İçerik değiştir



Kürtler ve Emperyalizm


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 46 yanıt verildi

#1 vaudeville

vaudeville

    Siyaset Yazarı

  • Üyeler
  • 302 Mesaj

Gönderim zamanı 15.03.2007 - 23:22


Ön açıklama:Forumda meseleye dair konuları araştırdım ve anlatmak,vermek istediklerimin tam karşılığı olabilecek bir başlığa rastlamadığım için yeni konu açma gereği gördüm..Esasen siyaset üzerine yazmayı düşünmüyordum,ki hala düşünmemekteyim..Bu yüksek ihtimaldir ki,siyaset üzerine son kelimelerim olacak..Yalnız uzun zamandan beri süregelen rahatsızlığım beni birşeyler karalamaya itti..

Konumuza başlayalım:

Dostlar!

Birinci Dünya Savaşı'ndan yenilgi ile ayrılıp,Sevres Antlaşması hükmünce tasfiye olunan Osmanlı idaresi,dönem sonrası fiilen isgale uğramış,topraklarına ya bizzat galip devletlerce el konulmuş yahut emperyalizm motivli devletler kurulması kararı hükme bağlanmıştır..Fakat bunun öncesinde bölgede özellikle Kürtler üzerine taktik-stratejiler geliştirilmis,misyonerler,politikacılar,subaylar ya da gezginler aracılığı ile uzun süreli espiyonaj faaliyetleri geliştirmislerdir..Avrupalı devletlerin,Viyana Kongresi sonrası merkezi krallıkların kuvvetlendirilmesi ve milliyetçi-ulusçu akımları bertaraf etme kararları üzerine Osmanlı Imparatorluğu üzerine uyguladıkları çifte standart malumunuzdur..Bu bilinçle hareket eden hammadde avcıları,rejyonal manada zengin kaynaklara sahip etnik unsurlara ilime aykırı,tarihsel gerçeklikten uzak,milli bilinç aşılamış,çeşitli isyanlara sebebiyet vermislerdir..19.yüzyil itibariyle gözlemlediğimiz bu çalışmalar,günümüze kadar uzanmaktadir..

19.yüzyil ile 20 yüzyilin baslari arasinda bölgede faaliyette bulunmus,aşiretlere farkli milliyet suurunu aşılamis,bölge zenginliklerini arastirmis ve misyoner okullar bünyesinde çalismalarda bulunmus Ingiliz görevlilerine dair genis bilgi ve belge bulunuyor elimizde..Isim ve belge belirtmemiz özellikle istenirse,yazacagiz,simdilik ismi karışıklıklara sebebiyet vermeme adına buna gerek görmüyorum..

Ekim Devrimi ile Rus birliklerinin bölgeyi terk-i diyar etmesi üzerine,meydani bos bulan Ingiltere,hamiliğini üstlendiği 1918 tarihli kısa süreli bir Kürt devleti kurmayı başarmış,fakat şahsi ikbal hevesleri ile kurulacak Kürt devleti şartı Paris Konferansi'na sarkmıştır..

Ingiliz faaliyeti bölgeyi ciddi manada istikrarsizliga sürüklemis,çok kere baş kaldırı mahiyetinde kitlesel hareketlere sebebiyet vermistir..1919 Ali Bati,1920 Koçgiri ayaklanmasi,1924-1925 isyanlari ve en önemlileri cumhuriyetimizin kurulus sürecinde,Istiklal Harbi'nden çıkmıs,toparlanma hareketini sekteye uğratan,Şeyh Sait ve Ağrı isyanları buna örnek teşkil etmektedir..

Ana sebep olarak,bölgedeki petrol savaşlarını gösterebileceğimiz bu girisimler,günümüzde Israil-ABD-Ingiltere destekli Kuzey Irak'ta bağımsız Kürdistan kurma ve bir petrol kenti olan Kerkük'ü de bu uydu devlete dahil etme çabalari olarak karsimiza çikmakta..Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü tehdit altina alacak bu girisimlerin sonraki aşaması,kukla devlete Türkiye'nin doğusu ve güneydogusunun dahli talebi olacaktir..

Rusya'nin artik geleneksellesmis dis politikasi olan sicak denizlere inme hedefleri,tarih boyunca bölgesel güç olan Türklerle Ruslari yüzlestirmistir..Rusya,taktik-strateji boyutunda bölgesel faaliyetlere isyan hamiliginden farkli olarak,kültürel bilinç zerki stratejisini uygulamis,üniversitelerinde Kürtçe ve Kürt tarihi üzerine çalismalarda bulunmus ve Rusya güdümlü bir millet olusturma çalismalarina girisilmistir..Bunun örneklerini ise Türk-Rus savaslarinda rastlasmaktayiz..Osmanli,3 farkli harp esnasinda Kürtlerin Rus destekli ayaklanmalarina sahit oluyordu ve en aci olani da Kirim Savasi'nda 2 Kürt alayinin Rus ordusunda görev yapmasi idi..
Suni milli bilinç aşılamasının en önemli argümanı olan dil meselesinde ise,Ruslarin Kürtçe üzerine çalismalarina dair söyleyeceklerimiz:Dilin ayrintili bir mesele olduğu ve linguistik çerçevede Kürtçe üzerine bilimsel done ve araştırmalarla destekli,ayrintili bir çalisma yaptığımız,gerek görürsek ekleyeceğimizdir..

Sovyetler Birligi de,Iran üzerinden Kürt meselesinde taktiksel yaklasimlarda bulunmus,fakat ABD ve Ingiltere'nin Iran Devleti'ne yardimi ile bu hareket de sekteye ugramistir..Görüldügü üzere çikar çatismalarinda hep bir malzeme olarak kullanilmakta olan Kürtler,günümüzde de ne yazik ki bunun farkina varamamaktadir..Diplomasinin es anlamlisi çikar denen olgunun,dün destek verdigi devlete bugün silah dogrultmasi,masa niteligine bürünen bu topluluga bir fikir vermeli diye düsünüyorum..

Bugün Avrupa'nin çesitli şehirlerinde terör örgütlerinin bürolari,yine yikici-bölücü faaliyetlere destek mahiyetinde kültürel bilimsel arastirma merkezi-enstitüsü görünümlü merkezler,emperyalist odaklarin ayni strateji üzerinden sonuç aradiginin göstergesidir..Bu devletlere PKK nın terör örgütü oldugunu resmen tanitmakta dahi zorlanan aciz bir dis politika yürütmekte,bölgenin en güçlü devleti Türkiye Cumhuriyeti..

Bugün igrenç katliamlar gerçeklestiren,dünyanin jandarmaligina soyunmus olan ABD'ye sükran duyan Irak Kürtleri,ayni devletin ekonomik çikarlara motive olmasindan hareketle kendilerini desteklediginin,yarin çikabilecek olasi bir çikar çatismasi ile kol kola verip zulme ugrattiklari vatandaslarinin durumuna düsebileceklerinin farkina varmali ve Irak bütünlügünün korunmasinda rol oynamasi gerekmektedir,her ne kadar su asamadan sonra çok gerçekçi durmasa da..

Türkiye'ye düsen ise,iç siyasette,ulus devlet yapisini ve tek kimlik olan Türklügün birlestirici,bütünlestirici unsurlarini kullanarak bu yapiyi muhafaza etmesi ve rejyonal bir güç oldugunun farkina varmasi,çikarlarindan ve degerlerinden ödün vermeyen,askeri-politik açidan varligini ve agirligini hissettirecek,Irak bütünlügünü savunan,onurlu bir dis politika izlemesidir..

Saygılar..

#2 JoHoR

JoHoR

    Approved

  • Üyeler
  • 808 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İllustrasyon, Sinema, Astroloji, Felsefe Tarihi, Siyaset.

Gönderim zamanı 16.03.2007 - 01:20

Umarım sindire sindire okumuşlardır. Vaudeville lütfen siyaset yazmaya devam et.
Salih Gönüller

#3 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 16.03.2007 - 01:49

aynı görüşleri farklı seslerden duymak ne güzel
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#4 emre1982

emre1982

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 63 Mesaj
  • Konum:ŞANLI ALBAYRAÐIN DALGALANDIÐI HERYER

Gönderim zamanı 16.03.2007 - 10:23

Oyun içinde oyun var bu işin içinde bakalım daha nasıl bizanz entrikaları çıkacak ortaya eminim ki iranıda işgal edecekler yanlız bu sefer işleri zor incirlik kapatılırsa incirlik kapatılırsa başımıza bu sefer ne geçirirler aceba çuval mı
daha kötüsü bu işgalci politika oyunlarına karşı hükümet pasif kalırsa kefen bile giydirirler Tabi bizler pasif siyaset ile olaylara bakanlara tren gibi bakmazsak
NOKTA
SON

#5 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 16.03.2007 - 10:46

işte, tablo budur!. kör gözlerin açılması temennisi ile,...

devletçi geleneği sıfır olan aşiret kırıntılarının kendilerine, kendileri boy aynasında gösterilerek, sırtlarının sıvazlanması ve küçük bir iki kırıntıya tav edilmesi sürecini yaşıyoruz.

90-100 yıl öncesi bizleri arkadan vuran, şimdi zavallı durumda olan arap toplumunun akibeti onların da başına gelecek. maalesef ki aynı cephede olduğumuzu bilmeyen bu zavallı şımarıklar da birlikte bastığımız dalı kesme gafleti içerisinde tam yol ilerlemekte. inşallah iş işten geçmeden, arapların osmanlıyı arkadan vurmanın pişmanlığını yaşamadan, akılları başlarına gelir. allah akıl fikir versin.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#6 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj
  • Konum:somewhere in the blue planet "EARTH"

Gönderim zamanı 16.03.2007 - 10:49

incirlik kapatılırsa

İncirlik kapatılırsa mı??Nasıl olacakmış o iş acaba??Türk dış politikası artık İncirlik'ten daha sağlam kağıtlarla masaya oturmalı bence.25 senedir her Türk-Amerikan krizinde aynı terane:"İncirlik'i kapatırız"Bir kez bile kapandığını ben görmedim,gören var mı??
I find your lack of faith disturbing!

#7 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 17.03.2007 - 03:21

Sağlam kağıtlarla masaya oturacak birini tanıyor musun HknYmn Abi ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#8 babuna

babuna

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 341 Mesaj

Gönderim zamanı 17.03.2007 - 11:39

Sayın vaudeville,

Elinize sağlık keyifle okudum yazınızı...

Fakat eğer zor olmayacaksa konuda bahsettiğiniz belgeleri de görmek isteriz. Böylece konu tam anlamıyla sonuçlandırılmış olur ne dersiniz...

#9 vaudeville

vaudeville

    Siyaset Yazarı

  • Üyeler
  • 302 Mesaj

Gönderim zamanı 17.03.2007 - 14:31

Sayın babuna,

Öncelikle güzel görüşleriniz için teşekkür ederim..Yazımda bahsetmiş olduğum İngiliz faaliyetleri üzerine isim ve belgeleri ricanıza dair,ad,görev ve faaliyetleri ekleyeyim,belgeler için de birkaç akademik çalışmaya yönlendireyim sizi;

Rich-Heine(East India Company Bağdat şubesi yöneticileri)-1815 Van-Bayezit olayları
Kolkhan(İngiliz istihbarat görevlisi)-1815 Van-Bayezit olayları
McDonald(Midran'dan bölgeye intikal etmiştir)-1815 Van-Bayezit olayları
Frazier(istihbarat elemanı)-1821-1822-İran ve Süleymaniye
Rodon Cissini(gezgin)-Kaynak tespiti
S.H.Layard(Büyükelçi)-1875-Aşiretler üzerine sosyolojik tespit ve tetkikler(bu şahıs Ninova kazılarını gerçekleştiren grubun da başıdır)
James Baillie Fraser(gezgin)-Genel tespitlerin İngiliz hükümete intikali
Wilson-Clayton(konsolos)
Williams-Visan(siyasi şarkiyatçı-bilim adamı)
Sir Mark Syks-Gertrude M.L.Bell-Le Comte de Cholet-Bishop(misyoner)
E.B.Soane(istihbarat subayı)
Binbaşı E.W.C.Noel-Albay Rawlinson(subay)-Güneydoğu ve Erzurum bölgelerinde Kürt isyanı altyapı çalışmaları
vs..

Belgelere gelince,yukarıda verdiğimiz isimlerin bulunduğu sosyolojik tespitler,farklı milliyet şuuru zerki,isyan teşvikleri,siyasi-misyoner hareketlere yönlendireceğimiz akademik çalışmalardan ulaşabilirsiniz.

M.M.Van Bruinessen-Osmanlıcılıktan Ayrılıkçılığa
Mim Kemal Öke-Belgelerle Türk-İngiliz İlişkilerinde Musul ve Kürdistan Sorunu 1918-1926
Bayram Kodaman-Şark Meselesi Işığı Altında Sultan II.Abdülhamid'in Doğu Anadolu Politikası
Robert Olson-The Second Time Around:British Policy Toward the Kurds
Abdulhaluk Çay-Her Yönüyle Kürt Dosyası

Efendim,
1931 senesinde Irak'ta bulunan İngiliz istihbaratçılarının tuttuğu raporların birinde(ki yukarıdaki makale ve kitaplardan ulaşılabilir),ilgimi çeken ve meseleyi kabullenmeleriyle özetlenen bir cümle dikkatimi hayli çekiyor:

"Kurdish nationalism is a child of British policy...(Kürt milliyetçiliği İngiliz politikasının bir çocuğudur...)"

Bu mesaj vaudeville tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 17.03.2007 - 14:35


#10 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 17.03.2007 - 19:40

Konuyla ilgilenen arkadasların mutlaka incelemesi gereken bir kaynak olduğunu düşünüyorum..

Gönderilen Resim


Nasturi ve Koçkiri ayaklanmaları belkide Şeyh Sait ayaklanmasının habercisi idi. Devlet yeni kurulmuş Asker savaştan çıkmış yorgun du ve önlemini alamadı yada engel olacak bir teşkilat kurulamadı. Netice olarak çok kanlı ve şiddetli olarak bastırıldı bu ayaklanmalar.

(Bir dipnot vereyim burda Türk ordusunda Kürt subayları çoğunluktaydı ve Şeyh Said' i de teslim eden eniştesi olan bir Kürt Albay dı..)

Ama benim dikkat çekeceğim nokta başka..

Nasıl ki Nasturi, Koçkiri ayaklanmaları Şeyh Sait ayaklanmasınım habercisi idi. Neden Emperyalist güçlerin kolay etki altına aldığı bu coğrafyada ayaklanmaların tekrar yaşanmasına engel teşkil edilecek politikalar üretemedi bu devlet.

Yani bu devlet, bu coğrafyanın emparyalist güçlerin etkisi altına girmemesi için neler yapmış ?.. Koca bir hiç olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bu ülke dinamiklerinin herbiir sadece iktidarı nasıl ele geçirebilirim politikaları ürettiğinden coğrafya ile ilgili hiç bir politika gütmeyip ülke vatadaşlarının sacma salak ideolojiler nedeniyle birbirlerini katletmesini izin vermişler demiyorum sağlamışlardır.

Bu da şu demek oluyo sadece kürtler emparyalist güçlerin oyuncağı olmamıştır bu ülkde. Esas oyuncak kendimiziz kürtler sadece garnitür.

Kral Çıplak, anlayacağınız...

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#11 vaudeville

vaudeville

    Siyaset Yazarı

  • Üyeler
  • 302 Mesaj

Gönderim zamanı 17.03.2007 - 20:16

Sevgili Wale,

Söylenecek o kadar çok şey var ki..Bir girersem Sened-i İttifak'tan başlar,Toprak Reformu Yasası'na kadar..Rahmetli Gazi Paşa'nın dahi elini kolunu bağlayan,cehalet-sürü psikolojisine dair...10 Kasım 1938'den sonrası..Menderesler...Bayarlar...Özallar...Demireller...

Dün gece sabaha kadar,buradaki siyaset üzerine tartışmaları okudum ve tekrar karar kıldım:Politika konuşulacak bir yer değil burası...

#12 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 31.03.2007 - 16:39

Evet söylenecek çok söz var sevgili vaudeville ama bir ırk üzerindeki emperyalizm etkilerini cümlelere dökerken bunu suçlar uslupta yapmadan öncei çuvaldız deyişini hatırlamakta yarar var *öberah

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#13 inan

inan

    tersceviroku

  • Üyeler
  • 2.596 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.03.2007 - 17:28

Wale +10+5 *uhuhu
Bîgâne-i mahabbetün olmaz gam-âşinâ
Ey dâğ-ı derdin eylemeyen merhem-âşina

#14 vaudeville

vaudeville

    Siyaset Yazarı

  • Üyeler
  • 302 Mesaj

Gönderim zamanı 31.03.2007 - 18:53

Anlaşılan o ki;bir durum tespiti bir takım odak ve şahıslara rahatsızlık vermekte..Evet,dikkat edilmesi gereken söz öbeği budur:"durum tespiti"..

Birkaç yerde belirttiğim üzere 10 Kasım 1938 sonrası Türkiye Cumhuriyeti'nde dürüst siyasetin bittiğine dair taşıdığım inanç,ırk olduğu iddia edilen -ki ırk değildir,millet olup olmadıkları ise bir başka tartışma konusudur-Kürtlerin emperyalist odaklarca Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemine rastlayan kullanılma başlangıcı üzerine tespitlerimizin gerçekliği üzerinde toz dahi alamamaktadır..

Temel kavramlarla dersimize dönelim..Devlet,tüzel bir kişiliktir,kuruluş aşaması ve kuruluşundaki temel ideoloji önem arz eder..Gazi Paşa'nın vefatı ile yöneticilerin uyguladıkları,emperyalist ideologların maşası haline gelmiş yöneticiler,sağlamayı düşündükleri çıkarlar,ters etki yapmıştır..Suçlanması gereken yukarıda saydığım demokrasiyi içselleştirememiş toplumun neticesi zaman ile somut yöneticilerimizdir..

Tayyip Erdoğan'dan,Menderes'ten,Özal'dan,ideolojilerinden nefret ediyor olabilirim,bu devletten nefret ettiğim manasına gelmiyor..

Kürtler üzerine yaptığım uzun süreli araştırmalardan ise,sınır toplumunun bölgedeki aile yapısı ve sürü psikolojisini,tarihsel süreci de önplana aldığımızda kullanılmaya müsait bir duygusallık ve hedefler taşıdıklarına kanaat getirdim..Kıyas ile sonuca ulaşmanız mantık sınırlarına ve rasyonaliteye sığmıyor,sığmayacaktır,öyle ki;bir yanlış bir yanlışın muadili olamaz,o yanlışı doğru yapmaz..

Bir çift söz de karşı argüman sunmaktan aciz leş kargalarına gitsin;"tapınmayı" bırakın ve üretin..Alıntı olmaksızın cümle kurma yetisini haiz misiniz görmek isteriz..

#15 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 31.03.2007 - 21:14

Bir çift söz de karşı argüman sunmaktan aciz leş kargalarına gitsin;"tapınmayı" bırakın ve üretin..Alıntı olmaksızın cümle kurma yetisini haiz misiniz görmek isteriz..

Bu lafa takıldım ben..
Neden ve kime söylendiğine dair takıntı bu.

Değişiklikler Kaydedildi...

#16 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 31.03.2007 - 23:00

Kürt'leri , Türk'ler den ayrı bir ''Millet'' olarak tanımlamamız demek ; Kürt ' lerin kendi mukadderatına sahip olup , bağımsız bir Devlet kurma girişimlerine onay vermemiz demektir . Avrupa İnsan Hakları beyannamesinde de belirtildiği gibi , her Milletin kendi akıbetini tayin etme hakkı vardır . Türk kimliği dışında , çeşitli dayatmalarla ''Türkiyelilik'' gibi , bölücü unsurların önünü açan kavramlar , Milli Devlet ' i sarsmak için temele konulmuş dinamittir. Türkiye Cumhuriyeti ' nin bir Ulus Devleti olduğunu kabul ediyorsak , tanımamız gereken tek bir kimlik vardır . O da Türk Kimliği ' dir ...

#17 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 08.04.2007 - 19:38

Anlaşılan o ki;bir durum tespiti bir takım odak ve şahıslara rahatsızlık vermekte..Evet,dikkat edilmesi gereken söz öbeği budur:"durum tespiti"..

Birkaç yerde belirttiğim üzere 10 Kasım 1938 sonrası Türkiye Cumhuriyeti'nde dürüst siyasetin bittiğine dair taşıdığım inanç,ırk olduğu iddia edilen -ki ırk değildir,millet olup olmadıkları ise bir başka tartışma konusudur-Kürtlerin emperyalist odaklarca Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemine rastlayan kullanılma başlangıcı üzerine tespitlerimizin gerçekliği üzerinde toz dahi alamamaktadır..

Temel kavramlarla dersimize dönelim..Devlet,tüzel bir kişiliktir,kuruluş aşaması ve kuruluşundaki temel ideoloji önem arz eder..Gazi Paşa'nın vefatı ile yöneticilerin uyguladıkları,emperyalist ideologların maşası haline gelmiş yöneticiler,sağlamayı düşündükleri çıkarlar,ters etki yapmıştır..Suçlanması gereken yukarıda saydığım demokrasiyi içselleştirememiş toplumun neticesi zaman ile somut yöneticilerimizdir..

Tayyip Erdoğan'dan,Menderes'ten,Özal'dan,ideolojilerinden nefret ediyor olabilirim,bu devletten nefret ettiğim manasına gelmiyor..

Kürtler üzerine yaptığım uzun süreli araştırmalardan ise,sınır toplumunun bölgedeki aile yapısı ve sürü psikolojisini,tarihsel süreci de önplana aldığımızda kullanılmaya müsait bir duygusallık ve hedefler taşıdıklarına kanaat getirdim..Kıyas ile sonuca ulaşmanız mantık sınırlarına ve rasyonaliteye sığmıyor,sığmayacaktır,öyle ki;bir yanlış bir yanlışın muadili olamaz,o yanlışı doğru yapmaz..

Bir çift söz de karşı argüman sunmaktan aciz leş kargalarına gitsin;"tapınmayı" bırakın ve üretin..Alıntı olmaksızın cümle kurma yetisini haiz misiniz görmek isteriz..

Şimdi saygı değer dostum,

Öncelikle yazılarının çoğunluğunda bir bütünlük yok, yazıların argüman çöplüğüne çevirdiğinden konuyla bağlantısını kuramıyor anlaşılmaz oluyorsun, çok cümle kurman konuyla ilgili çok şey biliyorsun anlamın da gelmemekle birlikte seninle aynı görüşü paylaşmayan kişileri de "leş kargaları" olarak tanımlaman egonun ne kadar yükseklerde seyrettiği gerçeğini koyuyor önümüze..

Tartışmaların kalitesi için lütfen daha açık ve hakaretten uzak olun çünkü kendinize adlettiğiniz öğretici misyonunuza da ters düşüyor ve yakışmıyor..

Saygılarımlaa..

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#18 vaudeville

vaudeville

    Siyaset Yazarı

  • Üyeler
  • 302 Mesaj

Gönderim zamanı 09.04.2007 - 00:17

Sevgili dostum,

Kürtler'in emperyalizmle olan Osmanlı'nın son dönemi itibariyle süregelen bağına karşılık,Türkiye Cumhuriyeti'nin emperyalizmle ne derece mücadele ettiğini sordunuz,biz de cevabını verdik..Arife tarif gerekmiyor,mesele üzerine ehil olsa idiniz,ne denmek istendiğine karşı argüman sunmanız yanlışın yanlışı götürmesi zihniyeti ile olmazdı..Çok cümle kurmam,anlayamayanların anlama ihtimalini yükseltiyor,işin kötü tarafı,sorulan soruları yahut anlatılanları anlamayanlara,50 kere yeniden açıklamam ile tartışma bu örnekte olduğu gibi sapmaya uğruyor,dönüyor dolaşıyor üslubuma geliyor,aynı durumla birkaç kez karşılaştım,bu listeye sizin de eklenmenize şaşırmadım WaLe..Bir de sizi kendi silahınızla vurayım;Bir başlıkta,virgül koymadığınız için cümlenin anlaşılmaz olduğunu söyleyen babuna arkadaşımıza cevap olmayınca virgüle takılınıyor gibi bir cevap vermişsiniz,eh "kişi kendinden bilir işi" değil mi...Bu arada argüman çöplüğünden bahsetmişsiniz ben de buna karşılık size argüman çöplüğünün argüman kıtlığından evla olduğunu hatırlatayım,en kötü ihtimalle nasiplenecek iyi kötü birşey bulursun,deryadan faydalanmaya bak ::

Leş kargası sözü ise fikirlerime karşı olan size değil,araya kaynayıp,karşı argüman sunmada acizliğini tapınma efekti vererek hasır altı etmeye yeltenenlere idi..

Kendime öğretici misyon yüklediğimi ise düşünsem de hiç söylemedim,söylemeden böyle anlamanız,istemeden de olsa bana bir iltifatta bulunduğunuzu gösteriyor,teveccühünüz diyelim..

Şişkin egolu dostun,vaudeville :)

#19 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 13.04.2007 - 20:32


Sevgili dostum,

Kürtler'in emperyalizmle olan Osmanlı'nın son dönemi itibariyle süregelen bağına karşılık,Türkiye Cumhuriyeti'nin emperyalizmle ne derece mücadele ettiğini sordunuz,biz de cevabını verdik..Arife tarif gerekmiyor,mesele üzerine ehil olsa idiniz,ne denmek istendiğine karşı argüman sunmanız yanlışın yanlışı götürmesi zihniyeti ile olmazdı..



Sizle bu konunun temelinde yani Kürtlerin emparyalizmin etkisinde kaldığı savında muhalif duruma düşmüş değiliz. Yazdıklarımı objektif olarak tekrar okuyup bir daha analiz edersen önyargılı bakış açının senin yine gereksiz bir çok cümle yazma durumunda bıraktığını göreceksin : )..

Bn Kürtler ve emparyalizm konusunu işlerken bunu suçlama uslubundan uzak kalarak yapmalıyız çünkü ülkenin kurucusu ve çoğunluğu olan bizlerin “tencere dibin kara” değişindeki “seninki benden kara” olan kısmı durumuna düşeriz : ) ..


WaLe..Bir de sizi kendi silahınızla vurayım;


Vurma!! Vurma yahu..Gerek yok.. Ben sadece. Çok uzun ve çok süslü yazmanın çok şey bildiğinin bir kanıtı olmadığını bunları yapınca konu bütünlüğünü kaybedip anlamsızlaşıyor olduğunu dile getirmekle yapıcı bir eleştiride bulundum. Sende kendini vurulmuş hissettin ki hak verdin bana.. : ) Ben bireysel silahsızlanma taraftarıyım belirteyim ayrıca.

Bu arada argüman çöplüğünden bahsetmişsiniz ben de buna karşılık size argüman çöplüğünün argüman kıtlığından evla olduğunu hatırlatayım,en kötü ihtimalle nasiplenecek iyi kötü birşey bulursun,deryadan faydalanmaya bak..


Çöplükten sinekler faydalanır .. B)

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#20 vaudeville

vaudeville

    Siyaset Yazarı

  • Üyeler
  • 302 Mesaj

Gönderim zamanı 14.04.2007 - 01:24

Sevgili demagog dostum,

Unutma ki,tartışma ekseninde hep düştüğün yanlışı tekrarlaman,yani karşı argüman sunmak yerine,başka bir yanlışı ortaya koymaya yönelmen,tartışma ehliyeti için,özellikle siyaset ve siyaset felsefesi üzerine,şahsımla bu tarz bir alış-verişe girmen için,belli miktarda fırına uğraman gerektiğini gösteriyor bana..Hislerine dokunmayı ben de bilirim,lakin bu şekilde sana bir şey öğretemem..Dolayısı ile,meseleyi red yahut onay beklemeksizin,öze bağlı kalmanızı tavsiye ederim,tanımadığım bir insana yani size önyargı ile yaklaştığımı düşünerek kendinize bu payeyi vermeyiniz..Başlıktaki ilk yazımı bir okuyuverin bakalım,hangi suçlayıcı üslubdan bahsettiğinizi biz de görelim..Tespitlerimiz bütünüyle objektiftir,kişisel fikir ve savlarımızı bilim temelinden asla saptırmamak ilkemizdir..Yani anlayamıyorum,tencere dibin kara diyorsunuz,eleştirinin önşartı özeleştiri midir?Hayati bir hata..Geçelim..

Sizi kendi silahınızla vurdum,sebebi vurulmuş hissetmem değil,saygı çerçevesinin dışında,belden aşağı vuruşa teşebbüs etmenize karşı meşru savunmamı devreye sokmaktı..Ava eksik mühimmat ile çıkmış olacaksınız ki,her teşebbüsünüzde avlanmaktasınız..Sizi Kırkpınar'a alalım..

Bu arada;çöplükten sineklerin faydalandığından bahsetmişsiniz..Açıklaması ve cevabı basit..Ne demiş vaudeville:"Argüman çöplüğü,argüman kıtlığından evladır,faydalanacak bir şeyler bulursun en kötü ihtimalle.."Kimi insan,yiyeceği kalmamış ise çöplüğe meyleder,yani tartışma zeminindeki izdüşümü argümanı kalmamışsa,iyi kötü arayıp faydalanacak şey bulması gerekir,ki faaliyete devam etsin..Tevazu gösterdik;çöplük olarak gördü iseniz sözlerimizi,bakınız karnınız epey aç,buyrun faydalanın demişiz..Afiyet olsun...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli