İçerik değiştir



- - - - -

Berat Kandili


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 62 yanıt verildi

#1 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 08:39


Bu gece, mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’dir . Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, günahlardan arınmayı ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu geceler, kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, hayatımıza Yüce Yaradan’ın rızası doğrultusunda yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir.

Muhterem Kardeşlerim!

Yüce Rabbimiz, bu gecede kendisine huşû içinde yönelen kullarına rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifâ kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sınırsız ikramlarına davet etmektedir. Bu konuda Sevgili Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır: “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim!.. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim”[1] Bu itibarla, Berat Gecesi’ni idrak eden herkes, Yüce Allah’ın; “…Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir”[2] müjdesinin farkına varmalıdır. Bunun gereği olarak kendi özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı, günah ve kusurlarından dolayı tövbe etmeli, bundan sonraki hayatını daha da güzelleştirme kararını vermelidir.

Değerli Kardeşlerim!

Kutsal geceler; iman, ibadet ve düşünce bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe etmemiz, geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için şüphesiz büyük bir fırsattır. Bu tür vesilelerle, günahlarla kirlenen gönül dünyamızı temizleme gayretinde olalım. Unutmayalım ki tövbe, kendini bulma ve bilmenin, gönlü arındırmanın en güzel yoludur. Zira Yüce Mevla, ameli her ne olursa olsun istisnasız herkesi tövbeye davet etmektedir.[3] Bu sebepledir ki Sevgili Peygamberimiz sürekli tövbe-istiğfarda bulunurdu. Bizler de bu tür geceleri, ibadetin özü olan dualarla en güzel bir şekilde değerlendirmeli, günahlardan arınmak için Yüce Mevla’ya yalvarıp yakarmalı, tövbe ve istiğfarda bulunmalıyız.

Aziz Kardeşlerim!

Bu kandil vesilesiyle çevremize karşı olan görev ve sorumluluklarımızı hatırlayalım. Bu çerçevede ana-baba ve akrabalarımızın kandillerini tebrik ederek, hayır dualarını alalım. Dargınlık ve kırgınlıklara son vererek, kırık gönülleri tamir edelim. Fakir ve muhtaçlara imkanlarımız nispetinde yardım elimizi uzatarak, paylaşımı hayatımıza yansıtalım.

Çağın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere, bu gecenin bir şifa olması dileğiyle, hepinizin Berat kandilini tebrik ediyor, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de arınmasına, affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

[1]İbn Mace, İkâmetü’s-Salât, 191.

[2]Zümer, 39/53.

[3]Nur, 24/31.

T.C. Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı

Hepimizin Berat Kandili mübarek olsun,ALLAH hepimizin hakkında hayırlısını versin..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#2 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 09:04

Kur’an-ı Kerim bize kötülük ve düşmanlığı değil, erdemli davranışları ve temel insani değerleri öncelemeyi, hayırlı işlerde yarışmayı tavsiye etmektedir. İyi bir dindar olmanın bir şartı da Kur’an’ın bu öğütlerine kulak vermektir. Öyleyse, üç ayların, mübarek gün ve gecelerin gönül dünyamıza yansıyan ışığına yönümüzü çevirelim, insanlara faydalı olacak davranışlar sergileyelim, etrafımızda bulunan kimsesiz, yoksul, ilgiye ve bakıma muhtaç kimselere karşı daha fazla duyarlı olalım. Komşusu aç iken, tok gecelemenin kamil imanla bağdaşmayacağını bilelim. Dürüstlüğü, güvenilir olmayı, aldatmamayı, helal kazancı, alın terini, hak ve hukuka riayeti, eşitlik ve adaleti kendimize ilke edinelim. İnsanların hayırlısının, insanlara faydalı işler yapan kimsenin olduğunu hiç unutmadan gerek özel gerekse kamu hizmetinde emanet ve mesuliyet bilincini koruyalım.

Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu gecede, Kur’an-ı Kerim’de “ Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir” buyuran Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün Müslümanlar ve insanlık için dua ve niyazda bulunalım.

Modern dünyanın en önemli problemlerinden biri insanın yalnızlaşması ve yabancılaşması, tek düze bir hayatın mekanik bir parçası haline gelmesi, bireyselleşmesi, neticede sonu gelmez maddi heves ve emeller peşinde koşuştururken varoluşunun nihai anlamını yitirmesidir. Bunun için de, doğru dini bilgiye dayalı ve usulüne uygun olarak yerine getirilen ibadetler, dua ve niyazlar, kişiyi Yüce yaratana bağlayarak güven ve huzur iklimine taşıdığı, ona kendisiyle ve çevresiyle barış içinde yaşama bilinci kazandırdığı, birey ve toplumun huzurunu koruyup güçlendirdiği için günümüz dünyasında ayrı bir anlam ifade etmektedir. İçinde bulunduğumuz üç aylar, mübarek gün ve geceler ve hep birlikte idrak edeceğimiz Ramazan ayı bize böyle bir imkanı sunmakta, herkesi kuşatan manevi atmosferiyle, solmaya yüz tutan dini ve ahlaki değerlerimizin yeniden yeşermesi için adeta bir bahar iklimi oluşturmaktadır.

İslam, bütün insanlığa yapılmış bir güven ve barış çağrısıdır. Allah’ın kulları olarak bizlere daima “barış içinde yaşama”nın yollarını gösterir. Çağımızda ulusal, bölgesel ve uluslararası ölçekte yaşanan huzursuzluklar, dökülen kanlar, akıtılan göz yaşları, büyük ölçüde, birlikte yaşama kültürünün zayıflamasından, insana ve ötekine saygının kitaplarda ve sözde kalmasından kaynaklanmaktadır. İnsan olarak bize düşen görev, küreselleşen ve adeta bir büyük köy haline gelen dünyamızda birbirimizin hak ve hukukuna riayet ederek bir arada barış, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde yaşamayı öğrenmek, öğretmek ve gerçekleştirmektir. İslam’da Allah sevgisine giden yol insan sevgisinden, Yüce Yaratan’ın eseri olan her şeyi sevebilmekten geçer. Sevgi ve saygı olmadan birlik olmaz, dayanışma ve kaynaşma olmaz. İnsani ve ahlaki erdemler de zaten sevgi ve samimiyet zemininde doğar ve gelişir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ederken, ülkemiz başta olmak üzere bütün dünyada huzur ve barışın hakim olmasını, şiddet ve terörün son bulmasını, acı ve gözyaşının dinmesini Yüce Mevla’dan niyaz eder, terör olayları sonucu şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.



Prof. Dr. Ali BARDAKOÐLU
Diyanet İşleri Başkanı

Dinimizin sevgi ,saygı ,hoşgörü ve barış dini olduğunu anlatmış.Kimilerine göre bu gericilik,yobazlık ve hatta Örümcek kafalılık..Evet bu düşüncelerdeyim ve ben gericiyim,yobazım ve örümcek kafalınını tekiyim.Ve bunlada gurur duyuyorum..Aslında bu dine mensup olduğumuz için o kadar şanslıyızki..Keşke herkes farkına varabilse..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#3 kara

kara

    --giz----kara--

  • Üyeler
  • 11.365 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:HUZURUNUN YANINDA... ::

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 09:45

harabemin canlarının Berat Kandilini kutluyorum... herşeyin gönlünüzce olması dileklerimle... :) *böö

#4 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 10:31

Bu gece dualarınızda bana da yer ayırın olur mu?

Berat Gecemiz Mübarek olsun..

Değişiklikler Kaydedildi...

#5 Restless

Restless

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.009 Mesaj
  • Konum:YaşanıLan heRyeR...

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 11:13

berat kandiliz mubarek olsun....
∂öηємєм кαяαяıм∂αη кєѕιη αятıк αğℓαмα ѕıяαѕı ѕєηιη...



αятıк ηє ∂υαмѕıη ηє ∂є вє∂∂υαм..

#6 MegolamaniaC

MegolamaniaC

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.581 Mesaj
  • Konum:RUH VE BEDEN ARASINDA...
  • İlgi Alanları:Kitap okumak, sinema, gezi, spor ( yüzme, yürüyüş, bisiklet)

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 11:37

Arkadaşlarım (din kardeşlerim!) berat kandiliniz mübarek olsun. Allah hepimize herşeyin hayırlısını versin. Bu arada Glamor, şimdiden sevap kazandığına eminim bu yazıyı yayımlamakla :)
DERLER DERLER... YAPMASAN DA YAPTI DERLER...

#7 Ziyaretçi_ozilim_*

Ziyaretçi_ozilim_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 12:09

hayırlısı olsun,edilen duaları allah kabul etsin..Amin

#8 Serra

Serra

    I'm Back !!

  • Üyeler
  • 8.125 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:MuEno

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 15:30

berat kandilimiz mübarek olsun...hepimizin berat etmesi dileğiyle...
Yokluğun bu bahar biter mi ?
Ya da bu
Son;Bahar biter mi ?

#9 Roland

Roland

    I Love My Frog :)

  • Üyeler
  • 4.729 Mesaj
  • Konum:pelin

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 17:03

berat kandiliniz mübarek olsun...
Kandırdım, kandırdıım, gemi memi yoktu

#10 Lavinia

Lavinia

    FıRTıNa KuŞu

  • Üyeler
  • 5.669 Mesaj
  • Konum:AyaZ

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 18:56

berat kandiliniz mübarek olsun harabeliler :fight1:
Gönderilen Resim

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#11 Gölge

Gölge

    ..Hayaletin Gölgesi..

  • Üyeler
  • 15.435 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Bahçelievler

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 19:11

saolun sizinde ( :

smiley-sport036.gif  


#12 aCaCia

aCaCia

    eMeKLi Ye$iLLiK

  • Dokunulmazlar
  • 761 Mesaj

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 19:43

Beraat kandilinin tüm inananlara hayırlara vesile olmasını dilerim ... Umarım tüm dualarınız kabul olur ..
Gönderilen Resim

#13 Alp

Alp

    Baltimore/ MD

  • Dokunulmazlar
  • 5.558 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İstanbul
  • İlgi Alanları:İlgisizim.. :)

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 19:46

sizlerindee :fight1:

#14 Betüs

Betüs

    Papatya Taçlı Kraliçe..

  • Üyeler
  • 2.637 Mesaj
  • Konum:gurbet kuşu
  • İlgi Alanları:resim, tasarim (hersekilde), dizayn, müzik, sinema, ...

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 21:20

herkesin beraat kandili mübarek olsun
dualariniz kabul olsun
Gelincik

#15 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 22:10

dualar müşterektir...

Allah hepimizin yardımcısı olsun

#16 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 22:13

İnsanlığın cinnet geçirdiği bu günlerde herkesin kandilini kutlar Tüm insanlık için hayırlar getirmesini Cenabı Allahtan niyaz ederim.

#17 greenyblue

greenyblue

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 200 Mesaj

Gönderim zamanı 07.09.2006 - 23:38

İnanan herkesin kadili mübarek duaları kabul olsun Hayırlı geceler
Οζδε

#18 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 27.08.2007 - 09:22

BERAT KANDİLİ MESAJI


27 Ağustos Pazartesi gününü 28 Ağustos Salı’ya bağlayan gece bir af, merhamet ve mağfiret gecesi olan Berat Kandili’ni idrak edeceğiz.

Müslümanların, Yüce Allah’ın bağışlamasıyla günahlardan arınmayı umdukları, kutlu bir zaman dilimi olan bu gece, aynı zamanda Kur’an ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağfiret mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir.


Bireysel ve toplumsal huzurumuz için doğru ve güvenilir kaynaklara dayalı bir din algısının, manevi ve ahlaki gelişimimiz için de sağlıklı bir din eğitiminin vazgeçilmez bir önem taşıdığını her geçen gün daha iyi anlamaktayız. Üç ayların manevi gölgesinde İslâm’ın Kur’an ve Sünnet kaynaklı evrensel mesajının günümüz insanının evrene bütüncül bakarak kendini anlamlandırması ve yaratılışın nihai anlamını kavraması için yegane fırsat olduğunu bir kez daha derinden fark etmekteyiz.


Yüce Dinimiz İslâm, bir taraftan insanın özünün bozulmasını önlemeyi, diğer yandan da bireyin kendisi, çevresi ve Yüce Yaratan ile ilişkilerini sağlıklı şekilde kurabilecek bir iç barış ve özgüvene kavuşmasını gaye edinmiş; dünya ve ahiret, madde ve mana dengesi ile iman, akıl, düşünce, duygu ve bilginin ahenkli birlikteliğine büyük bir önem vermiştir.


Berat kandilinin aydınlattığı manevi ortam, bizlere böyle bir dengeli hayatı kurmamızı, dinin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilemenin gerçekleşebilmesi için önce Cenâb-ı Hakka içtenlikle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak O'ndan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş sergilemek ve istikamet sahibi olmak gerekir.

Kur’an'ı Kerim de ve Sevgili Peygamberimiz’in hadislerinde inanarak ve içtenlikle yapılan bir tevbe ile Cenâb-ı Mevlâ'ya yönelen gönüllerin, açılan ellerin geri çevrilmeyeceği özellikle vurgulanmaktadır. “Yine onlar, çirkin bir iş yaptıkları, yahut kendilerine haksızlık ettikleri zaman Allah’ı hatırlayıp hemen günahlarının bağışlanmasını isteyenler –ki Allah’tan başka günahları kim bağışlar- ve bile bile işledikleri günahlar üzerinde ısrar etmeyenlerdir.” (Âl-i İmrân 3/135); “Sizden kim, bilmeyerek bir kötülük yapar, sonra ardından tevbe edip de kendini ıslah ederse, bilsin ki Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” (el-En'âm 6/54); “Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah'a dönün. Umulur ki Rabbiniz sizin kötülüklerinizi örter. Peygamberi ve onunla birlikte iman edenleri utandırmayacağı günde Allah sizi, içlerinden ırmaklar akan cennetlere sokar. Onların önlerinden ve sağlarından (amellerinin) nurları aydınlatıp gider de, ‘Ey Rabbimiz! Nûrumuzu bizim için tamamla, bizi bağışla; çünkü senin her şeye gücün yeter’ derler.” (et-Tahrîm 66/ 8); “Ey insanlar, Allah'a tevbe edin! Çünkü ben O’na günde yüz defa tevbe ederim.” (Müslim, “Zikr ve’d-duâ ve’t-tevbe ve’l-istiğfâr”, 42).

Ferdi ve ailevi mutluluğumuzu, toplumsal hayatımızı, barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde yaşama ortamımızı tehdit eden maddi-manevi pek çok olumsuzluğun yaşandığı günümüz dünyasında Mevlamızın “Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O çok bağışlayan, çok esirgeyendir.” (ez-Zümer 39/53) müjdesini göz önünde bulundurarak günah ve kusurlarımızdan dolayı tevbe etmeli, ibadetlerimizi ve dualarımızı yoğunlaştırarak Rabbimize yakınlaşmalı, Yüce Yaradanımıza, ailemize, çocuklarımıza, çevremize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızı tekrar hatırlayarak yeni bir ümit ve kararlılıkla geleceğe bakma melekesi kazanmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın Berat Kandili’ni tebrik ediyor ve bu gecenin, ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tevbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.




Prof. Dr. Ali BARDAKOÐLU
Diyanet İşleri Başkanı

Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#19 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 27.08.2007 - 09:25

Berat Gecesinin Özellikleri

Tefsirlerde bu gece ile ilgili olarak şu şekilde izahlar yer almaktadır: Vergi ödendiği zaman nasıl ki vergi borçlusuna borcundan kurtulduğunu gösteren bir belge veriliyorsa, Allah Azze ve Celle de Berat Gecesinde mü'min kullarına berat yazar.

Zaten bu gecenin dört adı vardır: "Mübarek Gece", "Berae Gecesi", "Sakk Gecesi. Belge ve senet. (Allah Teala bu gece mü'min kullarına beraet yazar)", "Rahmet Gecesi."

"Berat, beraet" kelimesi "el-berâe" kelimesinin Türkçedeki kullanılış şeklidir. Beri olmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak demektir.

"Berâet" iki şey arasında ilişki olmaması, kişinin bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğünün bulunmaması anlamına gelmektedir. Mü'minlerin bu gece günah yüklerinden kurtulup İlâhî bağışa ermeleri umulduğu için de Berat Gecesi denmiştir.

Bir kısım âlimlerin, kıblenin Kudüs'teki Mescid-i Aksâ'dan Mekke'deki Kabe istikametine çevrilmesinin Hicretin ikinci yılında Berat Gecesinde gerçekleştiğini kabul etmeleri de geceye ayrı bir önem kazandırmaktadır.

Berat Gecesinin beş ayrı özelliği vardır.

1. Bütün hikmetli işlerin ayırımına başlanması.

2. Bu gecede yapılacak ibadetlerin diğer vakitlere nispetle kat kat sevaplı olması.

3. İlâhi rahmetin bütün âlemi kuşatması.

4. Allah'ın af ve bağışlamasının coşması.

5. Peygamberimize tam bir şefaat yetkisinin verilmiş olması.

Bir rivayette bildirildiğine göre Resulullah Aleyhissalâtü Vesselam Şâban'ın onüçüncü gecesi ümmeti hakkında şefaat niyaz etti, üçte biri verildi. Ondördüncü gecesi niyaz etti üçte ikisi verildi. Onbeşinci gecesi niyaz etti, hepsi verildi. Ancak Allah'tan devenin kaçması gibi kaçanlar başka...

Zemzem kuyusunun bu gecede açık bir şekilde coşup çoğalması da bu manaları kuvvetlendiren kutsal bir işaret olarak yorumlanmaktadır.


Hepinize muhasebesi yapılmış bir hayat diliyorum.. ALLAH kalbimizden sevgiyi eksik etmesin.. Bizi vicdanımızla barışık eylesin...Hayırlara vesile olması dileklerimle,Kandiliniz mübarek olsun..!

GLa

Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#20 JoHoR

JoHoR

    Approved

  • Üyeler
  • 808 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İllustrasyon, Sinema, Astroloji, Felsefe Tarihi, Siyaset.

Gönderim zamanı 27.08.2007 - 09:39

Kandiliniz mübarek olsun.
Salih Gönüller





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli