Eskişehir :
Çibörek (tabii ki)....özellikle Alpu'da ki muazzamdır,ama şehir içinde de birçok çibörekçi mevcut
Haşhaşlı Ekmek....simit fırınlarında bulabilirsiniz günün her saati
Göbete,Şagaraklı Göbete,Çoban Göbete,KomşuDuymaz Göbete,Tava Lokum,Kalakay,Katlama,Tabakbörek,Kaşıkbörek,Öküzbörek, vs....Kırım kökenli insanların evlerinde isteğe bağlı bulunabilir
Düğün Çorbası...literatüre Eskişehir Çorbası diye geçmiştir hatta,düğünlerde olur genelde
Arabaşı....Emirdağlılar bizim der,Sivrihisarlılar bizim der...olsun acılı acılı güzel gider...
Emirdağ Bükmesi...Afyon-Emirdağlılar yapar...ama Emirdağlılar Eskişehirliyiz der...Emirdağlıların yarısından fazlası Belçika,Hollanda,Fransada yaşar...mercimekli güzel bir hamurişidir.
Tanınmış Helvacı...iddia ediyorum Dünyanın en iyi helvasıdır...
Met Helvası...tadımlık harikulade bi tatdır...
Boza...vefa bozası yalandır...Bilecik Pazaryeri bozası en iyisidir.Karakedi bambaşkadır
Salihli taraflarında Odun Köftesi iyidir...nasıl yeniyo mübarek
Kastamonu'da kuyu kebabı...Azdavay'da etli pide yemiştim o bambaşka bişeydi...
Safranbolu'nun lokumu harikadır...Cevizli Yaprak Helvası iyidir...
aklıma geldikçe yazarım yaw