İçerik değiştir



Sayı 12: Dünya Turu


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Hyaman

Hyaman

    Triple Nickel-1

  • Dokunulmazlar
  • 4.490 Mesaj
  • Konum:somewhere in the blue planet "EARTH"

Gönderim zamanı 30.10.2006 - 00:39


Nijerya'lı 70 milyon müslümanın ruhani lideri Mohammadu Maccido ve oğlunun da içinde bulunduğu yolcu uçağının başkent Abuja'da kalkıştan hemen sonra düşmesi sonucu 100 yolcu hayatını kaybetti. Kazadan sağ kurtulan 5 yolcu olduğuna dair haberler mevcut. Bu kaza bir yıl içinde Nijerya'da sivil havayollarına ait üçüncü büyük uçak kazası.


Bugün(29Ekim) güney Irak kenti Basra yakınlarında silahlı kişilerce kaçırılan 17 Iraklı polis memuru öldürüldü.Bu 17 kişiden 15'inin Basra yakınlarındaki polis akademisinde eğitim gören polis adayları olduğuna inanılıyor.Cesetler kaçırılma olayından yaklaşık dört saat sonra kentin değişik mahallelerinde bulundu.


Bulgaristan'ı 2007'de AB üyeliğine taşıyacak cumhurbaşkanını seçmek üzere yapılan ve ikinci turu yapılan seçimlerde şu andaki cumhurbaşkanı Georgi Parvanov önde gidiyor.Oyların yaklaşık olarak %80'ini alan Parvanov rakibi Volen Siderov' a bariz fark atmış durumda.Eski Sosyalist lider Parvanov kazandığı takdirde komünist rejim sonrası ikinci kez seçilen ilk cumhurbaşkanı olacak.


Afganistan'da görev yapan ISAF güçlerine saldıran 150 Taliban milisinden 70'i çıkan çatışmada öldürüldü.Ülkenin güneyindeki Uruzgan eyaletinde meydana gelen çatışmada Nato birlikleri uçaklar ve helikopterler desteğinde çatışmaya girdiler.Müttefik sözcüsü Bnb. Luke Knittig AP'ye yaptığı açıklamada:"Ülkenin her kesiminde baskıyı arttırmaya devam ediyoruz." dedi.



30.10.2006
10:56
Brezilya cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva,cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan halk oylamasında oyların %60'dan fazlasını alarak rakibi Geraldo Alckmin'i saf dışı bıraktı ve ikinci kez bu koltuğa oturmaya hak kazandı.Yaptığı zafer konuşmasında da Silva tüm Brezilyalıları temsil etmeye devam ettiğini ve dört yıllık yeni yönetim dönemi boyunca yoksullukla mücadelenin en önemli ajandası olduğu mesajını verdi.Hayırlı uğurlu olsun diyorum kendisine...

11:04
Dün Fransa'nın Marsilya şehrinde bir kadın bindiği otobüsün bir grup genç tarafından ateşe verilmesi sonuc yanarak ağır yaralandı.Otobüste bulunan yolculardan 3'ü ise duman zehirlenmesi sonucu hastaneye kaldırıldılar.Bu olayın geçen yıl Paris banliyölerini karıştıran mülteci ayaklanmaları ile ilgisi olduğuna inanan Fransız yetkililer olayların daha fazla büyümesini engellemek için halka "itidal" çağrısında bulundular.

11:10
Başlık yeterli bence;Bu sabah Bağdat'ta bomba patladı(hangi gün patlamıyor ki).29 ölü,50'den fazla yaralı var.Şii bölgesinde patlayan bomba iş aramak için orada bulunan insanların canını aldı.Bu arada pazar günü öldürülen Amerikan deniz piyadesi ile ekim ayı Amerikan askeri kayıpları 100'ü buldu ki bu rakam ocak 2005'ten beri kaydedilen en yüksek rakam...

22:59
Şili'nin eski diktatörü Augusto Pinochet 70'li yıllarda işlediği suçlar yüzünden ev hapsi ile karşı karşıya.90 yaşındaki general geçen cuma günü yargıç Alejandro Solis tarafından adam kaçırma,cinayet ve işkence ile suçlandı.Pinochet'in emrindeki gizli polis tarafından idare edilen Villa Grimaldi merkezinde 1947-1977 yılları arasında binlerce insan işkenceye maruz kalmıştı.

23:08
Aşırı Sağcılar İsrail Koalisyonunda:

İsrail parlementosu aşırı sağcıların koalisyon hükümetinde yer almasına onay verdi.Avigdor Lieberman tarafından kurulan Yisrael Beitenu partisi 61-38 oy ile koalisyona katıldı.Lieberman ise "İsrail'e karşı stratejik tehditlerden" sorumlu bakanlığa getirildi.Başbakan Ehud Olmert'in partinin koalisyona katılmasını ilerideki kritik oylamalarda elini kuvvetlendirmek için kabul ettiği gelen söylentiler arasında.
I find your lack of faith disturbing!





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli