İçerik değiştir



Sayı 17: Yoğurtlu Alinazik


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 03.12.2006 - 23:12


Gönderilen Resim
KİLİS KONAÐINDAN BİR GÖRÜNTÜ



Kilis, 1995 yılında Gaziantep'ten ayrılıp il olmuş. İlçeleri; Elbeyli, Musabeyli ve Polateli. Kilis'in zengin bir tarihi geçmişi var. Bir zamanlar Hitit, Asur, Roma ve Bizans medeniyetleri hüküm sürmüş bu topraklarda. Ardından Mercidabık Savaşı sonunda Osmanlılar'a katılmış. Suriye sınır kapısında olan Kilis, bu ülkeyle ticari ilişkilerini çok geliştirmiş. Gezip görülebilecek yerler; Ravanda Kalesi, Söğütlüdere Piknik Alanı (göl kenarında restoranlar var), Oylum Höyük ve Akpınar Mesire Yeri. Karayoluyla ulaşım sağlandığı gibi ile Gaziantep Havalimanı üzerinden de gidiliyor. Kilis?te zeytincilik ve bağcılık gelişmiş. Zeytinlikler genelde Kilis Ovası ve çevresiyle Afrin ve Sabun suları arasında yoğun. . Şimdilerde zeytinle uğraşan kişiler azalmış. Çünkü bağcılık yavaş yavaş zeytinciliğin önüne geçmiş.

Gönderilen Resim
KİLİS ŞEHİTLİK..


Kilis il olmadan önce gaziantep'e bağlıydı.dolayısıyla yemek kültürleri birbirine çok benziyo.Zeytinyağlıları olsun et yemekleri olsun lezzetler birbirinden fazlasıyla etkilenmiş.Özelliklede patlıcan ile yapılan yemekleri sayıca fazladır.kebapları,salataları,mezeleri v.s...

En lezzetli ve kolayca yapabileceğimiz yemeği ise "Alinazik" yemeğidir.
Alinazik bir kaç şekilde yapılabilir.domatesli,sade ya da sarımsaklı

Bu yemek için gerekn malzemeler:
500 ya da 750 gr orta yağlı bir kere çekilmiş kıyma
4 orta boy patlıcan
1 arnavut biberi
4-5 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gr yoğurt
4-5 dal maydanoz
Tuz,kırmızı biber ,pulbiber



Gönderilen Resim

Patlıcanları fırın tepsisine dizip yaklaşık 30 dk botunca közleyin.Közlenen patlıcanların kabularını soyduktan sonra krema haline gelene kadar çatal yardımıyla iyice ezin.Bu arada derin bir tava ya da küçük tencerenin içinde yağı biraz kızdırdıktan sonra , az yağlı kıymayı ilave edin 5 dakika kavurun daha sonra arnavut biberinide kıymanın içine atın.Bir yandanda sarımsaklarımızı ezip yoğurdun içine katalım.bir kaç dakika yoğurdu çırpalım.ezilmiş patlıcanlarımızı kayık bir tabak içine alıp üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu dökelim.(yemeği hazırlamaya başlamadan önce yoğurdumuz dışarda olsun.yoksa sıcak kıyma üzerine döküldüğü zaman yağlar donuk bir görüntü verebilir) son olarakta hazırladığımız kıymayı yoğurdun üzerinde gezdirerek eşit miktarda ilave edelim.1tatlı kaşığı yağı kızdırıp,içine pul biber,kırmızı biber ekleyerek yağda 5 dakika kavuralım.son olarakta bu sosu yemeğimizin üzerine ilave edelim.maydonozlada üzerine süs yapabilirsiniz.

NOT:Sosunu daha sonra ilave etmeden kıyma içerisinede karıştırarak hepsini birden kavurabilirsiniz.


AFİYET OLSUN......

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli