İçerik değiştir



Yaşar Nuri ÖZTÜRK


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 49 yanıt verildi

#1 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 27.09.2007 - 21:43


Hulki Cevizoğlu (ALINTI)

Yıllarca sahte peygamberlerle mücadele eden Yaşar Nuri Öztürk, sonunda kendisi bir iddiada bulundu: 'Mehdi geldi! ..' Kimdi bu mehdi? İ.Ü. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün 'tarif ettiği' ama bir türlü 'adını açıklamadığı' bu mehdi kendisi mi idi? ...

Yaşar Nuri Öztürk, 'Kuşadalı'nın beklediği mehdi, Kur'an'a Dönüşü kitlelere fikir ve aksiyon olarak sunacak bir tevhid eridir. Onun adının mehdi olması gerekmiyor. Önemli olan onun getirdiği Tecdit (Yeniden Yapılanma) hareketidir' diyor; sonra kendisi 'Yeniden Yapılanmak' kitabı yazıyor ve Kur'an'a Dönüş hareketi başlatıyor.

'Gelecek yüzyılın mehdi müceddidinin 1944-1945 yıllarında doğacağına şifreli bir işaret vardır' diyor, kendisi 1945 doğumlu.

'Kuşadalı'nın temsilcisi olduğu dini düşüncenin temel niteliklerinden biri de 'Kur'an'daki İslam'ı ve onun fikir ve iman atmosferini müjdelemiş olmasıdır' diyor, 'Kur'an'daki İslam' adlı kitabın yazarı kendisi. Şu anda 'gelmiş! ' olan mehdiyi 'Hepimizin dinlediğini' söylüyor. Televizyonlarda mi dinlediğimizi merak ediyoruz! ..

Hıristiyan ve Yahudiler mehdinin 'uzaydan' geleceğine inanıyor. Yaşar Nuri Öztürk, bir kitabında uzaylı ifadeler kullanıyor: 'O'nun geldiği plan'ın incelikleri', 'Sizin dünyanızın iğreti ölçüleri', 'Ey insanlar! '

Bazı ilahiyat profesörleri ve araştırmacı yazarların 'Mehdi olarak kendisini kastediyor' dediği Yaşar Nuri Öztürk için Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Yaşar Nuri mehdiyi biliyor' diyor.

Ortada bir de laik Cumhuriyeti yakından ilgilendiren çok önemli iddia var, ama kimse bunu fark etmiyor: Hilafet! .. Yaşar Nuri Öztürk, 'Elimde tarikat, tasavvuf esprisi içinde 2-3 tane hilafet var. Ben bunları söylemedim daha' diyor. Nedir bu Yaşar Nuri Öztürk'ün Hilafeti? ..

Mehdilik ve hilafet kavramları özellikle yabancıların Türkiye ve İslam ülkelerini karıştırmak için kullandıkları kavramları mı? Tarihe bakınca bu konuda çok 'denemeler' görülüyor.

Bir röportajında 'Bizi dışlayın, yürüyün gidin' diyen Yaşar Nuri Öztürk ve onu ağır biçimde eleştiren uzmanların bu büyük tartışması yıllarca unutulmayacak önemli bir belgesel niteliğinde.

(Arka Kapak)

Hulki Cevizoğlu nun Yaşar Nuri ile ilgili yazdıdı kitabın arka kapağından alıntıdır...



Yaşar Nuri Öztürkten inciler

KUR’AN’A GÖRE NAMAZ VAKİTLERİ HANGİLERİDİR?

Kur’an’da kılmakla yükümlü tutulduğumuz namaz üç vakit olarak gösterilmiş ve adları verilmiştir:

NAMAZ KILINIRKEN KÂBE’YE DÖNMENİN AMACI NEDİR? TANRI HER YERDE OLDUÐU HALDE YÖN GEREKLİ MİDİR?

Kâbe’ye dönmenin amacı, cemaatle namazda birlik ve düzeni sağlamaktır. Tek başına kılınan namazlarda Kâbe’ye dönmek elbette ki uygundur. Ama dönülmemişse namazı geçersiz kılmaz

CUMA NAMAZI KADINLARA FARZ MIDIR?

Cuma namazı, kadın-erkek her mümine farzdır. Diğer namazlar gibi kadın ve erkeğe birlikte emredilmiştir. Kadını bundan istisna edecek hiçbir vahiy verisi yoktur. Ayet ey erkekler değil, ey inananlar hitabıyla başlar

Bayanlar namaz kılmak için abdest alırlarken başlarını örtmeli mi?

Başın örtülmesi hiçbir durumda zorunlu değildir.

Namaz kılarken başı kapatma zorunluMUDUR?

Bir bayanın namaz kılarken en makbul şekildeki örtünmesi nasıldır?

En makbul örtünme derecesi el, ayak ve baş dışındaki bölgelerin örtülmesidir.

İsteyen başını da örtebilir, bu bir tercih işidir.

Namaz kılarken okumamız gereken sureleri Türkçe olarak veya içimizden geleni söyleyerek namaz kılabilir miyiz?

Söylediğiniz şekilde namaz kılabilirsiniz

Dinî nikâh zorunlumudur, âdet halindeyken oruç tutulabilirmi, namaz kılınabilirmi, Müslüman olmayan bir erkekle evlenmek günah mıdır?

Nikah bir akittir. Yaşanılan toplumun hukuk kurallarına göre kıyılır. Dini nikah diye bir zorunluluk yoktur. Kişisel tercih olarak isteyen resmî nikahtan sonra dinî nikah kıydırabilir. Âdet halindeki yasak için Bakara Suresi 222. Ayete bakabilirsiniz. Kur’an müşrik kadın ve erkeklerle evlenmeyi kesin yasaklamıştır. Hıristiyan ve Musevi erkeklerle evlenmeyi yasaklayan bir Kur’an ayeti yoktur

(Burda Bakara suresine 222. ayete bakılması söyleniyor bu ayette hayızlı kadınların namaz ve oruçlarıyla ilgili bir hüküm yok yani;Öztükün demek istediği hayızlı kadın oruç tutar, namaz kılar)

Neticede, Kuranı, Sünnet ve hadislerden ayırırsan onları yok sayar,Dini sanki sana vahy olunmuş gibi kendi tekelinde zannedip binlerce yıllık dogru uygulamaları yıkmaya çalışan her kim olursa olsun kendi açtığı çukura gönülmeye mahkumdur...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#2 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 28.09.2007 - 12:08

(ALINTI)

Yaşar Nuri Öztürk, İslam konusunda, son senelerde Türkiye'nin çok yakından tanıdığı bir isim. Türk halkı, İlahiyatçı Profesör titrini taşıyan Yaşar Nuri Öztürk'ü, ilk olarak bir zamanlar Flash TV'de yaptığı dini sohbetlerle tanıdı. Devam eden haftalarda, Yaşar Nuri Öztürk, programına sonradan Müslüman olan, sadece Müslüman olmakla kalmayıp aynı zamanda bir İslam araştırmacısı da olan, Danimarkalı Profesör Hans von Aiberg'i çıkartmaya başladı. Yaşar Nuri Öztürk ile Hans von Aiberg ne şekilde anlaşıp program yapmaya başladılar, bilmiyoruz. Önceleri bu ikili programı çok iyi götürüyorlardı. Halk, pür dikkat dışarıdan katılımların da olduğu bu ikilinin programını izliyor, biri, karşılıklı soru cevap programı idare ederken, öteki ise muhteşem Türkçesi ile, İslam'ı bilimsel ! olarak izah ediyordu. Hans von Aiberg, bu bilimsel izahları yaparken, ikide bir kendisinin Türkçeye ne kadar vakıf olduğunu söylüyor, Türklerin ise kendi dillerine yeterince ilgi göstermediğinden de yakınıyordu.
Bu beraberliktelik, bir gazetecinin, Hans von Aiberg'in, aslında bir zamanlar gazetelerde, Falınız Diyor ki, sütünlarını hazırlayan , Bülent Ayberg adında Erzincanlı sahtekar bir gazeteci olduğunu ortaya çıkarması ile son buldu. Bülent Ayberg'in gazetede boy boy resimleri çıktı. Muhterem İslam bilimci, biraz da asalet düşkünlüğünden olacak, soy isminin başına von ibaresini eklemeyi de ihmal etmemişti. Bu şekilde kendisinin ne kadar asil bir Avrupalı aileden geldiğini vurgulayarak, biraz da buradan prim toplamak gayretleri içindeyken, işin foyası meydana çıkınca, bu ikilinin programı son buldu. Yaşar Nuri Öztürk, gerçekte kendisinin de aldatıldığını, başından beri Bülent Aiberg'i, Danimarkalı Profesör Hans von Aiberg olarak tanıdığını iddia etti. Yani, bu iddiaya göre, Yaşar Nuri Öztürk, kendisini Danimarkalı bir profesör olarak tanıtan bir kişiyi sorup sormadan programına çıkartmış ve aldatılmıştı. Gerçekten öylemiydi, değilmiydi işin bu yönünü bilemiyoruz, ancak zamanla Yaşar Nuri Öztürk'ün, biraz sonra ortaya koyacağımız bugüne uzanan bazı aleni saptırmaya yönelik yaklaşımlarını izledikçe, acaba ilahiyatçı profesörümüz, gerçekten de Flash TV'deki o programı yapaken, Bülent Ayberg'in gerçek kimliğini bilmeden mi programına çıkartıyordu diye bir soruyu kafamızdan geçirmeden yapamıyoruz.
Türkiye'de irticai faaliyetlerin iyiden iyiye kol gezdiği bir zamanda, aileden gelme duygularla bağlı olduğu dininden soğumak istemeyen insanlar, Flash TV skandalını hemen unutup, İslam Dinini, kendine göre yorumladığı ılımlı bir yaklaşımla, görüldüğünden çok daha iyi bir din gibi tanıtmaya çalışan bu İlahiyatçı Profesörü hemen benimsedi.
Bu İslam Profesörü, hiçde gerici değildi. İslam'ı gerçekten de iyi anlatıyordu. Hem üstelik o gerici İslamcılara da karşıydı. Özellikle, çarşafa, ya da, türbana girmek istemeyen Türk Hanımları, tam istedikleri İslam'ı kendilerine anlatan bu İlahiyatçı Profesörü çok, hem de çok sevdiler. Profesörümüz de bu sevgiyi, kendisine TV programlarında sorulan sorulara, ilgili cevabın hangi kitabında olduğunu söyleyerek boş bırakmadı. Hanımlarımız da, bu profesörün TV'lerden kendilerine önerdiği kitaplarını kapış kapış alarak sevgilerini sadece manevi değil maddi olarak da gösterdiler.
Bu şekilde kitap satışını yapmak için TV programlarını da akıllıca kullanan İlahiyat Profesörü, o zamandan bu zamana epey kitap yazdı. Yazdı, sattı, yazdı sattı, sattıkça tekrar yazdı. Ancak bu kadar çok yazınca da, yazdıklarında bir takım tutarsızlıklar çıktı. Halkın kendisine gösterdiği bu sempatinin verdiği rahatlıktan olacak, bir yazısında da biraz fazla ileri gidiverdi. Öyleki, bir gün geldi çıplak uyarıcı olarak neredeyse Mehdi olacaktı. Bir uyarıcıdan bahsediyordu, ne tesadüf ki, bu bahsettiği uyarıcı da kendisi gibi 1945 doğumluydu. Bu yaklaşımı konuyla ilgilenen bazı TV program yapımcılarının ilgisini çekti. Hiç beklemeden hemen konunun üzerine gidiverdiler. Ancak, durumu hemen farkeden aceleci gazetecilerimiz, bastığı yeri yoklayarak ufak adımlar atan profesörümüzün, mehdilik yolunda biraz daha yürümesini beklemeyip, erken hareket ettikleri için, İlahiyatçı Profesör'e de bastığı yerin çürük olduğunu anlayarak, vaktinde çark edecek imkanı vermiş oldular. Eğer kendisine yeterli süre bırakılsaydı, üstad bugün çok daha fazla rating alabilecek bir konu üzerinde ! epeyce ilerlemiş olabilecekti.
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#3 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 28.09.2007 - 13:21

peygamber benim dememiş.söylediklerine yorum yapılmış..ayrıca altta bahsettigi sorularda mantıklı cevap vermiş...

siyasi görüşü şuyu buyu beni ırgalamaz o alt alta sıraladığın sorulara baktım hemen hemen süleyman ateşle aynı cevapları vermiş..sayın ateşte mi siyasi kimlik bunaLIMında?
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#4 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 28.09.2007 - 13:25

(Burda Bakara suresine 222. ayete bakılması söyleniyor bu ayette hayızlı kadınların namaz ve oruçlarıyla ilgili bir hüküm yok yani;Öztükün demek istediği hayızlı kadın oruç tutar, namaz kılar)
bu kimin yorumu merak ettim ama adam doğru ayet vermiş..

Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: "O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever."
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#5 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 28.09.2007 - 14:23

KUR’AN’A GÖRE NAMAZ VAKİTLERİ HANGİLERİDİR?

prf öztürk cevabı : Kur’an’da kılmakla yükümlü tutulduğumuz namaz üç vakit olarak gösterilmiş ve adları verilmiştir

kuran- kerim yer alanlar ayetler..

Namaz 3 vakittir, gün doğmadan önce SABAH namazını (Salat’ul fecr), gün batıya yöneldiğinde ÖÐLE namazını ve gün battıktan sonra da AKŞAM namazını (Salat’ul aşa) kılmalıdır”.

Ey inananlar, emriniz altında çalışanlar ve sizden henüz erginliğe ermemiş olanlar üç kez izin almalıdırlar: Sabah namazından önce, öğle vaktinde dinlenmek için elbisenizi çıkardığınız zaman ve Akşam namazından sonra... Bunlar, sizin özel üç vaktinizdir. Bunların dışında, birbirinizin yanına girip çıkmakta bir sakınca yoktur. ALLAH ayetleri size böyle açıklar. ALLAH Bilendir, Bilgedir. (Nur-58)

Güneşin kaymasından gecenin kararmasına kadar namazı gözet. Sabah Kuran´ını da gözet. Sabahleyin Kuran (okuması) tanık olunur. (İsra-78)


------------------------------------------------------------------------
NAMAZ KILINIRKEN KÂBE’YE DÖNMENİN AMACI NEDİR? TANRI HER YERDE OLDUÐU HALDE YÖN GEREKLİ MİDİR?

Kâbe’ye dönmenin amacı, cemaatle namazda birlik ve düzeni sağlamaktır. Tek başına kılınan namazlarda Kâbe’ye dönmek elbette ki uygundur. Ama dönülmemişse namazı geçersiz kılmaz

Bekara suresinin 144.
"(Ey Habibim! Vahyin gelmesi için) yüzünün semaya doğru çevrilip durduğunu muhakkak görüyoruz. Bunun için, biz seni, razı olacağın bir kıbleye çevireceğiz. Şimdi yüzünü Mescid-i Haram tarafına (Kabe'ye) döndür. (Ey mü'minler!) Siz de, her nerede olursanız yüzünüzü namazlarda o tarafa çeviriniz. Şüphe yok ki, kendilerine kitap verilenler, bu kıble çevrilişinin, Rableri tarafından hak olduğunu elbette bilirler. Allahü teâlâ ise, onların yapacaklarından gafil değildir."
------------------------------------------------------------------------------------------
CUMA NAMAZI KADINLARA FARZ MIDIR?

prof öztürkün cevabı :Cuma namazı, kadın-erkek her mümine farzdır. Diğer namazlar gibi kadın ve erkeğe birlikte emredilmiştir. Kadını bundan istisna edecek hiçbir vahiy verisi yoktur. Ayet ey erkekler değil, ey inananlar hitabıyla başlar

kuran-ı kerimde ki ayet.
Cuma Sûresinin 9. Ayet-i Kerimesinde; "Ey İman edenler! Cuma günü namaz için çağrıldığınız vakit, hemen Allah'ı (c.c.) zikretmeye gidin.
------------------------------------------------------------------------------------
Bayanlar namaz kılmak için abdest alırlarken başlarını örtmeli mi?

Başın örtülmesi hiçbir durumda zorunlu değildir.

Namaz kılarken başı kapatma zorunluMUDUR?

Bir bayanın namaz kılarken en makbul şekildeki örtünmesi nasıldır?

En makbul örtünme derecesi el, ayak ve baş dışındaki bölgelerin örtülmesidir.

İsteyen başını da örtebilir, bu bir tercih işidir.

nur süresi 31.ayet
Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü'minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!
-------------------------------------------------------------------------------------------
Namaz kılarken okumamız gereken sureleri Türkçe olarak veya içimizden geleni söyleyerek namaz kılabilir miyiz?


Söylediğiniz şekilde namaz kılabilirsiniz
Kur’an-ı Kerim’de “Kur’an’dan kolayınıza geleni okuyun” (Müzzemmil, 73/20) buyrulduğu gibi, Hz. Peygamber (s.a) de bütün namazlarda Kur’an-ı Kerim okumuş ve namaz kılmayı iyi bilmeyen bir sahabiye namaz kılmayı tarif ederken “... sonra Kur’an’dan hafızanda bulunanlardan kolayına geleni oku.” (Müslim, Salat, 45) buyurmuştur.
----------------------------------------------------------------
Dinî nikâh zorunlumudur, (acık beyan edilmiş bir ayet bulamadım)
----------------------------------------------------------
âdet halindeyken oruç tutulabilirmi, namaz kılınabilirmi,
Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: "O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever."
---------------------------------------------------------------------


Müslüman olmayan bir erkekle evlenmek günah mıdır?
bakara 221
Hristiyan bir erkek eğer müslüman olursa o takdirde müslüman bir kadının onunla evlenmesi caiz olur.

(1) Bakara, 221
(2) Maide, 5
(3) Bakara, 221
(4) Fetevâ-i Hindiye 11/330
Müşrik kadınları nikâhınıza almayın, nikâhlamayın kendinize; (hattâ yu'minne) tâ ki, onlar îman etsinler. İman ettikleri zaman nikâhlayabilirsiniz. İman etmedikçe, müşrik olan kadınları nikâhınıza almayın, onlarla evlenmeyin! (Ve leemetün mü'minetün hayrun min müşriketin velev a'cebetküm) Eğer hüsn ü cemâli, hâl ü etvârı, boyu posu sizi hayran bıraksa bile, hoşunuza gitse bile; müşrik bir kadından mü'min bir köle kadın, cariye daha hayırlıdır."

Müşrik hoşunuza gitse bile, câzibedar olsa bile, sizin hayranlığınızı çeken vasıflara sâhip olsa bile; o müşrik olduğu için, Allah'a îmanı olmadığından, şirki olduğundan, müşrik olduğundan, iyi değildir. Câriye, hürriyeti bile olmayan bir köle kadın, ondan daha hayırlıdır.

Nikah bir akittir. Yaşanılan toplumun hukuk kurallarına göre kıyılır. Dini nikah diye bir zorunluluk yoktur. Kişisel tercih olarak isteyen resmî nikahtan sonra dinî nikah kıydırabilir. Âdet halindeki yasak için Bakara Suresi 222. Ayete bakabilirsiniz. Kur’an müşrik kadın ve erkeklerle evlenmeyi kesin yasaklamıştır. Hıristiyan ve Musevi erkeklerle evlenmeyi yasaklayan bir Kur’an ayeti yoktur
-----------------------------------------------------------------------------
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#6 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 28.09.2007 - 15:27

islam dininin hükümleri kur'an-ı kerimde belirtilmekle beraber. kutsal kitabımızın anlaşılabilir net ayetleri varken, bazı ayetlerin de "acaba hangi konu üzerine indi bu ayet?, burda ne denmek isteniyor?" diye düşünmek zorunda kalmaktayız. ondandırki 30 ciltlerle ifade edilen kur'an tefsirleri mevcuttur. heleki bazı ayetlerinin anlamı dahi bilinmemektedir. ( yaa-siin, taa-haa, gibi) dolayısıyla bu ayetlerin anlamını diğer veriler, o günkü şartlar ve en önemlisi peygamberimizin sünnetinden, yani hadis-i şeriflerden anlamamız mümkün olmaktadır. kendisine inen kitabı en iyi, sanırım peygamberimiz anlıyacak ve yaşayacaktır. o halde kur'anı anlamak için hadfisleri de göz önünde bulundurmamız lazım. yani uygulamayı. dini ritüellerimiz bize peygamber efendimiz zamanından kalmıştır. namaz ve baş örtüsü olayı gibi. bunun uygulaması o zamandan olduğu için tartışılmaya gerek yoktur zanımca.

yaani modern hukukta kanunlar silsilesi şöyledir. anayasa-kanunlar-tüzükler-yönetmelikler- içtihat kararları. yaani her olayı anayasa ile çözemez onun açıklayıcı detay hükümlerine ihtiyacınız olur. islam hukukunda da böyledir; Ku'an-sünnet- kıyas-icmaa ( içtihat kararı gibi bi şey oluyo) diye gitmektedir. ( yanlışım olursa düzeltin eski bilgilerle araştırmadan yazıyorum.:) ) kısacası kur'anı anlamak için sünneti gözardı edemezsiniz. ederseniz herkes farklı yorum getirir. bu işin de böyle suyu çıkar.

Bu mesaj attalia tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 28.09.2007 - 15:27

aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#7 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 28.09.2007 - 19:15

İslam dininin Peyganberi namazı kaç vakit kılmıştır?
Beş, Sabah,öğle, ikindi, akşam,yatsı;Nuri bey Kuran ın bu ayetini peyganberden daha mı iyi anlıyor...

Kıbleye dönmekle ilgili Ayetten kıbleye dönülmesede namaz bozulmaz hükmünü nasıl çıkardınız...

Cuma namazının sadece erkeklere farz olduğu istisnasız bütün fıkıh kitablarında bulunabilir...Binlerce senelik uygulama da bu şekilde

Nur suresi 31. Ayetten,kadınların başlarını örtmelerinin isteğe bağlı ve farz olmadığını nasıl çıkardınız...Verdiğiniz Ayetleri bir kez daha okuyunuz...

Kuran dan hafızanda bulunanları, kolayına gelenleri oku hadisi şerifinden ,namazda türkçe bişeyler söylemeyi nasıl çıkarıyorsunuz...

Soru kadının adet halinde oruç tutması ve namaz kılması ile ilgili, Nuri bey Bakara 222 ye bakın diyor,bakıyoruz adet halinde namaz ve oruçla ilgili bişey yok , demekki yok o zaman tutulabilir, kılına bilire getiriliyor ...Daha evvel ki yazılarında da bunu açıkça ifade ediyordu...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#8 duygusuz

duygusuz

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • Konum:niko
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 28.09.2007 - 22:10

Sosyete hocası *böö

............................şşşşt sessiz ol!.................................


#9 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 28.09.2007 - 22:32

Kur'an , Sünnet , İcma , Kıyas .

Biraz da kafa çalışsın yeter .


#10 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 29.09.2007 - 12:06

İslam dininin Peyganberi namazı kaç vakit kılmıştır?
Beş, Sabah,öğle, ikindi, akşam,yatsı;Nuri bey Kuran ın bu ayetini peyganberden daha mı iyi anlıyor...

Kıbleye dönmekle ilgili Ayetten kıbleye dönülmesede namaz bozulmaz hükmünü nasıl çıkardınız...

Cuma namazının sadece erkeklere farz olduğu istisnasız bütün fıkıh kitablarında bulunabilir...Binlerce senelik uygulama da bu şekilde

Nur suresi 31. Ayetten,kadınların başlarını örtmelerinin isteğe bağlı ve farz olmadığını nasıl çıkardınız...Verdiğiniz Ayetleri bir kez daha okuyunuz...

Kuran dan hafızanda bulunanları, kolayına gelenleri oku hadisi şerifinden ,namazda türkçe bişeyler söylemeyi nasıl çıkarıyorsunuz...

Soru kadının adet halinde oruç tutması ve namaz kılması ile ilgili, Nuri bey Bakara 222 ye bakın diyor,bakıyoruz adet halinde namaz ve oruçla ilgili bişey yok , demekki yok o zaman tutulabilir, kılına bilire getiriliyor ...Daha evvel ki yazılarında da bunu açıkça ifade ediyordu...

ben kuranda geçen ayetleri aynen yazdım..fazla söze yoktur hacet...


Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: "O bir ezadır (rahatsızlıktır). Ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever."

222 ayette bu yer alıyor kadınların ay halleri diye geciyor...hala yok diye iddia ediyorsun pes doğrusu...

ben sayın öztürkü savınmıyorum söyledikleri katıksız doğru demiyorum..ama adam doğru ayet veriyor..bilmeden yok diyor birde üzerine yorum katıyorsunuz..tuhaf olan bu...

Bu mesaj lasrocas tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 29.09.2007 - 12:08

Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#11 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 29.09.2007 - 14:36

lasrocas, elmalarla armutları karıştırıyosun canım. kılıç diyo ki; o ayetten nasıl oruç tutulup, namaz kılınabileceğini çıkartıyosun? sen müneccim misin hocam! diyo. çaktın mı şimdi? o ayette ay halinde kadının durumundan bahsediliyo. namaz kılabilir oruç tutabilir hükümlerine nerden varıyosun? bi aydınlatır mısın beni? :P

koskoca peygamberden bu tarafa herkes yanlış yapmış, peygamber de! bir tek bu derya profösör aabim kavramış kur' anı!!! öyle mi yaa bi gitsin hava alıp gelsin sayın hocamız. sünnete baksın kendi kafasına göre element uydurmasın :D
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#12 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.09.2007 - 14:45

Ya bir kere abdesti olmayan bir kişi oruçta tutamaz benim bildiğim,namazda kılamaz..Ay hali,yani regl dönemlerinde ise abdest olmaz.Regl bitince (yine benim bildiğim) bayanlar,boy abdesti alırlar..Demekki abdest o dönemde gidiyorki bittiği zaman abdest alıyoruz ..Bu dönemde kadınların namaz kılmasını ve oruç tutmasını engelleyen bir durumdur..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#13 REBEL

REBEL

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.906 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan

Gönderim zamanı 29.09.2007 - 15:05

yaşar nuri öztürk'ün soyağacına bi baksak diyorum lasrocas *lol bu adamın bir tek Allah bir'dir dediğine inanırım gerisi boş..

kur'anda verdiğiniz ayetle yaptığınız yorum birbiriyle çok çelişiyor.. işte tuhaf olan bu :D

...


#14 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 30.09.2007 - 12:27

Allaha çok şükür,Yaşar beyin ne yapmak istediği anlaşılmış...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#15 AnTiKoLpA

AnTiKoLpA

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 1 Mesaj

Gönderim zamanı 30.09.2007 - 15:06

28 Şubat hocası...
ne yapıyorsa 28 şubatı meşrulaştırmak içindir.

#16 JoHoR

JoHoR

    Approved

  • Üyeler
  • 808 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İllustrasyon, Sinema, Astroloji, Felsefe Tarihi, Siyaset.

Gönderim zamanı 30.09.2007 - 21:26


Yaşar Nuri Öztürk'ün de sizin de ne yapmak istediğiniz ortada.
Tarikatler cehennemine boğulmuş Türkeye'de Akıl dini İslâm'ın doğru anlaşılması için çırpınan insanların sadece elini öptürmekten içtinap göstermesi yüzündendir İslâm'ın aydınlık yüzünü göstermesinden korkulduğu için bu kadar çirkinleşilmesi ve soyuna sopuna saldırılması.
Kişiler üzerine yorum yapmadan önce İslâm dininin, "biraz da akıl" yerine tamamen aklî melekeleri kullanarak islâm ışığını bulabileceğimiz gerçeğini yadsımayalım.
28 şubat hocası ya da sosyete hocası demek ne demektir?
28 şubattan önce Öztürk acaba hocalık yapmıyor muydu? Ondan önce ilahiyatla ilgili değilmiydi. Ya da 28 Şubattan sonra acaba söyledikleri değişti mi? Ondan önce farklı mı konuşuyordu?
Acaba bir kitabını dahi okudunuz mu bu adam ne demiş diye yoksa internette üstünkörü yaptığınız araştırmalardan mı ibaret fikirleriniz.
PEYGAMBER kelimesini bir klavye hatası ile yanlış yazdığınızı düşündüm ancak işin aslı o değilmiş. Kişiliklere saldıran birinin ne fikri olur ne de zikri nazarımda.
Ancak cehaletinize sinirlenmeden de edemiyorum. Zirâ insanlar sizi dinliyor.
Siz 5 vakit namaz kılınmasını hangi ayetten çıkardınız ya da Hz. Muhammedîn 5 vakit namaz kıldığını hangi hadisten buldunuz da konu ediyorsunuz?
Süleyman Ateş'e geçen hafta yazılan mektuplardan birinde daha önce namaz vakitleriyle ilgili tartışma çıktığı zaman neden konuşmadınız deniyor.
Süleyman Ateş aynı şeyi yıllar önce kendi kitabında yazdığını belirtiyor.
Yani namaz vakitlerinin 3 olarak belirten sadece Yaşar Nuri Öztürk değilmiş.
Kıble ile ilgili konuya da gelirsek elinde pusula yok gece ve hava kapalı sana yönünü tayin etmek için bilebileceğin hiç bir şey yok hatta tam olarak nerde olduğunu bile bilmiyorsun diyelim. Namaz kılman gerek ne yapıyorsun? Kıble diye kızıl meydana dönmediğini nerden bileceksin?
Bu namaz kabul olunmaz mı diyeceksin? Allah katında neyin kabul olunduğunun tayini senin mi elindedir? Kur-an bunun için bir mecburiyet mi koymuştur? Yönün kıbleyi göstermiyorsa namazın helâk mı oldu diyeceğiz.
Abdestsiz elimize kitabı aldırmadılar yıllarca. Kitaplıkta baş köşeye koyduk, içinde ne olduğunu ise sadece senin hocalarının söylediğini doğru kabul ettik. Adamın biri bir gün çıkıp diyor ki efendim kitabıı okumak için abdest almanıza gerek yoktur. E nerden bilecez açıp bakmamışsın ki Abdestinden emin olamamışsın ki. Öyle bir kutsiyet vermişsin ki kitaba sen bile bakmaya korkmuşsun. Haşa elim değer de kirletirim kitabı.
Son olarak sana sadece şu soruyu sorayım. KILIÇ efendi Cuma namazı kaç rekattır? lütfen cevap vermeden evvel iyice düşün araştır sonra cevap ver çünkü harcarım.

Salih Gönüller

#17 milas

milas

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 939 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 30.09.2007 - 21:35

yaşar nuri öztürk'ün soyağacına bi baksak diyorum lasrocas :) bu adamın bir tek Allah bir'dir dediğine inanırım gerisi boş..

kur'anda verdiğiniz ayetle yaptığınız yorum birbiriyle çok çelişiyor.. işte tuhaf olan bu <_<

*drunk aynen katılıyorum, bu adamın söyledikleriyle amel etmek isteyen varsa AMAN DİKKAT bir çukura atıverir adamı... :msn24: :msn24:
necip fazıl a sormuşlar; edebi nerden öğrendin, cevap vermiş edep sizden

#18 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1.033 Mesaj

Gönderim zamanı 30.09.2007 - 21:41

KILIÇ efendi Cuma namazı kaç rekattır? lütfen cevap vermeden evvel iyice düşün araştır sonra cevap ver çünkü harcarım.


Yaşar Nuri ÖZTÜRK şahsiyetini tanımadan önce ve tanıdıktan sonra sen Kuran-ı Kerimi kaç defa okudun?
Allah Rasulünün hayatını hiç okudun mu ?
Sana göre Kuran'da namaz kaç vakittir ve sen kaç vakit kılıyorsun ?

Cuma namazının 10 rekat olduğunu ben yazayım,
yukarıdaki sorularıda iyi düşün sen cevapla JoHoR efendi, eğer doğru cevaplayamazsan asıl ben seni harcarım....
Bu harcama işi nasıl oluyorsa artık... *drunk

Bu mesaj suustuneyaziyazmak tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.09.2007 - 21:42


#19 JoHoR

JoHoR

    Approved

  • Üyeler
  • 808 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İllustrasyon, Sinema, Astroloji, Felsefe Tarihi, Siyaset.

Gönderim zamanı 30.09.2007 - 21:46

Rasul değil Resul olacak 10 rekat kıldığın cuma değil öğle namazı?
Buyrun harcayın.

Salih Gönüller

#20 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1.033 Mesaj

Gönderim zamanı 30.09.2007 - 21:52

Doğrusu Resul,
buna katılıyorum, olanca dikkatimle her kelimemi itina ile kullanmaya çalışırım fakat yine de istemeden hata yapılıyor.
Cuma namazı bahsine gelince;
Bak kardeş,
kıldığımız ilk dört rekat cuma'nın ilk sünnetidir.
Ardından iki rekatlık cumanın farzı kılınır eder altı birde Allah Resulü'nün kıldığı dört rekatlık cumanın son sünneti vardır eder on....
Diyanetin resmi sitesinde de Ömer Nasuhi Bilmen'in Büyük İslam İlmihalinde de durum aynen böyledir. İkna olmadıysan link verebilirim..

Harcama konusuna gelince benim kimseyi harcayacağım yok, zaten kimse kimseyide harcayamaz, sadece kullandığın kelimenin ne kadar abesle iştigal olduğunu hatırlatmaktı amacım..
Saygılar

Bu mesaj suustuneyaziyazmak tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 30.09.2007 - 21:54






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

3 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli