Böcek yeme fikrinin insanda oluşturduğu tek duygu iğrenme duygusudur. İnsanların gıda tüketim alışkanlıklarını, kalori değerleri ve beslenme dengesi değil, dinler, gelenekler kısacası kültürler belirler.
Günümüz insanları sadece birkaç omurgalı, yumuşakça ve kabukluları yemesine karşın, atalarımız böcek yiyici idi.
Böcekler bol miktarda protein ve yağsız sığır etinden daha az yağ içerirler, içlerinde bol miktarda kalsiyum, demir, çeşitli mineraller ve vitamin vardır.
Protein içeriği bakımından, çekirge yüzde 50-75, örümcek yüzde 64, karınca yüzde 24, tavuk yüzde 23, balık yüzde 21, sığır eti yüzde 20 ve kuzu eti yüzde 17 zengindir.
Avrupalılar böcek yemez ama Afrika'da değişik çekirge türleri ve iri kelebek tırtılları yenir. Tayland'da bir tür iri su böceği, Yeni Gine'de ağustos böceği, Japonya'da kızartılmış yaban ansı, yalnız veya diğer besin maddeleri ile veya soslarla karıştırılıp yenmektedir.
Halen dünyamızda, insan gıdası olarak 500 civarında böcek türü yenilmekte, bunun yüzde 40'ı Meksika'da tüketilmektedir.
İnsanların böcek yeme alışkanlığım kazanamamalarının sebebi muhtemelen, böceklerin boyutlarının küçük, dolayısıyla tüketim için gerekli olan miktarın temininin zor olmasından kaynaklanmaktadır.
Bundan sonra söyleyeceklerimiz, bizi dikkatli okuyan ve evlerindeki kalorifer böceğinin ekonomik değerini anlayan okurlara;
Eğer böcek yemeye karar vermişseniz, onları sağlıklı olarak yakalamalı ve derhal işleme koymalısınız, çünkü ölü böcekler çok çabuk bozulurlar.
Karasinekler ve hamamböcekleri gibi böcekler çoğunlukla bakteri taşırlar, bunları yememek gerekir. Aslında Öyle veya böyle bütün böcekler parazit taşıdıklarından, iyi bir pişirme gerekir.Tüylü böcekler boğazı tahriş eder, renkli böcekler ise çoğunlukla zehirlidir.
Şaka bir yana, insanlar sağlıklı bir şekilde böcek yiyebilme alışkanlığına kavuşsalardı, besi hayvancılığına ayrılan otlaklar bugün orman olarak korunabilecekti!
Ben yiyorum böcek herkesede tavsiye ederim Mesela sabah kahvaltısında ekmeğimin üzerine,solucan ezmesi sürüp üstünede biraz şeker serpeledim..Lezzetini hiç birşeyde bulmazsınız inanın..Ayrıca çayımı artık şeker yerine balla karıştırarak içiyorum.Tabi bal sade olunca pek güzel olmuyor...Balı ısıtıp içine karınca doldurup bir güzel karıştırıyorum.Sonrada çaya bu karışımı ekleyince.çay çaylıktan çıkıyor..MmMMm harika bir tat..
Akşam yemeği içinse dün geceden ıslattığım karafatmaları kıymayla kavurup,kuru fasulye gibi bişey yapıcam.Yanınada sümüklü böcekli pilav yapmayı düşünüyorum.. Salata olarakta bol kurtlu limonlu bir lezzet beni bekliyor..Tatlı olarakta sanırım,çikolatalı fare poku yaparım büyük ihtimalle.
Akşam bana yemeğe gelmek isteyenler olursa beklerim,kapım açık :
İlginç menüleriniz varsa bu sayfadan yazabilirsiniz..