İçerik değiştir



- - - - -

Dondurmam Gaymak'ın Aldığı Ödüller


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 arinna

arinna

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.289 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Başlangıç Meridyeni:)
  • İlgi Alanları:Kitap,film,mayışmak,internet,müzik..

Gönderim zamanı 22.11.2006 - 13:40


Gönderilen Resim

‘Gaymak’ gibi yönetmen, ‘Gaymak’ gibi film
Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde Türkiye’yi Oscar’da temsil etmesi için seçilen ‘Dondurmam Gaymak’, ABD’de bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Queens Film Festivali’nden iki ödülle birden döndü.


Yönetmen Yüksel Aksu’nun ‘Dondurmam Gaymak’ı, Festival’in açılış filmi olarak büyük bir sükse yapmıştı. Oscar ödülü için önemli bir basamak olarak görülen ve ABD sinema çevrelerinin yoğun ilgi gösterdiği Queens Film Festivali’nde En İyi Komedi Filmi ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazanan ‘Dondurmam Gaymak’, böylece ilk büyük uluslararası başarısına da imza atmış oldu. Film, Türkiye sinemalarında 24 Kasım’da gösterime giriyor.Oscar macerasını başarıyla götüren ve gösterime girdiği her merkezde hayran kitlesini daha da genişleten ‘Dondurmam Gaymak’, Türk Sineması’nın dışa açılma serüveninde de önemli bir rol oynamayı sürdürüyor.
Uluslararası basın, ‘Dondurmam Gaymak’ın gösterimine yoğun ilgi gösterdi. Özellikle Voice of America radyosu ve New York Magazine, yayınlarında ‘Dondurmam Gaymak’a geniş yer verdi.

Filmi “insanın içini ısıtan”, “naif ve sempatik” olarak yorumlayan izleyiciler ise ‘Dondurmam Gaymak’ filminin taşıdığı evrensel mesaja katıldıklarını belirtti.

Amerikalı sinema çevrelerinin “Dondurmam Gaymak”ın gösterimi sırasında Türklerle aynı sahnelere gülmeleri dikkat çekiciydi.

Filmin başrol oyuncusu Turan Özdemir hakkında ise “neden Türkiye’nin Gerard Depardieu’sü, Özdemir olmasın” yorumları yapıldı.

ABD’DE GÖSTERİME GİRECEK
Dağıtım şirketleri ‘Dondurmam Gaymak’ın ABD’de dağıtımı için Hermes Film’in yapımcıları ile görüşmeler yapıyor.

Öte yandan film, Manhattan’ın elit sinema çevreleri için özel bir gösterim daveti de aldı. Ünlü The Soho House’da yapılacak özel gösterime bazı dağıtımcılar ve ABD’li gazeteciler de katılacak.

Valla helal olsun.Şaşırttı beni bu durum *zong
Niçin hep birlikte barış ve uyum içerisinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz.


Aunius Aurelius Simachus





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli