İçerik değiştir



- - - - -

%52 nee yaaaaaaaaaa :))


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 8 yanıt verildi

#1 ahmet66

ahmet66

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 1 Mesaj

Gönderim zamanı 15.10.2006 - 20:12


Gönderilen Resim :) bizim okuldaki arkadaşaların hepsıne geliyor bu mesaj bu esprı yı çözen var mı kim yaptıysa resimleri ço k beye ndim

#2 Serra

Serra

    I'm Back !!

  • Üyeler
  • 8.125 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:MuEno

Gönderim zamanı 15.10.2006 - 20:16

bu ne be..:)
Yokluğun bu bahar biter mi ?
Ya da bu
Son;Bahar biter mi ?

#3 nostradamus

nostradamus

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 6 Mesaj

Gönderim zamanı 15.10.2006 - 20:37

ben sitesine girdim vendettanın resimleri var. site yeni yapılıyor bir fikir edinemedim. filmi izlemiştim. filmden hareketle frp oyunu gibi birşey de olabilir, politik bir şeyler de. ama hangi politik grup kendine %52 derki! o da saçma. kadıköyde bazı duvarlarda %52 yazdıını gördüm.

#4 nostradamus

nostradamus

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 6 Mesaj

Gönderim zamanı 30.10.2006 - 22:57

%52 nin ne olduu 5 kasımda açıklanacakmış. ama şimdiden bazı şeyler dolaşıyor ortalıkta. istanbul hukuk, odtü ve 9 eylül den bir grubun organizasyonu olan sosyal bir projeymiş. içinde gazetecilerle akademisyenlerin de olduu söyleniyor. ne kadar dooru bilemiyorum. istanbul üniversitesinde bayaa tartışıldıını duydum. oralarda tanıı olan varmı. belki sorup birşeyler örenebilir. benden şimdilik bu.

#5 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 31.10.2006 - 04:27

%53 olsa nolurmuş peki ????

#6 nostradamus

nostradamus

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 6 Mesaj

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 19:56

%53 olsa nolurmuş peki ????

valla 52 de bu kadar tantana koptuysa 53 olsa daha kötü olurdu herhalde *böö

Bu mesaj nostradamus tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 01.11.2006 - 19:59


#7 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 20:52

bişi olmaz boş gürültü yine *böö
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#8 nostradamus

nostradamus

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 6 Mesaj

Gönderim zamanı 01.11.2006 - 21:37

sanatçılar, müzisyenler falan da varmış organizasyonda... siz boş gürültü diip geciyorsunuz ama ben heyecanlandım.

#9 nostradamus

nostradamus

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 6 Mesaj

Gönderim zamanı 06.11.2006 - 20:27

%52'nin ne olduğu açıklandı... İşte aşağıda... Hiç de boş gürültü diilmiş... www.yuzde52.org 'da daha ayrıntılar var...

----------------------------------------------

%52, ÖFKENİN MANİFESTOSUDUR!

%52, HAYAT DOLU BİR ÖFKENİN ÖZGÜRLÜK İÇİN AYAKLANMASIDIR!

%52 hayatımızı gasp eden iktidarlara ve iktidar ilişkilerine karşı mücadele çağrısıdır. Zalimlerin gücüne karşı özgürlük ve hayal gücüne inananların hayat dolu öfkesidir. Bu topraklarda birçok ayrıntıda kılcallaştırılarak yürütülen saldırılara maruz kalan çocukların ve gençlerin genel nüfusa oranıdır. Hayalleri ve kalpleri kırılmış, kısa ömürlerinde acımasızca ölümlere zorlanan yaklaşık 37,5 milyon insandır. Kayıt altına alınmış 72 milyon nüfusun 26 yaş altındakilerinin %52’lik olmuş acılı hikayeleridir. Küreselleşen zulmün bu topraklara düşen kanlı payıdır.

Matematiksel-iktisadi aklın sosyal olanı yorumlama biçimiyle %52’yi anlayabilmek pek mümkün olmaz. Bu manifesto da zaten araştırmalara, bilimsel verilere dayanan bir perspektif sunma iddiasını benimsemiyor. Bilinmeli ki özgürlük asla rakamlarla ifade edilemez. Bu toprakların patolojik politik-ideolojik “geleneği”, kendine %52 diyen bir özgürlük iddiasına “söyledikleri şeyler tamam da kendilerine niye böyle rakamlı bir isim koymuşlar” diyerek meselenin ciddiyetini sorgulayabilir.

İktidarlar ve iktidar ilişkileri rakamlarla konuşmayı sever. Rakamlarla pek arası olmayan toprağımızın insanları da, rakamlarla konuşan politikacıları “biz anlamadık, herhalde doğru bir şey söylüyor” diye bağrına basar. Seçimlerde değişik oranlarda oylara boğar. Oysa ki paranın matematiği, özgürlüğü hesaplayamaz. %52 disipline edilmesi, kontrol altında tutulması, o da yetmezse öldürülmesi gereken bir topluluktur. İktidarlar, kendi sürekliliklerini sağlamak, güçlerini artırmak için istatistiklerden medet umar ve yararlanırlar. İnsanlığa ve hayata saldırmak için araştırmalar yaptırır, çıkan veriler de strateji uzmanı alçaklar tarafından iktidar politikalarına dönüştürülür. İktidar ve iktidar ilişkileri de bu politikaları hayatlarımıza saldırarak gerçekleştirirler.

Manifestonun ele aldığı mücadele sayfalarının ilk bölümlerinde rakamsal veriler daha fazla kullanılmıştır. Manifestoda kullanılan verilere güvenmeyenlere ise söyleyeceğimiz tek şey, bu verilerin çoğunun iktidarların ve iktidar ilişkilerinin verileri olduğudur. Biz iktidarların daha çok kâr, daha çok ölüm amaçlı kullandığı kendi verilerini de kullanarak, onları hem teşhir ettik hem de kendi silahlarıyla da vurmayı denedik. Bizce veriler çok daha korkutucu boyutlarda. Zulmü görebilen vicdanlar için rakamlara gerek yok.

Açılan mücadele sayfalarının ikinci ve üçüncü bölümlerinde ise analiz ve eyleme dönüşebilir teorik çabalar daha ağırlıktadır. Mücadele sayfalarında ismi geçen insan hikayeleri gerçektir. Basına tek tek ve çoğunlukla çarpıtılarak yansıdığı için insanlar yaşananların sık rastlanır şeyler olmadığını düşünebilirler ama bu değerlendirmenin doğru olmadığını bu manifestoda görebilmek mümkün. Bunları gaspçı iktidarlar da çok iyi biliyor ve pişkinliğe vuruyorlar. Örneğin, maddi durumu görece iyi olan bir ailenin üniversiteli çocuğu ölünce, medya olaya kendi çapında ilgi gösteriyor, hatta ilgilileri göreve çağırıyor. Aynı şekilde ölen genç bir işçi ise, olay basında pek yer bulmuyor, yakın çevresi bile olayı kader olarak görüyor, olay unutulup gidiyor. Ölen bir tinerci ise, kimsenin ruhu bile duymuyor, kimsesizler mezarlığına gömülüyor.

Bu manifestoda açılan mücadele sayfalarında %52 yi oluşturan meseleler ilk anda ayrı ayrı da ele alınıyor gibi görünse de, dikkatli okunduğunda böyle olmadığı fark edilecektir. Sorunsallaştırılan konular her koyun kendi bacağından asılır düşüncesiyle ele alınır ve ötekinin berikinin yaşadığı zulme sırt çevrilirse, hayatlarımızı gasp edenlerin işini kolaylaştırmaktan başka bir şey yapmış olmayız. Bu manifestoda şimdilik 38 mücadele sayfası açılmış durumda; iktidarların birçok ayrıntıda cisimleşmiş saldırıları karşısında yeni mücadele sayfaları da bunların yanında öfkeyle yerini alacaktır.

Toplumsal olaylar patlak verdiğinde ya da toplumu derinden etkilediği varsayılan olaylarda iktidarların kucağındaki uzmanlar piyasaya çıkarlar. Sosyologlar, psikologlar, emekli devletliler, öğretim görevlileri, saldır emriyle birlikte, insanlarla iktidarlar arasında atılan köprüleri iktidarlar lehine yeniden kurmaya çalışırlar. Deprem günlerinde uzman profesörlerin insanları nasıl uyuttuğunu gördük. Bu uzmanların çoğu deprem zengini oldu. (Bu konu 33. mücadele sayfasında ele alındı.) Susurluk patlak verdiğinde insanların devlete olan güvenlerinin zedelenmemesi için uzmanlar az uğraşmadı. Biz %52 olarak uzmanlara diyoruz ki, boşa zahmet etmeyin, ayaklanmanın nedenleri işte bu manifestoda yazılı; sonradan şaşkın ve satılmış yüzlerinizle iktidarın aklınca paralı tercümanlık yapmaya kalkışmayın! İktidar masalları ile uyuttuğunuz çocuklar uyandı, "isyanın nedenleri" isyan ediyor, haykırıyorlar hep bir ağızdan: bütün krallar çıplak!

Bu manifestonun alışılagelmiş aygıtların, partilerin, iktidar ilişkilerinin içinde ya da civarında bulunmuşların tecrübeli önyargılarıyla okunması ihtimaline karşı da söyleyeceğimiz birkaç şey var: Bu manifesto muhalefet ilişkileri içinde kendine yer edinmeye çalışan politik bir hareket önerisi değildir. Kendi varoluşunu hayata ve özgürlüğe olan tutkusuyla tanımlamaya çalışır. Geleceğe ertelenen düşlerin perspektifinde değil, hemen şimdi bugünden yarına bir sosyal devrimin mücadele perspektiflerinde hareket etmeyi yürekten istiyor. Bu manifesto iktidarlara karşı olduğu gibi, iktidar olmayı, iktidarı ele geçirmeyi isteyen muhalefet hareketlerine de karşıdır. İnsanları politik-ideolojik-ekonomik vaatlerle, tatlı yalanlarla oyalayan iktidar-muhalefet aygıtlarının hiçbirisine inanmaz. %52, insanların özellikle gençlerin düzenin aygıtları tarafından cansız bir nesne gibi öğütülmesine, amaç ne olursa olsun, asla kayıtsız kalamaz.

%52 yukarıdan aşağıya siparişle kurdurulan gençlik kollarından, komsomollardan değildir. Gençlerin kendi varoluşlarının, ‘gençlik gelecektir’ saçmalıkları altında “gidin ‘örgütçülük’ oynayın” diye aygıt içindeki çarklarda ayak işlerine koşturulup tüketilmesine de razı olamaz. %52, asla komisyonlara havale olmayan, kendi hayatını kendi ellerine alma mücadelesidir.

%52 ayrı ayrı örgütlerin ve bireylerin beraber de hareket edebilmesini öneren, artık dizlerinin üzerinde yaşamak istemeyen öfkeli bir gençlik ayaklanmasıdır. İktidarlara karşı açılmış mücadele sayfalarından en az birinde bile mücadele edebiliyor olmayı özgürlük için anlamlı buluyoruz. Manifestodaki mücadele sayfalarının birinin diğerine göre önem ya da öncelik olarak bir ayrıcalığı yok. %52, örgütlenmesini ana ve tali zeminlerle ifade etmeyi de otoriter bulur. Tribünlerde endüstriyel futbola karşı mücadele edenlerle nükleere karşı mücadele edenlerin dayanışma içinde olmasını arzu eder. Liselerde bıçak sırtında yaşayan gençlerle varoşlarda Anadolu’nun bağrından “göç”ertilen gençlerin kesiştiği birçok ortak nokta olduğu manifestoda rahatlıkla görülebilir. %52’nin örgütlenmesi, “birimiz bile özgür değilse hiçbirimiz özgür değiliz” ilkesine dayanır. %52 için önemli olan, özgürlük için mücadele eden varoluşlardır. Eylem perspektifleri, tarzları farklı olsa da, karşılıklı dayanışma içinde olunduğunda iktidarların başını döndürecek bir dinamizmin yakalanması işten bile değil. İster otonom grup olsun ister tek başına birey, insanların düşündüklerini, hayal edebildiklerini hemen şimdi gerçekleştirmek için mücadele ediyor olmaları çok anlamlı ve değerlidir. %52’nin, ayaklanmanın o ana kadar hiç olanlar tarafından başlatılacağına inancı tamdır. %52’nin özgürlük mücadelesinde her yürek bir örgüttür.

%52 nedir? Sensin, benim, onlar, bunlar, ötekiler, berikilerdir. Bu topraklarda ayrı ayrı birbirinden habersiz saldırılara maruz kalarak yaşayan milyonlarca insanın sadece bir bölümü, çocuk olanı, genç olanıdır. Onlar için açılmış mezarlara bir bir atılıyorlar. Üstelik hızlı yaşadıkları için değil, katledildikleri için. Yalan denizlerinde boğulurlarken kimse seslerini duymuyor. Kimse onları duymadığı gibi, birbirlerini de duyamayacakları biçimde iktidarlar ve onun ilişkileri tarafından sürekli kontrol altında tutulup yalan denizinin diplerine çekiliyorlar. Yalan söylüyorlar! Gençlik gelecekmiş! İktidarlar kendi geleceklerinden başka bir şey düşünmüyor.

Ölüyoruz, öldürülüyoruz, birbirimize kırdırılıyoruz. Farkına varmak için sadece başımızı kaldırıp bir adım atmamız yeter.

Şimdi değilse ne zaman?

Biz değilsek kim?

Yeter artık yeter, haykırıyoruz,

HEM DE TÜM ÖFKEMİZLE HAYKIRIYORUZ:

SONSUZA DEK ÖZGÜRLÜK!

Bu mesaj nostradamus tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.11.2006 - 20:29






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli