İçerik değiştir



- - - - -

Yağlı Kurban eti zararlı.!


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 29.12.2006 - 20:30


Yaklaşan yılbaşı ve kurban bayramı ile, kalp hastaları özellikle yağlı kurban etinden uzak durmalılar.

Gönderilen Resim

Kardiyoloji uzmanı Dr. Özcan Yücel, yaklaşan yılbaşı ve kurban bayramı nedeniyle kalp hastalarından besinlerine dikkat etmelerini istedi.

Eskişehir'deki Özel Anadolu Hastanesi'nde görevli kardiyoloji uzmanı Dr.Özcan Yücel, kalp hastalarının kurban etinden, tatlı ve böreklerden uzak durmaları, yılbaşında içkiyi fazla kaçırmamaları gerektiğini söyledi. Türkiye'de yaklaşık 12 milyon yüksek tansiyonlu, 9 milyon kolesterol, 5 milyon diyabet ve 500 bin de kalp damar rahatsızlığı olan kişi bulunduğunu belirten Dr.Yücel, “Bu kişilerin bayramda aşırı yemek yemeleri kan basınçları, kolestrol ve şekerlerini yükseltecektir. Bayram ziyaretlerinde ısrarcı ev sahipleri tarafından ikram edilen yağlı kurban eti, hamur tatlıları ve börekler kalp hastalarında metabolizmanın bozulmasına neden olabilir” dedi.

Kalp hastalarını bayramda ciddi tehlikeler beklediğini vurgulayan Dr. Özcan Yücel, misafirlikte her ikram edilenin yenilmemesini, ev sahiplerinin de misafirlerine ikramda ısrarcı davranmaması gerektiğini bildirirken şöyle konuştu:

“Bayramda aşırı yemekten dolayı çok sayıda kişi rahatsızlarnıp hastanelerin acil servislerini dolduruyor. Bayramda yiyip, içip eve kapanılmamalı, mümkünse misafirliğe yürüyerek gidilmeli. Ziyaretlerde ikram edilen yiyeceklerden doyumluk değil, tadımlık yenmeli. Türk insanı misafirperverliğini çok yemek ikram ederek gösterir. Oysa bu yanlıştır. Bayram ziyaretine gelenlere tatlı ve yemekte ısrarcı olunmamalı. Her gidilen yerde aynı ısrarla karşılanan misafirler 'ayıp olmasın' diye ikramları yerlerse sağlıklarını tehlikeye atarlar. Yılbaşında da içkiyi fazla kaçırmamak gerekir. Aşırı alkol kalp dolaşımını artırır, bununla birlikte kalp atışları hızlanır. Kalp hastaları bayramda yağlı kurban etlerinden, hamur tatlılarından ve böreklerden uzak durmalı, yılbaşında da içkiyi fazla kaçırmamalıdır.”


Değişiklikler Kaydedildi...

#2 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Gönderim zamanı 30.12.2006 - 16:50

iki parmak yağı olmayan eti yersem namerdim... :)
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli