sana alem görünen
Hakikatte Allah'tır
Allah Bir'dir vallahi
Sanma ki birkaç ola!

Bir ağaçtır bu alem
Meyvesi olmuş adem
Maksud olan meyvedir
Sanma ki ağaç ola!

Bu Adem meyvesinin
Çekirdeği özündür
Sonsuz bu alem-Adem
Bir anda tarac ola!

Bu sözlerin meali
Kişi kendin bilmektir
Kendi kendin bilene
Hakikat mirac ola!

Hak denilen özündür
Özündeki sözündür
Gaybi özün bilene
Rububiyet tac ola!


Gaybi Sun'ullah

Ahmed Hulusi-İnsan ve sırları 1.cilt-

#31 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 20.12.2005 - 00:07

Sunduğum çelişkileri çözümleyebilecek mahiyette şeyler yazmıyorsun. Hatta sunduğum çelişkilere atıfta bile bulunamıyorsun. Zaten söyleyebileceğin bir şey yok, çünkü haksız olduğunu biliyorsun. Haklı olduğun bir nokta olsa böyle korkakça davranmaz, sunduğum çelişkilere muhatap olur ve çözümlerdin.

Kader ve günah arasındaki çelişkiyi de bu vesileyle bir daha hatırlatmak isterim. Bulunduğumuz ve bulunacağımız her davranış Allah tarafından önceden belirlenmişse bunların günahı bizim boynumuza olamaz, çünkü seçim hakkımız asla olmamıştır, dolayısı ile günah kavramı geçersizdir. Yok eğer günah insanlara ait bir sorumluluksa o halde davranışların kararları da insanlara ait olmalıdır, yani Allah geleceği bilemez ve yazamaz, o halde de kader kavramı geçersizdir. Öyle ya da böyle Kuran çelişkidedir ve geçersizdir.

#32 senaygul

senaygul

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 41 Mesaj

Gönderim zamanı 20.12.2005 - 11:07

selam
din eğitimcisi değilim,sadece bu konuları merak ettiğim için geniş bir araştırma içindeyim ve bu konularla ilgili bir çok kitaplar okuduğumu söyleyebilirim ve hala da elime geçen bu tarz bilgileri zaman buldukça alıp bol bol okurum,sizinde bu konuda çelişki olarak algıladıklarınızı anlamanız için bol bol okumalısınız diyebilirim,size uzun uzadıya burada açıklama yapacak inanın zamanım yok,çünkü bu konuları burda uzun uzadıya yazmak anlamına geliyorki bu da zamanımı alabilir ancak bu konularla ilgili kitap isimlerini ara ara yazdım.alıp okuyun,GAYRET SİZDEN TAKDİR ALLAHTAN.Allah ne isterse o olur.
mesela elime -ibn arabi 'nin KAZA VE KADER (editör Hüdaverdi adam)isimli kitabı geçti,ferşat yayınlarından onu inceliyorum sizede tavsiye ederim tam bu sizin algılamaya çalıştığınız konularla ilgili.neyse bu özellikle size son yazım umarım her neye inanıyorsanız o sizi koruması ümidiyle diyorum,ama sizdende ricam Allahımı ve inancımı önyargılı olarak acımasızca eleştirmemeniz ve sizin inancınıza gösterdiğim hoşgörüye sizinde insan sıfatıyla burda olduğunuzdan dolayı saygılı olmanız kendinize başka bir forum konusu açın kendi inancınızla ilgili yazılar yazın tamam

hoşcakalın

#33 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 20.12.2005 - 13:47

size uzun uzadıya burada açıklama yapacak inanın zamanım yok

Bana şiir ve sure yazacağına, sunduğum çelişkileri muhatap alarak analitik bazda konuş.

Şiir ve sure yazmak için harcadığın zamanını (bunları sık sık yaptığına göre demek ki zamanın varmış, zamanın yok diyerek yalan söylüyormuşsun!) sunduğum çelişkileri tartışmak için harca.

Sunduğum çelişkileri çözümleyemiyorsan bunu açıkça itiraf et. Kuran'ın çelişkili olduğunu kabullen. Çelişkilerin çözümlenemez olduğu gerçeğine bahane bulma.

#34 sparkplug

sparkplug

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 946 Mesaj

Gönderim zamanı 20.12.2005 - 23:59

Allah ne isterse o olur.

Dünyada her gün sayısız günah işleniyor.

Bu günahların işlenmesini Allah mı istiyor?

Bu soruma ne cevap verirsen ver çelişkiye düşecek ve Kuran'ın geçersizliğini kanıtlamış olacaksın.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli