İçerik değiştir



- - - - -

Tek Din İslam


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 36 yanıt verildi

#1 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 31.03.2005 - 14:54


Allah'ın yarattıkları şuurlu ve şuursuz olmak üzere ikiye ayrılabilir..Akıl ve şuurdan mahrum olan yaratıklar ilahi kanunlara tabi olarak O'na boyun eymekte ve kendi dilleriyle (lisan-ı hal ile) O'nu tenzih ederek tesbihte bulunmaktadır..Akıllı yaratıklar olan insanlarda seçme hürriyeti vardır..Allah'a değilde başka şeylere kulluğu tercih edenler insanlık değerlerini yitirmiş olurlar ve bunu onlara kimse kazandıramaz..
Bakınız cahiliye devrinin putperest araplarının taptıkları putların bir sinekten aciz olduğu insanoğluna Kuran'da nasıl bildiriliyor,Hac,73."Ey insanlar!(Size) bir misal verildi;şimdi onu dinleyin:Allah'ı bırakıp da yalvardıklarınız (taptıklarınız) bunun için bir araya gelseler bile bir sineği dahi yaratamazlar.Sinek onlardan bir şey kapsa,bunu ondan geri de alamazlar.İsteyen de aciz,kendinden istenen de!"
Aslında gerçekten sinek çok zayıf bir varlık olmakla beraber yine de bir canlıdır ve bir iş yapma gücü vardır.Ayet, bir sineğe karşı bile kendisini savunamayan cansız putlara dua ve ibadet edip onlardan yardım bekleyen cahiliye devri araplarının bu davranışlarındaki saçmalığı çok güzel bir misal ile ortaya koymakta,sinek ve putların aciz olduğu gibi,bu aciz putları Allah'a ortak koşup onlara dua eden,onlardan birşey bekleyenlerin de aciz oldukları neticesine varmaktadır..
Aslında islamda insanın tabiatına aykırı düşen,fıtratını zorlayan hiçbir güçlük yoktur..İbadet ve yükümlülüklerde bir azimet (yani normal şartlardaki genel hükmün)yanında,bir de ruhsat yani mazereti sebebiyle kolaylık vardır..Ayrıca günahlar için tevbe,keffaret vb.kurtuluş ve arınma yolları açık tutulmuştur..
Kesinlikle Allah indinde tek din vardır o da İslam..Peygamber Efendimiz (s.a.v) önceki bütün Peygamberler de aslında İslam dinini anlatmışlardır..

#2 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 01.04.2005 - 02:12

Son satırırınız ilginç, peyganber efendimiz (s.a.v) önceki bütün peyganberler de aslında islam dinini anlatmışlardır. Müsadenizle nerden başladığını anlatayım, Tanrının yaratıcı ve yok edici gücü. Tanrı korkusu insanların tanrı tarafından yargılanması, tanrılara yaranmak için kurbanlar verilmesi, törenler duğalar tütsüler ilahiler çalgılarla tanrıyı sevindirmek iyi ahlaklı saygılı olmak ve temizlik, sümer inanışlarının temeli idi. Bunlar tek tanrılı dinlere geçmiş sümerlilere göre şehirleri ve bütün kültür varlıklarını meydana getirip insanlara vermişler. Aynı düşünceyi kuranda da buluyoruz, Allah insanlara elbiseler yaptığı (Araf 26) dağlara barınaklar yaptığı sıcaktan koruyacak elbiseler, savaşta koruyacak zıhlar (Nahl 81) ve gemileri (Yasin 82) yaptığı yazılıyor. Sümerlerde de ol değince o şey olur, (Yasin 82) de allahın yaratmak istediğine ol demesi yeterlidir demektedir. Sümer tanrılarının gök yüzünde doku denilen toplandıkları yerleri kürsüleri vardı, israillere göre tanrının gökte sarayı ve etrafında bir çok yaratıkları var, kuranda 26 ayette Allahın arş da etrafında melekler cinlerden oluşan bir toplulukla oturduğu yazılı arş da saray demektir. Kuranda bir çok sure içinde, Allahın çeçitli milletleri nasıl yok ettiği sayılmaktadır, Bunların bazıları kasırga bazıları dondurucu soğuk ile ortadan kalkmış (Ankebuti 38) (Furkan 38) (Hece 44) (Akkaf 27) (Muhammet 13) (Fussuilet 13) bunlardan bir kaçı kuranda (Enfal 17) insanların değil Allahın öldürdüğü atılan öldürücü silahların Allah tarafından atıldığı yazılı. Hakkımda ön yargıya varmayın okuyup anlıyan diğe düşünebilirsiniz.

#3 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 01.04.2005 - 18:04

Selam lena :)

İnsan olarak yaratıldığınız için öncelikle çok değerli olduğunuzu size belirtmeden geçmek istemiyorum.. Bana buraya yazdığınız için teşekkür ediyorum..Fikirler ve görüşler farklı olabilir yeterki insani değerlerden muaf olunmasın..Hakkınızda önyargıya varmadım emin olun..Sadece,görüş farklılıklarının olması durumunun değerlendirilmelerinin de evrensellik farkından kaynaklandığını düşünmekteyim..İslam sevgi dinidir..

Aslında,Kuran-ı Kerimdeki Sure ve Ayetleri bu konuda bilgisiz kişilerden yani başkasının tefsiriyle okumak anlamaya çalışmak yerine,yanlışlıklara zemin hazırlamamak için kişi bizzat kendi okuyup kendi değerlendirmesini kendi yapmalıdır..Yada öncelikle çok değerli islam alimlerinin İmamı gazali-Erzurumlu İbrahim Hakkı HZ.-Elmalılı Hamdi yazır vs.gibi yazılarını okuyarak kişi kendini geliştirebilir bilgi sahibi olabilir..

Araf,26:"Ey Adem oğulları!Size ayıp yerlerinizi örtecek giysi,süslenecek elbise yarattık.Takva elbisesi..İşte o daha hayırlıdır.Bunlar Allah'ın ayetlerindendir.Belki düşünüp öğüt alırlar(diye onları indirdi)."
Bu Ayette Takva elbisesi,bazı alimler tarafından haya,salih amel,yüzdeki hoş çehre,tevazu belirtisi olan sert ve yün elbise,harbte giyilen zırh ve miğfer,Allah korkusu,emrettiği ve yasakladığı konularda Allah'tan sakınmayı şiar edinme şekillerinde yorumlanmıştır.Buna,takvayı hatırlatan ve takvanın gereği olan elbisedir,yorumunuda ekleyebiliriz..

Hemen bir sonraki yazmış olduğunuz Nahl 81.Ayetinin Türkçesini hemen yazıyorum..Yanlız Ayetin sonunu dikkatli okursanız müslümanlık konusunun Allah katındaki önemini kavramış olursunuz..Müslümanın Dini İslam olduğuna göre Allah katında Din İslamdır...Tabi görüşler ve bakış açıları farklı olabilir takdir Allahtandır..
Nahl,81:"Allah yarattıklarından sizin için gölgeler yaptı.Dağlarda da sizin için barınaklar yarattı.Sizi sıcaktan koruyacak elbiseler ve savaşta sizi koruyacak zırhlar yarattı.İşte böylece Allah,müslüman olmanız için üzerinize nimetini tamamlıyor."

Buna ilave olarak Nahl 83."Onlar Allah'ın nimetini bilirler (itiraf ederler).Sonra da onu inkar ederler.Onların çoğu kafirdir."
İmam Suddi'ye göre ayette zikredilen "Allah'ın nimeti"Allah Resulünün Peygamberliğidir.Bunu,kendilerine gösterilen bunca mucizelerle tanıdıkları halde inatları yüzünden yine de inkar ederler..İşte onlar Allah'ın adını ettiği bu ve benzeri nimetleri çok iyi bilirler,hatta onların Allah'tan olduğunu da kabul ederler.Fakat ibadete gelince,Allah'ın emirlerini değil kendi kötü nefislerinin emirlerini dinlerler..Bu ayet,ilim ve akıl sahibi olmak ile iman etmenin aynı şeyler olmadığını,imanın her şeyden üstünlüğünü ifade eder..

Yasin,82."Bir şey yaratmak istediği zaman Onun yaptığı "Ol"demekten ibarettir.Hemen oluverir"Bu ayetin Türkçesi budur..Birde sizin yazdığınız gibi Tanrı yoktur sadece Allah vardır bu yüzden size Yasin suresi 74.Ayette:"Onlar,yardım göreceklerini umarak Allah'tan başka ilahlar edindiler" bu ayeti haddim olmayarak iyi okumanızı ve çok iyi değerlendirmenizi söyleyebilirim..
Ankebut,38."Ad ve Semud'u da (helak ettik)Sizin için,(onların başına nelerin geldiği)oturdukları yerlerden apaçık anlaşılmaktadır.Şeytan onlara yaptıkları işleri güzel gösterip onları doğru yoldan çıkardı.Oysa bakıp görebilecek durumdaydılar."
Furkan,38."Ad'ı,Semud'u,Ress halkını ve bunlar arasında daha birçok nesilleri de (inkarcılıklarından ötürü helak ettik)."
Bu Ayette "Ad" Hud (a.s) 'ın "Semud" Salih (a.s) ın kavmidir."Ress"hakkında değişik tefsirler vardır,daha çok Şuayb(a.s)'ın

kavmi olarak bilinmektedir.Yemame çayı üzerinde bir köyün adı olup,Semud kavminden kalanlar burada otururlardı.Fakat bu bilgiler,sahih haberlerle sabit değildir.Kuran tarafından bize bildirilen husus,"Ashab-ı Ress"denen bir insan topluluğunun yaşadığı ve küfürleri yüzünden helak edildiğidir.

Birde yazmış olduğunuz gibi Kuranda (Hece,44., Akkaf,27) sureleri yoktur."Hac" "Hicr" " A'raf"" sureleri mevcuttur..

Muhammed,13."Senin şehrinden-ki ora(halkı)seni çıkardı-daha kuvvetli nice şehirleri yok ettik;onlara bir yardım eden de çıkmadı." Bu ayette anlatılan Resulüllah'ın hicrete zorlanıp çıkarıldığı mekke şehrine işaret edilmiştir.

Fussılet,13."Eğer onlar yüz çevirirlerse de ki:İşte sizi Ad ve Semud'un başına gelen kasırgaya benzer bir kasırgaya karşı uyarıyorum!."

Enfal,17."(Savaşta)onları siz öldürmediniz,fakat Allah öldürdü onları,attığın zaman da sen atmadın,fakat Allah attı(onu).Ve bunu müminleri güzel bir imtihanla denemek için (yaptı).Şüphesiz Allah işitendir,bilendir."

Kureyş ordusu,müslümanlarla savaşmak için ilerleyince,Resülullah(s.a.v)ellerini kaldırarak "Allah'ım!Kureyş,senin Resulünü yalanlayan kibirli liderleriyle geldi.Allah'ım!Bana verdiğin sözü yerine getirmeni diliyorum!"diye dua etti.Ve iki topluluk karşılaşınca yerden bir avuç toprak alıp düşmanın yüzlerine doğru serpti.Kureyş ordusunun gözleri görmez oldu ve sonunda bozguna uğradılar.İşte bu Ayette bu atışa işaret edilmekte,onu atanın gerçekte Allah olduğu bildirilmektedir.Çünkü bu bir mucize idi ve Peygamber onu atarken,kendi adına değil,Allah adına atmıştı..

Yasin,83."Herşeyin orijinini elinde tutan Subhandır ki,O'na döneceksiniz." İnsan için hangi mevki olursa olsun sonunda dönülecek olan Allah katıdır ve yanlız Allah'a hesap verilecek olması durumu sözkonusudur...Bu durumda kişi Allah kelamı olan

Kuran-ı Kerim'i çok iyi okumalı ve iyi değerlendirmelidir...

#4 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 01.04.2005 - 18:26

Ben kuranı kerim i takdir edeim hiç bir din ilimden kuran kadar bahsetmez, fakat evrende yeri bile belli olmayan bu küçük 40 bin klometrelik dünyada bu kadar çok dini niğe getirdi.

#5 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 01.04.2005 - 23:57

Allah Peygamberler ve Kitaplar göndererek insanların akıl ve iradelerine yardımcı olmuş,onlara hidayeti yolların en doğrusunu göstermiş ona davet etmiştir..

Kuran-ı Kerim'de,aslında diğer kitaplarda yazdığının aynısı yani İslam dinini anlatmaktadır.Daha önce gelen kitaplar da insanların bu kitaplar üzerinde tahrifat yapmaları neticesinde son kitap Kuran indirildi..O yüzden Kuran da Hak Teala,daha önce indirilen kitaplara,Peygamberlere inanmayı imanın esaslarından olarak kabul eder..
Görüldüğü gibi diğer kitaplarda da İslam dini anlatılmaktadır yani din İslamdır..

Maide,48."Sana daha önceki kitabı doğrulamak ve onu korumak üzere hak olarak Kitab'ı(Kur'an'ı)gönderdik.Artık aralarında Allah'ın indirdiği ile hükmet;sana gelen gerçeği bırakıp da onların arzularına uyma.(Ey ümmetler!)Her birinize bir şeriat ve bir yol verdik.Allah dileseydi sizleri bir tek ümmet yapardı;fakat size verdiğinde (yol ve şeriatlerde)sizi denemek için (böyle yaptı)...."

Mesela,Tevrat yanlızca bir nüsha idi.Kimsenin ezberinde de tamamı mevcut değildi.İsrailoğulları Babilliler'e esir düşünce Tevrat nüshası kayboldu.Yıllar sonra İsrailoğulları esaretten kurtulunca hatırda kalan bazı bölümler yeniden yazıldı..Bugün elde bulunan Tevrat'ta da bu eksik bölümler ile kısmen Hz.Musa'nın hayatı yazılıdır..
Bu konuyu Maide,13."Sözlerini bozmaları sebebiyle onları lanetledik ve kalplerini katılaştırdık.Onlar kelimelerin yerlerini değiştirirler(kitaplarını tahrif ederler).Kendilerine öğretilen ahkamın (Tevrat'ın)önemli bir bölümünü de unuttular...."
İlk hıristiyanlar da yahudilerin amansız takipleri ve işkenceleri karşısında darmadağınık yaşamışlar,Allah tarafından Hz. İsa'ya vahyedilen incil'i muhafaza edemeyip kaybetmişlerdir.Miladi üçüncü asrın başlarında Roma imparatoru Konstantin'in hıristiyanlığa meyletmesinden sonra rahatlayan hıristiyanlar,mukaddes kitaplarını yazmaya teşebbüs etmişler,bunun neticesinde ortaya,birbirini tutmaz yüzlerce İncil çıkmıştır.Hz. İsa'nın yolundan çıkan,Allah'a verdikleri sözde durmayan hıristiyanlar bu yüzden ihtilafa düşmüş,ayrı dinlermiş gibi mezheplere bölünmüşler..
Maide,14."Biz hıristiyanlarız"diyenlerden de kesin sözlerini almıştık ama onlarda kendilerine zikredilen(verilen öğütlerin veya Kitab'ın)önemli bir bölümünü unuttular...."
Din olgusunun sadece İslam olduğu yani tek Din'in islam olduğu Kuran'da birçok ayette apaçık görülüyor..
Al-i imran,85."Kim İslam'dan başka bir din ararsa,bilsin ki kendisinden (böyle bir din)asla kabul edilmeyecek ve o,ahirette ziyan edenlerden olacaktır."
En'am,155."İşte bu (Kur'an),bizim indirdiğimiz mübarek bir kitaptır.Buna uyun ve Allah'tan korkun ki size merhamet edilsin."
Allah'a emanet olunuz..

#6 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 02.04.2005 - 01:18

Burda bir çelişki var evvelden gelen dinleri ve allahlarını ayırmamız mı gerekli, biz yanlız arap yarım adasındaki dinlerle ilgileniyoruz neden. Halbuki dünyanın aynı zamanlarda bir çok dinlerde var, en eskiside türklerin şamanizim dini 9 bin seneye yakın, birazdaha geriye gidelim anlantis ve mu birazdaha gidelim Bashkirli bilim adamları ural bölgesinde 1999 da 120 milyon senelik rölyef haritasını buldular. Bashkir ünüverstesinin bilim adamları ileri derecede gelişmiş çok eski bir uygarlığa ait kesin kanıtlara ulaştılar, bu anlamda allahın bu uygarlıkları yok etiğini düşünebilirmiyiz evet denicek olursa, kendi iradesine uygun bir bio rabot yaratabilirdi, bence gerçek allahın bizi denemeye ihtiyacı olmadığını bu muğazzam evreni yaratanın bizlerle uraşacağını hiç sanmıyorum, yukarda belirtiğim gibi sizde tastik ettiğinize göre dünya etrafında bizi yaratan bağzı varlıkların olduğu düşüncesi kuvvetli bir ihtimal ve enerjik varlıklar sınıfındayız. İnsan anlamı bence daha gelişmiş tam kapasiteli, beyin işlevi çalışan yüzde yüz aktif DNA sı 12 sarmal olana denilmesi gerekir.

#7 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 02.04.2005 - 12:09

Selam lena
Muhammed (A.S) a inen ilk ayet
Oku! ortada ne kitap var ne kağıt neyi okuyayım demiyor (okuma yazmasıda var) ümmi başka dinlerden bilgisi olmayan demektir.
Ama onun verdiği cevap okuyabilenlerden değilim
Yani bu yaratılan sistemi evreni okumaya anlamaya çalışıyor 40 gün hira dağında bu yüzden tefeküre çekiliyor ama okuyamıyor
Sonra cebrail sıktı bir daha sıktı (beyin açılımını sağladı Allahın Alim,rahim kadir vs bütün isimlerini güçlendirdi daha sonra
Cebrail adlı kuvvet güç olan melek seni halkeden rabbinin adıyla oku!dedi
Rab; insandaki isimlerin (esma) bütünü Allahın bütün isimleri insanda mevcut olanı
Sonra okumaya başladı

Dünyada bütün bahsettiğiniz bilinen ve bilinmeyen resuller ,nebiler ve dinler bulunan çağa ve Resullerin,nebilerin kapasitelerine göre bu şekilde gelmiştir yani eline verilen bir makale yok resuller yaradılışından gelen kapasitesi neticesinde Allahın bu yaratılış sistemini anlamış cennet cehennemi idrak etmiş ve insanları uyarmıştır bütün bunların hepsinede din olarak İSLAM demiş Bu bilgiler doğrultusunda veliler Allahı ve sistemi anlatmaya devam ediyor

İnsanlar Allahın bu sistemine uymadıklarında pozitif değil negatif bir dalga yayar buda nasıl hayvanları katletmeleri neticesinde doğanın dengesi bozuluyor insanın yaydığı negatif neticesindede toprakta havada maddede dengeler bozuluyor ve deprem ve benzeri insanları Yaptıkları neticesinde geçmiştede olduğu gibi günümüzdede sıkıntılar oluyor Peki şimdi bunu bize Allah’mı verdi bizmi yaptıklarımıza ulaşıyoruz.....???

Bizden başka makro ve mikro alanda melek ve cin isimle bir çok varlık var size katılıyorum ama yaradılış Allaha aittir Adlandırılan öze erenlerden birisi diyorki ; Öyle muazzam büyüklükte melekler varki sizin varlığınızdan haberi bile yok onun yanında bir nokta bile değiliz vücudumuzda saniyede doğup ölen mikro alandaki meleklerdende haberimiz yok biz aslında skalanın ortasındayız

Bilim adamları dünyanında bir ruhu ikizi var diyorlar 400 milyar yıldız olan galaksilerinde bunun gibi milyarlarca galaksi var bunlar ne yerler ne içerler haberimiz yok Bize düşen sonumuzu bilemediğimizden ruhumuzu güçlendirmek için ne hazırlık yapabilirsek onu yapalım bundan sonraki boyutta inan hiç telafisi yok

O kadar bencildi ki...
Kimseyle paylaşmayı sevmezdi!.
Çıkarı olmadıkça, kimseye yüz vermezdi!.
Alacağı bir şey yoksa, karşılıksız vermeyi hayatta düşünmezdi!.
İnsanlar için çalıştığını söyler; yoksulu sürünür bırakıp; hakkettiği kadarını alıyor; derdi!.
Tanrıya bile, cenneti uğruna kulluk ederdi!.
Sanırdı ki, elinde bulunanlar kendi emeğinin karşılığı!.
Ve bencil de bir gün ölümü tattı!...
Bencil, benliğiyle başbaşa kaldı karanlıklar içinde tek başına!.

Sevgiyle kalın
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#8 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 02.04.2005 - 16:20

cengiz: Sizin yazdıklarınız doğru, yaratan bizi et obur ve ot obur olarak yaratmış kısaca birbirimizi yemekle hayatta kalabiliyoruz. Sonra ruhumuz ana karnında 4 ay sonra yaratılmaya başlıyor biz bir anlamda dolaylı olarak bağımlıyız, dünyaya geldiğmiz andada burcumuzun yıldızına krakteris bir bağımlılık doğuyor, birde bölge ve eyitimimiz söz konusu, sonrada 4 cü boyut da hesap vermekle yükümlüyüz. 4 cü boyut dünyanın hemen yanında, burada hesap vereceğimize görede yaratan pek uzakta olmaması lazım ayetlerde resmen de anlatılıyor bizi yaratanların oturdukları yerleri, hindistan ise daha açık şekilde dünyaya gidip gelmeleri de anlatmakta.

#9 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 03.04.2005 - 12:46

İnsan bedeni akıllı bir maddedir..Akıl ise fizik bilinç olup,fizik olayları anlamlandırıp,bir üst(beşinci)boyuttandır..Allah'ın kendisi en büyük ALİM (Bilginler bilgini)isminin sahibi olarak insanları bilinçli yaratmıştır..
Bakınız düşünce boyutu fizik evrenle sürekli ilişki halinde olması sebebiyle bazen,düşünce maddeye ağır basabilir...Bu durum da da,zaman zaman da kişinin kendi yaşamına maddeci bir yön çizmesi durumu sözkonusudur..

Allah,insanları,kendisine kulluk(ibadet) etmeleri için yaratmıştır..

Zariyat,56. "Ben cinleri ve insanları,ancak bana kulluk etsinler diye yarattım."

Mü'minun,115. "Sizi sadece boş yere yarattığımızı ve sizin hakikatten huzurumuza geri getirilmeyeceğinizi mi sandınız?"

#10 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 03.04.2005 - 18:57

Zariyat-56, Ne güzel anlatıyor cinlerle insanların kulluk etmeleri için yaratıldığı bize ihtiyacı var demek olmuyormu. Halbuki evreni yaratan Allah bize ihtiyacı olabilirmi, belkide haberi bile yoktur hiç bir varlıkda onun karşısında duramaz bana göre. Bu düçünce ve anlıyışla ateistlerede destek vermiş oluyoruz, açıkça cinlerin gökyüzüne çıkamıyacağıda ancak dinliyebilirler demesi bizlerin ruhlarınında bu güneş sisteminin dışına çıkamıyacağı demek oluyor, onada döneceğimize göre olaylar güneş sistemi içinde oluşuyor. Aksi takdirde bu koca evreni yaratan allahı küçültüp buralarda bizimle uraşması Allahı küçümsemek gibi bence, her dinde de bu böyle

#11 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 04.04.2005 - 01:35

Aklıma gelenleri anlatayım, papa iki gün evvel öldü katoliklerin mukades ayı bu ay, ortodokslarda bu ayın sonunda paskalyası var ermeniler gıroganyanlar geçen pazar kutladılar. Şimdi ne olucak papanın yüzünün altından maskesi çıkarılıcak, vücudundan bağzı parçalar alınıcak mukaddes azizlik için bazı yerlere gönderilicek bana inanmassanız hırıstiğan araştırıcısı prof altındala sorun. İsa allahın oğlu din dersleri böyle karşı gelirsen tehdid var, dinden çık yani afaroz olursun ne iş verirler nede saygın olursun, biz mektepliyiz teknikle hayatımız geçiyor bizi iki bin sene evvele inançlara itilemeyiz, babasız doğum dünyada iki olay mevcut bunlar manyatik enerji alanlarınla bilimsel tespitli, son 50 senede ki olaylar. Akamedik çalışma ve tespitler ölüm sonrası beyin 115 saat yaşadığı bilinmekte, islam verilerinde de ölümü tadıcaksın demekte bir yiyicek tadı gibi, biz bunları bilip öyrenirken cebrağil gibi meleklerin gelmesi hazikel peyganberi Allahın yanına götürmeye gelen melekleri hazikelin hareket ettiğinde iki bin ümmetinin bizide götür diğe yalvardığını hazikelin uzaklaşın ikazına aldırmayıp hareket eden makinanın dibinde iki bin kişinin tağrımar olduğunu anlamamaktanmı gelmemiz istenmekte. İnançlar tabuları nasıl yıkıyor değilmi bir beşeri varlık evren dışına nasıl çıkabilir demekki cıvarda bir yerde olması gerekli çünkü makina ve enerji söz konusu.

#12 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 04.04.2005 - 14:07

Selamlar nasılsınız ..

İnsanın,kendisiyle ilgili gerçekleri öğrenmek için araştırması sorgulaması ve doğruya ulaşması,kendisiyle ilgili olduğundan en olması gereken ve en doğal hakkı..İslam dini sevgi dinidir demiştik...bir kere "YARATILANI SEVERİM YARATANDAN ÖTÜRÜ"sözüne kulak vermeli değilmi ama ..
Doğru ve güvenilir kaynaklardan araştırıldığında İslamda asla zorlama yok...
Ve dahi insan,İslam fıtratı üzerine doğar fakat daha sonra kişi,ailenin yetiştiriş(eğitim) tarzına göre başka başka inanışlara yönlendirilir...
Ancak burada dikkat edilirse,insanın daha sonradan idrak etmesi adına -beyinsel açılımı- sorgulaması,gerçekleri anlayarak doğruya yönelmesi de Allah'tandır..Bir kere bu inceliğin altını burada çizmek gerekiyor..Bu durumda herkez kendi yaratılış gayesi (fıtratı) neyse onu ikame etmek durumunda..
Sonuç itibariyle kişide kendisinin Allah'ın varlığıyla kaim bir varlık olduğunu idrak,kendisinin yok (fani)olduğu durumu,bilahare Allahta (beka)baki olarak "fenafillah" durumu hasıl olabilir..

Hz.isa Allah'ın kulu ve elçisidir..

Meryem,30."Çocuk şöyle dedi:"Ben,Allah'ın kuluyum.O bana Kitab'ı verdi ve beni peygamber yaptı."

Aslında buradaki ayetler dikkat edildiğinde anlayarak okunduğunda Hz.İsanın da diğer peygamberler gibi,insanlara anlatmaya çalıştığı aslında İslam dinidir...

Meryem,31."Nerede olursam olayım,O beni mübarek kıldı;yaşadığım sürece bana namazı ve zekaatı emretti."

Meryem,35."Allah'ın bir evlat edinmesi,olur şey değildir.O,bundan münezzehtir.Bir işe hükmettiği zaman,ona sadece"Ol"der ve hemen olur."

Meryem,37."Sonra guruplar kendi aralarında ayrılığa düştüler.Büyük güne şahit olunduğu zamanda vay o kafirlerin haline!."

Bu Ayette,yahudiler hıristiyanlar ve hıristiyanların kendi içlerinde mezhepler olduğunu,bunlardan kiminin Hz. İsa'ya "Allah'ın oğlu" kiminin "Allah'ın kendisi"bir kısmının "üç uknumdan biri" bazısının da "Allah'ın kulu ve resulü" dediklerini böylece ihtilafa düştüklerini anlatmakta.. Meryem 37. ve Meryem,38.Ayetlerde Hak Teala bu tarz düşünce sahibi olanlara kelamını bildirmiştir..

Meryem,38."Onlar,bizim huzurumuza çıkacakları gün(başlarına gelecek olanları)ne iyi duyarlar ve ne iyi görürler.(bir görsen)!Fakat o zalimler bugün açık bir sapıklık içindedirler."

#13 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 04.04.2005 - 15:09

Lena veya anladıysa şenay bunları bana açıklayabilirmi ya kapasitem yetmedi ya da konu çok ortada kaldı ... teşekkürler

yaratan pek uzakta olmaması lazım ayetlerde resmen de anlatılıyor bizi yaratanların oturdukları yerleri, hindistan ise daha açık şekilde dünyaya gidip gelmeleri de anlatmakta.

babasız doğum hz isa (a.s) ın babasız doğduğuna inanıyormusun inanmıyormusun tam anlamadım açabilirmisin

cebrağil gibi meleklerin gelmesi hazikel peyganberi Allahın yanına götürmeye gelen melekleri hazikelin hareket ettiğinde iki bin ümmetinin bizide götür diğe yalvardığını hazikelin uzaklaşın ikazına aldırmayıp hareket eden makinanın dibinde iki bin kişinin tağrımar olduğunu anlamamaktanmı gelmemiz istenmekte. İnançlar tabuları nasıl yıkıyor değilmi bir beşeri varlık evren dışına nasıl çıkabilir demekki cıvarda bir yerde olması gerekli çünkü makina ve enerji söz konusu.
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#14 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 04.04.2005 - 17:20

Adem nasıl annesiz dünyaya getirildiyse, isa da babasız dünyaya getirildi. Şimdi beraber analiz yapalım, ademin anası yok ademi allah ana dünyaya getirdi diyebilirmiyiz hayır sembolik bile olsa düşünemiyoruz, insan allahı hep baba gözüyle görmüş cinsiyet yakıştırması yapmıştır, bu gerekçe ile isanın babası allahtır veya isa allahtır denmektedir. İlk insan olarak kabul edilen adem anası allahtır diğememekteyiz, cengiz bu sefer anlamışındır.

#15 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 04.04.2005 - 18:10

lena
diğer iki konuyuda açarsan hepsine genel olarak fikir yürütebiliriz...
teşekkürler
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.

#16 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 04.04.2005 - 18:10

"La ilahe illallah" Tanrı yok Sadece Allah ..

Bunu Kuran'ı Kerimde Allah birçok ayetlerinde insanlara bildiriyor.Hal böyleyken hala nasıl tanrıdan ya da tanrılardan sözedilebilir ki...

Tanrı ne demek ?

Allah ne demek ?

Bakın bu iki kelimeyi oluşturan düşünce tarzlarının,aslında belkide çokları tarafından farkında bile olunmadan ne kadar birbirinden apayrı anlamlarla algılandığının farkına insan çok dikkatli olarak incelediğinde anlıyor...

Tanrı ve Allah kelimelerinin birbirlerinden farklı (zıt) anlamlar taşıdığı ortada ve Kuranda ayetlerde insanlara tekrarlanarak yazılan Tanrı yok Allah var - LA İLAHE İLLALLAH-

Yasin,74."Onlar Allah'ı bırakıp tanrı edindiler,yardımı olur düşüncesiyle..."

Tanrı ve Allah ne demek?

Bu sorunun ve diğer sorunun cevabınıda konunun erbabı olan cengiz arkadaşımızdan okumak istemekteyim...

Allah, Hz. Ademi topraktan anasız ve babasız yarattığı gibi,Hz.İsa'yı da babasız olarak yaratmıştır..Allah'ın kudretinin sonsuzluğu anlamında,Hz.Meryem'inde iffetli olduğunun bir ifadesi olarak bu Ayet nüzul etmiş..

Al-i imran,59. "Allah nezdinde İsa'nın durumu,Adem'in durumu gibidir.Allah onu topraktan yarattı.Sonra ona"Ol!"dedi ve oluverdi."

Ben müslümanım..Muhammediyim...Kurana ve peygamber efendimizin hadislerine tabiyim..Dolayısıyla Kuranda yazılan sure ve ayetler ile peygamber efendimizin (s.a.v) hadisleri bana ışıktır..Zaten burada yazı yazarken Allah inancıyla Kuran son kitap olması sebebiyle Kurandan Ayetlerle cevap veriyorum...Müslüman olmam sebebiyle Kurana tabiyim..Bu sebeple müslüman bir arkadaşımız iseniz yazdıklarınızın benim için güvenilir bir geçerlilik aksettirmesi adına bana Kuran ayetlerini delil olarak yazmanızı istemekteyim..Müslüman olmayabilirsiniz ancak ben bu forumda müslüman olmamdan dolayı Kuran'dan ayetlerle anlattıklarımın delilini koyuyorum..Anlattıklarınızın Kuranla bağdaşmasını beklemeyin ya da bağdaştığını söylüyorsanız buraya Kurandan Ayet yazın..Ben bir konuda bir şeye inanmam için bana delil gerekli ben de bu delilleri Kuran Ayetleriyle burada yazıyorum..Bakın aşağıdaki ayeti iyi okuyup değetrlendirmelisiniz..

Nisa,171. "Ey ehl-i kitap!Dininizde aşırı gitmeyin ve Allah hakkında,gerçekten başkasını söylemeyin.Meryem oğlu İsa Mesih,ancak Allah'ın resulüdür,(o)Allah'ın,Meryem'e ulaştırdığı "kün:Ol"kelimesi(nin eseri)dir,O'ndan bir ruhtur.(O'nun tarafından gönderilmiş,yahut teyit edilmiş,yahut da Cebrail tarafından üfürülmüş bir ruhtur).Şu halde Allah'a ve peygamberlerine iman edin."(Tanrı)üçtür"demeyin,sizin için hayırlı olmak üzere bundan vazgeçin.Allah ancak birtek Allah'tır.O,çocuğu olmaktan münezzehtir....."

Hıristiyanlar bir türlü Allah'ın birliği (tevhid) inancına gelememiş..Allah ile peygamberini birbirinden ayıramamıştır..

#17 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 04.04.2005 - 18:36

Benim itarazım yok islama karşı veye hırıstiyanlığa karşı, fakat düşünülmesi gerekli niçin bir sürü dinler gelmiş, bir söylentiğe görede hacer el hesep taşına da el sürmeyen kendini müslüman sanmasın denmekte, o taş bilgisayar gibi her müslümanı kayıt eder deniyor, tabi bu söylenti ama bu taşla ne işimiz var hacı da olunuyor put pereste değil islam tek allah cı maddeyle ne bağlantı kurulabilinirki.

#18 senay

senay

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 78 Mesaj

Gönderim zamanı 04.04.2005 - 23:25

Kuran-ı Kerim Ayetleri okunduğunda birsürü dinler olmadığı,dinin sadece İslam olduğu,Peygamber Efendimiz'den önceki bütün peygamberlerin de aslında insanlara,İslamı açıkladıkları görülür...
Eğer bu yazdıklarımı anlamıyorsanız aşağıda Kuran-ı Kerimden yazacağım ayetlerin bana açıklamasını yapınız lütfen,tamammı değerli insan..lütfen bu ayetleri iyi okuyun..

Al-i imran,78." Ehl-i kitaptan bir gurup,okuduklarını kitaptan sanasınız diye kitabı okurken dillerini eğip bükerler.Halbuki okudukları Kitap'tan değildir.Söyledikleri Allah katından olmadığı halde:Bu Allah katındandır,derler.Onlar bile bile Allah'a iftira ediyorlar."

Sonuç olarak,islamdan başka birsürü dinin olmadığını,Allah katında tek dinin,İslam olduğunu,şu ayetlerle de anlamaktayız..Ancak,İslama karşı gelmediğinizi yazmışsınız.İslam inancı Kuranı kabul eder..

Al-i imran,84."De ki:Biz Allah'a,bize indirilene,İbrahim,İsmail,İshak,Ya'kub ve Ya'kub oğullarına indirilenlere,Musa İsa ve (diğer)Peygamberlere Rableri tarafından verilenlere iman ettik.Onları birbirinden ayırdetmeyiz.Biz ancak O'na teslim oluruz."

Al-i imran,83." Göklerde ve yerdekiler,ister istemez O'na teslim olduğu halde onlar(ehl-i kitap),Allah'ın dininden başkasını mı arıyorlar?..."

Al-i imran,85."Kim islamdan başka bir din ararsa,bilsin ki kendisinden(böyle bir din)asla kabul edilmeyecek ve o,ahirette ziyan edenlerden olacaktır."
Hacer-i Esved konusunu ..
Hz.Adem ile Havva cennetten çıkarıldıklarında yeryüzünde Arafatta buluşurup batıya doğru yürürler,Kabe'nin bulunduğu yere gelirler.Adem,bu buluşmaya şükretmek için Rabbine ibadet etmek ister ve cennette iken,etrafında tavaf ederek ibadet ettiği nurdan sütunun tekrar kendisine verilmesini ister.İşte o nurdan sütun orada tecelli eder,Adem (a.s)onun etrafında tavaf ederek Allah'a ibadet eder.Bu nurdan sütun Hz.Şit zamanında kaybolur,yerinde siyah bir taş kalır.Hz.Şit,onun yerine taştan onun gibi dört köşe bina yapar ve o siyah taşı binanın bir köşesine yerleştirir.Bugün Hacer-i Esved diye bilinen siyah taş odur.Sonra Nuh tufanında bu bina uzunca bir zaman gizli kalır.Hz.İbrahim Allah'ın emriyle Kabe'nin bulunduğu yere gider,oğlu İsmail'i annesiyle birlikte orada iskan eder.Sonra İsmail ile beraber Kabe'nin bulunduğu yeri kazar.Hz.Şit tarafından yapılan binanın temelleri bulunur ve o temellerin üzerine bugün mevcut olan Kabe'yi inşa eder..

Bakara,127."Bir zamanlar İbrahim,İsmail ile beraber Beytullah'ın temellerini yükseltiyor,(şöyle diyorlardı:)Ey Rabbimiz!Bizden bunu kabul buyur;şüphesiz sen işitensin,bilensin."

Bakara,125."Biz,Beyt'i (Kabe'yi)insanlara toplanma mahalli ve güvenli bir yer kıldık.Siz de İbrahim'in makamından bir namaz yeri edinin (orada namaz kılın).İbrahim ve İsmail'e:tavaf edenler,ibadete kapananlar,rüku ve secde edenler için Evim'i temiz tutun,diye emretmiştik."

#19 lena

lena

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 105 Mesaj

Gönderim zamanı 05.04.2005 - 01:46

Evet embiya (30) evrenin Allah tarafından nasıl yaratıldığını anlatıyor, bilimde bunu tasdik ediyor ben ateist değilim müslüman doğdum mekteb haricinde kısa bir hoca eğitimi aldım binin üstünde ilmi kitap okudum şimdi düşünüyorum. Evrenle insanı yaratan bir değil, o muğazzam evreni yaratan, evrenin büğüklüğüne karşın bir baktari büğüklüğünde bile olmıyan insana din ve kitap yollıycağını sanmıyorum, ama evvelden yazdığım dinlerdeki ayetlere göre gök kubbede olturan tanrıların işidir bu diğiyorum çünkü teknik ve bilimde ileri olan bu tarılar evreni ve allahı bizden daha iyi anlayıp kitablara ve peyganberlere iletmiştir. Bakın halife ne demek peyganberden osmanlının son padişahına kadar gelmiştir atatürkede teklif edildi bilirsiniz, halife, allahın gölgesi demek değilmi, hırıstiyanlıkda da musaviliktede var bu. Ama biz öz türkler olarak 600 sene evvel müslüman olduk 6 bin senelik şamanizim dinimizi bırakarak, eski dinimizden bir kötülükmü gördük de bahis konusu yapmayız, bunuda sorgulamak gerekir.

#20 cengiz

cengiz

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 247 Mesaj
  • İlgi Alanları:müzik kitap din, astroloji astronomi

Gönderim zamanı 05.04.2005 - 10:35

Selam Bütün güzellikler sizlerin olsun
Ne güzel birbirimizle konuşmak bilgi alışverişinde bulunmak “Eğer şefaat gelen bilginin kıymetini bilmek”se ben şenay ve lena arkadaşımında ,yazdıklarınında kıymetini biliyorum çok istifade ediyorum

Birbirimizden üstün yanımız yok özde biriz fikirlerimizi harmanlayıp bu dünyayı ve sonrasını nasıl daha güzel hale getiririz onun çabası içindeyiz seviyeli, saygılı sevgi dolu ve dostluk içinde

Cennet anaların ayağı altındadır. Ne demektir.
Meleklere, Adem'e secde edin emrolundu. Havva'ya secde yok..,
Adem topraktanbalçıktan (hücreden) halkedîldi. Havva (Nefsi vahide'den). Toprak yok...
Anaya babaya hürmet et. İlk defa ana söyleniyor. Niçin...
Peygamber efendimiz bana üç şey sevdirildi ; kadın mis koku gözümün nuru namaz
Hz. Adem ve Hz. Havvadan doğan erkek çocukları birleşmeyle oldu kız çocukları birleşme olmadan hamile kaldı tıpkı Hz. Meryem gibi bu yüzden kardeşler arasında çoğalmada söz konusu değil

Hz Ademin yaratılışını topraktan hücrelerden yaratıldığı için madde kanunlarına göre örneklendirerek fiziki ve fenni bir yorum getirebiliriz ama ruh boyutundaki kanunlar madde kanunlarından ap ayrı zaman kavramı bizim 50.000 yılımız ruh boyutunda 1 gün örnek miraç olayı velilerin tayyi mekan (ruh boyutunda başka yerde görünme) bu madde kanularına göre izah etmek mümkün değil belki tayyi mekana görüntü olarak tv yi ses olarak radyoyu aynı olmasada başka bir yerde görünmeye örnek verebiliriz

Elektrik, ışık, elektron, ihtizazlarının sürati saniyede 300.000 km zaman mefhumunun dışında bir sürat..Ses. Suret. Renk. Bunların hepsi madde değilse de öyle görünür, Öyle kabul ediliyorsa da bunlar da maddedir (Kuvantum nazariyesine göre).
İnsan aklı. insan düşüncesi ve (Bilmediğimiz ruh)."
Bu meleke ve duyguların da diyelim ki ışık ve elektrikten daha A (delta) kadar saniyede fazla sürati var.Yani V= 300.000 +A...
Elektrik saniyede dünyayı 7,5 defa dolaşıyor. Düşüncenin dolaşması saniye bile değil...
Madde kanunlarıyla ruh boyutunu izah etmek mümkün değil aklı yanına alıp iman etmek en güzeli

Kabe
dünyanın pozitif enerji merkezi Dünyanın en şerefli ve mukaddes, lâmekâna bakan mekânıdır. Ruhların niyaz ve teveccühü buradan lamekâna gider..Lâmekânın, mekânda görünür kapısıdır, bu mübarek yer... Dualar, arzular "orada kabul olunur, huzura oradan gidilir...
Meleklerin, Velilerin toprakta uğrağıdır. Kabeyi kaldırırsan herkes birbirine tavaf ediyor (nefislerinizde mevcut olan o) hürmetine kabe simge hacerül esvet taşı cennetten geldiği söyleniyor başka değeri yok diğerleri hurafe lütfen inanma positif enerjisi güçlü olan antalyadaki meryem ana kiliseside var oda hiristiyanların yeri bildiğim kadar
sevgiyle kalın Allah muininiz olsun
"Sen"im ben!... Sen, diye bakma bana. A.H.





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli