İçerik değiştir



- - - - -

Tek Din İslam


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 36 yanıt verildi

#21 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 05.04.2005 - 10:47

selam
Allah'mı acı çektiriyor yoksa bizmi kendimize? insanlar birbirini kıskandıklarında, nefret duyduğunda bir olay karşısında birilerini suçladığında içindeki ateş hiç sönmeyecek ve bu dünyada yanıyorsan boyut değiştirdiğimiz yaşamdada yanacağız çünkü o ateşi hafızamıza (ruhumuza) yükleyerek götürüyoruz hadis; kişi ne hal ile ölürse o hal ile dirilir bir ben var bir de Allah ikilemine düşersek bu ateş hiç sönmez .
malını seven insanın kaybettiğinde duyduğu acı Çocuğuna aşırı bağlı insanın kaybettiğinde yüreğim yanıyor demesi hep yanma değilmiBu bağımlılıktan bedeni isteklerden sıyrılırsak yanmamız biter bu dünyadada sonraki boyuttada

herşeyde mevcud olan o hala görmüyormusun ?, yüzünü ne yana çevirsen Allahın vechini görürsün , nefslerinizde mevcut olan O ayetleri hep tekliği ifade ediyor vücudumuzdaki en küçük sıkıntı ve sevinç bütün bedenimizi etkilemiyormu? komşusu aç iken tok yatan bizden değildir hadisi şerifi bu etkileşimi ifade etmiyormu? dolayısıyla sizin sevinciniz veya üzüntünüz hepimize tesir ediyor etkiliyor sevgilerimle
Allah muininiz olsun
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#22 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 05.04.2005 - 10:51

Kuranda insanı Allah kendi ruhumdan yarattım diyor
Ruhumdaki mana kendi isimleri (esma)ları
Şimdi sizde Allahın Alim ismi var ilim sahibisin rahim ismi var şefkatlisin,cemil ismiyle güzelsiniz semi basir isimleriyle görür, duyarsın bunun gibi 99 gibi bilsekte sonsuz sınırsız isimleriyle var olan bir varlıksınız. peki bu isimleri kaldırsa Allah ..ortada ne lena, kalır, ne şenay nede cengiz bütün isimlerin aslı o olduğuna göre ondan başka bir varlık düşünülebilirmi?
Öze erenlerden birisi diyorki; hiç olduğunu bilirsen hep olursun, Muhammed (A.S) bir hadisinde de ; fakr (yokluk) lığımla iftihar ederim diyor.

Insanı Allahtan uzaklaştıran en büyük şirk bir Allah birde ben ikilemine düşmesidir
Hz. İbrahim (A.S) putları kırarak bize bu asırda ne anlatıyor acaba?.....

Külli irade Allahın Cüzzi irade kulun kapasitesi nispetince aynı iradenin kulda tecellisidir
Yani çeşme ile bardağın alma kapasitesi gibi çeşmedeki su farklı bardaktaki farklı diyebilirmisin bize düşen sonumuzun ne olduğunu bilmediğimizden cennete gidebilmek için elimizden ne geliyorsa onu yapmak namaz oruç yaptığımız iyiliklerle ruhumuzu güçlendirip bundan sonraki boyuta hazırlanmak tabii takdirimizde cennete gitmek varsa......sevgiyle kalın Allah muininiz olsun

--------------------------------------------------------------------------------
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#23 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 05.04.2005 - 11:00

SELAM
Olaya gökte bir yerde emirler yağdıran, kimini cennetine kimini cehennemine atan bir tanrı mantığıyla bakarsan zaten o islamın reddettiği bir kavramdır. Kuranda Lailahe ilallah (yoktur ilah ,Allah vardır) diyor Allah için ise ihlas suresinde; deki Allah tektir ne doğurmuştur nede doğmuştur onun bir merkezi de yok sonsuzdur... diyor
herşey onun esmalarıyla (isimleriyle) vardır. buz sudan ayrı değildir buz desek dahi
ben insanı kendi ruhumdan yarattım diyor Kuranda senin vücudundaki saniyede doğup, ölen hücrelerin sana bir şey söylemeye gücü, hakkı varmı O dilediğini yapar ona sual sorulmaz. bizim hayal ettiğimiz şeylerin ne kadar vücudu varsa Allah dışında bizimde varlığımız o kadardır.
Bütün gelen peygamberler sistemi okumuş kişilerdir kapasitesi nispetince dışardan gelen bir kitap makale yok yaradılışından gelen kapasite nispetince bulunduğu boyutları alğılamış ve insanları uyarmış
bir misal vermem gerekirse lena kutuplara gitmiş ve orayı görmüş bende gitmek istiyorum diyorum lenada bana ; kutuplar çok soğuktur üstünü iyi giyin yiyecek bulamazsın yiyeceğini burdan götür vs beni uyarıyor ben onu dinlersem kutuplarda rahat ederim yoksa tişörtle yiyecek almadan gidersem beni ne lena kurtarır ne Allah Allahın sünnetinde( sisteminde değişme olmaz Bulunduğumuz hal içinde birgün geçeceğimiz boyuta ne hazırlık yapabiliyorsak onu yapalım bu ortamı bilen resullullah efendimiz gereken bilgileri bize bildirmiş... Allah muiniz (yardımcınız)olsun
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#24 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 05.04.2005 - 12:12

:wave: selamlar..
Kuran İslamı anlatır..Ve nihayet Din İslam'dır..İslam Dininin kitabı Kuran'dır..Kuran, Allah kelamı olup,Allah'ın varlığını bildirir,insanlara Allah inancını ve onun gönderdiği Kitaba (Kuran) inancını onaylar,başka bir din olmadığını,Dinin İslam olduğunu açıklar,sonuç olarak Kuran insanlara doğru yolu göstermek için,dini İslam olarak anlatmıştır...

Kuran,kendisine muhatap olan insanın,doğru veya yanlış inanç durumunu,bunların getirdiği mesuliyetleri,doğruya veya eğriye inanan insanın dünyada ve ahirette karşılaşacağı neticeleri izah eder..

İSLAM DİNİNE İNANDIÐINI,MEKTEP HARİCİNDE KISA BİR HOCA EÐİTİMİ ALDIÐINI,BİNİN ÜZERİNDE İLMİ KİTAP OKUDUÐUNU YAZAN BİRİ,ŞAMANİZM ADI ALTINDA,ZAMANINDA İNSANLARIN KAFASINA GÖRE UYDURDUÐU,UYDURUK BİR DİNİN VAR OLDUÐUNDAN BAHSEDEMEZ..BAHSETTİÐİNİ YAZARSA BU İSLAM İNANCINA TERS DÜŞER..YANİ,O KİŞİNİN KİMLİÐİ İLE DÜŞÜNCE TARZI ARASINDA BÜYÜK ÇELİŞKİ VARDIR ANLAMINI ÇIKARIR Kİ BU İSLAM İNANCINDAKİ ADI "ŞİRK"TİR,İSLAMLA BAÐDAŞMADIÐINDAN BÜYÜK ÇELİŞKİ OLDUÐU GÖZLENİR..VE,EVRENLE İNSANI YARATANIN BİR OLMADIÐI ŞEKLİNDE YORUMUDA İSLAM İNANCINLA AYNI DEÐİLDİR Kİ..ÇÜNKÜ DEMİNDE YAZDIÐIM GİBİ,iSLAM İNANCI KURANA YAZILANLARA TABİ OLMAYI BELİRTİR..KURAN DA İSLAMI BELİRTİR..İSLAMDA İSE SADECE ALLAH'IN VARLIÐINA İNANMAYI,ALLAHTAN BAŞKA BİR YARATANIN OLMADIÐI,DOLAYISIYLA ALLAHIN İNDİRDİÐİ KURANDA YAZILANLARIN İNSAN İÇİN GEÇERLİLİÐİ OLDUÐUNU,YANİ KISACA İSLAMI VAHYETMİŞTİR..

Embiya,30."İnkar edenler,göklerle yer bitişik bir halde iken bizim,onları birbirinden kopardığımızı ve her canlı şeyi sudan yarattığımızı görüp düşünmediler mi?Yine de inanmazlar."

Bu ayetle yaratanın Allah olduğunun ve onun yazdığı Kuran'ın anlattığı İslam inancının esas alınması gerektiğinin önemini görüyorum..Bu ayetle bile gerçeğin birkez daha ayan beyan apaçık olduğunu gözlemlerken başka din arayışına girmek İslama aykırı düşer ve yanlıştır..

Halife,vekil ve temsilci demektir.Alah,yeryüzünde iradesini temsil etmek üzere insanı yaratmıştır ve bilahare orada ilahi hükümranlığı gerçekleştirme görevini de insana vermiştir..

Bakara,30."Hatırla ki Rabbin meleklere:Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım,dedi.Onlar:Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken,yeryüzünde fesat çıkaracak,orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun?dediler.Allah da onlara:Sizin bilemeyeceğinizi herhalde ben bilirim,dedi."

Kuranda,Allahın Tekliği,O'nun emir ve yasaklarına uyulmasının,insanın ölümünden sonraki ahiret yaşantısını kazanabilmesi adına önemi vurgulanmakta..Yani islam anlatılmakta..
Kuran Peygamber efendimize (s.a.v)vahy olunduğundan bu yana insanlar için geçerliliğini korumakta..
Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim,müttakiler için bir yol gösterici,hidayet kaynağı,gayba iman ve İslamın temelini oluşturan ana vazifelerden sözederken de insanları inanç yönünden üç guruba ayırmıştır..
Birincisi müminlerdir;onların vasıfları ilk beş ayette özetlenmiş..
İkincisi kafirlerdir;onların durumu da altıncı ve yedinci ayetlerde özetlenmiştir..
Üçüncüsü münafıklardır;bunların durumları da geniş bir şekilde ele alınarak 8.ayetten 21.ayete kadar geçen ayetlerde açıklanmış..

#25 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 05.04.2005 - 17:42

İlk olarak senay ve cegizi dini bilgilerinden dolayı tebrik ederim, Dvam edelim soru=1 ademle havanın iki oğlu oldu habil ve kabil babamın ismide habildi neyse cengizin dediği gibi ortada kız falan yok, iki erkek çocuk var biri birini öldürdü bir anne bir baba bir oğul tamam değilmi, akraba evliliklerini sakatlık durumunuda göz önünde bulundurarak nasıl çoğldığımızın izzahı lütfen, birde ırk dememiz doğru olmaz bu kadar insan türü nasıl hasıl oldu. Soru=2 Allah arş da meleklerle ve cinlerle oturuyor kelimesini görmedenmi geçelim demek istiyorsunuz, sadom ve gamarodaki radyosyon geçen seneki ölçümü dünyadaki radyosyonun iki katı, bırakın ot bitmediğini bir koyun bir baştan bir başa geçemeden ölüyor, 4 bin seneye yakın olay hağla etkisini gösteriyor bunlarıdamı görmiyelim, benim anladığım Allah böyle silah kulanıp bir çok kavimi yok etmez. Soru=3 Ademin yaratılışı 5750 sene oldu, 8 sene evvel istanbul hilton otelinde radyo karbon (14) testiyle kesin tarihli türklerin 9 bin senelik takıları açık arttırmayla satıldı hilton otelinin avşirlerinde mevcut, türklerle ademin arasındaki bu 3 bin senelik farkı nasıl izzah ediceksiniz, mevzu dağılmıyor merak etmeyin gerçek Allahın evrenin üstünde olduğunu ispat etmek istiyorum.
Sevgiler.

#26 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 05.04.2005 - 18:30

İlk olarak senay ve cegizi dini bilgilerinden dolayı tebrik ederim, Dvam edelim soru=1 ademle havanın iki oğlu oldu habil ve kabil babamın ismide habildi neyse cengizin dediği gibi ortada kız falan yok, iki erkek çocuk var biri birini öldürdü bir anne bir baba bir oğul tamam değilmi, akraba evliliklerini sakatlık durumunuda göz önünde bulundurarak nasıl çoğldığımızın izzahı lütfen, birde ırk dememiz doğru olmaz bu kadar insan türü nasıl hasıl oldu. Soru=2 Allah arş da meleklerle ve cinlerle oturuyor kelimesini görmedenmi geçelim demek istiyorsunuz, sadom ve gamarodaki radyosyon geçen seneki ölçümü dünyadaki radyosyonun iki katı, bırakın ot bitmediğini bir koyun bir baştan bir başa geçemeden ölüyor, 4 bin seneye yakın olay hağla etkisini gösteriyor bunlarıdamı görmiyelim, benim anladığım Allah böyle silah kulanıp bir çok kavimi yok etmez. Soru=3 Ademin yaratılışı 5750 sene oldu, 8 sene evvel istanbul hilton otelinde radyo karbon (14) testiyle kesin tarihli türklerin 9 bin senelik takıları açık arttırmayla satıldı hilton otelinin avşirlerinde mevcut, türklerle ademin arasındaki bu 3 bin senelik farkı nasıl izzah ediceksiniz, mevzu dağılmıyor merak etmeyin gerçek Allahın evrenin üstünde olduğunu ispat etmek istiyorum.
Sevgiler.


Ademden bu yana çoğalmayı bilgim dahilinde önceki yazımda açıkladım bir daha gerek duymuyorum lena

Kur`ân-ı Kerîm ‘in bahsettiği Adem, "insan"lığın başlangıcı olan Adem... Belki de yüzmilyonlarla ifade edilebilecek bir süre önce yaşamış olan Zât!..
Oysa, o Adem`den bu yana değişik sayıda Ademlerin yaşamış olduğu belirtiliyor...
Meselâ; Muhyiddin-i Arabi, "Fütühât-ı Mekkiye" isimli kitabında;
"Kâ`be ‘de tavaf sırasında bir zâta rastladığını, (tabii bu Zât, bildiğimiz maddi sûretli bir Zât değil, mânevî bir sûret olarak veya Ruh olarak diyelim), kendisine kim olduğunu sorduğunu; o zâtın da cevaben:
-Ben senin baban Adem`den kırk bin sene evvel yaşamış Adem`im" dediğini yazıyor...
Bunun gibi, Hazreti Rasûlullah Aleyhisselâm’ın torunlarından, bâtın ve zâhir ilimleri konusunda son derece vukuf sahibi çok değerli bir Zât olan İmam Cafer-i Sâdık da şöyle diyor:
"Sen sanıyorsun ki, Allah sizden başka beşer yaratmamıştır. Hayır!. Vallahi, Allah, bin kere bin Adem yaratmıştı ki, siz, o Ademlerin sonuncususunuz"!...

Allah meleklerle cinlerle oturuyor diyorsun
benim inandığım Allahı sana geniş bir biçimde izah ettim lena senden ricam önceki yazılarımı önyargısız evrensel bakış açısıyla okursan daha iyi anlaşılacağına inanıyorum ihlas suresi Allahın kendini Allahça ifade etmesidir sonsuz sınırsız doğurmamış doğmamış sonsuz sınırsız merkezi olmayan Allahın melekler ve cinlerle oturması mümkünmü sence
Allah evrenin üstünde değil heryerde hatta diyebilirizki sadece O var başka hiçbir şey yok
Hadisi şerifte Muhammed A.S şöyle diyor ;Allah vardı hiçbirşey yoktu şu anda öyledir
Diğer anlattıklarınla ilgili benim her hangi bilgim yok

sevgiyle önyargısız evrensel bakman dileğimle.....
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#27 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 05.04.2005 - 20:23

Evet fazla uzatmaya gerek yok, biz son ademle nasıl çoğaldığımızı anlamaktan uzaktayız, uçan kuşa tavşan dendiyse uçsada gene tavşandır dememiz lazım bundan bu anlam çıkıyor.

#28 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 06.04.2005 - 10:24

Lena,güzel insan..çok değerli insan..

İnsanı diğer yaratılanlardan ayıran en önemli ve en hassas konu,aklını kullanarak geniş tefekkür mekanizmasıyla (düşünmesi),bu düşünmeye itenlerinse,sorgulama-soru sorup cevap arama- olduğunu biliyoruz.."Soru ilmin yarısıdır"buyuruyor hz.Peygamber Efendimiz(s.a.v)Yani burada soru sormak ilimle eş tutuluyor..Ancak,merak etme,araştırma,soru sorma,sorgulama,neticesinde elde edilen bilginin (güvenirliliği) de burada sözkonusu olabilmekte..
Zira kişi,aradığı cevapları,yanlış bilgi kaynaklarından da öğrenip yanlışa yönelebilir..O zaman daha çok daha çok okumakta karşılaştırmalar yapmakta ve en önemlisi Ku'ran ve Hadislere ters gelen bilginin afaroz edilmesinde iş..Her kim yazarsa yazsın,bana Kur'an'a hadislere ters bilgi ulaştıran kitabı,bilgiyi okumam..Çünkü ben Müslümanım,İslam inancım var,Kur'an'a tabiyim..Kur'an esaslarına ters düşen bilgiyi Kur'an'da yazılanlara dayanarak,aklım ve mantığımla ayırt etme özelliği verilmiş Allah tarafından bana..Sevgi şefkat annelik babalık yaşamsal fonksiyonlar hayvanlardada var ama beni ben yapan yani beni insan yapansa,düşünebilmem ve mantığımla aklımla hareket edebilmemde..
Ben,size haddim olmayarak,umarım ukalalık olmamıştır ki,özürüme kusuruma bakmamanızı,önemle istemekteyim ki,büyük İslam Alimlerinin kitaplarını da değerlendirmenizi istemekteyim..Bir İmamı Gazali,Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz.Marifetname isimli kitabı..Abdül- kerim b.ibrahim el- cili(k.s)insanı kamil..Ahmed Hulusi kitaplarının tüm seti..
cengiz arkadaşın bu konudaki tüm yazdıklarına aynen katılıyorum ve lütfen cengiz isimli beyefendinin yukarıdaki tüm yazdıklarını baştan sona tekrar okuyup değerlendirmenizi söyleyebilirim..

Allah ve Tanrı ne demek?

Lena,inanki Allah ve Tanrı kavramları iki apayrı konu.Yani Allah ve Tanrı kelimeleri farklı anlamlar içeriyo..
Gökte oturduğu düşünülen tanrı inancına Allah etiketi yapıştırmamak için İlk önce yapmamız gereken se,Allah ve Tanrı kelimelerinin,bu iki apayrı anlamlar ifade eden kelimelerin ne anlama geldiğini anlamamız gerekiyor..
Kur'an da sık sık dikkat edersek tanrı olmadığı sadece Allah olduğu yazıyor,bu yüzden tanrı ve Allah kelimelerinin farklı anlamlar taşıdığını kavrarım ve bunu öğrenmem gerektiği sonucunu çıkarırım..
Ben İslam inancında isem,Kur'an da yazılanlar benim gibi İslam inancında olanlara gönderilmiş ve ben o zaman Kur'ana tabiyim yani Kur'an esasları benim için geçerli anlamına geliyor...Kuranda yazılanlarda ise sık sık tanrı olmadığı sadece Allah olduğu yazıyor..O zaman ben Allah ve Tanrı kavramlarının apayrı anlamlar ihtiva ettiğini anlayıp bu iki kelimenin ne anlama geldiğini öğrenmem gerekiyor..
Gökte tanrı düşüncesi Kur'an ile bağdaşmaz..Gökte tanrı düşüncesine Allah etiketi yapıştırıp farkında olmadan gökte oturan Allah inancı da Kur'an ile bağdaşmaz..

Allah ve tanrı kelimelerinin anlamlarının farkını anlayabilmek için Ahmed Hulusi (Allah) kitabının tarafınızdan okunmasını istemekteyim..

Enbiya,16."Biz,göğü yeri ve bunlar arasındakileri,oyuncular(işi,eğlencesi)olarak yaratmadık."

Enbiya,18."Bilakis biz,hakkı batılın tepesine bindiririz de o,batılın işini bitirir.Bir de bakarsınız ki,batıl yok olup gitmiştir.(Allah'a)yakıştırdığınız sıfatlardan dolayı yazıklar olsun size!."

Enbiya,22."Eğer yerde ve gökte Allah'tan başka tanrılar bulunsaydı,yer ve gök,(bunların nizamı) kesinlikle bozulup gitmişti.Demek ki Arş'ın Rabbi olan Allah,onların yakıştırdıkları sıfatlardan münezzehtir."
:wave:

#29 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 06.04.2005 - 17:17

Evet ahmed hulisiyi takip edenlerdenim amerikada oturuyor burda anlaşmazlıklardan bıkmıştı internettede dosyası var kuanı iyi bir şekilde anlamış kişilerden, arabi ilmiyeyide biterenlerle çok çekişti. Fakad dikkat ederseniz bir sorunun cevabı soruyla ilgisi olmayan yanıtlarla savuşturulmaya çalışılıyor nedense, bu durumu tv de ki tartışmalarda da izliyoruz biri sinamadan soru soruyor diğeri vidyodan bahsediyor. Evet tanrı ve allah ayrı kavramlardır bunu da kuran resmen ayırt edip anlatıyor, bunu anlamakda zorlanıyoruz dikkat ederseniz çok ayatte biz kelimesi geçmekte, çoğul anlamlı halbuki allah tek.

#30 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 06.04.2005 - 20:29

lena önce şunu izah edeyim islamın ısrarla inandırma diye zorunluluğu yok aksine islamiyeti öğrenmek isteyen herkese gereken bilgileri yardımı vermeyi öneriyor Kuran öğrenmek sevmek istemiyenle zaten kuran ilgilenmiyor Kurana temiz olanlar yaklaşsın diyor temizlikten kasıt elini yüzünü yıkamak değil şirkten önyargıdan At gözlüğüyle bakanlar nasıl inkar ederim düşüncesiyle yaklaşanlara zaten kuran faydalı olmaz ben gönderilen yazıları bilgisayara indirir dakikalarca okurum önyargısız hepsi değerli benim için ama senin yazılarına bakıyorum birde şenay hanımın birisi isyan kokuyor diğeri sevgi biri alaylı saygı sınırını zorlayan diğeri nazik ve delilleri daha akademik biri sürekli problem çıkarıyor diğeri çözümleyici biri neye inandığı neyi savunduğu belli değil diğeri net; islam ve kuran diyor birisi sadece aklına güveniyor diğeri aklıda yanına alıp imanına
tavşan kuş diyorsunuz evet beş duyuyla çalışan organlarımız ki daha %5 ni dahi kullanamıyoruz göz kapasitesinin 1000 metre uzaktaki kuşu tavşanda görür taşta ama yanına yaklaştığı zaman kuş olduğu ortaya çıkar bu yüzden akıl göz kapasitesi kadar ruh ise görme kapasitesi sonsuz ikisininde kanunları çok farklı yaşamadığınız için farkedemiyorsunuz ama lütfen inkar etmeyin zamana bırakın kaptan custom nasıl kimsenin bir zamanlar aklın kabul etmediği kuranda yazılan iki denizin birleşmemesi olayını buldu birgün inançsız aklın inkar ettiği herşey ortaya çıkaçak- ama zaman daralıyor biran önce sonraki boyuta hazırlanmak lazım tartışmalarla geçen ömrümüzden bize faydası olmayan dedikodularla elde kalan bir hiçle göçüp gidericeğiz

şimdi sorunuza geçelim
Lena şimdi sen bu mesajları yazarken sen el hücrelerine klavyeye basmasını göz hücrelerine onlara bakmasını beyin hücrelerine düşünmesini emrediyorsun milyonlarca hücre dediğini yerine getiriyor bu işi yaparken biz yaptık diyerek onları onore etmen senin tekliğinden birşey kaybettiriyormu??????.....
Zatı tekliği
BiZ = Esmalarıyla tecelli şekilleri, kudret ve güçlerin ve bütün bu tecellilerin ustası, yapanı yani (Rab'bı)...
Ben= Vahiy = Zatı ahadiyetinden açığa çıkar. Biz = Kudret ve kuvvetlerinin görürüşüdür. Muntazam değişmeyen bir kanun halinde... Maddi ve manevi ne varsa hepsi dahil.
Vahyin Şekilleri:
1- (Ben) dağa vahyettim.
2- (Ben) Ağaca vahyettim.
3- (Ben) Arıya vahyettim.
4- (Ben) Meryem'e vahyettim.
5- (Ben) Resul'e vahyettim.
6- (Biz) Nebilere vahyettik.
BEN= Ruha... Sırdır.
Biz = Ceset'de ait hayatın husule getirdiği bütün havas ve hassalar her türlü işleme, ahenk... Kâinattaki...
Dikkat edildigi taktirde, arada hiçbir nedenler zincirinin bulunmadığı ve direkt Allah tarafindan gerçekleştirilmiş (birinci elden) yaratılış olaylarında "ben" kullanılır.Örneğin Adem'in yaratilisi, alemin ilk yaratilis evreleri gibi buna benzer durumlarda "ben yarattim, ben ruhumdan Üfledim, ben emrettim..." gibi ifadeler geçer. Ama araya nedenler zincirinin girdigi olaylarda "biz" kullanilir. Ornegin yagmurun yagisinin bircok nedenler zincirine tabi oldugunu biliriz. Kur'an'da buna dair ayetlerde "ben yagmuru yagdiririm" turunden bir ifade bulamazsiniz. Bunun yerine "biz yagdiririz..." gecer. Buna dair ornekleri istediginiz kadar cogaltabilirsiniz.. Bunların içine dalmak için bazı Ayeti Kerimeler vardır. Bunları iyi anlamak gerekir.
hoşçakalın

Bu mesaj cengiz tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 07.04.2005 - 09:05

"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#31 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 06.04.2005 - 23:18

Ben kuranı inkar edenlerden değilim bilakis araştırıyorum, buda her müslümanın doğal hakkıdır. Bakınız iyi bir konuya parmak bastınız,cebelitağrık boğazında anlantik okyonusu ve akdenizin sularının birbirine karışmadığını kuran yazıyor italyan kaptan amerikadaki prof. la konuşurken prof. kaptana dediki 1400 sene evvel kuran yazıyor biz analizini yapıp dosyaladık bile demiştir. Cengiz bu duruma ve ayete hepimiz kalben inanıyoruz değilmi, pekiği benim baştan kurandan alma ayetlerin yazdıklarına neden dolaylı cevaplar veriyorsunuz, hatırlatayım, sığınaklar, elbiseler, zıhlar kavimler yok etmeler bunlara neden kalpden inanmıyoruz. Bir düşünülmesi gerekli olay Allah insanı balçık çamurdan suretinde yarattı, suret ne demek tıpkısının aynısı demek, yüce yaratanı iyi anlıyalım 3 gün evvel evrenin titreşimlerini kayıt eden bir peyk evrende alışılmışın çok üstünde bir titreşim kayıt etti, düşünelim biraz kitap yazdıranları vahi vs leri. Evren bir yumurta gibi büğümekte büğürken nereleri zorluyor büğüme durucakmı evren neyin içinde, şimdi elbise zıh kavim yok edenle, evrenin üstündekini mukayese edin.

#32 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 07.04.2005 - 13:51

Bazı insanlar,içlerinde en ufak bir iman kırıntısı olmadığı halde,müslüman olmadıklarını tepki almamak adına gizleyerek,müslüman olduklarını dile getirip,Kuran esaslarınla bağdaşmayan çelişkili yanlış kelimeler sarfedip,kafaları karıştırıp İslam inancıyla uyuşmayan konuları pişirip pişirip,bu konularda bilgili olmayanlara kolaylıkla sunabilirler.. Bunlar,belkide,gönüllerinde bir türlü iman yer etmeyen,kararsızlık içinde,inkar ile iman arasında sallanarak ömür geçiren,sonunda da inkarda karar kılanlardır...Bakınız bu tarz insanlar için Kur'an-ı Kerimde Allah bizlere neler buyuruyor..

Nisa,137."İman edip sonra inkar edenleri,sonra yine iman edip tekrar inkar edenleri,sonra'da inkarlarını artıranları Allah ne bağışlayacak,ne de onları doğru yola iletecektir."

Hac,8,9."İnsanlardan bazısı,bir bilgisi,bir rehberi ve(vahye dayanan)aydınlatıcı bir kitabı olmadığı halde,sırf Allah yolundan saptırmak için yanını eğip bükerek(kibir ve azamet içinde)Allah hakkında tartışmaya kalkar.Onun için dünyada bir rezillik vardır;kıyamet gününde ise ona yakıcı azabı tattıracağız."

Bakara,9."Onlar kendi akıllarınca)güya Allah'ı ve müminleri aldatırlar.Halbuki onlar ancak kendilerini aldatırlar ve bunun farkında değillerdir."

Bakara,14."(Bu münafıklar)müminlerle karşılaştıkları vakit"Biz de iman ettik" derler.(Kendilerini saptıran)şeytanları ile başbaşa kaldıklarında ise:Biz sizinle beraberiz,biz onlarla(müminlerle)sadece alay ediyoruz,derler."

Bakara,15."Gerçekte Allah onlarla istihza(alay)eder ve azgınlıklarında onlara fırsat verir,bu yüzden onlar bir müddet başıboş dolaşır dururlar."

Allah'tan korkan,O'nun buyruklarına karşı gelmekten sakınan,O'na güvenip gerektiği gibi kulluk eden kimselere Kur'an'da müttakiler denmiş..Müttaki takva sahibidir..İslamda Gayba iman,Amentüde bildirilen esaslar olarak karşımıza çıkar..Bu ne demektir? Bu,Allah'a meleklere,kitaplara,peygamberlere,ahiret gününe,kaza ve kadere,hayır ve şerr'in Allah'tan olduğuna inanmaktır..Kur'an'ın pek çok yerinde "Gayba iman eder"veya "ederler"cümlesi geçer..Demek ki,Kur'an kendisinde şek ve şüphe bulunmayan Allah kelamı ve rehberdir..

#33 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 07.04.2005 - 17:39

SON SÖZ

Onun bir tek Allahından ve kitabından bu kadar güzel söz dökülürken

sizin 1000 Kitabınızın ve tanrılarınızın dilimi tutuldu.....

Tanrılarınız sizi koruması dileğimle.....
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#34 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 08.04.2005 - 00:38

Evet siz haklısınınız ve haklı olmakta devam ediceksiniz, sayın cengiz ve senay, bir tek gerçek var KURANI İNKAR EDENLER çok şükür ben onlaredan değilim kuranın yazdıklarını tam manasıyla anlıyanlardanım, iki almancada a tevsir kılı kılına aynı, siz bu tevsirleri nasıl alımlıyorsunuz ki benimle tartışıyorsunuz ben köln de üç çeşit kuran tevsiri okudum halağa da var isterseniz size yollarım siz bunlarlamı beni tehkir etmektesiniz, Kaplanın kuranını okudunuzmu ben yerinide biliyorum, köln de şahıs sahibi camilerin satış fiyatlarını biliyormusunuz ben biliyorum kaç bin ero olduğunu. Almancada kuran tevsiri benim yazdıklarımla ayetler çatışmıyor arapçadada çatışmıyor, arabi ilmiyedede çatışmıyor hatta 7 ayetin çatıştığınıda açıklaması var, ilk satırlarda cengiz kapasiteden bahsetmişti buyurun cengiz bey yanıt verin şimdi beyin kapasitesinden bahsetmiştiniz eğer benden daha iyi bir düşünceniz varsa kayıtsız şartsız sizin köleniz olmaya 3 gün içinde gelirim.

#35 mert82

mert82

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 18 Mesaj

Gönderim zamanı 02.09.2005 - 21:06

sayın lena bilgili birkişi oldunuzu düşündüğüm için size bazı sorularım olacak ilk olarak insanlar niçin tapınmaya başladılar tapındıkları varlıkların onları koruyacağı düşüncesi nerden gelmekte islamdada olan tasavvuf gibi akımlar nasıl ortayaçıktı ve hangi düşünceyle inaçlar nası oluştu ve nasıl süreklilik ve çeşitlilik arz ediyor teşekkürler

#36 mert82

mert82

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 18 Mesaj

Gönderim zamanı 02.09.2005 - 21:19

şenay kardeşime şunu söylemeyi bir borç bilyor ve kendisininde bunu saygıyla karşılayacağına inanıyorum islam barış demektir ve bu dinin temel kuralı budur eğer islamı yaşamak istiyorsak ne yapmalıyız barışı yaşamak peki bu nasıl olur sevgi saygı hoş görüyle saygılarımla.

#37 inan

inan

    tersceviroku

  • Üyeler
  • 2.596 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 12.09.2005 - 20:40

bence senay ın yazdıklarını bir kez daha okumak gerekiyor bu konumda anlamayanlar için ..


Ey dost: Dil eksik, ifâde eksik; aşk ve şevk eksik, yürekte heyecan eksik... Affına sığınarak bir söz edelim dedik, o hepsinden eksik. Bir şey var eksik olmayan: Kapının kulları olduğumuz ve ışığına muhtaç bulunduğumuz.


alıntıdır HACI AHMET KAYHAN
Bîgâne-i mahabbetün olmaz gam-âşinâ
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli