İçerik değiştir



- - - - -

Meteoritte Organik Madde Tespiti


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8.786 Mesaj
  • Konum:Fairy Tale...!!

Gönderim zamanı 05.12.2006 - 12:23


Bilim adamları, yaşamın kökeninin uzaydan gelmiş olabileceğine dair kanıt buldu.

NASA bilim adamları, 2000 yılında Kanada'daki donmuş Tagish Gölü'ne düşen bir göktaşı (meteorit) üzerinde yaptıkları analizlerde, meteoritin güneşten de eski organik maddeler içerdiğini tespit etti.

Maddenin dünyada yaşamın gelişiminde hayati rol oynadığı tezi üzerinde duran bilim adamları, meteoritin yapısındaki materyalin büyük bölümünün güneş sistemi ile aynı yaşta, ancak göktaşındaki mikroskobik organik 'damlacıkların' çok daha eski olduğunu belirledi.

NASA'nın Texas eyaleti Houston kentindeki Johnson Uzay Merkezi'nden Scott Messenger, organik maddenin meteorit doğduğunda muhtemelen oluşmadığını belirtti.

Güneş sisteminin o dönemde yaşama olanak vermeyecek derecede çok soğuk olduğunu belirten Messenger, maddenin güneş sisteminin dışından gelmesinin olası olduğunu kaydetti.

Tagish Gölü'nde bulunan göktaşının çok iyi korunmuş durumda olması nedeniyle farklı bir özellik taşıdığını belirten bilim adamları, dilimlere ayırdıkları meteoriti elektron mikroskobuyla incelediklerinde, 'geniş çapta karbon, hidrojen, nitrojen ve oksijen' içeren damlacıklar tespit etti.


kaynak:cnnturk.com

In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli