İçerik değiştir



Sayı 26: Seks Turizmi Yazı Dizisi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 25.01.2007 - 15:20


Seks Turizmi Yazı dizisi Bölüm I

İyi haftalar sevgili okurlar,

Önümüzdeki iki hafta boyunca sizlere Dünyada bir endüstri haline gelmiş pek çok ülkenin önemli turizm gelirleri elde ettiği bir turizm kolu olarak değerlendirilen seks turizmi hakkında bilgilerimi ve yorumlarımı sizlerde paylaşacağım. İçinizde bu konunun abesliğini hatta ve hatta bu bilgilerin özendirici olduğunu veya genel Türk ahlakına aykırı düştüğünü savunacak ve bu nedenle böyle bir yazının gazete gibi yayın organlarına bulunmasına karşı olacak dostlar mutlaka çıkacaktır. Ancak muhabirlik bence biraz cesaret işidir, kimsenin değinmediği veya yazmaktan çekindiği konulara girmektir.

Neyse konu savunmasını bir kenara bırakalım ve asıl haber kısmına geçelim. Öncelikle Seks Turizmi nedir ona bir göz atalım. Pek çok insanın tatil anlayışı elbette dinlenmek, yeni yerler görmek , eğlenmek ,deniz kum plaj veya tarihi bölgelerde gezerek kültürel faaliyetlerde bulunmaktır.Bunun yanı sıra önemsenmeyecek bir çoğunlukta bu tatile çıkan kişiler tatilleri sırasında bir seks partneri bulmak gündüzleri kumsallarda, geceleri ise barlarda veya diskolarda eğlenip ardından da bir güzel sevişmek isterler. Genellikle bu kısmı tatilleri sırasında yine kendileri gibi tatilde olan kişilerle karşılıyor olsalar da günümüzde bu ihtiyacı gidermek amacıyla özel olarak hazırlanmış tesisler veya tatil bölgeleri mevcuttur. İşte bu amaçla gidilen tatile bizler seks tatili ve bu endüstriye de seks turizm diyoruz. Yani bu turizm kolunda öncelikli amaç seks.

Bugün ülkemiz dahil pek çok Akdeniz ülkesinde, Hollanda ‘da , Doğu Avrupa’da ve Uzak Doğu ülkelerinde bu sektörde farklı şekillerde hizmet verilmektedir. O halde şimdi sırası ile Hollanda’ya ardından Rusya’ya daha sonra Tayland’a ve en son kendi ülkemize bir uzanalım ve bu sektör nasıl işliyor ona bir bakalım.

Hollanda denince akıllara elbette direk Amsterdam gelmekte ve bu şehirde seks ve uyuşturucu gündelik hayatın bir parçası halinde. Özellikle “ Red Light District” diye bilinen bölge her akşam şehirde ki turistlerin akınıyla karşılaşıyor. Evet özellikle turistler diyorum çünkü bu bölgede sokaklarda çok fazla Hollandalıya rastlamıyorsunuz. Karşılaşacağınız yerel insanlar ya o bölgede çalışıyordur yada bu sektörün işçilerindendir. Sokakta sıra sıra dizilmiş dükkanlar var dükkanlar genellikle 1 yada 2 katlı ve dükkanların hepsi bölüm bölüm vitrinlerle ayrılmış durumda. Bu vitrinlerde esmerinden, sarışınına, çekik gözlüsünden zencisine ,zayıfından şişmanına ama genellikle bir barbi bebek fiziğinde yarı çıplak kadınlar yine aynı şekilde erkekler erotik danslar yapıyorlar. Bu sokakta bu vitrinlerin fotoğrafını çekmek kesinlikle yasak. Güvenlik çok üst düzeyde ve kimse herhangi bir aşırılık veya taşkınlık yapamıyor. Bu vitrindeki çalışanlar müşteri bulduklarında vitrinler bir perde ile kapanıyor. Perdelerin arka tarafında ise her türlü seks fantezisinin gerçekleşebileceği şekilde tasarlanmış odalar mevcut. Artık bundan sonrasını sizin hayal gücünüze bırakıyorum. Ayrıca bölgede çok ilginç ve her gece kapısında kuyruk olan seks tiyatrosu ile müzesi var. Her köşe başında oldukça büyük alanlı seks marketleri mevcut. İnsanlar buraya utana sıkıla değil sanki bir hipermarkete girer gibi giriyorlar ilgilerini çeken ürüne rahatlıkla bakıyor hatta dükkan çalışanları bu ürünlerin özelliklerini size anlatıyor. Dediğim gibi seks gündelik hayatın içine girmiş artık ve bir tabu olmaktan çıkmış. Red Light Districte sadece erkek müşteriler yok öyle bir hayal edin ki insanlar buraya rahatlıkla sevgilileri hatta eşleriyle birlikte el ele tutuşup gelebiliyor ve sokağı gezebiliyorlar.
Gönderilen Resim
Amsterdam dedik , seks turizmi dedik ama elbette Coffe Shop’lardan bahsetmemek olmaz.
Coffe Shoplar bizim bildiğimiz cafelerden pek farklı değil ancak burada yasal olarak servis edilenler kahve, çay ,kek , şeker ve çikolatalar hafif uyuşturucu olarak tabir edilen marihuanna ve haşhaş ile hazırlanmış olarak mevcut menülerde. Zira Hollanda da hafif uyuşturucu tamamen serbest. Hükümet esrar kullanımı ile baş edemeyince ve nasıl olsa herkes kullanıyor bari bunu yasallaştırıp vergisi alalım böyle kontrol altında tutarız mantığı ile olaya girmiş. Çok ilginçtir ki bu serbestlik ilk 3-4 yılda gençlik tarafından acayip hoş karşılanmış olsa dahi şu sıralar Coffe Shop’larda % 80 turist görürsünüz ve Hollandalılarda esrar kullanımı oranı % 50 azalmış durumda.

Amsterdam Avrupa’nın en merkezi şehirlerinden biri o nedenle ulaşımı en kolay şehirlerden . Her sezonda buraya charter uçuşu bulmak mümkün . Bu uçuşlar genellikle 200 ile 300 avro arasında değişmekte. Otel fiyatları biraz pahalı gibi görünse de Hostel olarak bilinen küçük konaklama tesislerinde gecelik 15-20 bazen de 30 avro ya konaklamanız mümkün. Aslına bakarsanız kendi ülkemiz 3-4 yıldızlı bir tatil merkezinde her şey dahil sistemi ile yapılan bir tatilden çok da pahalı değil .
Gönderilen Resim
Eh bu kadar Hollanda yeter diyip rotamızı daha bir doğuya yani Rusya’ya çeviriyoruz. Rusya’daki seks turizmi çok ama çok farklı bir şekilde karşımıza çıkıyor. Öncelikle buradaki amaç çok daha farklı. Rusya’ya her ülkeden farklı firmalar ile turlar düzenlenmekte. Bu turların katılımcıları Avrupalı ve Amerikalı erkeklerden oluşmakta. 1 hafta veya 10 gün süren bu programlarda katılımcılar her gece farklı bir klüpte içersinde yaklaşık olarak 50 – 60 tane farklı yaş gruplarından oluşan Rus bayan mevcut. Bu turlar düzenlenirken tur amacı olarak kendilerine evlenecek Rus bayan bulma turu olarak lanse edilmekte ve hiç de önemsenmeyecek sayıda evlilik gerçekleşmektedir. Elbette bu turlara katılırken katılımcının amacı ön sırada yer almakta. Tabii ki o klupler deki bayanların da orada olma amaçlarını da yadsımamak gerekiyor. Hiçbir şekilde baskı yok arzu eden o geceyi turdaki baylardan biri ile geçiriyor ve karşılığını alıyor veya ben buraya evlenmek için düzgün bir eş bulmaya geldim diyip adayları eleyebiliyor. Arzu edenler bir köşede oturup tercümanlar vasıtası ile sohbet ederken diğer bir kısım ise etrafında 3-5 güzel bayan ile birlikte dans edip eğlenebiliyor.

Neyse elbette ki Rus hükümetinin bu turlardan haberi var en nihayetinde vize işlemleri, ulaşım ve tesisler ayarlanırken hükümet bilgisi dahilinde gerçekleşiyor. Hiç önemsenmeyecek rakamlardan satılmakta bu turlar. Yaklaşık 3000 ile 5000 dolar arasında değişiyor. O nedenle ülkeye zengin turist gelmiş olarak görünüyor. Bu kişiler en lüks otellerde kalıyor ve haliyle ülke ekonomisine katkısı büyük. Sosyal açıdan bakıldığında gerçekleşen evlilik sayısı her turda 2’yi 3’ü bulduğunu düşünecek olursak zor geçim şartları altında yaşamak zorunda kalan bu genç bayanlardan bir kaçı kendilerine daha rahat ve güzel bir yaşam sağlıyorlar ve bir nevi hayatları kurtuluyor. Geri kalan ise 1 gecede elde ettiği gelir ile rahatlıkla 1 ay geçinebiliyor diyelim ve daha fazla irdelemeyi yazı dizisinin ikinci bölümüne bırakalım.


İkinci bölümle ilgili hatırlatma.: Seks Turizminde Uzak doğu ve Türkiye.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#2 JoHoR

JoHoR

    Approved

  • Üyeler
  • 808 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İllustrasyon, Sinema, Astroloji, Felsefe Tarihi, Siyaset.

Gönderim zamanı 05.02.2007 - 10:54

Seks Turizmi Yazı dizisi Bölüm II

Tekrardan merhaba ve iyi haftalar sevgili dostlar.

Haber dizimizin bu haftaki bölümünde sizleri alıp Uzak doğunun gizemli ülkesi Tayland’a götürmek istiyorum .Tayland gerek coğrafi güzellikleri gerekse tarihi geçmişi ile her kadar turistler için bulunmaz bir yeryüzü cenneti olsa da bu ülke akla geldiğinde masaj salonlarını ve birbirinden güzel masözlerinden bahsetmemek olmaz. Yalnız buradaki işleyiş sizlerin düşüneceğinden çok farklı sürmekte. Öncelikle size bu masaj salonlarının nasıl çalıştığını anlatmak isterim . İlk olara kendi seçtiğiniz veya size rehberlik yapan kişinin seçtiği bir masaj salonuna gidiyorsunuz bu salonlar gerçekten büyük binalar halinde muhtemelen 7-10 kat arasında değişiyor. İçeriye ilk girdiğinizde lobide bir görevli sizi karşılıyor ve cam bölmenin ardında 200-300 e kadar numaralı masözler içersinden birini seçiyorsunuz. Daha sonrası iin pazarlık kısmı eğer iyi bir pazarlık yaparsanız 20-25 dolara kadar inmek mümkün ki bu rakam Tayland için çok iyi bir rakam. Neyse asıl şaşırtıcı kısım pazarlıktan sonra 2 veya 3 bölmeli bir odaya geçiyorsunuz oda da bir jakuzi ve bir su yatağı mevcut. Önce jakuzide bir güzel yıkanıyorsunuz acele etmenize gerek yok çünkü gece yeni başlıyor. Neyse gerçi siz kendiniz yıkanmıyorsunuz sizi yıkıyorlar diyelim. Ardından su yatağına geçiliyor ve gerçek masaj burada başlıyor. İster inanırsınız ister inanmaz bu bir masaj Özelliği de çıplak olan masajcı, size vücuduyla masaj yapmaya başlıyor. (Bundan sonrasını sizin hayal gücünüze bırakıyoruz.) Kese yapar gibi 'canlı kese bunlar!)kah vücuduyla kah poposuyla her yerinize masaj yapıyor. Artık sonrasını anlatmaya gerek yok düşüncesindeyim.

Ufak bir not daha! Masajcılık Tayland başta olmak üzere, Uzakdoğu ülkelerinde çok saygın mesleklerden biri. Çünkü bu işi yapanlar, en fazla 25-27 yaşına kadar çalışıyor. Büyük bir aileye bakıyor. Evlerinde de büyük saygı görüyor. Toplumda aşağılanmıyor bu onların kültüründe var olan bir özellik .

Bunun dışında Taylanda Pattaya bölgesinde ise çok daha farklı bir çeşidi karşımıza çıkyıor seks turizminin. Burada iş artık şova dönüşmüş. Şöyle anlatayım burada her köşe başı her yerde küçük büyük barlar ve klüpler var . Bu klüplerde erotik şovlarda tutun da en abrusd şovlara kadar ne arasanır var. Barlardaki gösterilerde, cinsel organlarıyla cola şişesinin kapağını açan, yılan çıkaran, çivi çıkaran kızlar çalışıyor. Yani o derece uçuk kaçık bir bölge.

Tayland ulaşım genellikle Bangkok merkezli olamakta bilet fiyatları 450 ile 600 avro arasında değişmekte. Konaklama ise sudan ucuz denecek şekilde bir plaj kıyısında denize sıfır ağaçtan tek kişilik bungallowlar 3-4 dolar veya ülkemizdeki 4 yıldız otel standartlarındaki oteller gecelik 15-20 dolar civarında. Şehirleri tuk tuk dedikler ve bir bisikletin arkasına yerleştirien küçük hasır araçlarla dolaşmak inanılmaz keyifli. Bir tuk tuku sürücüsü ile beraber günlük 5-10 dolara kiralayabilirsiniz.

Gönderilen Resim

Neyse efendim işin cazibeci yanını bir kenarar bırakalım ve sosyolojik olarak biraz değinelim. Daha önce de dediğim gibi masaj, hizmet bu ülkenin insanlarında bir kültür. Çünkü Tayland'lılar gerçekten Budist inanışlarına sıkı sıkıya sarılıyor. Bu nedenle de bu dünyada işledikleri günahlarının bedelini öteki dünyada ağır ödememek için herkese saygılı davranıyorlar. Hizmet etmek , servis sunmak ve karşısındaki kişiyi memnun etmek bu kültürün parçası.


Gönderilen Resim


Şimdi de sıra kendi topraklarımızda . Evet Türkiye’de seks turizmi var mı diye düşünen sevgili okurlar görür gibi oluyorum. Ve onlara cevabım evet var. Aslında Türkiye ile diğer Akdeniz ülkeleri ve biraz daha açacak olusak kanarya adaları da dahil bu ülkelerde seks turizmi çok ama çok farklı bir şekilde devam etmekte. O nedenle kendi ülkemizi anlatırken bu saydığım yerleride gözünüzde canlandırmanızı rica edeceğim.

Ülkemizin özellikle yaz sezonunda güney bölgelerinde üstü kapalı bir şekilde bu endüstri devam etmekte ancak büyük bir fark ile. Bu fark servis sağlayıcıların kadınlardan ziyade erkeklerin olduğu bir fark. Evet yanlış duymadınız. Her yıl ülkemize çok ama çok büyük oranlarda orta yaş ve üstü yalnız turist bayanlar gelmekte ve bu tatil bölgelerinde kendilerine bir seks partneri bulma amacındadırlar. O tesislerde çalışan veya sabahları normal olarak bizlerin hani kendimizi ayırırız ya evet bizlerin dönüp bile bakmadığı o büfe yamakları , garsonlar, hotel belboyları, havuz temizleyeni, çöp toplayan o yağız anadolu delikanlılarımız akşam olupta güneş battığında üzerlerinde gömleklerden 3 düğme açılır, saçlar geriye doğru taranır ve jölelenir ve altlarına dar kot çekilerek birer sektör delikanlısı olurlar. Bu delikanlılar cafe önlerinde veya çalıştıkları restoranda daha önce konuştukları daha doğrusu konuşamayıp sadece ezberledikleri 3 –5 cümle ile bu ablalara hizmetlerini sunarlar. Bunun karşılığı daha çok alınan hediyeler olur. Genellikle hepsinin 8-10 kardeşi ve zor geçinen bir ailesi olduğu için ufak maddi yardımlar kabul ederler. Her birinin aklında tek bir düşünce vardır.Bir şekilde yurtdışına çıkabilmek. Almanya olsun, İngiltere olsun neresi olursa olsun ama Türkiye olmasın.

Gönderilen Resim

Sanırım işin ülkemiz kısmını çok da fazla anlatmaya gerek yok hepniz kolaylıkla anladınız ne denmek istendiğini. Şimdi gelelim seks turizminin bir muhabir gözüyle yorumlanmasına. Aslına bakarsanız ülkelerdeki sosyal ahlakın dejenarasyonu oranıyla ilgii olmadığını söylemek zorundayım. Daha önce dediğim gibi Tayland’da bu bir kültür. Hele hele tüm Uzak Doğu’da bu kültür mevcut. Olay sadece seks den ziyade bir hizmet olayı yani bu sektör çalışaları en güzel şarkılar ve danslar ile veya diğer meviyetleri ile başkalarını memnun ettirme kültürü var o nedenle bunu malesef eleştiremiyoruz. Çünkü yüz yıllardan beri gelen bir gelenek ve yaşam tarzı var. Avrupa örneklerine baktığımızda ise durum çok farklı buna medeniyet ve gelişmişliğin yanı olarak bakılmakta. Bütün tabular ortadan kaldırılmış ve eski Roma’dan süre gelen bir anlayış ile „ Değil mi ki insanın doğasında vardır o nedenle ayıp değildir „ düşüncesi vardır. Bunun dışında Rusya ve ülkemiz vb yerlerde ise ekonomik elverişsizliklerin ortaya çıktığını görüyoruz. Daha iyi bir yaşam veya daha rahat bir hayatı bu şekilde sürdürülebileceğini sanmakta insanlar. Bunun bir kaçış bir kurtuluş yolu olduğunu ve bedenleri ile kadın olsun , erkek olsun bu kurtuluşu sağlayabileceklerine inanılıyor.

Gönderilen Resim

Sevgili okurlar umuyorum ki yazı dizisinden memnun kaldınız. Sizler ile burada vedalaşırken paylaşımlarınız ve haberi okurkenki sabrınız için teşekkür ederim. Sağlık ve afiyette kalın.

Saygıllarımla,
Daaankk
Salih Gönüller





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli