İçerik değiştir



- - - - -

Şeytanın Tatlı Sözleri


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 6 yanıt verildi

#1 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.01.2007 - 10:30


Önce şeytanın insanları nasıl kandırdığıyla ilgili bir kaç yazıdan sonra,bu kandırmaca sözlere geçebiliriz..

İnsanın düşmanı olan şeytan, kıyamet gününe kadar tüm gücüyle insanları kötülüğe sürüklemeye yemin etmiştir. Şeytan, insanları bu yönde ikna edebilmek için batıla dayalı çok çeşitli ve sinsi yöntemler geliştirmiştir. Bunların tümü bir arada düşünüldüğünde adeta "şeytanın batıl dini" olarak karşımıza çıkar.

Onlara düşman olduğunu açıkça hissettirecek tavırlardan sakınır. Ya da onlara açık açık 'gelin bana uyun', 'kötü ahlaklı olun', 'kendinize, etrafınızdaki insanlara zarar verin', ya da 'iyi ya da kötü arasında tercih yapmanız gerektiğinde her zaman kötüden yana tavır alın' gibi telkinlerde bulunmayabilir.
Ama o her zaman için tüm bunları iyilik, güzellik, doğruluk gibi erdemlerle süsleyerek insanlara sunar. Onlara sinsice yanaşır; zekice ve kurnazca ikna metodları kullanır.

Kuran'da şeytanın kendisinin de bu yönünü dile getirdiği; insanlara açıktan açığa değil, pusu kurarak yaklaşacağını söylediği şöyle bildirilmektedir:

Dedi ki: "Madem öyle, beni azdırdığından dolayı onlar(ı insanları saptırmak) için mutlaka Senin dosdoğru yolunda (pusu kurup) oturacağım. Sonra muhakkak önlerinden, arkalarından, sağlarından ve sollarından sokulacağım. Onların çoğunu şükredici bulmayacaksın." (Araf Suresi, 16-17)

Şeytanın ALLAH adını kullanması

İnsanın zayıf noktalarını, nelere karşı zaaf duyduğunu, hangi fikirlerinin aklını karıştıracağını göz önünde bulundurarak onları yönlendirir.İman eden insanların ise kendilerini yeterli görmelerini, yaptıkları bazı ibadetlerle yetinmelerini, kendilerini beğenip müstağni görmelerini sağlamaya çalışır. Onları güzel ahlaklı olduklarına, ellerinden gelenin en fazlasını yaptıklarına, güçlerinin bu kadarına yeteceğine inandırmaya çalışır. Kalplerinin temiz olmasının yeterli olacağını, Allah'ın kalplerindeki iyi niyeti yeterli görüp onlardan razı olacağını düşündürerek, onları samimiyetsizliğe itmek ister. Etrafa göre iyi olmalarının yeterli olacağını, çoğunlukla kıyaslandığında çok üstün bir ahlaka sahip olduklarını düşündürerek onları gevşekliğe sürüklemeye çalışır.

Ey insanlar, hiç şüphesiz Allah'ın vaadi haktır; öyleyse dünya hayatı sizi aldatmasın ve aldatıcı(lar) da, sizi Allah ile (Allah'ın adını kullanarak) aldatmasın. Gerçek şu ki, şeytan sizin düşma--nınızdır, öyleyse siz de onu düşman edinin. O, kendi grubunu, ancak çılgınca yanan ateşin halkından olmaya çağırır. (Fatır Suresi, 5-6)

Şeytanın insanı Allah'ın adıyla aldatmasının bir başka yolu da, Allah'ın affediciliğini öne sürerek insanı günah işlemeye teşvik etmesidir. Allah sonsuz merhamet sahibidir ve tevbe edip Kendisi'nden bağışlanma dileyen her kulunun günahlarını affedebilir. Ama bir insanın, "nasıl olsa Allah affeder" diyerek bile bile günah işlemesi samimi bir davranış değildir.

Allah Kuran'da "yakında bağışlanacağız" diyerek bile bile günah işleyen kimselerin örneğini vererek, insanları şeytanın böyle bir kandırmacasına karşı uyarmıştır:

Onların ardından yerlerine Kitaba mirasçı olan birtakım 'kötü kimseler' geçti. (Bunlar) Şu değersiz olan (dünya)nın geçici-yararını alıyor ve: "Yakında bağışlanacağız" diyorlar. Bunun benzeri bir yarar gelince onu da alıyorlar. Kendilerinden Allah'a karşı hakkı söylemekten başka bir şeyi söylemeyeceklerine ilişkin kitap sözü alınmamış mıydı? Oysa içinde olanı okudular. (Allah'tan) Korkanlar için ahiret yurdu daha hayırlıdır. Hala akıl erdirmeyecek misiniz? (A'raf Suresi, 169)

Not : Ayrıca sizlere yani benimle din konusunda tartışanlara çok çok çok teşekkür ederim..Siz farkında olmadan bana yeni şeyler öğretiyorsunuz..Ben araştırdıkça dinim hakkında,müminlik hakkında bilgileniyorum.Hani kopyalıyorsun diye imalı konuşup beni küçük düşürmeye çalışıyorsunuz ya..Aslında farkında olmadan beni daha çok yüceltiyorsunuz,çünkü dinimi daha iyi öğreniyorum araştırmalar sayesinde...ALLAH sizden razı olsun.. :drunk2:
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#2 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.01.2007 - 12:10

Şeytanın En Tatlı 12 Sözü

1-Bir Defayla Bir Şey Olmaz - Bu söz tamamen yapılmak istenen günahlara uydurulan bir sözdür..İnsan vicdan ve günah arasında gidip gelir..Sonunda bu sözü kullaranak o hatayı yapar..Sigara,alkol,uyuşturucu gibi alışkanlıkların çoğuda bu sözle başlar.

2-Daha Genciz. - Sanki Ölüm,sakatlık,hastalık gence ,yaşlıya bakıyormuş gibi ibadetlerin geciktirilmesi için uydurulan bir sözdür.

3-Allah (C.C) Kalp Temizliğine Bakar. - Sen müslüman olarak hiçbir ibadetini yerine getirme,sadece kalbini temiz tut..Ne kolay dimi?Ayrıca kalp temizliğinden kasıt,kalbi tövbe ile temizlemektir..Kalbini tevbe ile temizlemeyip, ALLAH'ın huzuruna paslı bir kalp ile giden kimsenin sonu perişanlıktır. Nice kalpler vardır ki, şeytan onları istila etmiştir. Ahireti arkaya atıp dünyayı tercih eden kimseler vesveselerle kalbi doldurmuştur. Kalp temizliğine çok önem vermek gerekir. Sadece okumakla yetinmemek lazımdır. Nasıl ki bir bahçıvan bahçesindeki zararlı otları temizleyip bahçesine su veriyorsa, bizlerde kalbimizdeki dünya hırsı, riyâ, kin, hased gibi bütün mezmum sıfatlardan temizlemek lazımdır


4-Allah (C.C.) İle Kul Arasına Girilmez.
ALLAH ile kul arasına girilmiyorsa Peygamberler niye geldi veya niye indi kitaplar??İman ile ALLAH arasına girilmez derseniz,Ona bi sözüm olmaz tabi.!

Ancak şu da olabilir..ALLAH ile kul arasına ibliste girebilir!Onun yolundan seni şaşırtarak ALLAH ile senin arana girmiş olabilir..!Bir günah işlendiğinde veya bir hata yapıldığında hemen kişi böbürlenir,ALLAH ile kul arasına girilmez der.Mesele hassas olunca, ALLAH deyince akan sular durunca, herkes keyfine uygun yaşayıp kendi davranışlarını baz alıp hüküm çıkarmakta da gecikmiyor.


5-Emekli Olduktan Sonra - Daha Gencizin değişik bir versiyonu buda..Çalışma hayatı ,ibadetleri engellediğinden,emekli olunca namaza falan başlayacağım gibi uydurma bir söz :P

.
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#3 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.01.2007 - 12:18

6-Zaman Size Değil Siz Zamana Uyun - Sözü ile şeytan insana, günümüz insanının ve gençliğinin düştüğü durumları uyuşturucu-kumar-zina ve fuhuş-ahlaksızlık ve terbiyesizlik-saygısızlık-hor görme-ihtiyaç sahiplerini görmezden gelme ve bir sürü uzayıp giden insalığa ters düşen şeyleri aşılamaktadır..zamanımızda bu durumlara heryerde rastlanabildiğinden dolayı şeytan, gençliği ve insanları bu gibi kötü ve insanlık dışı şeylere iyiden iyiye itmek ve körüklemek için kişiyi zamana uydurmaya ikna eder..Bu sözün teknolojiyi yakından takip edip etmemekle hiç bir alakası yoktur...Peygamber efendimizin (s.a.v.) bir sözü “teknoloji çin de bile olsa gidip onu alın”


7-Bir Şey Olmaz Allah(C.C) Affeder - YÜce ALLAH tabiiki affeder.Ama gerçekten pişman olupta tövbe edenleri.. İnsan Nasılsa Allah affeder’ veya ‘Yanlışlar yapsam da benim kalbim temiz” gibi mantıkların ahirette kendisini kurtaracak çeşitli açıklamalar olduğuna kendisini inandırabilir. Buna karşın Kuran’da haber verildiği üzere, gerekçesi ne olursa olsun insan yaptığı her tavırdan sorumludur.

8-Bu Kadar Günahtan Sonra Biraz Zor Affedilirsin - Bu kadarda saçma bir söz duymadım..Kişi kendisini ne sanarda,böyle bir hüküm verebilir??!Kişi işlediği günahlardan ötürü pişman olupta bir daha yapmayacağına dair kalp ile tövbe ederse..Günahları bağışlanabilir.

RAHMETİMDEN ÜMİT KESMEYİN


39/53-54: De ki : Ey günah işlemekte haddi aşarak kendilerine zulmetmiş kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Muhakkak ki Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O; çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. Öyle ise azap yakanıza yapışmadan Rabbinize dönüp O'na teslim olun. Sonra size yardım edilmez.
23/118: Şöyle yakar: Rabbim! Affet, merhamet et, Sen merhametlilerin en hayırlısısın.


İslâm bilginleri bu ayeti, kulun işlemiş olduğu en büyük günahlarını bile affedebileceğinin müjdesi olarak görmüşlerdir. Bu suça teşvik değil, insanların en kötü şartlarda bile Cenâbı Allah'a sığınmak sureti ile af edilebileceklerinin bir kanıtıdır. Şu halde bütün günahlar, hatta şirk (Allah'a ortak koşma) bile Yüce Yaratıcı'nın sonsuz rahmetinin lütfu olarak tövbe ile affedilmektedir. Nisa 4/116: " Doğrusu, Allah Kendine şirk koşulmasını asla bağışlamaz..." ayetinin hüküm ihtiva etmesi, kulun af dilemediği takdirdedir. Yoksa tövbe edildiği zaman Cenâbı Allah'ın affetmeyeceği hiçbir günah yoktur. Ancak kul, aynı suçu bir daha tekrarlamamalıdır.

Ayrıca;
TÖVBELERİ ASLA KABUL EDİLMEZ

3/90: İmanlarının arkasından inkâr yoluna sapmış, sonra da inkârlarında daha da azıtmış kimselerin tövbeleri asla kabul edilmez. Onlar sapıkların ta kendileridir.

İman ettikten sonra; nankörlük ederek hak ve hakikatten, İslâmiyet yolundan sapanlar ve sonra inkârlarında daha da ileri gidenler için sonsuz kurtuluşlarını sağlayacak tövbe yolu onlara tamamiyle kapatılır. Çünkü onlar, ne yaptığını bilmeyen sapıklardan başkası değildir. Kur'ân inkâr etmeyi adet haline getirenler için kalbin mühürlenmesi ifadesini kullanmaktadır. Araf 7/101: "... Allah, inkar etmeyi adet haline getirenlerin kalblerini işte böyle mühürler. "
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#4 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 19.01.2007 - 12:25

9-Fazla Düşünme Kafayı Yersin - Kişileri aradığı cevapları araştırmaktan alıkoymaktan ibaret şeytani bir yorumdur..Oysa Kuran-ı kerimde herşey yazmaktadır..Okuyup anlamaya çalışmak daha yararlı olur..

10-Cehendemde Bir Süre Yandıktan Sonra Cennnete Girmeyecekmiyiz - (Sanki Kibrit Çöpünün Ateşine Dayana Biliyormuş Gibi)

11-Biz Büyüklerimizden Böyle Gördük - Adet - Örf ve Gelenekler çoğu zaman dini meselelerle karıştırabiliyor..İnsan zorlandığı konularda,altından kalkamayınca veya işine gelmeyince,sanki herşeyi en iyi büyüklerinin bileceği kannatine varıyor..Ve hemen yamayı yapıştrıor :P

12-Aman Ha Dikkat Beyninizi Yıkamasınlar.Bu ve bu gibi yazılaran gericilik ,yobazlık olarak gören az inançlı kişilerin,doğruyu bulma yolunda olan kişileri kandırmaca sözüdür..

Kısaca bunlar şeytanın, insanlığın ağzına sakız ettiği ,onları yoldan çıkartmak amacı ile söylediği sözlerdir..Çoğu insan şeytanın ne kadar büyük bir tehlike olduğunun farkında bile değildir. Şeytan bu insanların mantığına göre, uzak, hatta hayali bir varlıktır. Onlara göre yalnızca çok büyük kötülükleri yapan, vahşi, cani kimseler şeytana uyarlar. Kendilerini ve kendileri gibi insanları, şeytanla hiçbir alakası olmayan, temiz kalpli kişiler olarak görürler. Ancak arada yapılan ufak tefek hatalar için "şeytana uydum" denir.

Şeytan hakkında unutulmaması gereken çok önemli bir gerçek vardır. Şeytan Allah'tan müstakil bir güç değildir. Şeytanı Allah yaratmıştır ve O'nun kontrolündedir. Düşmanlığı insana karşıdır.

Şeytanın Allah'tan bağımsız bir güç olduğunu düşünenler yanılırlar. Bu kimseler şeytanın Allah'a karşı bir mücadelesi olduğunu zannederler. Oysa şeytanın insanlara Allah'ın dinini yaşatmak istememesinin nedeni, bunun insanları yıkıma uğratmak için tek yol olduğunu bilmesidir. Yoksa şeytanın Allah'a karşı bir düşmanlığı söz konusu olamaz. Sonuç olarak o da Allah'ın yarattığı bir varlıktır ve O'nun izniyle faaliyetini sürdürmektedir. Kendisine tanınan süre bittiğinde, cezasını çekmek üzere o da saptırdığı insanlarla beraber cehenneme atılacaktır.


Gerçek şu ki, şeytan sizin düşmanınızdır, öyleyse siz de onu düşman edinin.
O, kendi grubunu, ancak çılgınca yanan ateşin halkından olmaya çağırır.

(Fatır Suresi, 6)

Umarım bir kısmınıza ,bazılarınıza,yaralı olabilmişimdir..Anlamak isteyenlere tabii..Unutmayın dinde zorlama yoktur...
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#5 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 24.01.2007 - 01:07

Allah razı olsun...

#6 duygusuz

duygusuz

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 8.004 Mesaj
  • Konum:niko
  • İlgi Alanları:güzel ve iyi olan her şey

Gönderim zamanı 25.01.2007 - 21:11

bir kereden bir şey olmaz, gerçekten çok etkili bir kandırmaca......

............................şşşşt sessiz ol!.................................


#7 donis

donis

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.632 Mesaj

Gönderim zamanı 26.01.2007 - 08:02

bir kereden bir şey olmaz, gerçekten çok etkili bir kandırmaca......

kesinlikle katılıyorum,hep bi kereden bişi olmaz diyerek yapıyoruz bazı şeyleri galiba :P





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli