İçerik değiştir



Sayı 8: Ankara


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 03.10.2006 - 22:49


Sevgili okuyucularım,

Farkındayım yazılarım sizlere şu son zamanlarda biraz geç ulaşıyor içimde hafiftende olsa Gazete'ye yazma isteksizliğide olsa sonradan kendi kendime görev görevdir diyorum ve 1 kişi bile olsa okuyan , takip eden sırf bu kişi için yazmaya değer. Bu hafta sizlere başkent Ankara'yı biraz farklı bir şekilde anlatmaya çalışacağım bakalım beğenecekmisiniz?

Sanırım sizlere Ankara'ya nasıl gideceğinizi tarif etmek pek gerekli olmayacaktır ancak eğer İstanbul'dan gidiyorsanız ve AŞTİ'den bir arkadaşınızı almayı düşünüyorsanız aman derim otoban tabelalarına güvenmeyiniz. Aksi takdirde fazladan 20-30 dakika harcayıp daha sonra aracınızın içeri girmesine müsade edilmeyen AŞTİ girişine ulaşırsınız. Bu durumda zaten bir küsür saattir sizi bekleyen arkadaşınızı gereksiz bir şekilde yürütmekle kalmaz ayrıca şehir içine gitmek için bilimum benzin istasyonu çalışanı ve taksiciyle muhattab olmanız işten bile değil. Bütün bu sıkıntıları bir kenara bırakıp kendinizi o şehirde yaşayan bir dostunuzun güvenilir tariflerine emanet ederseniz Başkentten keyif almanız çok daha çabuk ve kalıcı olacaktır.

Peki bazılarınız bana soracaktır neden gidilir ki Ankara'ya ne tursitik bir merkez ne de doğal güzellikleri diğer şehirlerden baskın. Hemen cevap vereyim sevdiğiniz ve değer verdiğiniz kişi ve kişiler bu şehirde yaşıyorsa ve görmek istediğiniz üç beş tarihi eser, uzun kumsal plajlar veya antik şehirlerden ziyade bu sevgi dolu kişilerin bizzat ta kendileriyse işte o zaman uçarcasına gidersiniz Ankara'ya.

Bu şehirde özellikle pazar sabahları Cafelerin çoğu kapalıdır zaten kimin umurunda dostlarınızla bir parkın banklarında oturup hasret gidermeniz bile yeterlidir sizin için ama imdadınıza meşhur Bahçeli semtinin cafeleri yetişir. Biri değilse mutlaka biri açıktır ve sıcak çikolatanız masanıza gelmiştir bile. Gerçi ahçıları saat 11 den önce iş başı yapmasalarda sıcak içeceklerinizle sohbetiniz daha da sıcaklaşır. Zaman ilerleyipte öğle vakti geldiğinde bowling oynamak hem eğlenceli hemde çekişmeli bir seçenektir sizin için. Şehrin biraz dışı bile olsa Çiflik semtindeki bowling salonu sizler için biçilmiş kaftandır. Pek kalabalık olmaz ve dostlarınızla istediğiniz makarayı yapıp oyununuzu oynarsınız.

Oynunun bitmesinin ardından salona fazla uzak olmayan hayvanat bahçesi güzel bir günün açık hava gezisi için bekler sizi. Gönül her ne kadar o güzel hayvanların daha serbest, daha bakımlı ve daha doğal ortamlarında görmek istesede sadece resimlerde görmekle yetinmemiz gerekebilecek pek çok hayvan türü burada karşınıza çıkacaktır. Oldukça büyük bir alana sahip olan hayvanat bahçesi size dostlarınızla her türlü geyiği çevirmeniz için ideal bir ortam. Zamanın akışına engel olamadığınız ve biyolojik olarak bişiler yemeniz gerektiği zaman soluğu tekrar Bahçeli'nin 7.nci caddesinde alırsınız. Sıra sıra dizilmiş cafeler, restorantlar sizi değişik seçeneklerle kucaklar. Siz bu değişik seçeneklere uyabilirsiniz elbet ama asıl amaç rahat bir ortamda yapılacak olan sohbet olunca yiyeceğiniz Kumpir bile lezzetler üstüne lezzet olabilir sizin için. Otantik Cafe'nin bahçesinde yenilen kumpirler içilen çaylar bir yana dönen derin konulu diyaloglar Ankara ziyaretinizi daha unutulma ve daha tekrarlanır hale dönüştürecektir.

Bir bakarsınızki zaman su gibi akıp geçmiş ve o güzel yüreklerden ayrılık zamanı gelmiş çatmış. Seslerin yerini hüzünlü bakışlar almıştır artık. Yavaş yavaş kopmalar başlar bu güzel insan grubundan. Her kopuşta bir burukluk , her kopuşta keşke hiç bitmese nidaları geçer kalplerimizden. Dönüş yolunuzu daha kolay bulursunuz bu sefer ama gitmek istemezsiniz. Gelirken ki heyecanınızın yerini artık üzüntü kaplar. Otoban gişelerine girdiğinizde OGS den çıkan biip sesi sanki kısa metraj bir filmin bitişini çağrıştırır size. Yoldasınızdır ama kendinizden bir parçayı geri de bıraktığınızı bilirsiniz. Ne kadar gezgin olsanız, ne kadar tarih , doğa, sanat ve mimari görmek için gezmiş olsanız da hiç birinin yerini tutamaz Ankara sizin için.
Benim için.

Saygılarımla,
Daaankk

yazardandipnot:Bu güzel haftasonunda bu duyguları benimle yaşan bütün dostlara sevgilerimi sunarım
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli