İçerik değiştir



- - - - -

Sınırın Sıfır Noktasına Sevkiyat


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 9 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.11.2007 - 21:05


TÜRK Silahlı Kvuvvetleri'nin sınır ötesi harekatının her an başlaması beklenirken, sınırın sıfır noktasına asker savkıyatı bugün de devam etti. Yaklaşık 350 askerin bulunduğu, otobüs ve sivil minibüslerden oluşan konvoya, uzaktan kumandalı mayınları etkisiz hale getiren frekans karıştırıcı ‘Jammer’ cihazlı bir araç da eşlik etti. Komandolar, bugün de sıfır noktalarındaki sarp kayalıklardan oluşan bölgede operasyona çıktı. Hava destekli operasyonlara helikopterler de eşlik etti. Ayrıca Hakkari’den Şemdinli yönüne çok sayıda helikopter gönderilmesi dikkat çekti. Bu sabah Yüksekova-Şemdinli karayolu, mayın arama faaliyeti nedeniyle 1.5 saat araç trafiğine kapatıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi operasyonuna son şekil verilirken, kara harekatının yapılacağı bölgelerde de askeri hareketlilik devam ediyor. Bu sabah 35 kadar sivil plakalı minibüs ve 1 otobüs ile yaklaşık 350 asker sınırın sıfır noktalarına sevkedildi. Konvoyun önü ve arkası makinalı tüfekli askerler tarafından korundu. Ayrıca konvoya, PKK’nın uzaktan kumandalı mayınlarına karşı frekans karıştırıcı Jammer cihazı bulunan Türk Telekom’a ait bir minibüs de eşlik etti. Cep telefonu, uzaktan kumanda, telsiz, hatta model uçak kumandası frenkanslarını dahi kesen elektronik cihazla donatılan araç, askerlerin varış noktasına kadar konvoyda kaldı. Minibüs içindeki tümü silahlı olan askerler, sıfır noktalarındaki birliklere nakledildi. Ancak güvenlik nedeniyle askerlerin hangi noktaya gideceği konusunda bilgi verilmedi. Gazetecilerin askeri konvoyu takip etmesi ise engellendi.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

PKK’lı teröristlerin sıfır noktalarından Türkiye’ye sızacağı istihbaratı alınması üzerine bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hava destekli operasyonda süper kobralar askerlerin geçiş istikametindeki alanlarda keşif yaptı. Oldukca dik ve sarp kayalıklı bölge olan operasyon alanlarına kokuya duyarlı özel eğitilmiş köpeklerde getirildi. Askerlerin dağlık alanlara çıkmadan önce bölgede dedektörlerle mayın araması yapıldı.

HELİKOPTERLERLE SEVK

Bu arada Kuzey Irak ve İran’a sınırı olan Hakkari’nin Şemdinli İlçesi'ne çok sayıda helikopterin sevkedilmesi dikkat çekti. Süper Kobraların korumasında, Sikorsky tipi helikopterlerin bölgeye asker, mühimmat ve gıda malzemesi naklettiği öğrendi. Helikopterlerin bölgeye sevkedilmesi, geçiş noktalarındaki yerleşim birimlerinde heyecan yarattı.
Mehmetçik, bir yandan askeri konvoyların geçiş yapacağı noktalarda yol güvenliğini sağlarken, arazi arama-tarama faaliyetlerine de ağırlık verdi. Hakkari-Yüksekova ve Yüksekova-Şemdinli karayolundaki faaliyetlere ise panzerler eşlik etti. Stratejik bölge ilan edilen Yüksekova-Şemdinli karayolu ise mayın arama-tarama faaliyeti nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Yaklaşık 30 askerin gövrev yaptığı bu çalışma nedeniyle oluşturulan nokta karakollarında araçların geçişine izin verilmedi. Yaklaşık 1.5 saat süren bu çalışmalardan sonra yol araç trafiğine açıldı.

ELLERİ KINALI ASKERLER

Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerine, akşam saatlerinde yine askerler sevkedildi. Frenkans karıştırıcı ‘Jammer’ cihazlı askeri bir aracında eşlik ettiği 20 araçlık konvoyun geçişi sırasında yol güzergahında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Henüz 3 aylık eğitimden sonra sınır ötesi operasyonun gerçekleştirileceği sıfır noktalara sivil minibüslerle nakledilen yaklaşık 200 askerden bazıları, kendilerini görüntülemeye çalışan gazetecilere el sallayıp, selam verdi. Minibüsteki askerlerin bazılarının ise elleri kınalı olduğu görüldü.
Anadolu’da askerin eline kına yakılması bir gelenek haline geldi. Anadolu kentlerindeki bu geleneğe göre ‘kına’ olayının hikayesi şöyle:
‘Bir gün birliğini denetleyen bir komutan askerin eline kına yakıldığını görür, ona elindeki kınanın sebebini sorar. Asker şöyle cevap verir: Bizim köyde üç şey için üç yere kına yakılır. Kurbanlık hayvanın üzerine kına yakılır. Allah’a yakınlığın işareti olsun diye. Gelinin eline kına yakılır kocasına yakın olsun diye. Askerin eline kına yakılır, vatanına yakın ve kurban olsun diye.’


BABACAN'IN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında Plan Bütçe Komisyonu’nda soruları yanıtlarken, ABD ile istihbarat paylaşımı konusundaki işbirliği neticesinde çalışmaların başladığını söyledi. Babacan, "gerçek zamanlı istihbarat uygulaması başladı" dedi.


Milliyet Gazetesi


#2 Eylül

Eylül

    Harabenin Meleği

  • Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 14.11.2007 - 21:11

Dün akşamda vardı bu haber başlamış sevkiyat Allah yardımcıları olsun .

Herşeyin bir sırası var üsteki arkadaşın imzasında dediği gibi doğru bir söz
EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT

#3 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 14.11.2007 - 21:15

Allah utantırmasın...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#4 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 14.11.2007 - 21:31

Hadi bakalım hayırlısı olsun.

#5 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.11.2007 - 17:35

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınırötesi operasyona ilişkin bir soru üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 28 Kasım 2007 itibariyle yetkilendirildiğini bildirdi.


Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık 70 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, “Almanya'dan teröristler iade edildi. Süreç böyle mi devam edecek yoksa tezkere kullanılacak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biliyorsunuz 17 Ekim'de tezkereyi TBMM'den aldık. Bu karar üzerine ayın 24'ünde Genelkurmayımıza, daha önce Genelkurmay Başkanımızın da açıkladığı gibi talepleri ile alakalı yazımı yazdım. Buna karşın Genelkurmay Başkanlığımızın da 1 Kasım'da talepleri ile ilgili yazı bana geldi. Ve ardından 28 Kasım günü bizler de Bakanlar Kurulu kararımızı aldık ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla şu anda sınırötesi operasyona ilişkin Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yetkilendirilmiştir.”

hürriyet

#6 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 30.11.2007 - 19:57

TSK'ya Yetkiyi Verildi.

30 Kasım 2007 15:43

Başbakan Erdoğan, 28 Kasım itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sınır ötesi operasyon yapma yetkisi verildiğini açıkladı. İşte Başbakan'ın o sözleri..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınırötesi operasyona ilişkin bir soru üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 28 Kasım 2007 itibariyle yetkilendirildiğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık 70 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Almanya'dan teröristler iade edildi. Süreç böyle mi devam edecek yoksa tezkere kullanılacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Biliyorsunuz 17 Ekim'de tezkereyi TBMM'den aldık. Bu karar üzerine ayın 24'ünde Genelkurmayımıza, daha önce Genelkurmay Başkanımızın da açıkladığı gibi talepleri ile alakalı yazımı yazdım. Buna karşın Genelkurmay Başkanlığımızın da 1 Kasım'da talepleri ile ilgili yazı bana geldi. Ve ardından 28 Kasım günü bizler de Bakanlar Kurulu kararımızı aldık ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla şu anda sınırötesi operasyona ilişkin Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yetkilendirilmiştir."

Başbakan, "ABD seyahatimizden önce anlık istihbarat paylaşımı olmuyordu. Bunu ABD Başkanı George Bush'a ilettik. Müşterek ve uyumlu mutabakat içinde bir çalışma başlamıştır" diye konuştu.

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#7 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 30.11.2007 - 20:48

Hayırlı olsun...Yaza yaza usandık , yılan hikayesine döndü bu iş...Allah askerlik görevini yapan kardeşlerimize güç kuvvet versin...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#8 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 01.12.2007 - 10:23

Harekat için yetki verildi

Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak’a yönelik sınır ötesi operasyona ilişkin TSK'nın 28 Kasım itibariyle yetkilendirildiğini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken sınır ötesi operasyon için TSK’nın yetkilendirildiğini söyledi.

Erdoğan, “Almanya’dan teröristler iade edildi. Süreç böyle mi devam edecek yoksa tezkere kullanılacak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Biliyorsunuz 17 Ekim’de tezkereyi TBMM’den aldık. Bu karar üzerine ayın 24’ünde Genelkurmayımıza, daha önce Genelkurmay Başkanımızın da açıkladığı gibi talepleri ile alakalı yazımı yazdım. Buna karşın Genelkurmay Başkanlığımızın da 1 Kasım’da talepleri ile ilgili yazı bana geldi. Ve ardından 28 Kasım günü bizler de Bakanlar Kurulu kararımızı aldık ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla şu anda sınırötesi operasyona ilişkin Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yetkilendirilmiştir.” Erdoğan, bir gazetecinin “Harekat emri olduğunu mu anlamalıyız?” sorusuna, “Arkadaşlar ifademe lütfen dikkat edin, saptırılmasın. Şu anda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 28 Kasım itibariyle yetkilendirilmiştir, çerçevesi o yetkinin içerisindedir” karşılığını verdi.

Anlık istihbarat paylaşımı

“ABD Büyükelçisi’nin bir açıklaması oldu. Anlık istihbarat paylaşımının başladığı, sonuçlarının Türk yetkililer tarafından açıklanması gerektiğine yönelik. Buna ilişkin somut bir sonuç var mı?” sorusu üzerine ise Erdoğan, “Biliyorsunuz, Amerika ziyaretimizde bu Sayın Başkan Bush’un da ifadesi. Daha önce bu anlık istihbarat paylaşımı ne yazık ki olmuyordu. Bunu kendilerine de ilettik. Kendileri de onu bize açıkça ifade etti. Paylaşım böyle bir hafta, onbeş gün, bir ay, dört ay sonra olmaz. Bu anlık olmalıdır. Bununla ilgili müşterek çalışma başlamış vaziyette. Bunların detayları anlatılmaz, konuşulmaz yapılır. Ama şu anda uyumlu mutabakat içerisinde bir çalışma olduğunu biliyorum” dedi.

Çiçek: Gereği yapıldı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek de, Meclis kulisinde gazetecilerin, Genelkurmay Başkanlığı’nın yetkilendirilmesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı. Çiçek, “TBMM’den alınan yetkinin hukuken ve siyaseten gereği yapılmıştır” dedi. Çiçek, yetkilendirmenin Bakanlar Kurulu kararı şeklinde olduğunu ve tüm bakanların imzasının yer aldığını da söyledi. Bakan Çiçek, “Yetkilendirme niye uzun sürdü?” sorusunu, “Sümenaltı etmedik. Başbakan ABD’ye gitti. Oradan gelenler oldu. Genelkurmay’ın, Dışişleri’nin ve başkaca kurumların çalışması oldu. Tüm birimler çalıştı, son noktaya kadar hazırlıklar yapıldı. Bunların hepsi yapıldı” diye cevapladı

Çiçek, “yetkinin içeriğinin” sorulması üzerine, ise “Yetkinin muhtevasına girmem” dedi.

‘Kahvaltıyı uygun bulmadım’

Erdoğan, bir gazetecinin “ABD Büyükelçiliği’nin bir kahvaltısı söz konusuydu. Milletvekilleri sonunda katılmadılar” sözleri üzerine, “Birinciyi söylemiyorsunuz” dedi. Gazetecinin “İkinciyi söylüyorum. Acaba siz vekilleri bu yönde uyardınız mı?” sorusuna karşılık Erdoğan, “Katılmalarını uygun bulmadım” diye konuştu. “ABD Büyükelçiliği’nin bu girişmelerini yadırgıyor musunuz?” sorusuna da Erdoğan, “Hayır onu aslında bizim yetkili kurullarımızda üst kurullarımızla görüşerek, o tür kahvaltılar yapılmış olsa çok daha isabetli olur. Belki biz de kendilerine kahvaltı verebiliriz. Çok daha rahat olur. Bizim büyükelçilerle bu noktada herhangi bir diyalog sıkıntımız zaten yok” yanıtını verdi.
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#9 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.12.2007 - 17:50

01 Aralık 2007 günü istihbari çalışmalar kapsamında, Hakkari ili Çukurca ilçesinin güneydoğusunda Irak hudutları içinde, 50-60 kişilik bir PKK'lı terörist grup tespit edilmiştir.

Söz konusu teröristler üzerine, bölgeye yakın durumda bulunan ateş destek vasıtaları ile yoğun bir uygulama yapılmıştır. Uygulama sonucunda terörist grubun önemli ölçüde zayiat verdiği, teknik vasıtalarla tespit edilmiştir.

Bölgeye ihtiyaç duyulduğunda diğer unsurlarla da müdahale edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

en güvenilir kaynaktan.


İlk operasyon başladı. Hadi bakalım hayırlısı olsun.

#10 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 01.12.2007 - 20:11

Hayırlısı olsun....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli