İçerik değiştir



- - - - -

Mars'ın en büyük krateri resimlendi.


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 07.10.2006 - 19:43


NASA'nın 2004 yılında Mars'a gönderdiği Opportunity robotundan yeni gelen yüksek çözünürlüklü fotoğraflar 297 kilometre yükseklikten çekildi.

Gönderilen Resim

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın robotundan yeni geçilen görüntelere göre, 200 metre derinliğindeki Victoria Krateri, yaklaşık 800 metre genişliğinde ve görüntülenen diğer kraterlerden 5 kat daha büyük.

Görüntülerde büyük kraterin kenarlarında küçük kraterler, kum ve kayadaki izler, rüzgar erozyonunun kanıtları ve sarp duvarlardaki kaya katmanları göze çarpıyor. Katmanlar, Mars'ta milyonlarca yıl önce su bulunduğuna dair önemli bir ipucu olarak değerlendirildi.

Mars projesinin katılımcılarından Cornell Üniversitesi'nden Jim Bell, Opportunity ve MRO'nun gönderdiği yeni fotoğraflarla ilgili olarak, "bu hafta benim için yeni bir kitabı okuyamaya başlamak gibi, belki gizemli bir roman gibi" dedi.

Şimdi bilim adamları, görev süresini katbekat aşan Opportunity robotunu Victoria Krateri'nin içine nasıl indirecekleri konusunda karar vermeye çalışıyor.

Bu dev kraterin, kendisine biçilen ömrü aşan robotun "son nefesini vereceği yer" olabileceğini düşünen Cornell Üniversitesi'nden Steven Squyres, Kızıl Gezegen'in uzak bir noktasındaki Gusev Krateri'nde çalışmalarını sürdüren diğer robot Spirit gibi, Opportunity'nin de son günlerini Victoria Krateri'nde geçirebileceğini belirtti.

NASA'nın Mars'ta yaşam belirtisi arayan ikiz robotlarından Opportunity, yaklaşık 21 haftalık yolculuğunun ardından, şimdiye kadarki en büyük hedefi olan Victoria Krateri'ne eylül ayı sonlarında ulaşmıştı.


Gönderilen Resim


Kaynak : Haber7

Değişiklikler Kaydedildi...





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli