İçerik değiştir



Vay vay vay!..


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 77 yanıt verildi

#41 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 14.08.2007 - 20:48

glamour nasıl bir kanıt söylermisin :) birde ne oldu benim fotolar hazır değil mi??

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#42 JoHoR

JoHoR

    Approved

  • Üyeler
  • 808 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İllustrasyon, Sinema, Astroloji, Felsefe Tarihi, Siyaset.

Gönderim zamanı 14.08.2007 - 20:57

Yaşar Nuri Öztürk'ün tırnağı olamazsınız/olamazlar. Kime sorarsan sor "Yaşar Nuri Öztür Politika'dan anlamaz o politikacı değil" dedikleri için vermediler oyu. İnandıkları, sevdikleri, fikirlerini benimsedikleri bir adamı sırf "ÇİRKİNLEŞEMİYEÐİ" için seçmedi, benim bu halkım.
Polikadan politikacıdan anladıkları layık oldukları yöneticileri seçip başlarına geçirdikleri için tebrik ediyorum Yüce Halkımı. "Dindâr" Cumhurbaşkanlarıyla Gelecek kuşaklara bırakacakları Türkiye için hedeflerini görmezden gelmek salaklık olur.
Bir otobüsün şöförünün seçimi kavgasında "Uçuruma gidiyoruz bu şöför bizi gitmek istediğimiz yöne değil başka araçların arkasına takılmak amacıyla kullanıyor" diyenleri mi dinlersin? "Hayır yok bir şey adam güzel güzel kullanıyor ne var ki! diyenleri mi?"
"Demokrasi" bu yüzdeyle hükümet kuranları, onların seçtikleri cumhurbaşkanını kabul etmemizi sineye çekmemizi söylüyor. Avrupanın deyimiyle Azınlıkta kalan Laik sınıfa tokat niteliği taşıyor.
Seçim öncesinde orduyla halkı karşı karşıya getirenler seçimin ertesi "TSK Türkiye cumhuriyetinin en büyük güvencesidir." diyebiliyor. Mağduru oynayıp Başörtüsü ve Türban ayrımını yok edip Cahil halkı Sanki bir kesim başörtüsünü milletin kafasından almaya hevesliymiş korkusunu salıyorlar. Türban'ın siyasi bir sembol olarak kullanılmadığını bağlama şekliyle başörtüsünden farklı bir amaca hizmet etmediğini dillendirmeye ve herkesi buna inandırmaya gayret gösteriyorlar.
Herkesin üzerinde anlaştığı bir meclis başkanı seçerek bir kesimin ağzına bir parmak bal çalıp aralarında sanki bir anlaşmazlık varmış da istemeye istemeye aynı ismi çankayaya çıkarmak zorunda kalmışlar gibi davranıyorlar.
Bu ülkede çok az insan kalmışdır bir ideolojinin maşası olmadan siyaset yapsın.
Yaşar Nuri Öztürk bu isimlerin en başında gelir. DİNCİ kesim tarafından sevilmez çünkü Müslüman geçinenlere gerçek İslâm'ı öğretir. Bu da kendi tabanlarının zayıf düşmesi demektir. İslâm'ın tarikatlerle, mezheplerle, siyasetle yozlaştırılmaya çalışıldığı gerçeğinin görülmesini duyulmasını istemezler.
İslamiyet onlar için rant ve güç kapısıdır. Doğruyu anlatan herkes onlar için tüh kakadır.
İslâm terörü cinayeti emretmez. İslâm Aklın - sevginin dinidir. Ülke hangi sistemle yönetilirse yönetilsin İslâm bununla ilgilenmez.
İslâm'ın tek bilgi kaynağı Kur-an e akıldır. Ne şeyhler ne tekkeler sizin ve ailenizin mutluluğunu sağlayamaz.
İslâmcı ya da laik dindarlar ya da dindar olmayanlar ayrımını sokanlar. Hem bunlar hem de onlardır. Pazarlıklarını yaparlar kafa kafaya verip bu ülke insanı nasıl acaba salağa çeviririz de hem daha fazla kazanır hem de nasıl daha fazla güç kazanırız diye düşünürler.
beni hürriyette gördüğüm ve okuduğum bu haberden çok Adalet bakanlığının son görevi olarak meclise verdiği önerge ilgilendiriyor.
Tüm Ceza infaz memurları sivilleştiriliyor.
Kavganın tartışmanın yönünü onlar değil halk belirlemeli.
Yalvarıyorum bu büyük oyunun bir maşası kuklaları olmayın.
Cumhuriyetinizi de Dininizi de bu sapkın ellerden kurtarın.

Salih Gönüller

#43 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 15.08.2007 - 11:59

Üzücü öyle üzücü ki anlatamam şurada o dergi kapağını yapan grafikere, o yazıları yazan sözde yazarlara ve o dergiyi çıkartan editöre, o derginin abonelerine ve destekçilerine kimse bişi demiyor da o derginin bu yaptıklarını ortaya çıkaran kişiye hakaretler ediliyor. Gören de dergiyi savunuyorsunuz sanır. Yoksa savunuyor musunuz ? *zong
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#44 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1.033 Mesaj

Gönderim zamanı 15.08.2007 - 12:50

O örgütü herkes biliyor islamla uzaktan yakından alakaları yok hiçbir söylemleri islamla bağdaşmayan zavallı bir gurup siz böyle terbiyesiz ahlaksız ve daha ağır hakaretleri hakeden bir örgütle


O malum dergiyi çıkaran örgüte bundan daha ağır neler söylenebilirki ..

Bizim karşı çıktığımız olay bir örgütün yapmış olduğu çirkinliği tüm inanan insanlara maletme çabası içerisine girilmesi hadisesidir.

Bu mesaj suustuneyaziyazmak tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 15.08.2007 - 12:53


#45 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 15.08.2007 - 18:23

Yaşar nuri ile Emin çölaşan birlikte siyasete atılırlarsa oylar artarmı acaba?
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#46 hashukukcu46

hashukukcu46

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 1 Mesaj

Gönderim zamanı 16.08.2007 - 00:22

İşin aslı ben işsiz kalmasına pekte üzülmedim,
popularitesi dahada artacağı için, kendi kendine
zam yapacaktır..

#47 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 16.08.2007 - 01:09

Posedion video da senin anlatmak istediğin nedir ? söylermisin ? bu konuyla ben bir şeye bağlayamadım bu video *fiuv

Sevgili ysf, bu videoyu şunun için koydum... Bazıları Yaşar Nuri Öztürk'ü sevmez bu sevmeyen kesim bu kişinin dini kendine göre yorumladığını düşünür... Ancak bu beyin bakın kişi değil beyin Türkiye'nin görüp görebileceği en büyük İslam alimlerinden ve Kemalistlerinden birisidir... Konuşmasını dikkatli dinlediyseniz bu oyunların yani kendini İslam dininin gerçek müslümanı görüp, Atatürk'e saldırıp onun yaptıklarına laf atmasının küfür etmesinin yeni bir şey olmadığını, Kurtuluş Savaşında düşman kuvvetlerinin Şeyhülislam'ı kullanarak halkı en hassas yerinden tutarak Atatürk'ün Direnişini kırmak için uğraştıklarını ve bugünde bunu yapmak için Ilıımlı İslam diye bir şey uydurduklarını ve yine Türkiyede'ki İnsanları birbirne düşürerek bölgede hiç bir zaman güçlenmesini istemediklerini anlatıyor...

Yani Emin Çölaşanın ki bu yazı kendisinin Hürriyet gazetesinden kovulmasına sebep olmuştur... Yazısında bahsettiklerinin yeni bir şey olmadığını Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşundan günümüze 84 yıldır Ülkeyi Laiklik kökten dincilik şeratçılık gibi şeylerle sürekli karıştırdıklarını anlatıyor... Bu yazıdan tam 4 ay önce...

Yazıda geçen kişiler her zaman olacaktır... Atatürk'ün yıkılmaz eserine böyle insanlar her zaman küfür edecekleridir... Kendilerini gerçek müslüman Atatürk gibi düşünenlere ve onun ilkelerine inanları yoldan çıkmış olarak göstereceklerdir... Bu şimdi olduğu gibi ileride de olacaktır...

Bu ne Akp hükümetinden kaynaklanan bir şeydir... Neden başka bir hükümet geldiğinde son bulacak bir şeydir... Yani bir partiye endeksli değildir...


Sitedeki bazı arkadaşlar Yaşar Nuri Öztürk'ün aldığı oyla Milletin sinesindeki yerini ölçmüş ben sadece şöyle bir şey söylemek istiyorum bu çıkarıma karşılık...

Saadet partisi İslam'ın partisi olarak Müslümanların partisi olarak propaganda yaptı aldığı oy ortada...

Peki nüfüsunun %99 Müslüman olan bir ülkede İslam partisi olarak ortaya çıkan bir partinin bu oyu alması nasıl oluyor...?

Chp Atatürk'ün partisi olarak ortadaiKemalizmin Laik Cumhuriyetin savunucusu olarak ortada... Aldıkları oy % 20...

Peki Türkiye Cumhuriyet'inde Atatürk'ün oyu %20 midir..?

Daha bir çok örnek verilebilir böyle....

Yani Yaşar Nuri Öztürk'ün yüzde birin altında oy alması onun kötü bir adam olduğunun kanıtımıdır... Yoksa bilgisiliğinin kanıtımıdır....


Haddim olmayarak şunu söylemek istiyorum;

Size bir tavsiyem Yaşar Nuri Öztürk'ü televizyonda yada başka bir yerde gördüğünüzde mutlaka dinleyin ve söyledikleri üzerinde düşünün nerede yanlışını bulacaksınız...

Türkiye'de Laikliğin tanımını Kur'an-ı Kerim'i kaynak göstererek yapan belkide tek kişidir...
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#48 fullblack

fullblack

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 189 Mesaj
  • Konum:ımmmm sanırım istanbul

Gönderim zamanı 16.08.2007 - 12:30

Hürriyet Gazetesi'nin bu tavrına neden şaşırılıyor anlayabilmiş değilim. Holding medyasından başka birşey beklemektir aslında en büyük yanlışlık.

#49 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 25.08.2007 - 10:10

Eğer Böyle Bir dergi çıkarıyorsa ..ve ATA'mı ve o %40'lik azınlık için "Dinsizlik, Halk Düşmanlığı, Fahişelik-İbnelik, Ayyaşlık-Hırsızlık, Batıcılık-Hayvanlık, Vatan Hainliği."ile suçluyorsa ...BEN Bu adamların islamdan nasibini almamış oldugunu görüyorum..GIYBET GÜNAHTIR..

Ki Gercek islam (eger böyleyse) Atatürk'ü inkar etmemi gerektircekse..Dinimi Degistirmeye hazırım...

ki; leman dergisi kapagı için ne tepkiler yagmıştı...vay be!!!demekten başka bişi kalmıyor bana...Lades..

Bu mesaj lasrocas tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 25.08.2007 - 10:14

Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#50 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 25.08.2007 - 10:12

İlk yazıdan sonra bırakılan mesaj...

Çölaşan gizledi, biz adını açıklıyoruz

Emin Çölaşan bugün Müslümanlar adına işleyen bir terbiyesizliği göz önüne serdi ama bir terör örgütünü 'İslamcı kesim' olarak niteleyip adlarını gizlemeyi tercih etti.
14 Ağustos 2007 13:58

Emin Çölaşan, "Vay, vay, vay!..." başlıklı bugünkü köşe yazısında İstanbul'da yayınlanan sözüm ona "İslamcı bir dergide" yer alan bir terbiyesizliği gözler önüne serdi.

Çölaşan'ın yazısı şu ifadelerle başlıyordu:

"Elimde İstanbul’da haftalık yayınlanan bir İslamcı dergi var. Seçim sonrasındaki iki ayrı kapağını burada görüyorsunuz. İlkinde Anıtkabir’e kilit vurulmuş ve altı ok, Atatürk’ün mezarından ceset halinde çıkarılıyor.

Bir sonraki kapakta ise altı ok şöyle tanımlanıyor: (Aslında Cumhuriyet rejimine küfrediliyor!)" diyen Emin Çölaşan, dergide yer alan tüm hakaretleri olduğu gibi köşesine taşıdı.

Biz Haber7.com olarak bu denli rezil bir yazıyı köşemize alıntılamaktan utanç duyacağımız için yazının bu kadarını aktarmayı yeterli görüyoruz. (Dileyenler Hürriyet'te Çölaşan'ın köşesinden bu maskaralığı görebilirler)

Çölaşan derginin adını açıklamayarak ve İslamcı bir dergi nitelemesini kullanarak klasik Şark kurnazlığını gözler önüne seriyor ve bir terör grgütü ile İslami kesimi özdeşleştiriyor.

.. Çölaşan, yazısını şu cümlelerle bitiriyor:

"Bu yayınlar (hem de "Müslümanlık" adına) İstanbul’da Valiliğin, Savcılığın, Emniyet ve öteki ilgili makamların gözleri önünde yapılıyor"

...

Haber7 olarak bu terbiyesizliği kimlerin yaptığını araştırdık. Önce Emin beyi aradık ama kendisine ulaşamadık. Yardımcısı bile derginini adını bilmediğini söyledi. Olağan şüphelileri düşünerek araştırmayı sürdürdük ve adına dergi denilen sövgü bültenini bulduk.

Çıka çıka karşımıza bir terör örgütünün yayın organı çıktı. Yıllardır birbiri ardına kapatılan benzeri dergiler çıkaran, ve bir çok üyesi hapiste bulunan, kalan üyeleri de tahliyelerinden sonra tekrar tekrar tutuklanan marjinal bir örgüt. Adı herkese tanıdık gelecek: İBDA-C

Dergiyi söz konusu terör örgütü çıkartıyor. İslamiyet adına hakaretin bini bir para metinlere yer veriliyorlar ve 'kendinden zuhur' felsefesi ile terör etkinliklerini kışkırtıyorlar. Liderleri olarak gösterilen Salih Mirzabeyoğlu, yazdıklarından dolayı yıllardır hapishanede bulunuyor.

Emin Çölaşan'ın

İşin ilginç yanı, Emin Çölaşan'ın bu bilgilere ulaşması çok zor değilken derginin ve örgütün adını gizleyip pek çok kesimi zanlı konumuna sokması.

Daha da ilginci derginin yanda görülen son sayısının kapağının manşetinde bile emniyet güçlerine yönelik hakaret buluyor ve bu haber emniyet güçlerinin yazdıklarından dolayı derginin yazı işleri müdürünü tutuklandığını gösteriyor.

Marjinal bir dergi. Baskı sayısı binlerle sınırlı. Ama Çölaşan'ın yazısı sayesinde dağıtımı engellenmediği takdirde (ki her çümlesi bir basın suçu olan derginin yasal kanallarla dağıtımı ne kadar mümkün tartışmaya değer) iyi reklam şansı yakaladı.

Emin Çölaşan gibi bir gazetecinin bunu görmemiş olması mümkün mü? Her neyse, biz onun gizlediğini de gözler önüne seriyor ve İslam dininin adını terörle kirleten ve Müslümanlar adına küfür etmeyi bile "inanç" sayabilecek kadar hukuk ve ahlak dışı bu örgütü açıklıyoruz. Böylece o ahlaksız ve insanlık dışı metinlere kimin imza atabileceğini de gözler önüne seriyoruz....

Çölaşan'ı bu terbiyesizliği ortaya çıkartıp, Müslümanları kendileri adına hareket eden bir takım örgütlerin bulunduğunu göstermesi açısından tebrik ediyor ama sergilediği tavır ve oluşturduğu kafa karışıklığından dolayı kınıyoruz.

Kendisine gazetecilik öğretmek haddimize düşmüyor tabi. Ama istenirse ve cesaret edilirse bir terör örgütünü deşifre etmenin, Müslümanların tümünü töhmet altında bırakmaktan daha o kadar olduğunu da hatırlatmakta yarar görüyoruz.

Şimdi sayın Çölaşan çıkıp, "Ben örgütün reklamanı yapmadım, siz yaptınız" diye bir savunma yapar mı? Yapar mı yapar. Amacı gerçeklerin ortaya çıkması değil de bulanık suda balık avlamaksa bu da zor değil çünkü. Ama biz sırf 'islamcı' olarak görüldükleri için milyonlarca kişinin töhmet altında kalsındansa bir avuç sabıkalının adını zikretmeyi uygun gördük...

(Haber7)

#51 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 25.08.2007 - 10:21

ne fark eder ipta c yada gıbta c şu bu..!!!adamın eline geçmişmi geçmiş ...bu dergiye ulaşmışmı ulaşmış...

demekki aleni satılan bir dergimi dergi...sıradan bir vatandaş okusa boyutlarını bir düşün bakalım...

kanal7 nin doğru söyledigi ne malum...
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#52 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 25.08.2007 - 10:26

lasrocas Buna bile bile lades mi deniyor :P

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#53 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 25.08.2007 - 10:59

yoruma açık....
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#54 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 25.08.2007 - 11:01

bende kanal7 nin yaptığı haberlere baktım lacoras bazı haberleri sanki sallıyorlar gibi geldi burada sana katılıyorum.

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#55 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 Mesaj

Gönderim zamanı 25.08.2007 - 23:00

Yani Emin Çölaşanın ki bu yazı kendisinin Hürriyet gazetesinden kovulmasına sebep olmuştur... Yazısında bahsettiklerinin yeni bir şey olmadığını Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşundan günümüze 84 yıldır Ülkeyi Laiklik kökten dincilik şeratçılık gibi şeylerle sürekli karıştırdıklarını anlatıyor... Bu yazıdan tam 4 ay önce...


Kovulmasının o yazıyla bir ilgisi yoktur.Aydın Doğan,Erdoğana şirin gözükmek için bunu yapmıştır herhalde!

Bu mesaj kardelen tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 25.08.2007 - 23:01


#56 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 25.08.2007 - 23:27

Aynen öyle..
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#57 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 25.08.2007 - 23:33

Adam hazır işten de atıldı,bırakın kafa dinlesin, bide sizin bizim yazdıklarımızı düşünmesin...Nasıl örgütse bu değen yanıyor...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#58 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 Mesaj

Gönderim zamanı 26.08.2007 - 01:24

Saadet partisi İslam'ın partisi olarak Müslümanların partisi olarak propaganda yaptı aldığı oy ortada...

Peki nüfüsunun %99 Müslüman olan bir ülkede İslam partisi olarak ortaya çıkan bir partinin bu oyu alması  nasıl oluyor...?

Chp Atatürk'ün partisi olarak ortadaiKemalizmin Laik Cumhuriyetin savunucusu olarak ortada... Aldıkları oy % 20...

Peki Türkiye Cumhuriyet'inde Atatürk'ün oyu %20 midir..?

Daha bir çok örnek verilebilir böyle....

Refah Partisi kapatılınca 2 parti ortaya çıktı.SP ve AKP!
SP'nin tabanın çoğu AKP'ye gitti.Bu yüzden SP düşük oy aldı.
Chp Atatürk'ün partisi olmaktan uzaklaşmıştır.Kemalizmin Laik Cumhuriyetin savunucusu da değildir.Çıkarları için Atatürk'ü kullanmışlardır.

Bu mesaj kardelen tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 26.08.2007 - 01:25


#59 Poseidon

Poseidon

    Tarih Muhabiri

  • Dokunulmazlar
  • 2.810 Mesaj
  • Konum:Eskişehir...

Gönderim zamanı 26.08.2007 - 01:29

İyi de benim dediklerimin nesi yanlış siz de benim söylediğimin aynısını söylemişsiniz...

Bende onu diyorum işte insanlar bunalra göre oy verse daha farklı olurdu... Yani millete samimi gelmiyor... Chp içinde geçerli Akp içinde geçerli diğer bütün partiler içinde geçerli...

Üsteki bir mesaj da daha alıntı yapmışsınız... Orada da aynı şeyi söylemişsiniz... Emin Çölaşan o yazı yüzünden işten çıkarıldı...
Galata Kulesi'nin aklı olsaydı, Kız Kulesi'ne evlenme teklif ederdi...

#60 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 Mesaj

Gönderim zamanı 26.08.2007 - 01:42

Kovulmasının o yazıyla bir ilgisi yoktur dedim.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli