İçerik değiştir



- - - - -

Alternetif enerji kaynakları...


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 4 yanıt verildi

#1 mithrandir

mithrandir

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 154 Mesaj
  • Konum:Buzhane...

Gönderim zamanı 17.11.2006 - 03:43


Güneş enerjisi, dalga energisi*, rüzgar enerjisi... Vs...

Güneş enerjisi için geliştirilmiş bir yöntem çok hoşuma gitmişti. Burada onu anlatmak istiyorum. Şimdi bildiğiniz gibi güneş billeri gayet pahalı yaratıklar. Bunların maliyeti, geniş mekanlar için çok fazla. Bu yüzden maliyeti düşürme adına abilerimiz şöyle bi yöntem düşünüyolar.
Bir kule düşünün. Tepesi atakulenin tepesi gibi. Aşağıda ise geniş bir "ayna" tarlası var. aynaların tamamı gelen ışığı bu tepedeki yüksek verimli pillere yansıtıyor. Bu şekilde abilerimiz ayna maliyeti ile güneş pili maliyetinden kurtuluyorlar. Gayet güzel bir fikir. Ülkemizde yılın 320 günü güneş alan urfa, 300 günü güneş alan Van ve bunun gibi yerlerde kurulabilir.

Dalga enerjisi, bildiğiniz denize, tarlalar halinde, zemine bağlı kinetik elektrik üreticiler yerleştiriliyor. Hani şu sallayınca şarj olan ve çalışan piller var ya... Onlardan.Dalgalar vurdukça bizim sallamamız etkisini yapıyor. Elektrik bu tarlalardan üretiliyor. Doğu-Karadeniz ideal.

Rüzgar enerjisi... Kesintisiz rüzgar istiyor bu enerji. Benim bildiğim rüzgarı hiç kesilmeyen bir tek Söke var. Aydının ilçesi. Başka türkiyede kurulacak yer var idiyse de ben görmedim. Rastlamadım.

Bu konuda paylaşımlarınızı bekliyorum. Bulabilirsem o kinetik olarak şarj olan el fenerinin de yapılışını burada anlatırım. Kendi pilsiz el fenerimizi kendimiz yaparız. Ne dersiniz? Hoş olmaz mı? :)

#2 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.503 Mesaj
  • Konum:izzmirr

Gönderim zamanı 17.11.2006 - 05:53

tamam çok istediysen yapalım gitsinde benim aklıma bişi takıldı bütün doğa olaylarını lehimize çevirebiliyozda bunların içinde niye yağmur yok bak o olsaydı güzel tasarruf ederdik dimi ama
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum

#3 mithrandir

mithrandir

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 154 Mesaj
  • Konum:Buzhane...

Gönderim zamanı 17.11.2006 - 15:50

Bi arkadaşın bunu daha önce düşünüp bana söylediğini söylemeliyim :) Güzel fikir aslında. Karadenize düşen yağmurun tamamının kinetik enerjisini elektriğe çevirmeye çalıştığımızı düşünelim. Tüm gökyüzünü bu sistemle kaplayacak mıyız?

#4 Aegrine

Aegrine

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 722 Mesaj
  • Konum:glaran

Gönderim zamanı 25.11.2006 - 02:50

jeotermal enerji kaynaklarımız çok fazla olmasına rağmen ülkede sadece birkaç mahallenin ısınma ihtiyacında kullanıldığı ve kalanının boşa gttiğini biliyor muydunuz?

#5 MaryJane

MaryJane

    Forum Şövalyesi

  • Üyeler
  • 2.094 Mesaj
  • Konum:''Fox River''
  • İlgi Alanları:F1, WRC , Eski Mısır , Gothic-Symphonic-Power Metal , Frp, Galatasaray..

Gönderim zamanı 24.01.2007 - 20:38

Dünyanın geleceğinde en büyük sıkıntı ''enerji sorunu'' olacak gibi görünüyor.Hızla artan insan nufusu bir kaç yıla kadar şimdikinin en az 5 katı olacak ve ihtiyaç bir o kadar artacaktır.
Dünyanın en büyük enerji kaynağı bildiğiniz gibi Güneş,hem kendini yenileyebilen hemde en önemlisi temiz bir enerji kaynağı.Bahsedilen alternatif kaynaklardan rüzgar,dalga enerjisi gibi terimler Güneş enerjisinin değişik biçimlenmiş hali.Güneş'ten yeryüzüne bir dakikada gelen ışınım miktarı, tüm dünyanın bir yılda kullandığından ve nükleer enerji santralleri gibi tesislerin bir yılda ürettiği enerjiden 150.000 kat daha fazla.Peki bu bol kaynak insanlığın yararına uygun kullanılabilir bir enerji olarak nasıl dönüştürülebilir.Bu konuda şanslıyız çünkü Türkiye güneş enerjisi üretiminde Abd,Çin,Japonya 'dan sonra 4.sırada yer alıyor.En bilineni toplayıcılar tarafından elde edilen enerjiyi ısı olarak kullanımı.Japonya'da ise binalar bu şekilde tasarlanıyor.
Bir diğeri biyokütle enerjisi.Bu enerji ilerde temel eneji kayanağı olarak görülüyor ve şu an başta Brezilya (şeker kamışı) olmak üzere İsviçre,Amerika ve daha pek çok ülke enerjisini bu yöntemden alternatif enerji elde ediyor,Türkiye de bu ülkeler arasında fakat beklenilen oran da değil diye düşünüyorum.

''Orada olmayan bir şeyi görmezden gelemezsiniz çünkü 'görmezden gelme'nin anlamı bu değildir ''

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli