İçerik değiştir



Gümüş kurşun


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 LiQusha

LiQusha

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 405 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:2wsx
  • İlgi Alanları:yazilim muhendisligi (domain driven design, extreme programming, java EE), muzik(jazz-rock[fusion]), basketbol(oynamayi izlemeye tercih ederim, nba)

Gönderim zamanı 18.03.2008 - 00:18


Hani kurt adam ya da vampir filmlerinin genelinde cemaatin tatlı bir telaşesi vardır ya, "bu abdestsizleri bir an evvel haklayalım da öğle namazına müteakip gazasker bırak'ula bey mezarlığına defnedelim, aman haa ikindiye kalmasın " gibilerinden. Ama karpatların maradonası bu hacılar ne yapsa kar etmez ve o efsunlu canavarlar ölmez taa ki transilvanya müftüsü bunlara bir miktar okunmuş "gümüş mermi" tedarik ede.

Silver bullet(gümüş kurşun),

bir sorunu çok kısa sürede ,çok büyük verimlilikle tamamen ortadan kaldıracağına inanılan! mucizevi çözüm

anlamında kullanılan bir metafor. Bu anlamın kökeni de gerçekten cadı, vampir v.b.'ne karşı etkili bir silah olduğuna inanılması.

Örneğin bilgisayarınız yavaşladı, "abi işlemcim core 2 triple double olsaydı, ne hızlı olurdu " diyebilirsiniz ama gerçekte ihtiyacınız ram takviyesi ya da işletim sistemini yeniden kurmak olabilir.

Teknoloji platformlarının sık güncellendiği sektörlerde çalışanlar , bazen yeni çıkacak bir cihaz ya da tekniğin(örneğin yeni bir programlama dili) işlerindeki sorunları kökünden halledeceği yanılgısına düşerler. Evet bu yenilikler insanlara fayda getirir, kolaylık da sağlar ama insanlar sistemde yapılacak iyileştirme ya da kendi yeteneklerini ve anlayışlarını geliştirmekle ancak çözebilecekleri sorunları ertelemiş olurlar.

Yıkalım perdeyi eyleyelim harabe, bir şekil bağlayalım konsepte.

İktidar mücadelesinde olan grupların yaptığı manipülasyonun bu kadar yoğun olduğu bir ortamda, siyaset konuşmak pek keyifli değil aslında. Aynı gemide ilerliyorken, insanların, "geminin baş tarafındakilerden misin yoksa kıç tarafındakilerden misin?" diye diretmesinden sıkıldım. Evet belki ön tarafın manzarasını seviyorum ama bu beni gerektiğinde kıç tarafa gitmekten alıkoymuyor. Geminin rotasını da önemsiyorum ama içinde bulunduğumuz gemiye yapabileceğimiz katkılar, onun içinde bulunduğumuz şartları iyiliştirme gayretleri benim için daha önemli; çünkü ne biz ne de çoçuklarımız "her şeyin mükemmel olduğu bir kara parçası"na adım atmaksızın ölüp gideceğiz.

Ülke sorunlarına bir çok noktada gümüş kurşun çözümleri sunuluyor olması, bu yazının siyaset bağlamı olsun:.

Örneğin muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için gümüş kurşun hemen hazır, Avrupa Birliği. Bu konu tartışıldığı zaman hemen siyah ve beyazlar ayrılıyor ve hedef gözardı ediliyor. Konjonktüre göre insanlar saflara ayrılıyor ve herkes bir şekspir olup "AByi savunmak ya da savunmamak işte bütün mesele bu" demeye başlıyor. Hayır bütün mesele o değil, bütün mesele senin "muasır medeniyet" sorunsalın ve AB bir araç, maliyet analizini yaparsın ve bir karar verirsin. Hatta bir gün uyar, bir gün uymaz ....

Ama evet "Laik rejimin korunması" sorunumuz için sıkılan gümüş kurşundan kimse başını kaldıramadı henüz değil mi?

#2 saffy

saffy

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 89 Mesaj

Gönderim zamanı 18.03.2008 - 00:57

*zong
Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır ve zulme rıza zulumdür...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli