İçerik değiştir



- - - - -

İl il Türkiye


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 22 yanıt verildi

#21 altuntas

altuntas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.066 Mesaj
  • Konum:trabzon
  • İlgi Alanları:edebiyat şiir oyun müzik futbol

Gönderim zamanı 06.05.2008 - 15:32

Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim
Gönderilen Resim


Kanuni sultan Suleymanin dogdugu,Yavuz Sultan Selimin valilik yaptigi,Fatih Sultan Mehmet'in feth ettigi,Dunyaca unlu gezgin Marco Polo'nun ugradigi bu guzel kente hos geldiniz.

Karadeniz kiyilarinin zumrut kenti Trabzon:Tarih ve kulturel degerlerin yanisira dogal guzellikleri yonunden de oldukca zengindir.Dogal konumu ve sundugu diger imkanlari ile her mevsim gezilip gorulmeye deger Trabzon;serin yazlari "verimli denizi" yesilin her tonunu sergileyen bitki ortusu ve ormanlari ile kiymetli bir hazine gibidir.

Tarihsel ipek yolu uzerinde bulunmasi nedeni ileeski caglarda da onemli transit merkezi olan Trabzon,tum turistik cazibesi ile her mevsim yerli ve yabanci turistlerin ilgi kaynagidir.Bol yagisli iklimin sundugu tabii guzellikler tyaninda insan elinden cikan nadide eserler,gorenlerin hayranligini kazanacak niteliktedir.

Tarihin en eski caglarindan beri insan oglunu barindirmis olan bu guzel kent,oykulerle,turkulerle dolu zengin bir kulturel mirasa sahiptir.

M.O.2000 yillarinda Kafkas Yaylalarindan gelen Orta Asya kokenli bir kavmin kurdugu sanilan kentte M.O.756 yilinda gelen Milet kolonilerikalelerinin sekline uygun olarak"Trapezus" adini vermislerdir.Ilk cag tarihinin en onemli olayi sayilan"Onbinlerin donusu"nde Trabzonun onemli bir yeri verdir.

Ksenofon komutasindaki onbin kisilik Yunan ordusu Pers kirali Kurus'a yenilmis ve M.O.IV> yuzyilda Babil yakinindaki Cunax'dan kacarak Trabzon'a siginmis ve buradanda gemilerle yurtlarina donmuslerdir.Bir sure Pontus Kralliginin egemenligi altina giren Trabzon Romalilar tarafindan ele gecirilmis ve M.S II. yuzyilda Hadrianus tarafindan bastan basa onarilmistir.Bir cok akinlara ugrayan Trabzon,bir sure Bizanslilarin yonetiminde kalmistir.

1024 yilinda kurulan Trabzon Komnen Imparatorlugu,26 Ekim 1461 yilinda Fatih Sultan Mehmed'in Trabzonu almasiyla yikilmistir.

Cok uzun birtarihi olan Trabzonun kisaca tarihi ozeti budur,Roma ,Bizans ve Osmanli doneminden gunumuze ulasan bir cok tarihi anit vardir.Ilerki sayfalarda bunlari sirasi ile tanima firsati bulacagiz.

Bu mesaj altuntas tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.05.2008 - 15:38

GELİYOR MU O?

#22 Kervancı_FB

Kervancı_FB

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.681 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Sarı-Lacivert

Gönderim zamanı 11.05.2008 - 12:55

Altuntas birde aydintepeyi tanıtsaydın olmazmıydı ya!!!

Teşekkürler kardeşim emeğine sağlık




" Ruhum benim oldukça bu imanla beraber
Üç yüz sene, dört yüz sene, beş yüz sene bekler"



| кєяטαη¢ı |






FENERBAHÇE


#23 Eylül

Eylül

    Harabenin Meleği

  • Dokunulmazlar
  • 10.820 Mesaj

Gönderim zamanı 12.05.2008 - 11:24

Bayılıyorum karadenize Trabzonu görmeyi çok istiyorum.
EÐER ÇEKMEZSEN GÜLÜN NAZINI NE DİKENE DOKUN NE GÜLÜ İNCİT





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli