İçerik değiştir



- - - - -

Sebze Yemekleri


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 3 yanıt verildi

#1 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 03.10.2006 - 21:47


MANTARLI FIRIN PATLICAN

Gönderilen Resim

Malzemeler:

- 5 adet patlıcan,
- 350 gr. mantar,
- 100 gr. kaşar peyniri,
- 2 yemek kaşığı margarin,
- 2 yemek kaşığı un,
- 1 adet kuru soğan,
- 1,5 su bardağı süt,
- Tuz, karabiber.

Yapılışı:

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Limonlu suda 10 dakika bekletin. Suyunu sıkıp ezin. Bir tencereye 2 kaşık margarin koyup, ince kıyılmış soğan ve mantarları ilave ederek hafifçe kavurun. 2 kaşık unu ilave edip, un kokusu gelince patlıcanları ilave edip karıştırın. 1,5 bardak süt, tuz ve karabiber ilave edin. Sütü çekinceye kadar pişirin. Ateşe dayanıklı cam bir tepsiye boşaltın. Üzerine kaşar peyniri rendesini ilave edin. 200°C'lik fırında peynir eriyince ve hafif kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Afiyet olsun. :P

Değişiklikler Kaydedildi...

#2 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 04.10.2006 - 10:19

bunun kabaklısı yokmuydu... öğğğk patlıcanmış... kuzen hiç oldu mu bu?!

#3 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 04.10.2006 - 10:38

Fırında değil ama Sebze yemeklerinden Kabak Beğendi var. Umarım beğenirsin bunu kuzen :P

KABAK BEÐENDİ

Gönderilen Resim

Malzemeler:

- 4 adet kabak,
- 4 yemek kaşığı tereyağ,
- 1/2 su bardağı un,
- 1.5 su bardağı süt,
- 1 kahve fincanı gravyer peyniri rendesi,
- Tuz.

Yapılışı:

Etleri tencerede suyunu çekinceye kadar kavurun. Kıyılmış soğan, salça, tuz ve karabiber ekleyin. Üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları kazıyıp rendeleyen. Bir tencereye alıp, suyunu çekinceye kadar pişirin. Diğer tencerede tereyağını kızdırıp, unu ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü ve kabakları ekleyin. Tuzunu ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp, peynir rendesini ekleyin. Servis tabağına beğendiyi boşaltın. Üzerine eti yayıp servis yapın.


Afiyet olsun. :)

Değişiklikler Kaydedildi...

#4 umut4499

umut4499

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 68 Mesaj

Gönderim zamanı 27.08.2007 - 18:35

sebze daima yenilmelidir saglıklı olbilmmemiz için sebze tüketilmeltir





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli