Jump to content



- - - - -

Ferhan Şensoy


  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#61 KaKTüS

KaKTüS

    Fethiye'li...

  • Dokunulmazlar
  • 6,837 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:İstanbul
  • İlgi Alanları:okumak&yazmak

Posted 25.11.2006 - 15:57

Unutmayın özgürlük sadece,ALLAH'a inanmayanlara veya başı açıklara verilmiş bir hak değildir..Her başı kapalı veya sakallı bir insanı hemen yobaz,örümcek kafalı yapıyorsunuz..Bu ne kadar adilce?Ne kadar demokratik?...Ferhan Şensoy'unda yaptığı budur..Başı kapalı insanlardan sanırım utanıyorlar..Kafa kapalı olunca,beyinde de kapanma veya algılama problemi yaşanmıyorki...

Aydın kavramına gelince...Aydın sadece kendi doğrusunu yazmaz,çizmez.Bir tek başörtü konusunda yazıyorsan / konuşuyorsan ....

güzel açıklama arkadaşım..teşekkür ederim..şu türban davası ne zaman açılsa altında bi bit yeniği oluyor...gündemi oyalayıp halkı galeyana getirmekten başka birşey değil..ne amaçla söyledi acaba...yoksa o da mı satılık,kiralık, geçin partiyi de ortalıkta oy verecek adam kalmadı ben ona yanarım..
geldin.buldun...Posted Image...sevdim.güldüm...

#62 kardelen

kardelen

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 713 posts

Posted 03.12.2006 - 20:10

Bu hükümeti beğenmeyebilirsiniz ama o hükümet yetkililerinin eşlerinin,kızlarının kıyafetine,başörtüsüne kimsenin karışmaya hakkı yoktur.İnsanın kılık kıyafetine karışıyorsa eğer o kişi sahte Atatürkçü,sahte Laikçidir!

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DİYORKİ;


Konya toplantısı Konya`da Hilaliahmer Kadın Şubesi`nin tertip ettiği bir çay ziyafetinde Atatürk kılık kıyafet konusunda düşüncelerini açıklıyordu: `...Memleketimizin bazı yerlerinde, en ziyade büyük şehirlerinde, tarzı telebbüsümüz (giyim kuşam biçimimiz), kıyafetimiz, bizim olmaktan çıkmıştır. Ya ifrat, ya tefrit. Ya çok kapalı, çok karanlık bir şekli harici gösteren bir kıyafet, veyahut Avrupa`nın en serbest balolarında bile kıyafeti hariciye olarak arz edilemeyecek kadar açık bir telebbüs. Bunun her ikisi de, şeriatın tavsiyesi, dinin emri haricindedir. Bizim dinimiz, kadını, o tefritten de, bu ifrattan da tenzih eder. Dinimizin tavsiye ettiği tesettür, hem hayata, hem fazilete, uygundur. Kadınlarımız, şeriatın tavsiyesi, dinin emri mucibince tesettür etselerdi, ne o kadar kapanacaklar, ne de o kadar açılacaklardı. Tesettürü şer`i, kadınlar için mucibi müşkilat olmayacak, kadınların sosyal hayatta, iktisadi hayatta, erkeklerle teşriki faaliyet etmesine mani bulunmayacak şekli basittedir.... Kadının tarzı telebbüsünde (giyim kuşamında) teceddüt (yenileşme) yapmak meselesi mevzubahis değildir. Milletimize bu hususta yeni şeyleri belletmek mecburiyeti karşısında değiliz. Fertler, her türlü şekilleri tatbik edebilir, kendi zevkine, arzusuna, terbiye ve seviyesine göre istediği kıyafeti ihtiyar eyleyebilir.
`Yolumuz, büyük Türk kadınını, mesaimize müşterek kılmak, hayatımızı onunla birlikte yürümek, Türk kadınını, ilmi, ahlaki, içtimai, iktisadi hayatta, erkek şeriki, refiki, muavin ve muzahiri yapmak yoludur. Eğer kadınlarımız, Şer`in tavsiye, dinin emrettiği bir kıyafetle faziletin icab ettirdiği tavrı hareketle içimizde bulunur, milletin ilim, sanat, içtimaiyat hareketlerine iştirak ederlerse, bu hali emin olun, milletin en mutaassıbı dahi takdir edecektir.`


#63 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 03.12.2006 - 20:40

Bu hükümeti beğenmeyebilirsiniz ama o hükümet yetkililerinin eşlerinin,kızlarının kıyafetine,başörtüsüne kimsenin karışmaya hakkı yoktur.İnsanın kılık kıyafetine karışıyorsa eğer o kişi sahte Atatürkçü,sahte Laikçidir!

Kardelenden inciler..
Tebrik ederim...


+

Kişisel çatışmalar yüzünden sırf karşıdaki kişiye gıcıklık olsun diye 5 para etmez kişiler savunuluyor ya helal olsun..!


Değişiklikler Kaydedildi...





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users