İçerik değiştir



- - - - -

Sıcak Şarap...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 linko

linko

    Sihirli lamba

  • Üyeler
  • 483 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:yan odadan

Gönderim zamanı 13.01.2007 - 04:59


Sıcak şarabı herkes kendi ağız tadına ve yöresel veya ailesel geleneklerine uygun şekilde hazırlar. Yani kendi "özel" formülünüzü de hazırlayabilirsiniz. İlk önce içine konacak baharatları sayalım. Aşağıdaki tarif 1 şişe kırmızı şarap içindir.

Kakule 2 parçadan fazla konmasını iyi olur, çünkü keskin kokusu diğer baharatların hoş kokusunu bastırır.
Tarçın 3-4 cm uzunluğunda çubuk tarçın yeterli olur. Toz kullanmayınız çünkü hem şarap gereksiz yere bulanıklaşır hem de içerken ağzınıza toz parçacıkları gelir.
Karanfil En az 8 parça kullanılmalı ki dengeli bir baharat kokusu ve şarapta tadı gelsin.
Vanilya Çubuk vanilya olursa daha iyi olur.
Zencefil Konabilrde konmayabilrde.


Bu iş için sadece baharatlar yeterli değildir. 1 şişe şarap içerisine 60 gr şeker eklenmeli. 900 gramlık içerisinde 360 parça kesme şeker olan bir paket elinizde varsa 24 parça kesme şeker bu miktara karşılık geliyor. Biraz daha şekerli olması için biraz daha fazla koyalım. Ancak şeker ile alkolü karıştırmak pek akıllıca değildir çabuk çarpar. (Şeker yerine bal da tavsiye edebilirim.)

Sonra içine yarım limon kabuğu rendesi veya 1-2 ince dilim portakal (veya her ikisi birden) eklenmeli. Bunun, limonun hoş rahiyasını da sıcak şarap içerisine taşımaktan başka herhangi bir özel sebebi olup olmadığını bilemiyorum. (elma kabuğuda koyulduğu görümüştür, tamamen sizin zevikinize ve yaratıcılığınıza kalmıştır.)

Hazır Olun Yapıyoruz.

1 şişe kırmızı şarap kullanacağınız şarap sirke kalitesinde olmasın yeter.

Yarım bardak suyun içerisine şekeri baharatları ve limon kabuğu rendesi portakal yani bütün malzemeyi koyup bir cezve içerisinde güzelce kaynatın. Bu kaynattığınız suyu bir kenara bırakın ve dinlensin. Bu dinlenme süresi baharatların esanslarının suya geçmesi prosesinin bir parçası. Ama yok ben sabredemem derseniz başka bir soğuk su dolu kabın içine koyup hemen soğutun.

Daha sonra bir şişe şarabı hem alkolün hemen uçmaması, hem de şarabın yavaşça ısınması için derin ama fazla yayvan olmayan bir tencereye koyun. En küçük ocakta en kısık ateşe koyduğunuz tencereye şarabı ve cezvedeki baharat esanslı su ile baharat tanelerini şarabın içerisine koyun ve yavaş yavaş çevirerek ısıtın.

Şarabın içindeki alkolün uçmaması yani alkol almak istiyorsanız şarabı kesinlikle kaynatmayın. Yok eğer kaynattınız ve alkol eklemek istiyorsanız içine biraz votka ekleyin ama tadı güzel olmuyor. Ama yavaş yavaş SABIRLI bir şekilde kaynatmadan hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Serin yaz akşamları ve Soğuk kış geceleri için ideal. Ayrıca bu tarzda baharatlar ile hazırlanmış bu içki nefes açıcı ve üst solunum yollarını rahatlatıcı olarak da içebilirsiniz.

İçmek için Pano, Sappho, Andon Şarap Evi, Şarabi, Vareli (istiklalde tünele doğru giderken çok güzel bir yer daha vardı ama ismi aklıma gelmedi şimdi) gibi yerler olsada en zevkli evde içebileceğinizi soyliyebilirim.
<_< *bira

Not: Hiç votka koymadım sorma :P

Bu mesaj linko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 13.01.2007 - 05:01


#2 albashara

albashara

    perilere haber salın..

  • Üyeler
  • 2.214 Mesaj
  • Konum:çok karışık...
  • İlgi Alanları:DANS , dAnS , DaNs

Gönderim zamanı 14.01.2007 - 03:56

Teşekkürlerrr...Tam zamanı sıcak şarap partisi vermenin...Gitmeden bizim aileyi toplayıp yapsam mı ne , zaten bu hafta karda yağacakmış :mad:
Gözünü kırpma , düşerim ben :girlcry:

#3

  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 15.01.2007 - 11:03

Soğuyunca bişiye benzemiyo bunun tadı, soğutmadan tüketmek lazım :girlcry:





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli