Jump to content



- - - - -

Püf Noktası


  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 28.09.2006 - 14:49


sarımsağı kolayca soymak için
kabuğuyla 15 dk sıcak suyun içerisinde bekletebilirsiniz.



Süt şişelerinin dibini temizlemek için tuz ve sirke karşımını
şişeye ilave edip iyicene karıştırın.




Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için, bir cezvede, bir çay bardağı su ve iki çorba kaşığı sirkeyi kaynatarak buharlaştırın. Ellerinize sinen balık kokusunu ise ellerinizi limonla ovuşturduktan sonra yıkayarak giderebilirsiniz. (anneciğimden alıntıdır :msn97: )




portakal kabuklarını ya da limon kabuklarını çöpe atmanıza gerek yok
değerlendirebilirsiniz.buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atabilirsiniz.sonra kek ve tatlılarda kullanılabilir.


bir tane daha yazıcamda ilk duyduğumda şaşırmıştım..bütün bir tavuğu haşlarken
lezzetli olması için tavuğun karın boşluğuna 1soğan bir kaç diş sarımsak ve biraz havuç doldurup iple ya da kürdan boşluğu kapatıp öyle haşlayın.




patates pişirken renginin kararmaması için suyuna bir kaşık sirke ilave edebilirsiniz.

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#2 dora

dora

    made by f"ebru"ary 8

  • Cadı
  • 4,623 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:yalnızlar rıhtımı..
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Posted 28.09.2006 - 14:57

bileniniz var mı;

tam yemek esnasında acık renk pantalonun üzerine yagli bir yemegin damlasi düsüyor.
büyüklerimiz tuz dök der..
tuzu döktükten sonra ne yapıcaz?
tuzla mı ovalıcaz? camasir makinesinde yikayinca yag cikmiyor?
yag lekelerine karsi daha pratik bir cözüm var mı?
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#3 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15,435 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Posted 28.09.2006 - 14:57

Tartışırken gülümsemeyi unutmassanız tartışma alevlenmez..

( :

smiley-sport036.gif  


#4 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 28.09.2006 - 15:00

bulaşık deterjanıyla çitile

yok çıkmadımı en son çare kir çöz dökmek

:msn97:

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#5 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8,516 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Posted 28.09.2006 - 17:15

Vay be.. Harabe.net'in eski arayüzünde vardı bu tür bilgiler..

Halıdaki iplikler..
Halınızın üzerindeki küçük iplikleri süpürerek temizlemeniz oldukça zordur. Bunun için ıslak bir süngerle silmeniz daha iyi sonuç verir.
Eldeki pisliklere vazelin..
Eliniz, katran gibi yapışkan bir madde ile kirlenmiş olabilir. Önce vazelinle güzelce silin. Ardından da sabunla yıkayın. Katrandan iz kalmaz.
Çamaşırlarınızın sararmaması için..
Üstüne mısır nişastası serpin. Sonra, üzerine bir bez koyarak ütünüzle kurutun. Lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
İğne ve iplik mücadelesi..
Dikiş dikmek için ipliği, iğneden zor geçiriyorsanız, elinizin altındaki kalıp sabunlardan istifade edebilirsiniz. İpliğin ucuna süreceğiniz sabun, ipliği sertleştirecektir.
Etinizi fırında pişirecekseniz..
Eti en azından bir saat önce buzdolabından çıkartın. Pişen etlerin suyunu, fırın ızgarasının altına koyacağınız bir kapta saklayın. Piştikten sonra etlerin üzerine döküp masaya getirin. Etin, pişerken kendi suyunun içinde kalması, etin sertleşmesine sebep olur.
Izgarada et pişirecekseniz..
Pişireceğiniz ete biraz zeytinyağı sürerseniz, daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlarsınız. Izgaranın dibine biraz tuz atarsanız, yağın yanmasına mani olursunuz.
Balın faydaları..
Bal, asabı bozulanları ve uykusuzları sakinleştirir. Süt ile bol sulandırılıp içilirse şeritleri öldürür. Bir miktar sirke ile karıştırılıp ağız çalkalanırsa ağızda koku kalmaz.
Ütü yakaları sarardıysa..
Ütünün çok kızgın olduğunu fark etmeden gömleğin yakasına sürdüyseniz, dikiş kenarları fena halde sararacaktır. Bunu gidermek için hemen harekete geçin ve bir tas suya bir tatlı kaşığı oksijen karıştırın. Bu karışımla sararan yeri iyice silin. Lekenin çıktığını göreceksiniz.
Soğan doğrarken..
Yemeklerinizde kullanacağınız soğanı bir süre buzlukta bekletin. Bu sayede hem doğrarken gözünüz yanmaz, hem de kolay dilimlenir.
Kaşıklarınızı parlatmak için..
Bir miktar patates ununu tavada iyice ısıtın. Kavrulacak gibi olunca ateşten alın. Yumuşak bir beze koyarak bununla ovun.
Patatesleriniz dayanıklı mı?..
Patateslerin dayanıklı olup olmadıklarını kaynarken iyice anlayabilirsiniz. Rengi beyazsa dayanıklı, siyaha çalıyorsa dayanıksızdır.
Süngerin faydası..
İpekli veya ince kumaştan yapılmış bluzlarınızın askıdan kaymasından yakınıyorsanız, askı uçlarına birer parça sünger yapıştırın. Sünger, bluzları tutacağından kaymalarını da önleyecektir.
Renkli çamaşırlar..
Renkli çamaşırları yıkarken suyun ılık olmasına, koyduğunuz deterjanın da beyazlara koyduğunuzun yarısı kadar olmasına dikkat edin. Zira deterjanın fazlası renklerini soldurur.
Havlu temizliği..
Havluları yıkamadan önce, içine bir tutam tuz ve limon suyu katılmış ılık suya batırırsanız hem daha çabuk ve kolay temizlenir hem de renkleri bozulmaz.
Akan mum..
Yanan bir mumun akmasını önlemek için, ıslak bir sabunla ovun. Bir gece boyunca tuzlu su içinde de bırakabilirsiniz. Böylece akması önlenir.

Devam ederiz..
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#6 dora

dora

    made by f"ebru"ary 8

  • Cadı
  • 4,623 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:yalnızlar rıhtımı..
  • İlgi Alanları:ilgisiz alakasiz..

Posted 28.09.2006 - 17:20

tesekkürler sevosum .)

eskiyen dis fircalarini kaynatarak dökülmesini önleyebiliyormuşuz. (6 ayda bir almanızı daha cok öneririm)
“Sen; onun sorduklarına cevap vermeye bile tenezzül etmezsin, o seni susturduğunu sanar. Hayat işte.”

#7 Melih

Melih

    Giggity Giggity Goo!

  • Kurucular
  • 8,516 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler - İstanbul
  • İlgi Alanları:Sadece Harabe.net :)

Posted 28.09.2006 - 17:25

Eskiyen diş fırçasını niye tutacaksın ki zaten?
Tencerelerin dibini falan kazımak için olabilir di mi :P
2000 - 2010


bit.gifladybug.gif


#8 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 28.09.2006 - 17:35

yok be benim annem
saçlarını boyamak için kullanırdı
eski diş fırçalarını


:)

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#9 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 28.09.2006 - 17:43

Bayat ekmekler için;

ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın. Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın.


ühühü

fena olmuyoo :)

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#10 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 29.09.2006 - 17:38

soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için
soğanları 10-15 dakika suyun içinde bekletebilirsiniz. *böö

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#11 dumrul

dumrul

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1,785 posts
  • Konum:ankara
  • İlgi Alanları:ilgi alanım konsept

Posted 29.09.2006 - 17:48

kız sen evde kalırsın
soğanları suyun içinde bekletiyorsun
kız boğulacak ya soğanlar :)
Turkish Rock Legend

#12 Betüs

Betüs

    Papatya Taçlı Kraliçe..

  • Üyeler
  • 2,637 posts
  • Konum:gurbet kuşu
  • İlgi Alanları:resim, tasarim (hersekilde), dizayn, müzik, sinema, ...

Posted 29.09.2006 - 18:51

bileniniz var mı;

tam yemek esnasında acık renk pantalonun üzerine yagli bir yemegin damlasi düsüyor.
büyüklerimiz tuz dök der..
tuzu döktükten sonra ne yapıcaz?
tuzla mı ovalıcaz? camasir makinesinde yikayinca yag cikmiyor?
yag lekelerine karsi daha pratik bir cözüm var mı?

bizimkiler kolonya dökerlerdi hep


bence leke olusur olusmaz hemen yika iyce yerlesmeden tekstile
Gelincik

#13 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16,109 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Posted 29.09.2006 - 19:23

dökmeyin kardeşim yerken.. en pratik çözüm bu :)

#14 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 29.09.2006 - 20:21

dökülüyo işte
hele ki benim babam
bütün gömleklerinde mutlaka bir delil var :)

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#15 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16,791 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 29.09.2006 - 20:37

En güzeli yenisini alın :mad1:
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image

#16 Complexİvy

Complexİvy

    ..Dark Side Of The Moon..

  • Üyeler
  • 488 posts
  • Konum:GeldimBurdayım
  • İlgi Alanları:. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Kızım!<br><br>( . . . SoN )

Posted 29.09.2006 - 21:49

Öncelikle bayanların Püf noktaları bildiğini hadi anlarım. Tamam erkeklerde hamarttırda valla Harabe erkeklerini saygıyla eğilerek selam lıyorum *zong :mad1:
Varolduğum Kadar Varetmeliyim . . .

#17 AtamÇepni

AtamÇepni

    Türkiye Sevdalısı

  • Üyeler
  • 5,693 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Atatürk'ün Ülkesi

Posted 30.09.2006 - 08:39

Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır: Kapınızın,çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.

Buz dondururken: Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun. Buzlar daha canlı kristal gibi görünür.Kaynamış suda oksijen azalır. Buda buzun mat görünmemesini sağlar.

Fermuarlar sıkışırsa: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın.

Çicekleriniz için: Haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün.

Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa : Asetonla silin

Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için : Biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın

Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında mis gibi kokar odanız.

Ağız Kokusu İçin Kahve Çekirdeği Çiğneyin.

Eğer Örtünüze MeyveSuyu Dökülürse Hemen Tuz Serpin iLk Yıkamada Çıkacaktır.

Sigara Dumanını Yok Etmek İçin Hemen Mum Yakın.

EtLeri Limon SuyuyLa Pişirirseniz Hem Çabuk Pi$er Hemde Çok LezzetLi oLur.

Kaplardaki kireci temizlemek için kabın içine yumurta kabuklarını bırakıp kaynatın.Veya bir miktar sirke döküp kaynatın. Kireç'in yok olduğunu göreceksiniz.

Limon kolonyası kullanarak oluşan çay lekesini çıkarabilirsiniz.

Eğer yıkanmayacak kumaşınız ruj lekesi olduysa alkolle silerek kolayca çıkarabilirsiniz

AKP olmadan Dinimi,
MHP olmadan Ülkemi,
CHP olmadan ATATÜRK’Ü sevebilirim...

#18 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 06.10.2006 - 20:54

Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz.

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#19 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 07.10.2006 - 12:19

taze fasulye pişirirken tahta kaşıkla karıştırmaya özen gösterin
eğer metal kaşık kullanılırsa fasulyeler çok geç pişer



;)

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#20 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 16.11.2006 - 17:57

taze fasulye pişirirken asla metal kaşık kullanmayın.(tahta kaşık kullanalım.hem tencere teflonsa tencerde zarar görmemiş olur)

sonra nemi oluyo
fasulyeler kelle gibi geç pişiyo.bu arada tüpte bitiyo.ocaktan alındığında bile dişlerinizin arasında kırt kırt sesler duymanız mümkün olabiliyo ;)

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users