İçerik değiştir



- - - - -

Key Ödemeleri Yeni Listesi İkinci / Üçüncü / Dördüncü / Beşinci Liste


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 145 yanıt verildi

#61 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 11.12.2008 - 15:01

5.7 milyon kisiye daha KEY

SSK'dan KEY müjdesi! Yanlış hesaplamalar nedeniyle tam 5.7 milyon kişiye de KEY çıktı. Siz siz olun KEY'inizi unutmayın!

SSK, 5.8 milyon kişiyi ilgilendiren ikinci KEY ödemelerinde liste kontrolü yetişmediği için yasayla ek süre istedi. Hazine’ye başvuran SSK, ayrıca bürokratik sıkıntıların çözülmesini istedi.

İkinci Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde liste sıkıntısı yaşanıyor. KEY ödeme yasasına, itirazları iki ay içinde tamamlayarak Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na devretmesi gereken SSK, kontrol edilmesi gereken hak sahibi sayısının 5.8 milyona ulaşması nedeniyle, listeleri teslim edemedi. Bunun üzerine Hazine Müsteşarlığı’na başvuran SSK, ikinci KEY ödemeleri için yeni bir yasa tasarısı hazırlanmasını talep etti. Tasarıyla, KEY ödemelerinden ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi planlanıyor.

İTİRAZLAR BİTMEDİ

Birinci Key ödemelerinin tamamlanmasının ardından, hak sahiplerine itirazda bulunmaları için üç aylık süre verilmişti. Söz konusu itiraz süresi ekim ayı sonunda doldu. Bu süre içinde, kamu kurumlarından gelen itiraz dilekçesi sayısı 1.5 milyona ulaştı. İtirazların dışında, bilgileri kontrol edilmesi gereken ilk listeden kalan 4.3 milyon kişi daha bulunuyor. Bunların 1.3 milyon hak sahibi, ilk ödeme için hazırlanan listede isimleri yer almasına ve sicil numarası olmasına rağmen, vatandaşlık numarası bulunamayan kişilerden oluşuyor. 3 milyon kişi ise Konut Edindirme Yardımları listesinde hiç yer almadı.

SSK YETİŞTİREMEDİ

KEY ödemelerine ilişkin hazırlanan yeni yasa tasarısına göre, sosyal güvenlik kurumlarının üç aylık itiraz süresinin dolmasının ardından, itiraz dilekçelerini ve daha önceki ödemeden yararlanamayan kişilerin bilgilerini iki ay içinde kontrol ederek, hesaplama için Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na teslim etmesi gerekiyor. Ancak, SSK, iki aylık süre içinde, ikinci ödeme için gerekli olan hak sahipleri ile ilgili kontrol işlemlerini tamamlayamadı.

EK SÜRE İSTENDİ

Konut edindirme yardımlarının ödemelerinde ikinci ödeme için gerekli olan hak sahibi listelerini süresi içinde yetiştiremeyen Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), Hazine Müsteşarlığı’na bir yazı göndererek, KEY ödemeleriyle ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılmasını istedi. SSK gönderdiği yazıyla listelerin kontrolü için ek süre istedi.

2.8 milyar ödendi

Devlet 28 Temmuz-6 Ağustos döneminde 2 milyon 850 bin hak sahibine toplam 2.8 milyar YTL Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödedi. KEY ödemelerine itiraz eden 5.8 milyon kişinin listelerinin yeniden incelenmesi için de SSK çalışmalarına devam ediyor.

Hazine talebi inceliyor

Hazine Müsteşarlığı, SSK, gönderdiği yazıyı incelemeye başladı. Hazine şayet SSK’nın talebinin haklı olduğuna karar verirse yeni bir yasal düzenleme içir harekete geçecek. Uzmanlar, hükümlerin düzenlenmesi ve ek süre kararını bakanlığın vereceğini belirttiler. Hazine, yeni KEY Yasası çıkarılmasını ilişkin talebi değerlendiriyor. Düzenlemenin ise Meclis’te hızlı bir şekilde kabul edilmesi için yasa teklifi şeklinde yapılması öngörülüyor. Yeni KEY yasası ile KEY’den yararlanamayan kişilerin daha fazla yararlanması amaçlanıyor.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#62 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.12.2008 - 13:03

KEY ödemelerinde ikinci perde

İlk listede yer almayan 189 bin kişiye ilişkin KEY listesi tamamlandı.

TC Kimlik Numarası bulunmaması veya kurum hatası nedeniyle ilk listede yer almayan 189 bin kişiye ilişkin KEY listesi tamamlandı.

Tasfiye halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, "Emlak Konuta gönderilen listeler Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra, bu kişiler KEY paralarını alabilecek." dedi.

Buna göre 189 bin kişi daha KEY ödemesi alma hakkına sahip olacak.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#63 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.12.2008 - 13:24

282 600 kişiye KEY ödemesi yapılacak

Kurum hataları veya TC kimlik numarası bulunmaması nedeniyle Temmuz'da başlayan ödeme sürecinde Konut Edindirme Yardımı paralarını alamayan yaklaşık 283 bin kişiye daha paralarını alma imkanı sağlanıyor.

Tasfiye halindeki Emlak Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, yaptığı açıklamada, 282 bin 667 kişiye daha KEY paralarının ödenmesine imkan sağlayacak yeni listenin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) gönderildiğini bildirdi.

Emlak Konut GYO yetkilileri ise listeler üzerinde çalışıldığını belirtirken, bu listenin muhtemelen Ocak ayının ilk yarısında Resmi Gazete'de yayımlanarak, ödemelerinin bu sürede yapılabileceğini söyledi.

Sayın'ın verdiği bilgiye göre, Emekli Sandığı, TC kimlik numarası bulunmadığı için KEY parası alamayan 43 bin 730 kişiye ilişkin sorunu çözerek, gerekli bilgileri Tasfiye Halindeki Emlak Bankasına iletti. Sosyal Sigortalar Kurumu da kurumlar tarafından hatalı girilen 238 bin 937 kişiye ilişkin bilgileri düzelterek, aynı şekilde bankaya iletti. Böylece, toplam 282 bin 667 kişiye KEY ödemesi yapılabilmesine imkan sağlayan yeni bir liste oluşturuldu.

Bu kişilere ilişkin listenin, Ocak ayının ilk yarısında Resmi Gazete'de yayımlanarak, ödemelerin yapılması bekleniyor. Ödemeler yine Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Diğer taraftan, 28 Temmuz'da başlayan KEY ödeme sürecinde, şimdiye kadar 5 milyon 95 bin kişiye toplam 2 milyar 387,7 milyon YTL ödeme yapıldı. Hak sahiplerinden sadece 262 kişinin Emlak Konut GYO hissesi talep ettiği öğrenildi.

Resmi Gazete'de, toplam 8,5 milyon hak sahibi ilan edilirken, bu kişilere toplam 2,8 milyar YTL KEY ödenmesi öngörülüyordu.

SGK SÜRE UZATIMI İSTEDİ

Öte yandan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), KEY Hak sahiplerinin itirazlarına istinaden hazırlanacak yeni liste konusundaki çalışmalarını da sürdürüyor. Ancak, yüz binlerce kişinin itirazda bulunması nedeniyle, 28 Aralık'a kadar tamamlanması gereken listeleme çalışmalarının yetişmeyeceği belirtiliyor.

SGK, bu sürenin en az 2 ay uzatılması talebiyle Hazine'ye yazı yazdı. Söz konusu süre uzatımının ancak yasa değişikliği ile yapılabileceğine işaret eden yetkililer, Hazine'nin bu konuda şimdiye kadar bir görüş bildirmediğini söyledi. Ancak, sorunun çözümü için bu süre uzatımının zorunlu olduğunu vurgulayan yetkililer, süre uzatımının kısa sürede gerçekleşmesini sağlamak üzere, bu konuda yasa tasarısı hazırlamak yerine, yasa teklifi ile konunun çözümü yoluna gidilebileceği kaydedildi.

Yetkililer, yanlış veya eksik bildirim nedeniyle çok sayıda kişinin çalıştıkları kurumlar aleyhine dava açtığına da dikkati çekerken, bu davaların sonuçlanmasının da zaman alacağını, dolayısıyla KEY ödemelerine ilişkin çalışmaların oldukça uzun süre devam etmesinin beklendiğini söyledi.

SGK yetkilileri, her şeye rağmen, süre uzatımı olmasa bile, şimdiye kadar yapılan çalışmalara istinaden bir listenin Tasfiye halindeki Emlak Bankasına gönderilebileceğini bildirdi.

Diğer taraftan, çalıştıkları kurumlardan KEY'e ilişkin bilgileri alamayan çok sayıda kişinin kurumlarını mahkemeye verdiği belirtiliyor. Mahkemelerin de bu konudaki kayıtları Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'ndan istemesi nedeniyle, kurumun çalışamaz hale geldiği kaydediliyor. Yetkililer, KEY'e ilişkin kayıtların öncelikle kurumlarda, saymanlıklarda tutulmuş olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Özellikle, silahlı kuvvetlerde askerliğini yedek subay olarak yapan bazı kişilere de, itiraz dilekçelerin istinaden ''komutanlığın arşiv kayıtlarında söz konusu döneme ilişkin KEY kesintilerine ilişkin belgeye ulaşılamadığı, söz konusu döneme ilişkin arşiv kaydının olmadığı'' yönünde yazı verildiği, bu nedenle, bu kişilerin o dönemlere ilişkin KEY parasını alamadığı belirlendi.

Kanun uyarınca, KEY ödemelerine ilişkin itirazlar, 27 Ekim'e kadar çalışılan kurumlara yapılmıştı. Bu itirazlara istinaden SGK'nın, 2 ay içinde yeni liste hazırlaması gerekiyordu. Bu süre 28 Aralık'ta dolacak.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#64 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.12.2008 - 12:46

2. KEY listesinde yeni tarih

İkinci KEY ödemeleri için üzerinde çalışılan listede hak sahibi sayısı 5.8 milyona ulaşınca, yeni bir ayarlamaya gidildi.

Konut Edindirme Yardımı’nda (KEY) ikinci ödemeler için hak sahiplerini belirleme süresi 2 aydan 8 aya çıkarıldı. Böylece sosyal güvenlik kurumlarının hak sahibi belirleme süresi, 28 Aralık’tan 28 Haziran’a kadar uzatılmış oldu.

KEY ödemelerine ilişkin yasaya göre, sosyal güvenlik kurumlarının iki ay içinde, ikinci KEY ödemeleri için baz alınacak olan KEY hak sahipleri ile ilgili çalışmalarını 28 Aralık’a kadar tamamlaması gerekiyordu. Ancak, ikinci KEY ödemesinden yararlanacak kişi sayısının 5.8 milyona ulaşması nedeniyle SSK, hak sahipleri ile ilgili çalışmasını tamamlayamadı. SSK, bunun üzerine Hazine Müsteşarlığı’na bir yazı göndererek, sürenin uzatılmasını talep etti.

6 ay daha uzatıldı

TBMM’de kabul edilen 2009 yılı bütçe tasarısı ile SSK’nın ikinci KEY ödemeleri için gerekli olan listeyi hazırlama süresi altı ay daha uzatıldı. 2009 yılı bütçe tasarısının 29’uncu maddesinde verilen bir önerge ile ikinci hak sahipleri için yasada öngörülen, ‘Listeler iki ay içinde hazırlanacağına’ ilişkin madde, 8 ay olarak yeniden düzenlendi.

Kimler yararlanacak

İkinci KEY ödemesi kapsamında hazırlanacak olan hak sahibi listesinde, birinci listede ismi yer almayan ve itiraz dilekçesi veren 1.5 milyon kişi yer alacak. Bu listede, önceki listede yer aldığı halde vatandaşlık numarası olmadığı için ödeme yapılmayan 1.3 milyon hak sahibinin isimlerinin de yer alması bekleniyor. Önceki listeye giremeyen 3 milyon hak sahibi de yine bu ödemeden yararlanması bekleniyor. Buna göre, ikinci KEY ödemesi için üzerinde çalışılan hak sahibi sayısı 5.8 milyona ulaşıyor.

internethaber

Bu mesaj shy tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.12.2008 - 12:48

DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#65 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.12.2008 - 13:01

KEY’e itirazlar Çalışma Hayatı’nda

Bugün (30 Aralık) 12.30’da NTV’de canlı olarak ekrana gelecek olan Çalışma Hayatı’nda KEY’e itiraz eden ve sonuç alamayanların ne yapması gerektiği konuşulacak.

Ali Tezel ve Heves Atasoy’un birlikte sundukları programda Konut Edindirme Yardımı (KEY) itirazlarından sonuç alamayanlar için başvurulacak yöntemler tartışılacak. İkinci KEY listelerinin 28 Aralık’ta yayınlanması gerekiyordu. Sorularınızı calismahayati@ntv.com.tr adresinden iletebilirsiniz.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#66 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 30.12.2008 - 13:45

Faydalı bilgiler için elinize sağlık...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#67 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 06.01.2009 - 13:12

Key le ilgili sorunları için dilekçe verenlere sorunun çözümlenip çözümlenmediğine dair bir cevap geliyor.En azından düzeltme yapıldığına dair yazı geliyor...
Ödeme tarihi ise daha sonra belirtilecektir deniyor...
İlgilenenlere tavsiyem böyle bir yazı gelmedi ise tekrar başvurmaları -ki mümkün mü değil mi emin değilim- ya da verdikleri dilekçenin akıbetini sormaları...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#68 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 12.01.2009 - 13:11

KEY’e itiraz için Tezel’in örnek dilekçesi
Konut Edindirme Yardımı’na itiraz eden ve olumsuz yanıt alan 1.5 milyon memurun tebliğ tarihinden itibaren 60 gün içinde idari yargıda dava açmaları gerekiyor. NTVMSNBC sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, itiraz edecekler için örnek dilekçe hazırladı.

SGK kendi çalışanı Ali Tezel’e de eksik KEY ödedi. Kendisine 1.400 yerine 56 TL ödeme yapılan Tezel, itirazına da olumlu yanıt alamayınca yargı yoluna gidiyor. Tezel, memurlar dışında kalan hak sahipleri için önemli uyarılarda bulundu. Tezel, “Toplam 9 buçuk milyon KEY hak sahibinden 5.8 milyon kişi itiraz etti. İtiraz edenlerden olumlu cevap alanına rastlamadım. 5 milyon kişinin dava etmesi halinde kurum 5 milyon davayla karşı karşıya kalacak” dedi.

Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği Başkanı Ali Tezel, Konut Edindirme Yardımı konusunda kamuoyunu bilgilendirmeyi sürdürüyor. Tezel’in KEY’le ilgili açıklamaları şöyle:

DAVA AÇMA SÜRESİNE DİKKAT!
KEY ödemelerine toplam 5.8 milyon itiraz olmuş. Bunun 1.5 milyonu kamu kurumlarında memur olanların itirazları.Geriye kalanlarda emeklilerle, SSK’lıların itirazları... Bu başvurular Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapıldı. 1.5 milyon memur zamanında çalışmış oldukları kamu kurumlarına itirazda bulundular. Kamu kurumlarında çalışan 1.5 milyon memurdan itirazlarına olumsuz cevap gelenler veya talepleri yeterince karşılanmayanların idari yargıda dava açmaları gerekiyor. Dava açma süresi, yazının kendilerine tebliğinden itibaren 60 gün. Memurlar yasal dava açma süresini doldurmadan dava açmak zorunda. Kesinlikle ikinci listeyi, yani 28 Haziran 2009’da açıklanacak listeyi beklememeleri gerekir. En kısa zamanda, itiraz başvurularına cevap gelir gelmez idari yargı yerlerine kendileri hakkında ödenmeyen KEY nemaları konusunda dava açmalılar. Burada dava zamanını geçirmemek çok önemli. Yoksa davaları zaman aşımından reddedilecek. Memurlar dışında kalan çalışanlar, yani emekliler ise 10 yıl içinde iş mahkemelerinde dava açabilirler. İş mahkemelerine dava açacakların sayısı da yaklaşık olarak 4.3 milyon kişi.

İTİRAZINA OLUMLU CEVAP ALANA RASTLAMADIM
Toplam 9.5 milyon KEY hak sahibinden 5.8 milyon kişi itiraz etti. KEY’e itiraz edenlerden olumlu cevap alanına rastlamadım. Hepsi olumsuz. Kurum, gelen itiraz dilekçesine bakarak hemen Emlak Bankası’na giriyor ve listede adı var mı diye kontrol ediyor. Listeye bakıp, “yok” diyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu da o listeye bakıyor; “Emlak Bankası kayıtlarında şu kadar paranız var” diyor. İtirazımın sebebi oradaki listede görünmemesi zaten. İtirazlarına olumlu cevap alamayanlar için yapılacak tek şey dava açmak.

SGK KENDİ ÇALIŞANI TEZEL’E DE EKSİK KEY ÖDEDİ
Ben Şubat 1995’te Sosyal Güvenlik Kurumu’na (eski adıyla SSK) naklen tayin oldum. Biliyorsunuz Aralık 1995’e kadar da KEY devam etti. Yani sosyal güvenlik kayıtlarında memur olarak 10 aylık KEY’imin olması gerekiyordu. O tarihte de KEY’ler 80 kuruş idi. 8 kuruş çıktığını söylediler bana ama aslında 10 çarpı 80 kuruş olması gerekiyordu. Sadece bir aylık kayıp olduğunu belirttiler. Aslında bu kadar basit. Benim o tarihte devlet memuru olduğum biliniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu memuru olduğum da belli. 10 ay çalıştığım da belli. Bu durumda benim 10 aylık KEY kesintim olması gerekiyordu. İtiraz ettim, itirazımda sadece bir aylık kesinti görüldüğünü iddia ettiler. Daha önce de Sağlık Bakanlığı’nda çalışmıştım. Adıma 56 YTL KEY ödemesi çıktı. Oysa 1.400 YTL olacaktı. Üstelik ben devlet memuruyum, bütün kayıtlarımın olması lâzım. Kendi memurlarının kayıtlarını doğru tutamayan devletin 4.3 milyon SSK’lıya vereceği cevap konusunda ümitsizim.

KURUM 5 MİLYON DAVAYLA KARŞI KARŞIYA KALACAK
5 milyon kişinin dava etmesi halinde kurum 5 milyon davayla karşı karşıya kalacak. Her biri yaklaşık 400 TL avukatlık masrafı, 100 TL de dava masrafı, yani toplam 500 TL ödeyecek. Ödenecek KEY parasından fazla avukat ve dava masrafı çıkacak. Bunu daha önce de öngörmüştük, şimdi haklı çıkıyoruz. Üstelik avukatların buna fazlasıyla itibar edeceklerini düşünüyorum. Çünkü davanın kazanılması garanti. Kendimi ele alayım. Ben dava açtığımda bu davayı kazanacağım. Sosyal Güvenlik Kurumu hem dava parasını ödeyecek, hem de avukat masrafını. Bütün bunların sonucu bir de o kadar yargıyı meşgul edeceğiz.

MİLYONLARCA DAVANIN AÇILMASI ENGELLENEBİLİRDİ
“Kayıt yok” deyip itirazları reddetmek yerine, gerçekçi davranıp kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından KEY ödemesi yapılması gerekiyor. KEY ödemeleri konusunda dilekçelerine ona göre cevap vermek, Emlak Bankası’na ona göre liste göndermek faydalı olacak. Vatandaşların itirazlarına olumsuz cevap verildiğinde doğacak milyonlarca davanın bedelini hepimiz ödemek zorunda kalacağız. Kuruma karşı açılan davaların avukat parası, dava giderleri biz vatandaşların cebinden çıkacak.


Dilekçe örneği için
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#69 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.01.2009 - 14:41

Konut edindirme yardımında (KEY) 140 bin SSK'lı vatandaşa KEY paralarının ödenmesini sağlayacak liste, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Emlak Konut Genel Müdürü Feyzullah Yetkin, listede yer alan vatandaşların Ziraat Bankası şubelerine başvurarak paralarını alabileceklerini bildirdi. Yetkin, yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası şubesinde yoğunluk olmaması için vatandaşların öncelikle www.keyodemeleri.com adresinden TC kimlik numaralarıyla isimlerini kontrol ettikten sonra bankaya gitmelerini istedi. Feyzullah Yetkin, bu vatandaşlara toplam 206 bin TL ödeneceğini kaydetti.

KEY kapsamında şimdiye kadar 2,4 milyar TL ödendiğini hatırlatan Yetkin, bunun 1,8 milyar TL'sinin Emlak Konut tarafından karşılandığını kalan bölümünü Hazine Müsteşarlığının verdiğini belirtti.

2009 yılı bütçe kanununa eklenen maddeyle Sosyal Güvenlik Kurumunun itirazlardan sonra yeni liste hazırlamasına ilişkin sürenin 6 ay uzatıldığını hatırlatan Yetkin, buna ilişkin çalışmaların da SGK tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Yeni ödeme listesine ilişkin mükerrer Resmi Gazete'nin 16 Ocak 2009 gece yarısı çok az sayıda basıldığı ve dağıtımının yapılmadığı öğrenildi.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#70 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.01.2009 - 23:32

Şimdi bu ikinci listede de adı olmayanlar olabilir.Onlar bir şekilde ssk ya başvurup verdikleri dilekçenin akibetini öğrensinler.Ziraat Bankası'nda kimlik no larında hala para yatmamış görünüyorsa oradan(ssk) dan referans numarası alsınlar ve o şekilde bankaya gitsinler.Bu şekilde paralarını alabilmeleri mümkün olabilir.

Hala listede isimleri yoksa -ki öğrenecekleri gibi- yeni liste çalışmaları halen devam ediyor.Bu iş Haziran ayına kadar devam edecekk gibi görüünüyor.Belki daha da uzun sürebilir.Belki parça parça liste yayınlamaya devam da edebilirler ya da hepsini toplu şekilde de yayınlayabilirler...

Zaten interneti takip etmeyi öneriyorlar sonuç için...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#71 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.06.2009 - 14:46

KEY'de hak sahipleri belirlendi

Ankara Soysal Güvenlik İl Müdürlüğü, KEY ödemelerine yapılan itirazların incelenmesini tamamladı.

Dışkapı ve Ulucanlar Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri birimlerinde yaklaşık 140 bin müracaat dilekçesinin incelendiğini belirten İl Müdürü Ali Pekten, hak sahiplerinin belirlenip Emlak Konut'a verileceğini söyledi.

Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, 140 bin kişiyi yakından ilgilendiren KEY ödemelerine itirazlarının incelenmesini, tanınan süre dolmadan tamamladı. Dışkapı ve Ulucanlar Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezleri birimlerinde 140 bin müracaat dilekçesinin incelendiğini belirten İl Müdürü Ali Pekten, "Hak sahiplerinin belirledik ve çok yakında Emlak Konut'a vereceğiz." dedi.

Ödemelerin, Emlak Konut'un belirleyeceği takvime göre yapılacağını kaydeden Pekten, "Bilindiği gibi yapılandırma, işverene beş puanlık indirim, e-borcu yoktur, KOSGEB Cansuyu Kredileri, prim tahsilatları gibi birçok işi omuzlayan İl Müdürlüğümüz personeli KEY ödemelerini bitirip biran önce asli görevlerine devam etmek için yoğun gayret gösterdi. Bizim listeleri erken hazırlamamız ödemelerin erken yapılacağı anlamına gelmiyor. İl müdürlüğümüzün asli işlerinin aksamaması için biran önce KEY listelerinin tamamladık. Ödemelerle ilgili duyurular basın-yayın organları aracılığıyla ayrıca yapılacak." şeklinde konuştu.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#72 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.06.2009 - 14:48

Star Gazetesi'nin haberine göre, yaklaşık 5.8 milyon varandaşı ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde takvim belli oldu.

Buna göre, 2'nci KEY ödemesinden yararlanacak kişilerle ilgili listeler 26 Haziran tarihine kadar Emlak Bankası'na teslim edilecek. Emlak Bankası da hesaplamaları 2 ay içinde tamamlayarak ödemeleri ağustos ayı sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyor.

2'nci KEY ödemelerine ilişkin süre çok sayıda itiraz dilekçesinin verilmesi nedeniyle 6 ay ertelenmişti. 1'inci KEY ödemesinden yararlanamayan veya KEY tutarını düşük bulan hak sahiplerinden yaklaşık 1.5 milyon adet itiraz dilekçesi geldi. Ayrıca 3 milyon hatalı hak sahibi ile 1.3 milyon vatandaşlık numarası tespit edilemeyen hak sahibinin bilgilerinin de kontrol edilmesi gerekiyordu.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#73 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 08.06.2009 - 14:54

Key ödemelerinde 2. tur başlıyor

KEY’de 6 milyon vatandaşı ilgilendiren ikinci tur ödemeleri için listeler belli oldu. Emlak Bankası’nın, listeleri inceleyip ödemeyi yapacağı tarih belirlendi.

KEY’de 6 milyon vatandaşı ilgilendiren ikinci tur ödemeleri için listeler belli oldu. Emlak Bankası, listeleri inceleyip ödemeyi ağustos sonuna yetiştirecek.

YAKLAŞIK 5.8 milyon vatandaşı ilgilendiren ikinci Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde takvim belli oldu. Buna göre, ikinci KEY ödemesinden yararlanacak kişilerle ilgili listeler, 26 Haziran tarihine kadar hesaplama için Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na teslim edilecek. Emlak Bankası da, hesaplamaları iki ay içinde tamamlayarak ödemeleri ağustos ayı sonuna kadar yetiştirmeyi planlıyor.

SÜRE ALTI AY UZATILMIŞTI

İKİNCİ KEY ödemelerine ilişkin süre, çok sayıda itiraz dilekçesinin verilmesi nedeniyle altı ay ertelenmişti. Birinci KEY ödemesinden yararlanamayan veya KEY tutarını düşük bulan hak sahiplerinden, yaklaşık 1.5 milyon adet itiraz dilekçesi geldi. Ayrıca, 3 milyon hatalı hak sahibi ile 1.3 milyon vatandaşlık numarası tespit edilemeyen hak sahibinin bilgilerinin de kontrol edilmesi gerekiyordu.

İkinci KEY ödemesinden yararlanacak kişi sayısının toplam 5.8 milyona ulaşması nedeniyle, listelerin belirlenmesine ilişkin süre 2009 yılı Bütçe Kanunu ile altı ay daha uzatılmıştı. Bu süre, 26 Haziran tarihinde dolacak. 26 Haziran tarihine kadar, tüm kamu kurumlarının ve de sosyal güvenlik kurumlarının, listeleri, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na teslim etmeleri gerekiyor.

HESAPLAMALAR TEMMUZ’DA

LİSTELERİN teslim edilmesinin ardından, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın, hak sahiplerinin alacakları tutarlara ilişkin hesaplamaları başlayacak. Bu kapsamda yapılacak çalışmanın da 1.5-2 ay sürmesi bekleniyor. Hesaplamaların ardından, listeler, yayınlanması için Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na gönderilecek. Ödemelerin ise Ağustos ayı sonunda yapılması planlanıyor. Yetkililer, ödemenin Ramazan ayının başlarına yetiştirilmeye çalışılacağını kaydettiler.

İlk etapta 2.8 milyar lira ödendi

KONUT Edindirme Yardımı (KEY) hesabının tasfiyesi kapsamında hak sahiplerine ilk turda 2.8 milyar lira ödendi. Bunun yüzde 61’i olan 1 milyar 786 milyon YTL, hak sahiplerine nema ve anapara olarak verildi. KEY hesabının ilk turunda 8 milyon 384 bin hak sahibi kesinleşti.

Toplam 1 milyon 759 bin 972 kişinin TC numarası bulanamadı. 331 bin 274 kişinin ise kurum sicil numarası sıfır olarak bildirildi. 770 bin 26 kişinin sicil numaraları birden fazla kişiye ait çıktı. 958 bin 19 kişinin ismi, birden fazla kurum tarafından bildirildi. 128 bin 443 kişi adına yatırılan paylar ise yüksek gösterildi.

KONUT Edindirme Yardımı için kesilen paraların dağıtılmasında toplam 1.5 milyon kişi ödemelere itiraz ettiği için ikinci kez denetleme yapıldı. İtirazında haklı olanlara ise ağustos ayının sonuna kadar ödemeler yapılacak.

Kaynak:haber7
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#74 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.07.2009 - 16:11

Kamuoyunda KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımı hesaplarının ikinci ödemesine ilişkin çalışmalarda, liste teslim süresi 28 Haziran itibariyle doldu. Kamu kurumları ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, ikinci KEY ödemesinden yararlanacak olan kişilerin listelerini Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na teslim etti. Star gazetesinin haberine göre, ikinci KEY ödemesinden, itiraz dilekçesi veren yaklaşık 1.5 milyon, vatandaşlık numarası tespit edilemeyen yaklaşık 1.3 milyon ve bilgileri eksik olan yaklaşık 3 milyon kişi yararlanacak. Listelerin teslim edilmesinin ardından şimdi, KEY hak sahiplerinin alacakları tutarların hesaplamasına geçilecek.

ÖDEME İÇİN LİSTELER BEKLENİYOR

Hesaplama işlemini Ankara’daki KEY Merkezi gerçekleştirecek. Yetkililer, hesaplamaların bu kez daha kısa zamanda tamamlanacağını bildirdiler. Hesaplamaların iki ayda tamamlanması planlanırken, ödeme için listeler Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na gönderilecek.

İkinci KEY ödemesi kapsamında hak sahiplerine yapılacak tutarları hesaplayacak olan Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, uzmanların vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle çalışmalarını sağlıklı sürdüremediğinden şikayet etti. Sayın ‘Birçok hak sahibi bilgi almak için KEY Merkezi’ne geliyorlar. Hak sahiplerinden ricamız, hesaplamalar tamamlanıncaya kadar merkeze gelmemeleridir’ dedi.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#75 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 04.08.2009 - 13:13

Vatandaşlık numarası bulunamadığı için KEY ödemesi alamayan 1.3 milyon kişinin vatandaşlık numarası bulundu:

Yaklaşık 5.8 milyon vatandaşı ilgilendiren ikinci KEY ödemelerinde iki sürpriz gelişme yaşandı. Hükümetin, ikinci KEY ödemelerine ilişkin çalışmaları son aşamaya gelirken, milyonlarca hak sahibinin KEY ödemelerinden yararlanmasını sağlayacak olan iki önemli sorun çözüldü. Çözüme kavuşturulan sorunlarla birlikte, birinci KEY ödemesi sırasında vatandaşlık numarası tespit edilemediği için KEY tutarlarını bankadan alamayan 1.3 milyon hak sahibine de bu dönemde ödeme yapılacak. İkinci olarak da, SSK’nın listeleri süresi içinde listeleri teslim etmemesi nedeniyle ‘riske giren’ 1.5 milyon hak sahibinin KEY alacağı ile ilgili olarak da yeniden çalışma başlatıldı.

YENİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI

İkinci KEY ödemelerine ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. KEY ödemelerine ilişkin yasaya göre, listelerin teslim edilme süresi 28 Temmuz’da dolmuştu. Sürenin dolmasının ardından, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası, teslim edilen listeler üzerinden KEY tutarlarını hesaplama işlemine başladı. Ancak, 28 Temmuz tarihi itibariyle başta SSK olmak üzere, bazı kamu kurumları ikinci KEY ödemesinden yararlanacak kişilerin listelerini Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na teslim etmedi. Bu durum yaklaşık 1.5 milyon hak sahibinin, KEY alacaklarının riske girmesine neden oldu. Ekonomi yönetimi, 1.5 milyon hak sahibine de ödeme yapılması için, bu kurumlarla görüşerek yeniden çalışma yapılması talimatını verdi. Halen Hazine, SSK ve Tasfiye Halindeki Emlak Bankası yetkilileri, listeleri zamanında yetiştirmeyen kurumların listelerini biran önce tamamlayarak kuruma göndermeleri konusunda görüşmelerde bulunuyor. Görüşmelerde, listeleri teslim etmekte geç kalan kamu kurumları için formül aranıyor. Formülün bulunmasının ardından, listeler teslim edilerek KEY ödemesinden faydalanması sağlanacak.

LİSTELER ÇALIŞANLARIN KURUMLARINA GÖNDERİLDİ

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen birinci KEY ödemesi sırasında, vatandaşlık numarası olmadığı için 1.3 milyon hak sahibine Ziraat Bankası tarafından ödeme yapılmamıştı. Bu listeler, hak sahibinin çalıştığı kurumlara geri gönderildi. Kurumlar tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, vatandaşlık numaraları bulundu. Birinci KEY ödemesinden yararlanamayan 1.3 milyon hak sahibi de KEY tutarlarını ikinci ödeme sırasında alabilecekler. Yetkililer, ikinci KEY ödemesi ile KEY alacakları konusundaki dosyanın kapatılacağını belirterek, bu nedenle hak sahiplerinin tamamına ödeme yapmak için çalışma yaptıklarını bildirdiler.

1 milyon kişi mükerrer yazıldı

8 milyon 384 bin hak sahibi kesinleşti.

1 milyon 759 bin 972 kişinin TC numarası bulunamadı.

331 bin 274 kişinin kurum sicil numarası sıfır olarak bildirildi.

770 bin 26 kişinin sicil numaraları birden fazla kişiye ait çıktı.

958 bin 19 kişinin ismi, birden fazla kurum tarafından bildirildi.

128 bin 443 kişi adına yatırılan paylar ise yüksek gösterildi.

star
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#76 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.08.2009 - 17:00

Ödemeler Yapılmazsa Dava Açacaklar

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, KEY mevduatının toplandığı Emlak Konut AŞ’nin (EGYO) tasfiyesine ilişkin yasanın çıktığı 2006 yılından bu yana, 6 milyon hak sahibinin parasını ya eksik aldığını ya da hiç alamadığını söyledi. İlk ödemelerin yapıldığı geçen yılın Temmuz ayından bu yana itirazların sonuçlandırılmadığını anlatan Yokuş, ödeme geciktikçe hak sahiplerinin mağduriyetinin arttığını ifade etti.

Yokuş, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun itirazları incelemek ve sonuçlandırmakta yetersiz kaldığını kaydederek, KEY listesinde adı olmayanların itiraz dilekçesi vermekle uğraştırıldığını, eksik beyan ve ikinci listelerde önceden KEY alanların isminin tekrar çıkması nedeniyle işlemlerin zorlaştırıldığını ve ödemelerin yılan hikayesine döndüğünü ifade etti.

Ekonomik kriz ortamında KEY ödemelerinin geciktiği her gün 6 milyon kişinin mağduriyetinin arttığını belirten Yokuş, hükümetin en kısa sürede hak sahiplerinin mağduriyetinin ortadan kaldırılması için harekete geçmesini ve sağlıklı liste oluşturularak ödemelerin yapılmasını talep etti.

Yokuş, ödemelerin gecikme faiziyle birlikte yapılmaması halinde Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak dava açacaklarını, hak sahiplerine de hukuki yardımda bulunacaklarını kaydetti.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#77 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.08.2009 - 17:06

benim bu key ödemeleriyle uzaktan yakından alakam yok.
ama her ne hikmetse bu sayfa başa gelince giriyorum. haberi de okuyorum.
buna engel olamıyorum. hey allahım ya
shy hep senin yüzünden *pilot

#78 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.08.2009 - 17:11

Aslında büyük bir kesim hala parasını alamadı veya eksik aldılar.Parayı da eylüle verecekleri söyleniyoru ancaak aldığım duyumlara göre para yokmuş o sebeple eylülü de unutun deniyor.Hani listeler tam tespit edilemedi yalanı da bitti.Ne mazeret gösterecekler ben onu bekliyorum.Mazaretleri biriktiriyorum ilerde gerekli olur *pilot
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#79 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.08.2009 - 12:25

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, 13 aydır KEY ödemesi yapılamayan hak sahiplerinin kaybının yüzde 38 olduğunu iddia ederek, halen KEY'ini alamayan bir hak sahibine 534 TL gecikme faizi ödenmesi gerektiğini belirtti.

Haksen Genel Başkanı Ayhan Çivi, KEY ödemelerinin 28 Temmuz 2008 tarihinde başladığını anımsatarak, listelerde ismi bulunmayan veya eksik miktar bulunan yaklaşık 3.5 milyon kişiye 13 aydır hiçbir ödeme yapılmadığını ifade etti.

Yasa'da gecikme faizi ödenmesine ilişkin herhangi bir hüküm de bulunmadığına dikkat çeken Çivi, “Halen yürürlükte bulunan 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna göre kamu alacakları için aylık yüzde 2.5 gecikme zammı uygulanmaktadır. KEY ödemeleri de devletin vatandaşlarına olan borcudur.

Bu nedenle, hak sahiplerine geç ödeme yapılan her ay için yüzde 2.5 gecikme zammı uygulanmalıdır. Sosyal Hukuk Devleti ilkesi gereğince bunun yapılması gerekir” dedi.

28 Temmuz 2008 tarihinden bugüne kadar geçen 13 aylık sürede aylık yüzde 2.5 gecikme zammına göre kümülatif olarak anaparanın yüzde 38'i kadar ek ödeme yapılması gerektiğine dikkat çeken Çivi, şöyle devam etti:

“1987-1994 yılları arasında aralıksız olarak KEY yardımı yapılan bir hak sahibine 28 Temmuz 2008 tarihinde bin 412 TL ödendiği dikkate alındığında, aynı durumda olmakla birlikte herhangi bir ödeme yapılmayan bir kişiye bugün itibariyle 534 TL gecikme zammıyla birlikte toplam bin 946 TL ödenmesi gerekiyor. Bu uygulamanın yapılmaması halinde hak sahiplerine yargıya başvuru hakkı doğacaktır.”
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim

#80 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.08.2009 - 17:26

Milyonlarca KEY hak sahine kötü haber...

5.8 milyon kişiyi ilgilendiren KEY ödemeleri yıl sonuna kalabilir.

Milyonlarca hak sahibinin merakla beklediği ikinci KEY ödemelerindeki sıkıntılar halen çözümlenemedi. Star gazetesinin haberine göre, Ramazan Bayramı’na kadar yetiştirilmesi planlanan ikinci KEY ödemelerinde liste sıkıntısı yaşanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), iki aydır 1.5 milyon SSK’lı hak sahibinin listelerini, KEY tutarlarını hesaplayacak olan Tasfiye Halindeki Emlak Bankası’na teslim etmedi. Hak sahiplerinin listeleri teslim edilmediği için diğer hak sahipleri ile ilgili çalışmalar da tamamlanamıyor. Dolayısıyla, ikinci KEY ödemelerinin kısa vadede gerçekleşmesi zor görülüyor.

ÖDEMELER YIL SONUNA KALABİLİR

İkinci KEY ödemeleri yaklaşık 5.8 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Birinci KEY ödemesi geçtiğimiz yıl temmuz sonunda yapılmıştı. İkinci KEY ödemesinin ise en geç bayram öncesi yapılması planlanıyordu. Bununla ilgili olarak, kurumlar arasında yoğun bir KEY görüşme trafiği gerçekleştiriliyor. Ancak bu görüşmelere rağmen SSK’lı hak sahipleri konusunda bir ilerleme sağlanamadı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın talimatı üzerine, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı başkanlığında bir toplantı yapılması ve soruna çözüm aranması kararlaştırıldı. Yetkililer, ikinci KEY ödemelerine ilişkin süreyi tekrar uzatmayı tartışıyor. Eğer yeni bir erteleme olursa, ikinci KEY ödemelerinin, 2009 sonuna kalması söz konusu olacak.
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli