Jump to content



Sayı 5: Güncel / Yaşam


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Emily

Emily

    Mannak Şeker

  • Üyeler
  • 8,786 posts
  • Konum:Fairy Tale...!!

Posted 10.09.2006 - 22:27


Sebepsiz, anlamsız savaşların mekanı oldu yaşadığımız dünya. Her ülke hatta her grup kendince mazeretler bulup başka bir ülkeye ya da gruba karşı cephe alıyor. İçinde yaşadığımız bu gezegeni alabildiğine hoyrat kullanmaya özenle devam ediyor insanoğlu.
Oysa ki yıkmak mı olmalıydı seçimi?

Doğada hangi canlı başka bir canlıyı rengi ya da görünümü ya da bulunduğu yaşadığı mekan yüzünden dışlar, hangi canlı beslenme ve kendini savunma dışında başka bir canlıya zarar verir? İnsan dışında…

Yaşamdaki en üstün canlı olan insan neden bu özelliğini yakıp yıkmak için, güç için kullanır.. Savaşların ölümlerin herhangi mantıklı bir sebebi bulunabilir mi…?

Her yıl dünyada 6 milyon çocuk açlıktan ölüyor.170 milyondan fazla çocuk yetersiz besleniyor yani ölümle burun buruna yaşıyorlar. Dünyada 852 milyon kişi açlık çekiyor ve her gün 25 bin kişi açlıktan ölüyor..Bu listeye sağlık, savaş gibi sebepleri de eklediğimizde dehşet verici bir tablo beliriyor insanlığın önünde..
Fakat insanoğlu hala birbirini öldürmeye devam edebilmek adına mazaretler bulma çabasında..

Kaçınız açlığın ne olduğunu biliyorsunuz, hayatınızda aç uyumak zorunda olduğunuz tek bir geceniz bile oldu mu..?
Dünya üzerinde yaşayan milyonlarca insandan daha şanslı olduğumuzun ayırdımına bile varmadan tüketiyoruz kısıtlı nefeslerimizi.Birbirimize düşmanlık beslemek varken aç çocuklar fazlaca ilgilendirmez olmuş kimseleri.Ülkenin elden gideceği paranoyasına kaptırıp dünyadan bihaber yaşıyor, duyduklarımıza kulaklarımızı tıkıyoruz. En fazla televizyonda gördüğümüzde içimizde ince bir sızı oluşuyor kanal değiştirme aralığında..

Bu dünyada yiyecek en ufak bir şey bulamayan insanlar varken, renklerine dinlerine, dillerine , milliyetlerine gore insan ayrımı yapmak, haklarımızı koruma adı altında barbarca yaşamak olacaksa bu milenyumun anlayışı, doğanın bizlere verdiği herşeyi geri almasını dileyeceğim ben..

Elimizden geldiğince insan olmaya çalışmak varken; türk , yunan, ingiliz, amerikalı, müslüman, hristiyan, yahudi, beyaz ,siyah, sarı vs. olmaya çalışmak , kendimize anlamsız sıfatlar yüklemek neden…!!

Savaşsız, önyargısız; sevgi, insan merkezli bir dünya kurmak neden bu kadar zor….


In the end, it's not the years in your life that count.
it's the life in your years..




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users