Jump to content



Sayı 3: 30 Ağustos Zafer Bayramı


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7,176 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Posted 30.08.2006 - 10:33


Değerli okuyucular,

Bir şekilde gazete kurallarının dışına çıkmış olduğumun farkındayım. Hatta gördüğünüz gibi konum dışına bile çıkmış bulunmaktayım önce sizlerden özür dilerim. Bu yazıyı bir nevi özel ek olarak düşünürseniz daha bir formata uygun düşmüş olurum.

Başlıktan da belli olacağı üzere bugün Türkiye Cumhuriyet tarihinin yaşadığı en büyük zaferin yıl dönümü. Bazı arkadaşlar hemen tarihimizde daha büyük zaferler de var neden onları göz ardı ediyorsun diyorsa da cümlenin başına dikkat çeker. Türkiye Cumhuriyet tarihi dediğimi yinelerim.

Bundan tam 84 yıl önce tüm sefelete, cehalete, gaflete hatta hatta ihanete rağmen gerçek vatan ve namus bekçileri, kadını, erkeği ve çocuk denecek yaştakileri tek bir yürek olup aziz vatanı düşman işgalinden kurtarmak için son ve kesin bir taaruz yapmış ve düşmanın hazırlıkları aylarca süren savunma hattını 7-8 saat gibi bir sürede aşarak tam ve kesin bir bozguna uğratmışlardır. Zaten pek çoğunuzun bildiği rakkamlar ve olayları es geçerek bu müthiş olayın sonuçları üzerinde durmak istiyorum sevgili dostlar. 30 Ağustos zaferi vatanı sadece düşmandan temizlemekle kalmamış Türk insanına hakkı olan özgür iradeyi vermiştir. Bir Saltanat boyunduruğunda yaşamak yerine kendi kendisinin efendisi olma hakkını almıştır. Bütün zor koşullardan isterse azimle çıkabileceğini tüm dünyaya ispatlamış ve dünyanın saygısını kazanmıştır.Gerçi sizler bunları da biliyorsunuz ben niye sıralıyorum bilmiyorum.

Aslında değinmek istediğim konuyu şu şekilde toparlamak istiyorum. Ülkemizin bir küçük şablonu olan sitemizde halen fikirlerin, geçmiş olayların ve etkisinde kaldığımız çevremizin yüzünden birbirimizle halen çatışıyor olmamız 84 yıl önce yakalamış olduğumuz birliği kaybettiğimizi acı da olsa çarpıyor yüzümüze. Bu nedenle hala canım memleketim terörle, irtica ile, devrim kisvesi altında vatanı parçamak isteyenlerle , ülkü adı altında vahşet saçıcılarla mücadele edip duruyor. Aslında bazen durup düşünüyorum 84 yıl önce en azından kahramanlarımızın işi biraz daha kolaymış çünkü en azından karşılarında bir düşman ordusu varmış ve neyi yenmek zorunda olduklarını biliyorlarmış. Bugün kimin hain olduğunu bile bilemiyoruz çünkü birilerine göre diğerleri o diğerlerine göre başka diğerleri hain.Açık olmak gerekirse artık benim pek de umudum kalmadı dostlar. Allem edip kallem edip bu birlik bozuldu artık. Eskiden Ne mutlu Türküm demek yetiyordu ama şimdi bunun yanına daha fazla sıfatlar eklenmek zorunda kalmışız mutlu olmak için artık ne mutlu solcuyum,sağcıyım, zenginim, ülkücüyüm, aleviyim, sunniyim demek gerekir olmuş mutlu olmak için.Hatta abartıp birbirimize girmek için Fenerliyim, Cimbomluyum, Kartallıyım demek bile yetmiş bize.

Bir sonuç paragrafı gerekiyor artık çünkü daha fazla yazmak bazı dostları bileylemek olacak gibime geliyor. 30 Ağustos ruhu sadece bugün üzerimizde olmasın sevgili dostlar. Bu ruh yaşadığımız sürece bizimle beraber olsun ve gururla taşıyalım.

İyi haftalar saygılar ve sevgiler,
Daaankk
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Posted Image





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users